Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4876 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote: Nebulozna su tvoja shvatanja da je rat uticao na kvalitet, voznju itd itd...yuga i/ili dvice...

Ne pricam o situaciji koja je zadesila ta auta, pricam o autima koja je fabrika izbacila i koja su vozana...

Ma nemamo sta dalje diskutovat... sad kad si ti rat spomenuo kao argument neki...
rat i kvalitet ? de procitaj ponovo sta pise,pa onda jos jednom da utvrdis da to ne pise ...
nestalo je yuga u ratu ,oces da ti nacrtam????izgorili ,izgelerisani ,sluzili kao stit,barikade,polupani na pocetku,oduzeti,odvuceni u srbiju by chetniks...
lupam brojke za primjer : golfova dvica bilo 5000 u sarajevu ,yuga bilo 50.000.golfova uvezeno poslije rata 200.000,yuge niko nije kupovao ni uvozio poslije rata (mozda 14 komada).da sumiramo juga 5.000,protiv 200.000 dvica .
gdje su juge??? ,kako sad ima dvica a yuga nema???nadji mi,ne mogu ti nac... eto dao ti odgovor i nacrtao ti evo,al ti opet ne kontas nebulozni...
dgL_

#4877 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Nebulozna su tvoja shvatanja da je rat uticao na kvalitet, voznju itd itd...yuga i/ili dvice...

Ne pricam o situaciji koja je zadesila ta auta, pricam o autima koja je fabrika izbacila i koja su vozana...

Ma nemamo sta dalje diskutovat... sad kad si ti rat spomenuo kao argument neki...
rat i kvalitet ? de procitaj ponovo sta pise,pa onda jos jednom da utvrdis da to ne pise ...
nestalo je yuga u ratu ,oces da ti nacrtam????izgorili ,izgelerisani ,sluzili kao stit,barikade,polupani na pocetku,oduzeti,odvuceni u srbiju by chetniks...
lupam brojke za primjer : golfova dvica bilo 5000 u sarajevu ,yuga bilo 50.000.golfova uvezeno poslije rata 200.000,yuge niko nije kupovao ni uvozio poslije rata (mozda 14 komada).da sumiramo juga 5.000,protiv 200.000 dvica .
gdje su juge??? ,kako sad ima dvica a yuga nema???nadji mi,ne mogu ti nac... eto dao ti odgovor i nacrtao ti evo,al ti opet ne kontas nebulozni...
Necemo dalje...

Da je u to vrijeme yugo bio aka dvica bilo bi ih mnogo vise nego si naveo...

Kraj raaprave... I ovako ubismo pogresnu temu nogom u usta...

Za mene yugo nikad nije, nece i ne moze biti isto sto je bila dvica... Ni po jednom jedinom segmentu... Sem sto je bio jeftiniji :)

Poyy :)))
bitanga_sa_otesa

#4878 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Necemo dalje...

Za mene yugo nikad nije, nece i ne moze biti isto sto je bila dvica... Ni po jednom jedinom segmentu... Sem sto je bio jeftiniji :)

hocemo dalje
ti nisi dio tog vremena ,tako da nisi kompetentan da pricas o tome,nisi imao ni yugu ni dvicinu ni polozeno.i to sto nije za tebe isto jer si slusao mitove legende i price tudje tu je problem,a ne u segmentima.

e sad je kraj poyyyy
dgL_

#4879 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Necemo dalje...

hocemo dalje
ti nisi dio tog vremena ,tako da nisi kompetentan da pricas o tome,nisi imao ni yugu ni dvicinu .i to sto nije za tebe isto jer si slusao mitove legende i price tudje tu je problem,a ne u segmentima.

e sad je kraj poyyyy
Tvrdoglavost je kod tebe vrlina, a ne mana :) kucas li glavom orahe? Al iskreno odg.? :)))))))
bitanga_sa_otesa

#4880 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Tvrdoglavost je kod tebe vrlina, a ne mana :) kucas li glavom orahe? Al iskreno odg.? :)))))))
iskreno kucam donjom glavom,ako te zanima dodji da provjeris :lol: :sax:
dgL_

