Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- commendatore
#4876 Re: Pitamo Mehanicare ?
ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakala
me je moj na vozackom mjestu

-
mirzet87sa
#4877 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://www.facebook.com/Elektricni-Pod ... 328078675/commendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
- commendatore
#4878 Re: Pitamo Mehanicare ?
fala mirzo - poslo sam Him poruGu pa cemo vidjetmirzet87sa wrote:https://www.facebook.com/Elektricni-Pod ... 328078675/commendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
-
quarterback
#4879 Re: Pitamo Mehanicare ?
bilo je prije 10tak dana ovdje isto pitanje, vrati se malo nazad, spominjali su nekog majstoracommendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
- commendatore
#4880 Re: Pitamo Mehanicare ?
aj pregledacuquarterback wrote:bilo je prije 10tak dana ovdje isto pitanje, vrati se malo nazad, spominjali su nekog majstoracommendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
- corsa
#4881 Re: Pitamo Mehanicare ?
Redovni servis mjenjaca radim kod Cvijanovica u Brnjacima-Kiseljak. Servis se radi na svakih 60 hiljada. Probaj resetovati mjenjac, vidi hoce li biti ista bolje. Imas na youtube kako se resetuje. Ali ako ne znas kad je radjen servis svakako to uradi. I javljaj desavanja obavezno.mirzet87sa wrote:Nisam provjeravao, danas cu! Apsolutno nikakvih simptoma ni naznaka nije bilo. Strugao podom nigdje nisam, divljao nisam. Bukvalno presao 10km, parkirao da upalim opet ne fata brzinu na displeju, prebacujem iz P R N i sa N u D auto poskoci pozadi. Spustim ga na ravno, da prebacim iz N u P ne moze, ugasim na N upalim opet radi sve normalno. Predjem tu jos 5-7km, krenuo kuci, da provjerim opet upali/ugasi isti problem. Bila je blaga uzbrdica. Nekako ga ufati u prvu brzinu odnosno taj safe mode i ne mice iz nje. Vozao se 20km/h do kuce ;D Uljei filtere mijenjao nisam, ja licno sam s ovim autom presao 40tak k km. Jesi ti mijenjao i gdje? Jutros sam provjeravao module prnd na kontaktu, fata ih normalno. Vjerovatno je manjak/istrosenost ulja jer cim nabije radnu temperaturu ubacuje ga u safe mode. I da, nikakve lampice ne izbacuje tipa check engine itdcorsa wrote:Ne znam sta bi moglo biti, prvi put cujem za takve simptome, ali vjeruj mi da si mi ulio strah u kosti.Kod mene je isti mjenjac. Ja mislim da imas sipku ispod haube za nivo ulja. Mislim da je odmah ispod sajbe na lijevoj strani motora. Jesi li gledao? Mozes li mi reci jeli prije toga bilo ikakvih simptoma ili naznaka da ce se to desiti? Jesi li nedavno mijenjao ulje i filtere u mjenjacu? Da nije neko nesto ostavio odvrnuto?
-
condy
#4882 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeli @konketovan izvadio uljeza 
-
mirzet87sa
#4883 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sad sam ih zvao, sutra idem! 195km komplet servis, nije punocorsa wrote: Redovni servis mjenjaca radim kod Cvijanovica u Brnjacima-Kiseljak. Servis se radi na svakih 60 hiljada. Probaj resetovati mjenjac, vidi hoce li biti ista bolje. Imas na youtube kako se resetuje. Ali ako ne znas kad je radjen servis svakako to uradi. I javljaj desavanja obavezno.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#4884 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam, je l' uljez, al' velike sanse su, da je kamenac kriv za sve. Sinoc kako sam stavio wd, danas sam isceprkao iz brave, kamenac, bar mislim da je, al' brava jos uvijek ne radi.condy wrote:Jeli @konketovan izvadio uljeza
-
mahalas505
#4885 Re: Pitamo Mehanicare ?
