Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Kolinda

#4876 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Da pojednostavim ,ako za jedan mandat u jednoj županiji treba karikiram 7000 glasova a jednog naroda ima manje od toga od kud logika da im se dodjeli jedan mandat silom ....
Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.
Konkretno, KS, BSK i USK mogu zajedno davati jednog Hrvata u Dom naroda. I nikome nije uskraćeno pravo.
Nije najbolje. Još je bolje ukinuti kantone, jer evo cujemo ne trebaju nam, čak štaviše štetni su i za konstitutivnost i za legitimitet i vala finansijski.
Fino samo entitet i biramo svi ujedinjeni tajnim glasanjem ljude u Dom naroda.
Fino da smo se složili.
:mrgreen:
I ja sam da se ukine 10 županija i naprave dvije ,jedna sa Hrv.i jedna sa Boš. Većinom i trošak je manji za 80% . Brzo se dogovorišmo i smanjili smo troškove :D ...
Kolinda

#4877 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

spreca wrote:Jesu ovi Draganovi nadnicari aktivni...sviraju kurcu cak i na Svetu nedelju.....izgleda jugovina im udara na mozdane damare
De se vrati na stare Perzijance pa pročitaj što rekoše ....
BAK-eV

#4878 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote: I ja sam da se ukine 10 županija i naprave dvije ,jedna sa Hrv.i jedna sa Boš. Većinom i trošak je manji za 80% . Brzo se dogovorišmo i smanjili smo troškove :D ...
A Ostali i Srbi.
Njih si zaboravio.
Tako mlad a već Alzheimer, šteta zaista.
Kolinda

#4879 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote: I ja sam da se ukine 10 županija i naprave dvije ,jedna sa Hrv.i jedna sa Boš. Većinom i trošak je manji za 80% . Brzo se dogovorišmo i smanjili smo troškove :D ...
A Ostali i Srbi.
Njih si zaboravio.
Dobili bi oni svoj dio ne boj se mi bi dali većinu Srba oko Livna i okolice a vi ostale i vuk sit i ovce na broju ....
BAK-eV

#4880 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
A Ostali i Srbi.
Njih si zaboravio.
Dobili bi oni svoj dio ne boj se mi bi dali većinu Srba oko Livna i okolice a vi ostale i vuk sit i ovce na broju ....
Kako?
Kolinda

#4881 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ma nikako , nema ukidanja županija treba samo prilagođeni Izborni zakon tako da jedni drugima ne krojimo kapu i nema problema i neprijateljstava . Vidio bi kako bi se brzo relaksirali odnosi Bošnjaka i Hrvata kad ne bi kod Hrvata bilo više pritiska u glavi od Komšića i Fejzića.... A i Bošnjaci i Hrvati bi profitirali od toga na način da bi jeba.....nanu svojim političarima za urađeni ili neurađeno jer isti nebi imali asa u rukavu pred izbore ....
belfy

#4882 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by belfy »

ovu temu treba preimenovati u "Hafiz i Kolinda". 90% postova samo oni pisu. valjda svima udarilo u glavu blokiranje, pa se samo njih dvojica medjusobno nisu blokirali, uz koji tu-i-tamo izuzetak. ljudi se zadali, pa im lijepo recite da su uspjeli shebati temu i zatvorite je. no, ovo je samo moje misljenje...
BAK-eV

#4883 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:Ma nikako , nema ukidanja županija treba samo prilagođeni Izborni zakon tako da jedni drugima ne krojimo kapu i nema problema i neprijateljstava . Vidio bi kako bi se brzo relaksirali odnosi Bošnjaka i Hrvata kad ne bi kod Hrvata bilo više pritiska u glavi od Komšića i Fejzića.... A i Bošnjaci i Hrvati bi profitirali od toga na način da bi jeba.....nanu svojim političarima za urađeni ili neurađeno jer isti nebi imali asa u rukavu pred izbore ....
Evo vidimo po mehanizmu koordinacije, da ne fercera.
Čak se i Dodik požalio.
Kolinda