#4881 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Tvrdoglavost je kod tebe vrlina, a ne mana :) kucas li glavom orahe? Al iskreno odg.? :)))))))
iskreno kucam donjom glavom,ako te zanima dodji da provjeris :lol: :sax:
Ma ne zanima me... Znaci i dole ai tvrdoglav... Hahahahaha hajde nek ti bude
bitanga_sa_otesa

#4882 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Ma ne zanima me... Znaci i dole ai tvrdoglav... Hahahahaha hajde nek ti bude
25 santima bez sesira,oprem dobro :lol:
dgL_

#4883 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Ma ne zanima me... Znaci i dole ai tvrdoglav... Hahahahaha hajde nek ti bude
25 santima bez sesira,oprem dobro :lol:
Toplomjer u kutiju sa lijekovima!!

Laka noc
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4884 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

Ja mislim, da je lada riva bila bolja od golfa i yuge zajedno, bar kad je udobnost u pitanju. :D :D
bitanga_sa_otesa

#4885 Re: Renault Megane all about

slazem se za rivu al model 2107 :lol: nisu je dzabe vozali potpukovnici u peMziji
konektovan

#4886 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:slazem se za rivu al model 2107 :lol: nisu je dzabe vozali potpukovnici u peMziji
Stari je imao 2107, a i ja sam je jedno vrijeme vozio poslije polozenog vozackog, ne dugo, ali dovoljno da znam kakva je zvjer bila. :D :D :D :D :D
bitanga_sa_otesa

#4887 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:slazem se za rivu al model 2107 :lol: nisu je dzabe vozali potpukovnici u peMziji
Stari je imao 2107, a i ja sam je jedno vrijeme vozio poslije polozenog vozackog, ne dugo, ali dovoljno da znam kakva je zvjer bila. :D :D :D :D :D
ja sam takvu vozio 2005 u unionivestu kad sam radio,1300,mogla je i cvil bacit na semaforu :lol:
a svoje sam imao 2 kom al one starije,prvu seriju 1200,jedna karavan,druga sedan...sedan je mozda jos ziva ,crvena,johntra je vidjao negdje :-D
konektovan

#4888 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
ja sam takvu vozio 2005 u unionivestu kad sam radio,1300,mogla je i cvil bacit na semaforu :lol:
a svoje sam imao 2 kom al one starije,prvu seriju 1200,jedna karavan,druga sedan...sedan je mozda jos ziva ,crvena,johntra je vidjao negdje :-D
Amidza je imao tu prvu seriju, 1200, i znam da je dosta manje trosila goriva od nase, i da je manje hrdjala, i ako je bila starija. :D
bitanga_sa_otesa

#4889 Re: Renault Megane all about

konektovan wrote:
Amidza je imao tu prvu seriju, 1200, i znam da je dosta manje trosila goriva od nase, i da je manje hrdjala, i ako je bila starija. :D
za hrdjanje je tacno,ove su moje bile kao nove sto se tice toga,ali potrosnja je vala ista s tim da ove stare tesko da su cvil mogle bacit po suhom... :(
na karavan sam stavio karburator sa fiata 124 ,za razliku od ladinog vakuum, na njemu se mehanicki otvara drugo grlo.onda je poletila :lol:
drunken tiger

#4890 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

hopi wrote:ok, ja nemam pravo

da imam pravo vjerovatno bi morao imati 10 istih vozila istog motora mjenjača itd, uporedo ih voziti godinama i onda bi tek mogao dati neki sud o vozilu
Ja 4 godine vozim megane 2 a ti 4 sata sjedio u njemu i ti meni da držiš lekcije e tom autu??! Ne ide to nikako. Ne shvatam te ozbiljno niti te mogu shvatiti čak i da kažeš da je Zemlja okrugla. Tebi ne bih povjerovao. Daleko od toga da je renault najbolje auto na svijetu ali isto tako daleko od toga da je loše koliko ti sereš!! I opet ti kažem, ne možeš ti koji si jedan dan gledao u auto pričati meni koji 4 godine vozim to auto kako je to auto loše.
johntra

#4891 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote:
A ovo da je dvica helem ko yugo nebi diskutovo..

