Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Petit_Beurre

#4876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Ako mogu, prije svega kao čovjek, građanin Sarajeva i BiH, pa tek onda kao simpatizer, član i aktivista Naše Stranke da kažem da je ovo što se desilo na 60 minuta odlična stvar za lijevo orijentisane partije u BiH.
Moj stav je jasan. Jedini prirodni koalicioni partner NS-a je SDP, ALI , SDP koji će, nadam se, početi ozbiljnije raditi na ispunjenju onoga što govore i nadam se prestati biti lažna opozicija. Jer mi ( ovo naglašavam MI glasači lijevo orijenisani) smo krivi zbog ovih 20 godina obojenih nacionalizmom, tako da je sad na nama da to ispravimo.
Politika je umjetnost mogućeg, pa ćemo vidjeti.

Ja se prvi ne osjećam glupim, jer mislim da je ovo što smo radili, koliko-toliko, zabolilo ljude na funkciji u SDP-u, tako da je ustvari cilj i postignut, samo što to pojedini na ovom forumu nisu ni shvatili na početku,a sad, nažalost, ni na kraju.
Corto Maltese

#4877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

komeba wrote:
no_pasaran wrote:Interesuje me da li se nakon ovoga danas

http://** No links **.ba/front/sdp-ova_dr~z-ava_za_fahru

i ovoga večeras, osjećate da ste a)"ispali glupi" ili da ste b)"ispali pravo glupi"?

Unaprijed hvala za odgovor.
:thumbup:
Ovo večeras nije bilo večeras. Moderna tehnologija nam omogućuje da u snimcima uživamo kao da je program uživo.
Ono nisu bili izbori.
Ono je bilo predizborno nadmetanje.
Izbori su prekosutra.
Koalicijski pregovori su od ponedeljka pa nadalje, na osnovu specifične težine koju stranke ostvare na izboria, a ne u predizbornim emisijama
Krajem oktobra postavite sebi isto pitanje, ili kome već budete smatrali da ga treba postaviti.
Suti i trpi

#4878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

i ovoga večeras, osjećate da ste a)"ispali glupi" ili da ste b)"ispali pravo glupi"?

Zasto bi se trebali osjecati glupo? Zlatko je odigro mudro, pustio je sve da pomisle kako su u tajnoj koaliciji sa SBB, da bi na kraju to efektno razvalio nanjevsi Fahri veliku stetu a sebi velik plus. Zar je neko kriv sto nas je Zlatko PUSTIO da povjerujemo u koaliciju SDP i SBB. Na vecini simpatizera SDPa se itekako primjetilo da vjeruju u koaliciju sa Fahrom. Da li su i oni glupi?

Da li su glupi SDPeovci koji su obznanili da ce Nasa stranka podrzati Harisa Silajdzica?

Prestanite sa prepucavanjima. Za 3 dana nam se odlucuje sudbina. Svaka svadja izmedju opozicije jeste direktna podrska vladajucoj bandi.
no_pasaran

#4879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Corto Maltese wrote:
komeba wrote:

Ovo večeras nije bilo večeras. Moderna tehnologija nam omogućuje da u snimcima uživamo kao da je program uživo.
Ono nisu bili izbori.
Izbori su prekosutra.
Koalicijski pregovori su od ponedeljka pa nadalje, na osnovu specifične težine koju stranke ostvare na izboria, a ne u predizbornim emisijama
Krajem oktobra postavite sebi isto pitanje, ili kome već budete smatrali da ga treba postaviti.
Znači b)

Mora da je b) inače ne bi toliko pisao

:D :sax:
no_pasaran

#4880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Suti i trpi wrote:

Zasto bi se trebali osjecati glupo? Zlatko je odigro mudro, pustio je sve da pomisle kako su u tajnoj koaliciji sa SBB, da bi na kraju to efektno razvalio nanjevsi Fahri veliku stetu a sebi velik plus. Zar je neko kriv sto nas je Zlatko PUSTIO da povjerujemo u koaliciju SDP i SBB. Na vecini simpatizera SDPa se itekako primjetilo da vjeruju u koaliciju sa Fahrom. Da li su i oni glupi?