#4884 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

belfy wrote:ovu temu treba preimenovati u "Hafiz i Kolinda". 90% postova samo oni pisu. valjda svima udarilo u glavu blokiranje, pa se samo njih dvojica medjusobno nisu blokirali, uz koji tu-i-tamo izuzetak. ljudi se zadali, pa im lijepo recite da su uspjeli shebati temu i zatvorite je. no, ovo je samo moje misljenje...
Nek' si nam se javio :thumbup: ,
Kolinda

#4885 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote:Ma nikako , nema ukidanja županija treba samo prilagođeni Izborni zakon tako da jedni drugima ne krojimo kapu i nema problema i neprijateljstava . Vidio bi kako bi se brzo relaksirali odnosi Bošnjaka i Hrvata kad ne bi kod Hrvata bilo više pritiska u glavi od Komšića i Fejzića.... A i Bošnjaci i Hrvati bi profitirali od toga na način da bi jeba.....nanu svojim političarima za urađeni ili neurađeno jer isti nebi imali asa u rukavu pred izbore ....
Evo vidimo po mehanizmu koordinacije, da ne fercera.
Čak se i Dodik požalio.
Ma trenutno na žalost ne frcera ništa a bit će još gore zbog revizije ,novog IZ itd.
belfy

#4886 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by belfy »

Kolinda wrote:
belfy wrote:ovu temu treba preimenovati u "Hafiz i Kolinda". 90% postova samo oni pisu. valjda svima udarilo u glavu blokiranje, pa se samo njih dvojica medjusobno nisu blokirali, uz koji tu-i-tamo izuzetak. ljudi se zadali, pa im lijepo recite da su uspjeli shebati temu i zatvorite je. no, ovo je samo moje misljenje...
Nek' si nam se javio :thumbup: ,
nemas brige, uvijek ko Spanska invizicija.
Image
Imperatore

#4887 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Imperatore »

10 put ponavljam za poturice, vi nemate ništa sa Bosanskim vladarima, vi dižete spomenik Turčinu koji je ubio Hrvata Tomaševića.

Vi ste poturice, oni koji su prodali vjeru za večeru a mi smo Hrvati, kužite razliku?

Vi niste Bošnjaci, vaš otac nacije Alija je iz Beograda i BiH je nakon sloma Turaka bila sklonište za poturice i Turke diljem Balkana. Vaši očevi su Turci.

Ponavljam opet da Hrvati stoljećima na Bobovcu slave kraljicu Katarinu Kosaču, šta Muslimani imaju s tim? Ništa,
Mi nemamo ništa s vama
Imperatore

#4888 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Imperatore »

Hrvati ne mogu mrziti Bosnu jer Hrvati jesu Bosna i svi bosanski vladari su Hrvati, Hrvati ne podnose one koji dižu sablju Osmanlijama i to je to.
Ironija je ta da neki potomak poturica priča Hrvatima o Bosni i kako su Hrvati izdali Bosnu. Najsmišnije je kad stavljaju tu katedralu u Sarajevu iz vremena AU kada su Austrijanci ovdje željeli formirati jednu naciju ali nisu uspjeli.
Zašto? Muslimani su se deklarirali Turcima, Srbi sa Srbijom a Hrvati su se ponosili povijesti Bosne i imali su prijezir prema ostalima i jedni druge nisu podnosili.
Sad se okrenite pravoj povijesti
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4889 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Chmoljo »

vrlo si nekulturan, dečko.
512MB

#4890 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Dok god vi specijalci mislite da Covke kao clan Predsjednistva BiH predstavlja samo Hrvate il Cavara napr. Predstavlja samo hrvate, dog god to mislite to duze ce vas bolit glava :-)
Kejn

#4891 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Hebote i onda kažu Bošnjaci imaju neku lafo mitomaniju o Bogumilima. Bogumilski mit je mala maca za ove beta bojovnike iz Salzburga i Badena :D
Hebo majku pa i Bosanski Srbi i njihova mitomanija su male mace za ovu količinu fekalija koju ovi herceg basna bojovnici mogu izliti u mozak. A Srbi barem i imaju podlogu za mitomanisanje jer da nije bilo sprske dinastije Nemanjića Bosna bi i dalje ostala brdska vukojebina na vjetrometini Mađarske i Turske.