Dvica je u svoje vrijeme bila auto...
nego sta je ? bila ko mercedes?
u koje je to vrijeme bila auto? uporedi je s nekim autima iz 1985.pa ces vidjet da je obicno smece bila,gola ko lipa,neudobna,jedino antikorozivna zastita sto je bila odlicna ,mogla je potrajat duplo duze od auta iz tog doba i nista vise...bmw e 30 iz tog doba bio avion za dvicu,alfa 33 avion...lancia delta konkord....aj cao :run:
Tipo je bio pojam za antikorozivnu zaštitu, nemoj tako... :D
johntra

#4892 Re: Renault Megane all about

Post by johntra »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote:
Na Trgu je kod mene ta crvena, mada je odavno nisam vidio...vozila se do prije koju godinu regularno...jes da smo malo zatrovali temu, ali kakvog sam juče Juga 45A vidio...očuvan, ko lutka...
senci-071

#4893 Re: Renault Megane all about

Post by senci-071 »

Molim za pomoc
Megan karavan 1,5 dizel imam problema sa paljenje,odnosono karticom.Nesto na Njemackom mi pise BITTE KARTE CINFOHREN :-) nadam se da sam dobro napisao.Moram po par puta otvoriti zatvoriti vrata,pa staviti karticu dok ne upali.To mi se desava evo vec par dana,nekad iz prve upali,a nekad se bas napatim da upalim.
Sta bi mogao biti problem..?
NediM17

#4894 Re: Renault Megane all about

Post by NediM17 »

Da ti slucajno gdje blizu kartice ne stoji mobilni telefon kad ti se to desi? Meni se nerijetko desi na Suzukiju (keyless otkljucavanje i paljenje) da nece da ocita kljuc ako je u istom dzepu s mobitelom.
dgL_

#4895 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

senci-071 wrote:Molim za pomoc
Megan karavan 1,5 dizel imam problema sa paljenje,odnosono karticom.Nesto na Njemackom mi pise BITTE KARTE CINFOHREN :-) nadam se da sam dobro napisao.Moram po par puta otvoriti zatvoriti vrata,pa staviti karticu dok ne upali.To mi se desava evo vec par dana,nekad iz prve upali,a nekad se bas napatim da upalim.
Trebat ce ti neko ko zna renault elektroniku u dusu...

Za pocetak uslikaj to kad napise i pokusaj prevesti znacenje... Cisto da znas sam sta te ceka
vnm

#4896 Re: Renault Megane all about

Post by vnm »

pretpostavljam da pise BITTE KARTE EINFÜHREN, u prevodu MOLIM UBACITI KARTICU. laicki receno, ne prepoznaje ti karticu iz prve.
wolfie

#4897 Re: Renault Megane all about

Post by wolfie »

Baterija u kartici rikavela?
Dzontra_Volta

#4898 Re: Renault Megane all about

Post by Dzontra_Volta »

dgL_ wrote:

Za pocetak uslikaj to kad napise i pokusaj prevesti znacenje... Cisto da znas sam sta te ceka
Nevezano za problem s karticom, zar se ne može BC namjestiti na nekom drugom jeziku, ako već ne razumiješ njemački?
dgL_

#4899 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

Dzontra_Volta wrote:
dgL_ wrote:

Nevezano za problem s karticom, zar se ne može BC namjestiti na nekom drugom jeziku, ako već ne razumiješ njemački?
Moze se namjestiti ali on ne moze sam... Radi se preko dijagnostike... Kod mene je bio francuski i prijasnji vlasnik ima iz ovlastenog na papiru uz mali servis i jos nesto i prebacivanje na engleski... Ne znam ni dal su naplatili konkretno to... Kad su uzimali za gluposti po 3-4 stoje...
amar1994

#4900 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

kakva glupost , samo da te natjera u servis da odes :roll: , ja u tri klika na volanu promijenim :run:
Post Reply