Da li su glupi SDPeovci koji su obznanili da ce Nasa stranka podrzati Harisa Silajdzica?

Prestanite sa prepucavanjima. Za 3 dana nam se odlucuje sudbina. Svaka svadja izmedju opozicije jeste direktna podrska vladajucoj bandi.
Jerane, pogledaj link :D

Oni fol napisali na hamerima, popeli se na ogradu, obukli se i uslikali se
:D :-) :D :sax:
DaysleepeR

#4881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DaysleepeR »

ja sam na prethodnih par stranica polemisao sa ljudima i tvrdio kako NS i pored super ideja i stavova nema pojma kako da iste sprovede u djelo. To je stranka neiskusnih i nedovoljno namazanih ljudi koji su previše naivni da bi se bavili politikom..

a evo sad se pokazuje
ultima_palabra

#4882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Ne mogu da vjerujem da su ovo uradili... u jeku predizborne kampanje aktiviste jedne stranke protestuju ispred prostorija druge stranke. Zbog čega? Ne zbog toga što su im aktivisti te stranke sabotirali predizborni skup, zapalili plakate ili pretukli članove... nego zbog mahalske priče da će ta stranka u koaliciju sa trećom strankom :-)

Pa halo ljudi, probudite se... ovo je nadasve neozbiljno i infantilno. Hoće li se u NS konačno shvatiti da politička stranka nije NVO... ovakvim stvarima će NS za dvije godine biti svedena na nivo LDS-a i GDS-a. Žali Bože Miljevića i još par njih koji špartaju Bosnom i Hercegovinom prenoseći poruke napretka kada ovakvi "aktivisti" pokvare njihov trud.
Corto Maltese wrote:Ovo večeras nije bilo večeras. Moderna tehnologija nam omogućuje da u snimcima uživamo kao da je program uživo.
Ono nisu bili izbori.
Izbori su prekosutra.
:thumbup: Sve tačno... samo kada su neki drugi pokušavali to reći u proteklih 10 dana, onda je u modi bilo spuštanje lakonskim one linerima :roll:
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Wow, Zlatko je razvalio dogovor o nenapadanju sa Avazom...

Šta sad ja trebam reći da je time potpuno povratio povjerenje javnosti, dokazao da je kompetentan i nekorumpiran?
Corto Maltese

#4884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

no_pasaran wrote:
Corto Maltese wrote:

Ono nisu bili izbori.
Izbori su prekosutra.
Znači b)

Mora da je b) inače ne bi toliko pisao

:D :sax:
Napišem brzo i kratko- ne kontaš
Napišem sporo i dugo- opet ne kontaš.
Bojim se da pomalo gubim nadu.
Pedja Kojovic

#4885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Forumasi

Nadam se da je ovaj forum posluzio namjeri.
Namjera je bila da vas informise i upozna sa stavovima Nase stranke o pitanjima koja vas zanimaju.
Ja sam, koliko sam god sam mogao, pokusao da odgovorim na mnogobrojna pitanja i konstatacije koje ste iznosili
i nadam se da sam, barem ponekad, u tome i uspio. Odgovori su ponekad bili adekvatni, ponekad, zbog mog neznanja ili neupucenosti nisu, nekad biste se slozili sa mnom, a ponekad ne.(Ako sam nekad "planuo" - izvinjavam se).
Diskusija je bila otvorena, na momente zestoka i, osim u malom broju slucajeva, bavila se politickim idejama i argumentima, a ne licnim napadima i uvredama. Kada sam se upustio u ovo, prijatelji, partijski drugovi i dobronamjerni poznanici su mi govorili da cu bespotrebno trositi svoje vrijeme i energiju jer je na internet forumima nemoguce voditi konstruktivan dijalog i sve se svede na "pljuvanje". Mislim da se pokaalo suprotno.
Mislim da ste pokazali ne samo da je potrebno nego i da je moguce voditi direktan i otvoren razgovor sa svima pa i sa politickim neistomisljenicima koje stiti "nickname", odnosno, anonimnost i pri tome odrzati visok nivo kulture dijaloga. (Prosto me strah upotrijebiti tu frazu nakon S.V.)
Njihov (mojih prijatelja i poznanika) strah da cu "cijenu" mog neanonimnog forumanja platiti ne samo ja licno nego i moja porodica i ljudi koji su mi dragi se pokazao kao neosnovan i ja sam vam zaista zahvalan zbog toga.
Zahvaljujem i moderatoru koji je, cini mi se, na ovoj imao mnogo manje posla, nego na drugim temama.