A nesto te krenulo sa tim kvarovimacommendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
-
zdruzdjo
#4886 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma jarane poskidaj sve pa vidikonektovan wrote:Ne znam, je l' uljez, al' velike sanse su, da je kamenac kriv za sve. Sinoc kako sam stavio wd, danas sam isceprkao iz brave, kamenac, bar mislim da je, al' brava jos uvijek ne radi.condy wrote:Jeli @konketovan izvadio uljeza
- konektovan
#4887 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma nije lahko, bar meni. To cu ostaviti nekome ko ima vise iskustva oko toga.zdruzdjo wrote:Ma jarane poskidaj sve pa vidikonektovan wrote:Ne znam, je l' uljez, al' velike sanse su, da je kamenac kriv za sve. Sinoc kako sam stavio wd, danas sam isceprkao iz brave, kamenac, bar mislim da je, al' brava jos uvijek ne radi.condy wrote:Jeli @konketovan izvadio uljeza
-
mirzet87sa
#4888 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bio kod cvijanovica, zamijenili ulje. Vec postojece je bilo dobro, mogao je pregurati jos 20k km. Do ulja i filtera nije. Nema aluminijske prasine, nije se habao mjenjac, nije nista odlomljeno ni fizicki osteceno. Sreca. Medjutim, na putu do sarajeva, odnosno autoputu, osjetim da je mjenjac opet trom. Na prosirenju da presaltam D N dalje nece, zakovo. Ugasi, upali, opet isti problem ne registruje u kojem je modulu. Cekaj da se ohladi, 2 jebena sata sam cekaocorsa wrote: Redovni servis mjenjaca radim kod Cvijanovica u Brnjacima-Kiseljak. Servis se radi na svakih 60 hiljada. Probaj resetovati mjenjac, vidi hoce li biti ista bolje. Imas na youtube kako se resetuje. Ali ako ne znas kad je radjen servis svakako to uradi. I javljaj desavanja obavezno.
Ti se prepao jer imas jedno auto s ovim mjenjacem, a ja 3.
- commendatore
#4889 Re: Pitamo Mehanicare ?
NAPRAVIO sam SAMmahalas505 wrote:A nesto te krenulo sa tim kvarovimacommendatore wrote:ima li ko da kod nas reparira elektronske podizace stakalame je moj na vozackom mjestu
![]()
.
iskoristio postojece dijelove
i nije me krenulo sa kvarovima nego sam polomio par zabica tapacirunga dok sam rastavljao mehanizam za dizanje stakla zajedno sa motorom
- corsa
#4890 Re: Pitamo Mehanicare ?
E bas te zajebava! Ako ti budu puno trazili u ovlastenom evo ti broj od dobrog majstora za automatike. 061/743-742 Seki.mirzet87sa wrote:Bio kod cvijanovica, zamijenili ulje. Vec postojece je bilo dobro, mogao je pregurati jos 20k km. Do ulja i filtera nije. Nema aluminijske prasine, nije se habao mjenjac, nije nista odlomljeno ni fizicki osteceno. Sreca. Medjutim, na putu do sarajeva, odnosno autoputu, osjetim da je mjenjac opet trom. Na prosirenju da presaltam D N dalje nece, zakovo. Ugasi, upali, opet isti problem ne registruje u kojem je modulu. Cekaj da se ohladi, 2 jebena sata sam cekaocorsa wrote: Redovni servis mjenjaca radim kod Cvijanovica u Brnjacima-Kiseljak. Servis se radi na svakih 60 hiljada. Probaj resetovati mjenjac, vidi hoce li biti ista bolje. Imas na youtube kako se resetuje. Ali ako ne znas kad je radjen servis svakako to uradi. I javljaj desavanja obavezno.Poce na kontaktu fatat module, ubaci u D i opet ga prebaci na safe mode, nece da salta dalje od prve. U ponedeljak idem u ovlasteni. Ili je do rucice mjenjaca ili elektronike, kako god ne vjerujem da cu proci ispod 500-700km minimalno.
Ti se prepao jer imas jedno auto s ovim mjenjacem, a ja 3.
On je doduse podaleko, Tinja između Tuzle i Srebrenika, ali je doktor za automatike. Javljaj desavanja!
-
mirzet87sa
#4891 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne preporucujem cvijanovice. Majstor darko ili dario kako vec mi je ostetio svjecicu, odnosno nije istu mogao skinuti pa mi sad curi ulje iz mjenjaca. Cekam slepu, ne smijem ga pomaci min 1l je izaslicorsa wrote: E bas te zajebava! Ako ti budu puno trazili u ovlastenom evo ti broj od dobrog majstora za automatike. 061/743-742 Seki.
