Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kandelabar

#4876 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kandelabar »

sta ce klepat koje pm dzaba se sramote dobit ce pare za SP nije im valjda to malo nek nadju sta ovdje u evrlopi da sastave ekipu unazad 4-5 utakmica mi smo ko usporeni snimak,nemamo uopste igre..
drug_profi

#4877 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Halo ba? Utakmica uzvratna dogovorena prije tri mjeseca.
luckylaka

#4878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

:lol: Welcome to St.Louis,mozda i neku kvalifikacionu za E.P. odigraju ovdje. :thumbup: :bih:
Logovan

#4879 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

drugi profil wrote:Pa gdje bi ti da igras uzvratnu prijateljsku. Oni tbi dosli na noge, red je da i ti njima dodjes. Jos je super od njih sto su za St. Louis pristali, fakticki kao da igraju u gostima na svojoj teritoriji.
A i Brazil je u istoj vremenskoj zoni, zar ne?
Tako je. :thumbup: Red je da im uzvratimo odlaskom.

Ovaj put pobjeđujemo Obamu i kompaniju. :izet:
luckylaka

#4880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Stvarno je red da nekog ovdje naguzimo.Evo oni nas guze 20 godina mozemo stisnuti muda pa da i mi njih jednom. :-D
cvrčak_na_hedonizmu

#4881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Infaze Studio wrote:
Bosanski_kralj wrote:
drugi profil wrote:Kljuc svakih kvalifikacija je ne kiksati protiv slabijeg. Tako i na SP. Bice bar jedna slabija ekipa, nadam se.
Znam, ali volio bih vidjeti da jednom protiv ovih top ekipa odigramo onako baš vrhunski. Taktički zrelo i što je još važnije rezultatski povoljno. Sad mi djeluje da nas prelahko dobijaju.
Jeli zakljucujes to na osnovu Argentine ili vidis tu jos neke primjere u skoroj proslosti? Prvi najblizi bi bio kataklizma protiv Portugala, ali to je malte-ne drugo razdoblje ove ekipe. Drukcija je to ekipa od, a vjerovatno I zbog, tog poraza.
Igrali smo sa Brazilom prijateljsku I nisu nas bas razmontirali. Grcka I Slovacka, u takmicarskim tekmama, vrlo uspjesno rezultatski odradjene.
Ja mislim da je puno navijaca vise obeshrabrilo zadnjih par utakmica u kvalama, zbog toj yebenog ZV, a onda ovo sa Argentinom jos malo poguralo nazad. Ali nije to tako strasno kada se sagledaju stvari realno I u cjelini.
Sto mene najvise brine je mali broj utakmica do pocetka SP. Zadnji period kvalifikacija smo morali jurisati sa extra ofanzivnom ekipom a sada nagli zaokret prema necemu drugom. Svima je jasno kako to treba da izgleda, ali u 2-3 tekme da se to poslozi... :|
Osim/nakon prijateljskih, po FIFA-inom protokolu, zvanicne pripreme za SP pocinju 26.5.2014.
Sa kojom top ekipom smo igrali u skorijoj prošlosti ? Brazil ? Paulinjo-Luis Gustavo, Oskar, Hulk, Neymar, Jo ( eventualno Fred, Robinjo, Ramires, Vilian ). Sad pogledaj sastav koji je igrao protiv nas, vezni red i napad pa uporedi :oops: Ni blizu Brazila koji će igrati na SP-u, ni blizu. To smo apsolvirali.

Razbila nas je Francuska na Koševu, razbila nas je Francuska u drugom poluvremenu u Parizu, razbili su nas Rumuni, razbili su na Švedi, Švabe, Portugal, Slovačka u Zenici, USA u drugom poluvremenu i Argentina. Ako me sjećanje ne vara ništa bolje nismo prošli protiv Meksika ( 2:0 ), al nisam siguran kao za ove ostale utakmice pa ne garantujem 100% ;

Sušić od početka kvalifikacija igra više-manje na isti način, nagura 2-3-4 ofanzivna veznjaka u ekipu, 1-2 napadača i juriš. Sve utakmice u kojima smo razbijeni imali smo minimalno četiri, a nekada i 5 izrazitih ofanzivaca u ekipi ( provjerio sam ).
Sušić ima varijatnu 3 ofanzivna vezna i dva napadača, 3 ofanzivna vezna i jednog napadača i dva ofanzivna vezna i dva napadača. To je sva varijacija koju on može smisliti i provesti. Protiv jačih ekipa, uglavnom, to ne pije vode, na SP-u pogotovo jer će nas skautirati i neće biti "Baznia who" situacija i iznenađenja za protivnike. Igra bez DM-a je dodatno samoubistvo.