Nadam se da cete 3. oktobra izaci na glasanje i zaokruziti stranke i ljude koji ce promjeniti sadasnje stanje u nasoj zemlji i koji ce raditi u koristi opsteg a ne za svoj licni i materijalni interes. Iskreno se nadam da cemo se 4, oktobra probuditi u zemlji ciji ce se politicki pejzas radikalno razlikovati od danasnjeg.

Danas je posljednji dan kampanje i ja ga planiram provesti na ulici (Kod Trznice ili gdje me odrede).
Sutra je predizborna sutnja i ja cu je postovati.
Dakle, cujemo se, manje vise, u ponedjeljak.
Sretno.

pedja kojovic
HAVANA

#4886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HAVANA »

Pedja Kojovic wrote:Forumasi

Nadam se da je ovaj forum posluzio namjeri.
Namjera je bila da vas informise i upozna sa stavovima Nase stranke o pitanjima koja vas zanimaju.
Ja sam, koliko sam god sam mogao, pokusao da odgovorim na mnogobrojna pitanja i konstatacije koje ste iznosili
i nadam se da sam, barem ponekad, u tome i uspio. Odgovori su ponekad bili adekvatni, ponekad, zbog mog neznanja ili neupucenosti nisu, nekad biste se slozili sa mnom, a ponekad ne.(Ako sam nekad "planuo" - izvinjavam se).
Diskusija je bila otvorena, na momente zestoka i, osim u malom broju slucajeva, bavila se politickim idejama i argumentima, a ne licnim napadima i uvredama. Kada sam se upustio u ovo, prijatelji, partijski drugovi i dobronamjerni poznanici su mi govorili da cu bespotrebno trositi svoje vrijeme i energiju jer je na internet forumima nemoguce voditi konstruktivan dijalog i sve se svede na "pljuvanje". Mislim da se pokaalo suprotno.
Mislim da ste pokazali ne samo da je potrebno nego i da je moguce voditi direktan i otvoren razgovor sa svima pa i sa politickim neistomisljenicima koje stiti "nickname", odnosno, anonimnost i pri tome odrzati visok nivo kulture dijaloga. (Prosto me strah upotrijebiti tu frazu nakon S.V.)
Njihov (mojih prijatelja i poznanika) strah da cu "cijenu" mog neanonimnog forumanja platiti ne samo ja licno nego i moja porodica i ljudi koji su mi dragi se pokazao kao neosnovan i ja sam vam zaista zahvalan zbog toga.
Zahvaljujem i moderatoru koji je, cini mi se, na ovoj imao mnogo manje posla, nego na drugim temama.

Nadam se da cete 3. oktobra izaci na glasanje i zaokruziti stranke i ljude koji ce promjeniti sadasnje stanje u nasoj zemlji i koji ce raditi u koristi opsteg a ne za svoj licni i materijalni interes. Iskreno se nadam da cemo se 4, oktobra probuditi u zemlji ciji ce se politicki pejzas radikalno razlikovati od danasnjeg.

Danas je posljednji dan kampanje i ja ga planiram provesti na ulici (Kod Trznice ili gdje me odrede).
Sutra je predizborna sutnja i ja cu je postovati.
Dakle, cujemo se, manje vise, u ponedjeljak.
Sretno.

pedja kojovic

:thumbup: :bih:
Abacija

#4887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

ex_libres wrote:
Abacija wrote:Da nastavim... strana 179...
ex_libres wrote:

Opet niski udarci i manipulacija. Kad sam vidio da se na 60 minuta može glasati za 11 stranaka, a među njima nema NS-NSP, a ima npr A-SDA, postalo mi je jasno da SDP vodi prljavu kampanju.
Evo ovako sada. Progooglaj ime Milutin Pejić.
To je bio neuništivi direktor SRPSKIH Pošta (nije dozvoljavao da se promjeni ime u sadašnje Pošte RS) i jedva su ga izbacili iz fotelje, to je bila drama. Ima o njemu da se priča, ali neću da ovdje koristim prostor. On je nosilac liste SDP-a za BL.
Ako predsjednik Lagumdžija tako otvoreno nastupa, zašto u rijetkim prilikama kada posjeti entitet govori Republika Srpska, a kada je u Sarajevu RS?
Kako SDP misli dobiti povjerenje u entitetu, od npr. 100 000 hiljada građana izbjeglih iz Hrvatske (ne ulazim u razloge ZAŠTO su izbjegli i odgovornost tamošnjih srpskih političara i Miloševića), ako se znaju izjave člana Predsjedništva vezano za akciju Oluja (zna se da je čak i Hag osudio neke hrvatske generale)?
Hoces reci gradjana Hrvatske... Pa fino ih vratiti u Hrvatsku i mirna Bosna. :bih: Hrvatska im gradi nove kuce i zgrade a oni i dalje gladuju u Dodilandu. :-)
ex_libres wrote:Čemu služe ratoborne izjave u vezi Kosova, ako se zna da će to isprovocirati dio građana BiH?
A gdje si bio kad je taj isti dio gradjana BiH podrzavao Dodino poredjenje sa Kosovom i pozive na odcepljenje? :-)
ex_libres wrote:Koliko pristalica SDP-a, bez pomoći googla i sajta stranke zna ime potpredsjednika SDP-a iz RS?
O čemu se taj čovjek pita?
Da li je stvarna multietničnost imati članove stranke svih nacija ili da ti ljudi imaju i pravo odlučivanja? Po toj logici i SNSD je multietnička stranka jer ima članove svih nacija.
Da li je odlika socijaldemokratije enormno bogaćenje pojedinih funkcionera? Ima bezbroj pitanja, nisam očekivao da ću ovako nešto pisati, ali stalno podmetanje od strane "srodne" stranke ne smije ostati bez odgovora.

Iz ovog svega je vidljivo da je SDP blaža verzija SNSD, da je u našoj zemlji na scenu stupila neka lažna socijaldemokratija, i da zbog sve češće nacionalne retorike raste popularnost SDP u Federaciji BiH. U RS je ipak drugačiji slučaj, SDP je jednostavno limitiran svim ovim iznijetim činjenicama i nema potencijala za neki bolji rezultat. Izvaranim i razočaranim lijevo orjentisanim glasačima iz RS koalicija NS-NSP djeluje iskreno, daje novu nadu za bolju budućnost i sve više stvari ukazuje da će ostvariti primjetan rezultat, što znači siguran ulazak u parlament.

Da završim, svim onim dobrim građanima, glasačima SDP u RS treba biti jasno da je u ovom trenutku ulazak koalicije NS-NSP u skupstinu realnija opcija i neka dobro razmisle prije glasanja. Kažem, ovo se odnosi samo na RS.
A ovo o multietnicnosti stranke sam vec odgovorio u jednom od prethodnih postova.
Eh, ovako, redom. Prvo Oluja. Sasvim je legitimno pravo Hrvatske vojske da oslobodi dio SVOJE teritorije i kao takva akcija je legalna. Medjutim, presude o pojedinacnim zlocinima zvanicnih medjunarodnih institucija govore da je ta akcija imala i onu crnu stranu u vidu osveta.

Da bi vidio da se ovdje slazem s tobom pogledaj moje komentare na temi koju sam usput da znas ja otvorio - http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=58451

ex_libres wrote:Tvoj je problem ako cijeli jedan narod poistovjecujes sa zlocinackom politikom Milosevica i lidera RSK.