Ja sam uvjek govorio da su Bos. Hrvati projekat Ante Starčevića i Stjepana Radića ( to je čak i pokojni D. Lovrenović tvrdio). I to neuspješan projekat ako bi mogao dodati :D
Lug

#4892 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lug »

Kejn wrote:A Srbi barem i imaju podlogu za mitomanisanje jer da nije bilo sprske dinastije Nemanjića Bosna bi i dalje ostala brdska vukojebina na vjetrometini Mađarske i Turske.
jes´ ti to sam zakljucio ili ti je neko pomogao?
Kejn

#4893 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kejn »

Lug wrote:
Kejn wrote:A Srbi barem i imaju podlogu za mitomanisanje jer da nije bilo sprske dinastije Nemanjića Bosna bi i dalje ostala brdska vukojebina na vjetrometini Mađarske i Turske.
jes´ ti to sam zakljucio ili ti je neko pomogao?
A šta je tu netačno? Elaboriraj.
prog321

#4894 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by prog321 »

čuj što je netačno ? :lol:
Point.

#4895 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Nije zupanija, nego kantoni.
Point.

#4896 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Imperatore wrote:Hrvati ne mogu mrziti Bosnu jer Hrvati jesu Bosna i svi bosanski vladari su Hrvati, Hrvati ne podnose one koji dižu sablju Osmanlijama i to je to.
Ironija je ta da neki potomak poturica priča Hrvatima o Bosni i kako su Hrvati izdali Bosnu. Najsmišnije je kad stavljaju tu katedralu u Sarajevu iz vremena AU kada su Austrijanci ovdje željeli formirati jednu naciju ali nisu uspjeli.
Zašto? Muslimani su se deklarirali Turcima, Srbi sa Srbijom a Hrvati su se ponosili povijesti Bosne i imali su prijezir prema ostalima i jedni druge nisu podnosili.
Sad se okrenite pravoj povijesti
Mitomanija - juznosrpska verzija.
Mirza007

#4897 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Kolinda wrote: Ma trenutno na žalost ne frcera ništa a bit će još gore zbog revizije ,novog IZ itd.
Predsjednice, prosvijetli nas ubogi puk svojim kao svemir velikim intelektom.
Ako ne fercera nista, kako moze biti gore? Sta to jos nece fercerat ako vec trenutno ne fercera nista?
Last edited by Mirza007 on 06/03/2017 03:12, edited 1 time in total.
Mirza007

#4898 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Imperatore wrote:10 put ponavljam za poturice, vi nemate ništa sa Bosanskim vladarima, vi dižete spomenik Turčinu koji je ubio Hrvata Tomaševića.

Vi ste poturice, oni koji su prodali vjeru za večeru a mi smo Hrvati, kužite razliku?

Vi niste Bošnjaci, vaš otac nacije Alija je iz Beograda i BiH je nakon sloma Turaka bila sklonište za poturice i Turke diljem Balkana. Vaši očevi su Turci.

Ponavljam opet da Hrvati stoljećima na Bobovcu slave kraljicu Katarinu Kosaču, šta Muslimani imaju s tim? Ništa,
Mi nemamo ništa s vama
Ovog k'o da je Vojo Seselj licno pravio.
Mirza007

#4899 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Golupcici su se iselili i pojacali redove dijaspore.
Locirani nedavno u Metkovicu.
Navodno se metkuju danonoco. U pozi 69 pisu postove, jedno drugom u slavu.
Kolinda

#4900 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Point. wrote:
Nije zupanija, nego kantoni.
E baš je ŽUPANIJA i što ćeš sad....
Post Reply