Najgora stvar od svega jeste kada neko napiše Brazil nas nije razbio, a veze nema koji je zapravo sastav Brazila ( jer ih nije ni gledao ) pa onda svoje neznanje koristi kao argument :D Doduše, tebi to nije prvi, a ni posljednji put da dokazuješ svoje raskošno neznanje i nepoznavanje fudbala. Fali ti ( masa ) odgledanih utakmica druže da bi mogao znati o čemu pišeš , jer očito ne znaš :wink: Al eto, bar se trudiš nešto da naškrabaš :D
Idemedosumom

#4883 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

@cvrcak

Zaboravio si navest, i Litvanija nas je razbila, ali smo bili sretni :D
svi u napad

#4884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

Tesko je reci sta je prljavije fudbal ili politika. U pet deka sto bi rekli nasi stari. Malo sam razmisljao o Susicevom ponasanju i kao jedan dio prisutnih ovdje konstatovao jedno prica drugo radi. Zasto? Pa zato sto je fudbal politika. Sve ovo sto mi pisemo vidi i Pape i to javno kaze na presicama. Zna on bolje od nas da Vrsa ne bi igrao u nekadasnjem Famosu a kamo li u repki (rodjeni otac ga ne bi stavio u prvih jedanest) ali mora se decko prodati prije WM. Ja sam siguran da on nece igrati minute u Brazilu ali sad dobiva sanse jer treba ga prodati. Drugi problem je Miske koji ne moze igrati sa Pjanicem i nema fizicke spreme za vrhunske tekme. Pogledajte tekme gdje Miske igra bez Pjane (npr. Grcka) ili tekme kad Miske izadje i Pjana preuzme igru i tad pruza najbolje partije. Miske treba ici na WM jer moze pomoci znanjem i iskustvom 30-40 minuta a i njegove zasluge su ogromne. Sad je pitanje ima li Pape snage da ga drzi na klupi (licno ne vjerujem u to). Treci problem je Medunjanin kojeg Pape obozava i koji zna igrati lopte premda igra fudbal iz 80 godina, ali ne moze igrati zadnjeg veznog. Sad je pitanje ko ce to igrati i sta sa Medunjaninom? Mislim licno da bi Salihovic ili Zukanovic mogli to odigrati i da ih treba isprobati na tom mjestu. Ovo je veliki problem i vidjet cemo kako ce ga Pape rijesiti. Pape izrasta u dobrog trenera i bice sve bolji i bolji (kad bi vise slusao Svabu) i njegove zasluge za repku su velike. Bosna za sada ima dva velika trenera i to su Vaha i Petkovic (najveceg Svabu ne pisem jer je bolestan) te dobrog Bajevica i Susica koji je na putu da bude dobar. Ostali nasi strucnjaci su salata i buranija i na njih za sada ne treba racunati. Volio bih da Pape ostane i za EM zbog kontinuiteta a i zbog njega licno jer bi se bolje prodao kasnije (kao Bilic npr.). Bit cemo nosioci za EM i pola ekipa ide dalje tako da ne sumnjam u nase ucesce. Kljucno je pitanje sta zele Savez i Pape na WM (tu moze doci do svadje i problema)? Da li zele pokazti svijetu da smo kvalitet i zeljni dokazivanja i igre (onda tu nema merhameta-trka samo trka i najspremniji igraju) ili zele kao i bivsa Yuga prodavati igrace (Vrsko, Zaha, Ibricic i dr.) dignuti lovu a nama naivnim patriotima servirati "vazno je ucestvovati i mi smo prvi put na WM sto je veliki uspjeh). Ja bih zelio da ovo prvo bude cilj jer mislim da imamo kvalitet koji uz malo srece moze proci grupnu fazu takmicenja. Sve ce biti jasno u Brazilu. Naprije BiH.
DonVitoN

#4885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

kandelabar wrote:sta ce klepat koje pm dzaba se sramote dobit ce pare za SP nije im valjda to malo nek nadju sta ovdje u evrlopi da sastave ekipu unazad 4-5 utakmica mi smo ko usporeni snimak,nemamo uopste igre..
:thumbup: uigravati se preko bare a dan dva prije tekme se skupiti :roll:
limeni