On je doduse podaleko, Tinja između Tuzle i Srebrenika, ali je doktor za automatike. Javljaj desavanja!
- corsa
#4892 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ne znam, meni je uvijek radio Miro, a ko je taj drugi ne znam. Ja sam njima do sada bio zadovoljan. E bas te naopako krenulo...mirzet87sa wrote:Ne preporucujem cvijanovice. Majstor darko ili dario kako vec mi je ostetio svjecicu, odnosno nije istu mogao skinuti pa mi sad curi ulje iz mjenjaca. Cekam slepu, ne smijem ga pomaci min 1l je izaslicorsa wrote: E bas te zajebava! Ako ti budu puno trazili u ovlastenom evo ti broj od dobrog majstora za automatike. 061/743-742 Seki.
-
mirzet87sa
#4893 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne radi vise miro. Jebem bihamku djecu, cekam ih 1h a clan samcorsa wrote:Ne znam, meni je uvijek radio Miro, a ko je taj drugi ne znam. Ja sam njima do sada bio zadovoljan. E bas te naopako krenulo...mirzet87sa wrote:Ne preporucujem cvijanovice. Majstor darko ili dario kako vec mi je ostetio svjecicu, odnosno nije istu mogao skinuti pa mi sad curi ulje iz mjenjaca. Cekam slepu, ne smijem ga pomaci min 1l je izaslicorsa wrote: E bas te zajebava! Ako ti budu puno trazili u ovlastenom evo ti broj od dobrog majstora za automatike. 061/743-742 Seki.
- ranger
#4894 Re: Pitamo Mehanicare ?
jebo majku preko noci se covjeku auto sjebalo i to mercedes... 
-
mirzet87sa
#4895 Re: Pitamo Mehanicare ?
stigla slepa, javim uzrok/kvar kad se ustanovi a i cijenu, pa ako kome zatreba.
- konektovan
#4896 Re: Pitamo Mehanicare ?
Je l' frisko kupio??? Mensecini k'o da jeste?!ranger wrote:jebo majku preko noci se covjeku auto sjebalo i to mercedes...
- corsa
#4897 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma kako ne radi, meni radio servis prije mjesec i po?mirzet87sa wrote:ne radi vise miro. Jebem bihamku djecu, cekam ih 1h a clan samcorsa wrote:Ne znam, meni je uvijek radio Miro, a ko je taj drugi ne znam. Ja sam njima do sada bio zadovoljan. E bas te naopako krenulo...mirzet87sa wrote: E bas te zajebava! Ako ti budu puno trazili u ovlastenom evo ti broj od dobrog majstora za automatike. 061/743-742 Seki.
-
mirzet87sa
#4898 Re: Pitamo Mehanicare ?
E ne znam, pitao sto si sam kaze neki napustili, neki kuci. Ugl auto sam ostavio u adi benz servis. Topla preporuka za mercedese, pismen majstor. Ovaj iz cvijanovica je vrtio svjecicu dok nije izlizo navoj, moram sad komplet plocu uzimat jer je majmun slomio i curi ulje iz nje. Daleko od toga da sam nezadovoljan, auto sluzi od kako sam ga uzeo bez kvara, sad se ovo desilo opravit i idemo dalje. Javit ce mi preko telefona kvar/cijenu pa pisem ovdje ukoliko nekome nekad zafalicorsa wrote: Ma kako ne radi, meni radio servis prije mjesec i po?
- Bakir1
#4899 Re: Pitamo Mehanicare ?
adi je od dobrih majstora skolu izucio, prvenstveno od majstora sipe pa onda malo i od muzafera
meni niko ne smije sem ovlastenog zamjeniti ulje u mjenjacu u touaregu, a kod njih litar ulja 70 + PDV, dihtung 200, filter 100, 9 kg ulja, a ruke Boga pitaj koliko.....
meni niko ne smije sem ovlastenog zamjeniti ulje u mjenjacu u touaregu, a kod njih litar ulja 70 + PDV, dihtung 200, filter 100, 9 kg ulja, a ruke Boga pitaj koliko.....
-
mirzet87sa
#4900 Re: Pitamo Mehanicare ?
Eh onda ne moram brinuti, a vidi se na prvu da zna znanje. Kulturan i prijatan prije svega.Bakir1 wrote:adi je od dobrih majstora skolu izucio, prvenstveno od majstora sipe pa onda malo i od muzafera![]()