The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- kritichar
#4876 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Koje rezerve nafte ima SAD, tek se sad vidi, ovi se još uvijek rahat vozikaju

-
Yapi Yapo
#4877 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
i ja sumnjam na onu babu da je upalila sirenu namjerno
- drunken tiger
#4878 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
što ovi naši junaci serije nisu odvukli kamion ili postavili sirenu negdje daleko i upalili je da odvuku zombije nego se polomili nekakvom organizacijom i postavljanjem balona?? Znam ja ko je upalio sirenu ali me više ubi to odakle im baloni...
- Pitarrr82
#4879 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
drunken tiger wrote:što ovi naši junaci serije nisu odvukli kamion ili postavili sirenu negdje daleko i upalili je da odvuku zombije nego se polomili nekakvom organizacijom i postavljanjem balona?? Znam ja ko je upalio sirenu ali me više ubi to odakle im baloni...
Iz prosle sezone

- drunken tiger
#4880 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pitarrr82 wrote:drunken tiger wrote:što ovi naši junaci serije nisu odvukli kamion ili postavili sirenu negdje daleko i upalili je da odvuku zombije nego se polomili nekakvom organizacijom i postavljanjem balona?? Znam ja ko je upalio sirenu ali me više ubi to odakle im baloni...
Iz prosle sezone, a ako se dobro sjecam cim se pojavi crveni balon Rick-a prenese
![]()
A žuti?
Ne znam da sam ikada u isto vrijeme i mrzio i volio neku seriju kao ovu.
- Pitarrr82
#4881 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
E jbg sad, to su ovi crveni samo izblijedili na suncu

- drunken tiger
#4882 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Hehehe.Pitarrr82 wrote:E jbg sad, to su ovi crveni samo izblijedili na suncu![]()
A što se tiče sirene, mislim da to onaj božiji službenik traži dokaz da će ga Bog spasiti pa je pozvao zombije kako bi dokazao drugima da je dovoljno samo da se vjeruje u Boga.
-
gonzalez
#4883 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Rickov plan je bio ogroman rizik i evo pokazao se kao promašaj. Dobro mu reče Carter, nikakve garancije nije imao da će oni pratiti Daryla.
A bilo je bezbroj boljih, logičnijih opcija. Pogotovo obzirom da imaju logistike, vremena. Nema smisla tjerati ih iz kamenoloma, tu se okupljaju, to im je buffer za Alexandriju.
Ja bio pojačao barikade, povremeno propušao par njih, držao broj šetača pod kontrolom, palio benzinom... Uglavnom opcija more. Potez glup, bezpotreban.
A bilo je bezbroj boljih, logičnijih opcija. Pogotovo obzirom da imaju logistike, vremena. Nema smisla tjerati ih iz kamenoloma, tu se okupljaju, to im je buffer za Alexandriju.
Ja bio pojačao barikade, povremeno propušao par njih, držao broj šetača pod kontrolom, palio benzinom... Uglavnom opcija more. Potez glup, bezpotreban.
-
Yapi Yapo
#4884 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ne, nemaju vremena jer je onaj kamion pao sa litice i kad bi nastavili svi da izlaze onim putem bi tačno naletili na njihovo prebivalište. ne možeš ti pojačavati barikade kad ondje ima par hiljada zombija.. meni je rick glavni, ice cold killlllagonzalez wrote:Rickov plan je bio ogroman rizik i evo pokazao se kao promašaj. Dobro mu reče Carter, nikakve garancije nije imao da će oni pratiti Daryla.
- Pitarrr82
#4885 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
A realno je i smijesno kako je prikazano bukvalno kao da vozi 1kmh na motoru

- strong69
#4886 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja zaboravio na TWD
Ne sjećam se ni gdje su junaci stali. Moram pogledati ovu epizodu. Koliko ce biti epizoda u ovoj sezoni?
-
kakavdanakneiskustvu
#4887 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
strong69 wrote:Ja zaboravio na TWDNe sjećam se ni gdje su junaci stali. Moram pogledati ovu epizodu. Koliko ce biti epizoda u ovoj sezoni?
vjerovatno 16
- Jack Be Nimble
#4888 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ja snima prvih 8 pa onda tamo u Decembru za vrijeme praznika pogledati u miru. Ipak proletjecu ovu temu svake sedmice da vidim ima li oni standardni epizoda gdje se nista ne desi 
-
Yapi Yapo
- House
#4890 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
sad' ide show program.rick će nekome yebat nanu naninu 
-
gonzalez
#4891 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Možda se dobar dio šetača nekako dovukao do Alexandrije, a ovi što su dole nesposobni da se brane, u panici, aktivirali sirenu, traže pomoć? I kad je aktiviraše, ne znaju kako da je deaktiviraju? 
- Tito_i_Partija
#4892 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Dobra epizoda, al' kako mi onaj Morgan ide na kurac to je nevjerovatno. Divljaci kasape ljude bez trunke milosti, a on bi da ih tjera napolje k'o kokoske. Ona scena kad veze covjeka a Carol ovom opali metak u vugla je prejaka.
Ja stvarno ne znam sta je ovim scenaristima. Prvo Tyrese, pa Gabriel, pa sad Morgan...jel' to oni stvarno misle da su crnci neke picke il' sta?
Ja stvarno ne znam sta je ovim scenaristima. Prvo Tyrese, pa Gabriel, pa sad Morgan...jel' to oni stvarno misle da su crnci neke picke il' sta?
- ExNihilo
#4893 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Carol zvala Assasin's Creed.
Kako mi na qrz ide baba-predsjednik. I pop. I Carl. I kvazidoktorica. I Rickova konkubina.
Morgan nova moralna vertikala. Neće dugo.
Kako mi na qrz ide baba-predsjednik. I pop. I Carl. I kvazidoktorica. I Rickova konkubina.
- jasko_ba
#4894 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Zasto nema debelih zombija u seriji? S obzirom kad uzmes opcenito u kakvom je stanju obicna populacija 'Merice? 
- ExNihilo
#4895 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Smršali, nestašica hrane. 
- jasko_ba
#4896 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma, nema ih nikako, cak i kad je tek sve krenulo.ExNihilo wrote:Smršali, nestašica hrane.
Mislim da je jedini u tom stanju bio onaj sto su ga izvukli iz bunara, sezona 2 cini mi se.