#4886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

cvrcku je krivo sto je safet odveo BiH u brazil a ne onaj amater amar osim :izet:
insaneinthebrain

#4887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

limeni wrote:cvrcku je krivo sto je safet odveo BiH u brazil a ne onaj amater amar osim :izet:
jok eto, bolje da nas je ajatolah musemic odveo :lol:
Fabijo

#4888 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Fabijo »

insaneinthebrain wrote:
limeni wrote:cvrcku je krivo sto je safet odveo BiH u brazil a ne onaj amater amar osim :izet:
jok eto, bolje da nas je ajatolah musemic odveo :lol:
:lol:
Sa inluencijama modernog napadackog fudbala Ibrakovica.
cvrčak_na_hedonizmu

#4889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Infantilne komentare tipa "krivo ti sto nije Osim", prosto-prosirene gluposti i doskocice "razbila nas i Litvanija" , uz kezove i smajlije ostavite za nekoga kome to smeta i nervira ga :-D Moj zakljucak glasi da jedostavno nemate kapcitet da argumentovano raspravljate na temu ili post oko cega se ne slazete pa na svoj ( priprosti, ocito i jedini ) nacin govorite da nije to tako, al ne znate da objasnite zasto nije to tako :-D
Bosanski_kralj

#4890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Infaze Studio wrote:
Bosanski_kralj wrote:
drugi profil wrote:Kljuc svakih kvalifikacija je ne kiksati protiv slabijeg. Tako i na SP. Bice bar jedna slabija ekipa, nadam se.
Znam, ali volio bih vidjeti da jednom protiv ovih top ekipa odigramo onako baš vrhunski. Taktički zrelo i što je još važnije rezultatski povoljno. Sad mi djeluje da nas prelahko dobijaju.
Jeli zakljucujes to na osnovu Argentine ili vidis tu jos neke primjere u skoroj proslosti? Prvi najblizi bi bio kataklizma protiv Portugala, ali to je malte-ne drugo razdoblje ove ekipe. Drukcija je to ekipa od, a vjerovatno I zbog, tog poraza.
Igrali smo sa Brazilom prijateljsku I nisu nas bas razmontirali. Grcka I Slovacka, u takmicarskim tekmama, vrlo uspjesno rezultatski odradjene.
Ja mislim da je puno navijaca vise obeshrabrilo zadnjih par utakmica u kvalama, zbog toj yebenog ZV, a onda ovo sa Argentinom jos malo poguralo nazad. Ali nije to tako strasno kada se sagledaju stvari realno I u cjelini.
Sto mene najvise brine je mali broj utakmica do pocetka SP. Zadnji period kvalifikacija smo morali jurisati sa extra ofanzivnom ekipom a sada nagli zaokret prema necemu drugom. Svima je jasno kako to treba da izgleda, ali u 2-3 tekme da se to poslozi... :|
Osim/nakon prijateljskih, po FIFA-inom protokolu, zvanicne pripreme za SP pocinju 26.5.2014.

(i) The final matchday at club level for the 30 players nominated on the
release lists for the final competition of the 2014 FIFA World Cup™ is
18 May 2014.

(ii) The mandatory rest period for the players on the release lists is from
19 to 25 May 2014
. Any special exemptions may only be granted by the
FIFA Executive Committee.

(iii) The preparation phase for the participating member associations in the
final competition of the 2014 FIFA World Cup™ begins on 26 May 2014.
Moram suditi na osnovu dužeg perioda, jer u zadnje dvije godine smo samo protiv Argentine od ovih top reprezentacija igrali.
Idemedosumom

#4891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

@cvrcak

S tobom se ne moze drugacije nego šprdnjom. Tvrdis ovako:

"Najgora stvar od svega jeste kada neko napiše Brazil nas nije razbio, a veze nema koji je zapravo sastav Brazila"

Jel smatras da nas ipak jeste Brazil razbio? Predlazem da ponovo pogledas snimak utakmice ako je tako. A sto se sastava tice, Brazil je drzava koja moze 3 repke skoro jednakog kvaliteta napraviti. A sjecam se da su protiv nas igrali Cesar Alves, Marcelo, Silva, Luiz, Ronaldinho, Fernandinho, Neymar, Hulk i dalje se ne sjecam. Ovakav sastav je otprilike u rangu Bjelorusije :D
cvrčak_na_hedonizmu