Ne poistovjecujem ih ja nego to rade oni sami. Uzmi pa pojedinacno preispitaj tih 100000 da li su podrzavali i jos uvijek podrzavaju velikosrpsku fasisticku politiku pa ce ti to pokazati da li sam u pravu u svojoj generalizaciji ili ne. Pitaj ih za koga su glasali na proslim izborima i za koga ce glasati na ovim. Za Dodu, zna se! :-) Gdje su oni (mislim na tih 100000 hrvatskih Srba) a i ostali obozavatelji pc-a da se suprostave Dodi i Tadicu kada im ova dvojica zloupotrebljavaju srpstvo u svom fasistickom verbalnom orgijanju? Ne mogu oni reci da nisu genocidasi a da istovremeno daju absolutnu podrsku Dodi, Slavuju i ostalim cetama, a slike Karadzica i Mladica im jos uvijek vise na zidu u kuhinji. :-)

ex_libres wrote:Sad ja postavljam pitanje, sta je nama u BiH i Hrvatskoj donijela cestitka Komsica? U Hrvatskoj je prosla gotovo neopazeno, dok je u BiH izazvalo ogorcenje dijela stanovnika.

Komsiceva cestitka je izazvala ogorcenje kod onog dijela stanovnistva koji je odavno debelo zagrizao u fasizam. Bas mene briga sto im je Komsic nanio dusevnu bol. :dance:

ex_libres wrote:Da se mene pita, ja bih to ovako. OK, upucujem cestitke za akciju, ali bih apelovao/postigao dogovor o potpisivanju medjudrzavnog ugovora izmedju HRV i BiH sa ciljem vracanja imovine stanovnika te tkz. RSK. Jer taj problem i dan danas nije rijesen do kraja.

Nije jos rijesen ali se radi na tome - http://www.e-novine.com/index.php?news=23947

ex_libres wrote:Naravno da ima mnogo profitera iz RSK koji su utociste nasli u BiH, ali je i veliki broj ljudi koji nisu rijesili stanarsko pravo i sada su socijalni slucajevi u nasoj BiH. Rijesimo im to pitanje i oslobodicemo dio sredstava od socijalne pomoci. Je li to jedan dobar i konkretan potez koji ce pomoci prije svega Bosni i Hercegovini? Sa istinskim demokratom kakav je josipovic ovo pitanje bi se lako i brzo rijesilo. Sad, sto se tice mjesta zivljenja izbjeglih stanovnika HRV, to je njihovo demokratsko pravo da odluce gdje ce zivjeti.

Ako srpske izbjeglice iz Hrvatske glasaju za fasiste poput Dode, SDS-ovaca i inih stranaka onda oni u moralnom pogledu automatski gube to tvoje tzv. demokratsko pravo o mjestu prebivalista.

ex_libres wrote:Vidim da si ti na politici Milosevica o premjestanju naroda, ja se ogradjujem od toga.

Naprotiv, nisam ja za premjestanje naroda nego ti. Upravo si u proslom pasusu napisao kako je u redu sto su se hrvatski Srbi premjestili u BiH. Pazi malo sta pises. ;-)
ex_libres wrote:Uvijek iskoristim priliku da kritikujem takve ispade koji bi trebali predstavljati krivicno djelo poput negiranja genocida u Srebrenici ili one dnevno-politicke ispade poput nekavog otcjepljenja i slicno.
Posto sam ti upravo dokazao tvoju podrsku premjestanju naroda red bi bio da se onako socno samobanujes.
Abacija

#4888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Corto Maltese wrote:
"Gdje svi Turci tu i mali Mujo", znači priklanjanje većini, a meni to još nikad nije pošlo za rukom.
Što se tiče gospođe Vlaisavljević, koliko se sjećam, nisam branio njen stav, nego njeno pravo da ima stav koji je različit (kao i obično, od većine). Tokom te debate, njen stav je postao, čak i za moj ukus, previše različit, ili bar nerazumljiv, tako da sam se ispisao sa teme. Vidim ja da će mi moje pretjerano poštovanje, ili bolje rečeno, bukvalno shvatanje, djela François-Marie Arouet-a bolje poznat kao Voltaire, prije ili kasnije doći glave.
Naravno da hoce. Zar nisi cuo za onog Jevreja kada je 30. januara 1939 (inace datum poznat po Hitlerovom govoru u Reichstagu) porucio: "Mozda se necu saglasiti sa onim sto govoris, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to govoris".
Abacija