- Tito_i_Partija
#4897 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Al' fakat, postaje mi sve teze nac' likove koje me ne iritiraju, a kamoli one koje gotivim. Scenaristi ne samo da uvode nove lose likove, nego pocinju da kvare i ove stare. Gledaj npr. sta se polako desava s Darylom: nekad desna ruka Rick-u, sad k'o lafo i on pacifista.ExNihilo wrote:Carol zvala Assasin's Creed.![]()
Rick, Carol, i Ibro zakon.
-
sizifinho
#4898 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nakon onako loše prošle sezone, i sad ovako fantastičnih prve dvije epizode- opet neko nešto nađe da prigovori.
Prije Carl nervirao, sad nervira Morgan, sutra će neko drugi.
Meni predobra posljednja epizoda, Morgan nije neko ko se mnogo pita pa da me sad mnogo nervira. Brijem da će i nastradati zbog svoje filozofije, jer kao što smo mogli vidjeti u prvoj epizodi kad Rick govori da ljudi kao onaj kvaziarhitekta mogu samo poginuti- to se odnosi i za Morgana. Nije mu bzvz držao taj govor.
Sviđa mi se metafizika ove epizode, kad Carol govori onoj ženskoj da ostavi cigare, poslije tu žensku prekucaju mačetom a na kraju epizode Carol puši cigare.
Pa scena kad napušta oca Gabrijela da umre, plus kad ubije crnca kojeg je Morgan savladao...
I na kraju scena u kojoj Carol hoda niz cestu i susreće se s Morganom... e to je fantastična scena.
Moram priznat da sam na trenutak mislio da je Enid ponijela sa sobom Judith, s obzirom kako su izvlačili tu situaciju.
Također mi se jako dopada što Carl izrasta u nekog ko bi potencijalno mogao nositi seriju čak i poslije Ricka (gluho i daleko bilo). Sviđa mi se persona koju prave od njeg, šutljiv a zajeban.
I mi smo mu se na kičmu naklatili, nervirao nas, a polahko, imam osjećaj da će bit jedan od A ekipe boraca idućih polusezona.
tito, ne zezaj, Morgan je uveden u seriju upravo da bi postavio paralelu na Rickov način vođenja, i služit će da pokaže da taj način njegovog Džedaj života nije moguć u onom scenariju.
A od novih likova, Abraham je poprilično dobar lik, Rosita također, nije ni onaj "doktor" loš, može on još dosta šlifa pokazat.
Prije Carl nervirao, sad nervira Morgan, sutra će neko drugi.
Meni predobra posljednja epizoda, Morgan nije neko ko se mnogo pita pa da me sad mnogo nervira. Brijem da će i nastradati zbog svoje filozofije, jer kao što smo mogli vidjeti u prvoj epizodi kad Rick govori da ljudi kao onaj kvaziarhitekta mogu samo poginuti- to se odnosi i za Morgana. Nije mu bzvz držao taj govor.
Sviđa mi se metafizika ove epizode, kad Carol govori onoj ženskoj da ostavi cigare, poslije tu žensku prekucaju mačetom a na kraju epizode Carol puši cigare.
Pa scena kad napušta oca Gabrijela da umre, plus kad ubije crnca kojeg je Morgan savladao...
I na kraju scena u kojoj Carol hoda niz cestu i susreće se s Morganom... e to je fantastična scena.
Moram priznat da sam na trenutak mislio da je Enid ponijela sa sobom Judith, s obzirom kako su izvlačili tu situaciju.
Također mi se jako dopada što Carl izrasta u nekog ko bi potencijalno mogao nositi seriju čak i poslije Ricka (gluho i daleko bilo). Sviđa mi se persona koju prave od njeg, šutljiv a zajeban.
I mi smo mu se na kičmu naklatili, nervirao nas, a polahko, imam osjećaj da će bit jedan od A ekipe boraca idućih polusezona.
tito, ne zezaj, Morgan je uveden u seriju upravo da bi postavio paralelu na Rickov način vođenja, i služit će da pokaže da taj način njegovog Džedaj života nije moguć u onom scenariju.
A od novih likova, Abraham je poprilično dobar lik, Rosita također, nije ni onaj "doktor" loš, može on još dosta šlifa pokazat.
- Tito_i_Partija
#4899 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Jah, eto k'o da to nismo vec vidjeli.sizifinho wrote:
Pa Tyrese ti je kopija Morgana, al' zbog uobicajenog razvlacenja price valja nam opet durat' neku prezvakanu temu o moralu dok Morgan ne zaplati zivotom, pa se onda svi saberu i vide da je Rick (opet) u pravu.
A koliko je Morgan pametan, najvjerovatnije ce neko kasnije dooobro zaplatit' zbog njegovog odgovornog pustanja onih zivotinja da pobjegnu.
- ExNihilo
#4900 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Spoiler alert
Ako je vjerovati stripu, neće konsensuz biti da je Rick u pravu. Već da su moralne vertikale bile u pravu. Štaviše, Rick će postati glavna moralna vertikala.
Ako je vjerovati stripu, neće konsensuz biti da je Rick u pravu. Već da su moralne vertikale bile u pravu. Štaviše, Rick će postati glavna moralna vertikala.