#4892 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

@medo, procitaj sta je on napisao, a sta sam ja napisao, pa nije kvantna fizika da se shvati. Prvo je covjek napisao da nas top reprezentacije (pre)lako dobijaju, sto je tacno, onda je on napisao kako to nije tacno i naveo Brazil kao primjer i fulio, jer je Brazilu falilo 5 igraca iz veze i napada. Ako ti mislis da Brazil, koji vise nikada nece odigrati u tom sastavu, dokazuje nesto, varas se. Uporedi Ronaldinja koji ima 100 godina sa Oskarom pa shvati koja je razlika u sastavima ? Hulk je igrao zadnjih 20-ak minuta )
. Nije tesko ako se potrudis i procitas kompletan post na koji repliciras.
Idemedosumom

#4893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Neke razlike bi sigurno bilo između danasnjeg i ondasnjeg Brazila u jacini. A ti pokusavas predstaviti kao da je ono bila Bjelorusija a danas je to Njemacka.

Tipovi poput tebe samo traze nacina da umanje vrijednost naseg uspjeha. Ne valja Pape, losa taktika, nije uspio Argentinu i Njemacku pobijedit, sto mu igra Vrsajevic. Ne valja Dzeko, kloc, ne zna trcati, ne moze se u City-u nametnuti iako tamo 100 godina igra, amra amra amra bla bla bla. Ne valja Spahic, daje autogolove. Ne valja Vedo, samo stoji u kaznenom i ceka da mu se servira lopta. Miske debel a Pjanic previse mehak.

Nista ustvari ne valja, svi su nas razbili. Prosli smo jer smo se nalazili u najslabijoj grupi u historiji kvalifikacija ikada. Ovo je ustvari sve jedna velika zavjera Fife i Uefe da nas ubaci na SP preko štele.

Sta drugo reci nego Pljuc.

I da, Ronaldinho je tada imao 31 godinu, ne 100.
limeni

#4894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

evo cvrcko nekih argumenata..
1. safet susic pape je prvi selektor koji je uspio odvesti BiH na veliko takmicenje.
2. napunio je kasu bh saveza odlaskom u brazil, sad se moze dovesti i trener kojeg se moze bolje platit (halilhodzic,bajevic..)
3. podigao je ugled bh reprezentacije i bh fudbala uopste, mozda od toga profitiraju i klubovi premijer lige, mozda ce cijena bh igraca biti veca nego do sada.
4. on je prvi selektor koji je odveo BiH u prvi sesir za iduce kvalifikacije, ako ne bude on vise selektor nakon brazila profitirat ce neki novi selektor.
5. napravio je kontinuitet, ozbiljnost i otjerao cirkus od reprezentacije.
6. ako mislis da je imao samo srece i da smo tek sada imali dobru ekipu onda se varas, imali smo mi i prije salihamidzica, barbareza,bolica,baljica,hibica,konjica,bajramovica..pa su nas mlatili kurta i murta..

susic nije bezgrijesan, ali do sada je najbolji selektor kojeg je BiH imala i hvala mu na svemu do sada!
phillie

#4895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Ja samo ne kontam kako neki ljudi mogu razmisljati na taj nacin, da smo mi kapacitet da se sa "nosamo" sa reprezentacijama Njemacke, Argentine, Brazila....Nakon 20 godina smo prvi put dosli na neko veliko takmicenje i sad treba odmah i da ga osvojimo? :D Realno treba sagledati domete ove ekipe, a to je, ako nas 6.12 sreca pomiluje, mozda da se nadamo drugom krugu i to je to. Kakav Brazil, Argentina pa i Francuska... Nemas havetnih 11 igraca na terenu /Susic ih ne moze roditi, niti dovesti iz drugih reprezentacija Yayu, Ronalda, Ozila/. Iskorak je napravljen, polako, napredovacemo mi jos....
bosn.om

#4896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bosn.om »

Limeni & Phillies: Bas tako. Jedino bih dodao da je Susic imao srecu u tome sto je naslijedio dobar rad Blazevica, koji je uspio izvuci BiH iz tog nekog mentalnog marazma, gdje niko nije ni vjerovao iskreno da mi ikakve sanse ikad protiv nekog ozbiljnog protivnika imamo, te instalirao, otkrio, privolio u ekipu neke igrace koji su sada kljucni i pomogao da se izvucemo iz tih skroz donjih sesira - mozda grijesim, ali mi se cini da smo prije njega gravitirali ispod 3. sesira, sto cini posao znatno tezim. Kada se pozitivni ciklus pokrene, sve postaje lakse i neke se bitne stvari same od sebe grade.