#4889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

DepraUbiVepra wrote:
Corto Maltese wrote:
"Gdje svi Turci tu i mali Mujo", znači priklanjanje većini, a meni to još nikad nije pošlo za rukom.
Što se tiče gospođe Vlaisavljević, koliko se sjećam, nisam branio njen stav, nego njeno pravo da ima stav koji je različit (kao i obično, od većine). Tokom te debate, njen stav je postao, čak i za moj ukus, previše različit, ili bar nerazumljiv, tako da sam se ispisao sa teme. Vidim ja da će mi moje pretjerano poštovanje, ili bolje rečeno, bukvalno shvatanje, djela François-Marie Arouet-a bolje poznat kao Voltaire, prije ili kasnije doći glave.
Ne bacaj bisere pred svinje!

Voltair se u Candide rugao Leibnizu i njegovoj tezi o najboljem od svih svijetova. Pošto je Leibniz posvetio knjigu princu Eugenu Savojskom, a ovaj je spalio Sarajevo, to dokazuje da je Zdravko Krsmanović četnik.
Krsmanovicevo cetnistvo je dokazano kada je dao podrsku Vojislavu Maksimovicu.
Abacija

#4890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Da se vratim nazad do 185. strane:
Corto Maltese wrote: Svaka nova stranka ima pravo na početničke greške u periodu inkubacije i to je O.K. Ali NS, koja po prirodi stvari treba da ima najjači PR u ex. Yu, ne smije imati tako stidljiv pristup javnosti. Sličan pristup zanemarivanja svoje slike u javnosti je imao Račanov SDP, pa ih je Senaderov HDZ jednom rukom skinuo sa vlasti, a drugom prisvojio zasluge za izgradnju autoputeva. PR je nužnost, a ja ga mimo ovog Peđinog samoinicijativnog projekta baš i ne vidjeh. A solo projekat već dogur'o do 185. strane.
Zdravko Krsmanovic i početničke greške. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ex_libres

#4891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Abacija,

Vidim da argumentovana diskusija sa tobom stavka po stavka ne vrijedi. Po mom skromnom misljenju, ti si produkt jednog nesrecnog vremena i drustva baziranog na sukobima, podjelama, predrasudama i potpunim odsustvom tolerancije. Iz tebe prosto sije mrznja, ostrascenost zasnovana na visegodisnjim manipulacijama od strane pojedinih javnih licnosti, ne samo pojedinih politicara.
Jako mi je zao da i dan-danas, pored svih mogucnosti savremenih komunikacija i uvida u informacije postoje ljudi poput tebe sa takvim nacinom razmisljanja. Medjutim, tvoje pravo na to apsolutno ne smijem dovoditi u pitanje, samo mi je zao jer mislim da time cinis najvise stetu sebi, a zatim i svojoj okolini.
Nazalost, brojni su primjeri takvog nacina razmisljanja i u mojoj okolini, mjestu gdje zivim.
Mislim da se sve te stvari najbolje mogu rijesiti otvorenim razgovorom, medjusobnim uvazavanjem i kompromisom.
Prije svega, oni obicni gradjani ove zemlje, a zatim i politicari.
Najznacajniji cilj ovog topica, a i djelovanja Nase stranke, je otvaranje dijaloga.
Tako smo dosli do argumentovane borbe, a u nekim slucajevima ta borba je imala odlike vrijedjanja i podmetanja.
Najveci uspjeh je to sto smo uspjeli da objedinimo pojedine gradjane iz svih dijelova BiH (npr. Sarajeva i Banjaluke) u istom ili veoma slicnom nacinu razmisljanja.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Image
Abacija

#4893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

Suti i trpi wrote:
Adriatic wrote:A koji su to "bošnjački interesi"?
Dominacija nad Srbima i Hrvatima. Sve se svodi na dominaciju.
Interesantno je kako su po tzv. vaskolikom predstavniku Srba u BiH - Dodiku najbolji politicki partneri upravo oni koje ti smatras da zele dominaciju nad Srbima, tj. Ceric, Tihic, Silajdzic i Radoncic. :-)
5 0 5

#4894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

Puno sreće želim Našoj Stranci na izborima. Nadam se da će se bosanskohercegovački narod napokon glasati za lijeve stranke i da će ljevičari dobiti bar toliko podrške da izvede zemlju iz ludila nacionalih, etničkih, entitetskih i kojih sve ne podjela.