Reci da je Susic ovo sve ostvario pukom srecom je neozbiljno. Misliti da je njegova ogranicenost razlog zasto ne mozemo parirati svjetskim gigantima je nevidjeti kakav igracki materijal imamo, mala smo nacija i to se vidi u manjku homogeneiteta po pozicijama, imamo neke na nivou svjetske klase a neke druge ne bi mogle pristojno parirati ni u belgijskoj ligi. Bas na njima ce nas velike nacije razvaljivati - to je znaci nase novo gradiliste: podici nivo tamo gdje treba, poboljsati klupu, produbiti rezervoar igraca da se dostigne neka situacija gdje nema prevelike razlike izmedju linija. Ima tu puno posla za jednu ovako malu naciju, ali Urugvaj ili Hrvatska su dokazali da nije skroz nemoguce.
kandelabar

#4897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kandelabar »

phillie wrote:Ja samo ne kontam kako neki ljudi mogu razmisljati na taj nacin, da smo mi kapacitet da se sa "nosamo" sa reprezentacijama Njemacke, Argentine, Brazila....Nakon 20 godina smo prvi put dosli na neko veliko takmicenje i sad treba odmah i da ga osvojimo? :D
Poenta je sto mi citave kvalifikacije igramo istu taktiku ista igra uz eventualne promjene usljed nekih povreda..Ako igraš protiv Argentine moras nesto promjeniti nije to Lihtenstajn plus pojedini nisu nam u formi..
Da je stavio 4 u odbranu 5 u vezni red siguran sam da bi drukcije bilo imas HAjrovica koji dosta trci bio na klupi,pa je bio i Kvrzic,a izbacis mIsimovica jer ne moze ganjat loptu i Dzeku jer nije u formi i mislis da bi nas ljudi onako razvalili na sredini terena..Kada se povrijedio Lulic mogao je pozvati onog iz HErculesa da ga testira na krilu,mogao je pozvati i onog Scuka na zadnji vezni pa da vidimo imal sta od njih ili nema ovako uludo potrosen termin ,a ne sumnjam da je lijepa zarada...
ne mormao se nosat bara-bara al brate ono je bio ko revijalni meč s nase strane
Idemedosumom

#4898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Ta prica je vec dosadila svima ja mislim. Kakvu god taktiku da je koristio, mi mo osvojili 25 od mogucih 30 bodova i direktno se plasirali na SP. Prvi put u historiji.

Zaista ne znam sta su pojedini ljudi ocekivali protiv Argentine.

Kao prvo, igrali smo u gostima, na drugom kontinentu. Igraci su imali 2 dana da se adaptiraju na promjenu vremenskih zona itd. Nedostajala su nam 3 standardna igraca. Razumije li iko sta za nas znaci kada fale 3 standardna igraca? I to sve trojica su trkaci koji su inace zaduzeni da probijaju po bokovima i upute centarsut. Dakle nismo kako treba ni bunker mogli igrati jer nema ko da istrci u kontru. A ovi hoce drugu taktiku.

Drugi pise kako treba Džeku na klupi ostavit jer je van forme. Jer forma se najbolje vraca kada sjedis na klupi.

Nadam se da ima jos normalnih ljudi koji ce iskreno podrzati Papeta, Dzeku i ostale zmajeve. :bih: :bih:
szlava

#4899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by szlava »

Gospodin Ivica Osim o utakmici sa Argentinom :)
http://--- NO LINKS ---/clanak/9923451169188/
Tuzla111

#4900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tuzla111 »

Necemo se sad lagati.
Ja ne gotivim Safeta, zbog onog mlakog kravljen ponasanja, sta god da se desi on nema nikakvih emocija, al da je igrao istu taktiku nije tacno.
On je na pocetku igrao 4-5-1 taktiku i izgledali smo jako cvrsto al svi smo ovdje pisali kako treba Ibisevic da igra(slazem se) i Safet se nafurao vremenom i samo gura tu taktiku sa 5 ofanzivnih.
Meni vise smeta guranje igraca na njihove neprirodne pozicije.
Cesto se bek nadje u poziciji krilnog napadaca. Dzeko na poziciji veznog itd.
Safet ne zna kako da motivise igrace, to mu je veci problem, ne zna kako da ih kritikuje.
Post Reply