Narod Bosne i Hercegovine mora shvatiti da je naša država jedna od najljepših bisera Evrope i da manje od 4 miliona stanovnika nije toliko puno za teritoriju koju imamo. Možemo svi skupa napraviti naš život, i živote naše djece ugodnim, bogatim, sretnim i bezbrižnim. Šansu treba dati novim snagama, neopterećenim podjelama, nacionalizmom i prošlošću (sa ovim mislim na korupciju, a ne na rat)

Svi koji sutra izađete na izbore, prije nego zaokružite svog kandidata, na putu do glasačkog mjesta, pogledajte oko sebe. Razmislite dali ste zadvoljni svojim životom, načinom na koji je država organizovana. Koliko Vam sistem pomaže da imate dobar, kvalitetan, dostojanstven život.

Pozivam sve Bosance i Hercegovce da sutra izađu na glasanje i po svojoj savjesti, procjeni i s nadom u ljepše sutra glasaju za onog za koga misle da može ovu zemlju okrenuti ka prosperitetu svih nas a ne za one koji je okreću na "svoj mlin"

Živjela naša domovina Bosna i Hercegovina!

Image
Abacija

#4895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Abacija »

ex_libres wrote:Abacija,

Vidim da argumentovana diskusija sa tobom stavka po stavka ne vrijedi. Po mom skromnom misljenju, ti si produkt jednog nesrecnog vremena i drustva baziranog na sukobima, podjelama, predrasudama i potpunim odsustvom tolerancije. Iz tebe prosto sije mrznja, ostrascenost zasnovana na visegodisnjim manipulacijama od strane pojedinih javnih licnosti, ne samo pojedinih politicara.
Jako mi je zao da i dan-danas, pored svih mogucnosti savremenih komunikacija i uvida u informacije postoje ljudi poput tebe sa takvim nacinom razmisljanja. Medjutim, tvoje pravo na to apsolutno ne smijem dovoditi u pitanje, samo mi je zao jer mislim da time cinis najvise stetu sebi, a zatim i svojoj okolini.
Nazalost, brojni su primjeri takvog nacina razmisljanja i u mojoj okolini, mjestu gdje zivim.
Mislim da se sve te stvari najbolje mogu rijesiti otvorenim razgovorom, medjusobnim uvazavanjem i kompromisom.
Prije svega, oni obicni gradjani ove zemlje, a zatim i politicari.
Najznacajniji cilj ovog topica, a i djelovanja Nase stranke, je otvaranje dijaloga.
Tako smo dosli do argumentovane borbe, a u nekim slucajevima ta borba je imala odlike vrijedjanja i podmetanja.
Najveci uspjeh je to sto smo uspjeli da objedinimo pojedine gradjane iz svih dijelova BiH (npr. Sarajeva i Banjaluke) u istom ili veoma slicnom nacinu razmisljanja.
Da hoces da vodis dijalog sa mnom ti bi to radio a ne bi pucao parole kao sto sad to radis. Ja sam tebi iznio argumente, postavio pitanja, pobio tvoje stavove, a od tebe absolutno nista. Ja sam na ovom forumu od prije nego sto su se clanovi i simpatizeri NS-a pojavili i ako sto radim to je ucestvovanju u dijalogu.

A moja navodna "zaludjenost mrznjom" se moze vidjeti iz postova gdje sam kritikovao i Dodika, i Cerica, Tihica, i Radoncica, i HDZ-ovce i sve ostale nacionaliste koji unistavaju ovu zemlju. Nidje veze. :-)
Corto Maltese

#4896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Abacija wrote:
Da hoces da vodis dijalog sa mnom ti bi to radio a ne bi pucao parole kao sto sad to radis. Ja sam tebi iznio argumente, postavio pitanja, pobio tvoje stavove, a od tebe absolutno nista. Ja sam na ovom forumu od prije nego sto su se clanovi i simpatizeri NS-a pojavili i ako sto radim to je ucestvovanju u dijalogu.
Nisi pobio stavove, nisi postavio pitanja, a sve zbog toga jer nisi iznio argumente. Neću gubiti vrijeme na cjelokupno tvoje pisanije, samo ću navesti zadnji post, kao paradigmu tvojih istupa:
Abacija wrote: Naravno da hoce. Zar nisi cuo za onog Jevreja kada je 30. januara 1939 (inace datum poznat po Hitlerovom govoru u Reichstagu) porucio: "Mozda se necu saglasiti sa onim sto govoris, ali cu do smrti braniti tvoje pravo da to govoris".
Ne, ni ja, kao ni ti, nisam čuo za Jevreja koji je to uradio u toj noći ili bilo kojoj noći nakon 21. marta 1933. godine (dana kada je Hitler "Aktom Opunomoćenja" postao de fakto i de jure, diktator Njemačke)
Navedena Valteire-ova izjava se u javnom govoru ne primjenjuje na one koji su slobodu govora ili bilo koju slobodu, neopravdano oduzeli drugim ljudima. Ali čak i u takvom slučaju postoji iznimka, te bi i Hitler, kakav god da je bio, najveći zločinac svih vremena ili samo najveći zločinac 20 vijeka, da je doživio poratne procese nacističkim vođama, bio darovan pravom na advokata, odbranu, završnu riječ i sve ono što trenutno ima, recimo Radovan Karadžić u Hagu.

To što gotovo niko ne ulazi u raspravu sa tobom nije zbog toga jer se boje snage tvoje argumenacije, već se boje dometa tvoje kontaminacije, iz razloga koje je ex-libres već objasnio:
ex_libres wrote:Abacija,
Po mom skromnom misljenju, ti si produkt jednog nesrecnog vremena i drustva baziranog na sukobima, podjelama, predrasudama i potpunim odsustvom tolerancije. Iz tebe prosto sije mrznja, ostrascenost zasnovana na visegodisnjim manipulacijama od strane pojedinih javnih licnosti, ne samo pojedinih politicara.
Last edited by Corto Maltese on 03/10/2010 20:34, edited 5 times in total.
echinacea

#4897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by echinacea »

Zna li iko gdje i kada se odrzava zavrsna konvencija Nase stranke?
:bih:
buzzer

#4898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by buzzer »

Abacija wrote: Da hoces da vodis dijalog sa mnom ti bi to radio a ne bi pucao parole kao sto sad to radis. Ja sam tebi iznio argumente, postavio pitanja, pobio tvoje stavove, a od tebe absolutno nista. Ja sam na ovom forumu od prije nego sto su se clanovi i simpatizeri NS-a pojavili i ako sto radim to je ucestvovanju u dijalogu.

A moja navodna "zaludjenost mrznjom" se moze vidjeti iz postova gdje sam kritikovao i Dodika, i Cerica, Tihica, i Radoncica, i HDZ-ovce i sve ostale nacionaliste koji unistavaju ovu zemlju. Nidje veze. :-)
komsija izvini sto ti upadam u konstrukivan :D dijalog sa iznositeljem argumenata. htjedoh samo naglasiti best of njegovih kljucnih argumenta. :-)
ex_libres wrote:Tvoj je problem ako cijeli jedan narod poistovjecujes sa zlocinackom politikom Milosevica i lidera RSK.
Abacija wrote:Ne poistovjecujem ih ja nego to rade oni sami. Uzmi pa pojedinacno preispitaj tih 100000 da li su podrzavali i jos uvijek podrzavaju velikosrpsku fasisticku politiku pa ce ti to pokazati da li sam u pravu u svojoj generalizaciji ili ne. Pitaj ih za koga su glasali na proslim izborima i za koga ce glasati na ovim. Za Dodu, zna se! :-) Gdje su oni (mislim na tih 100000 hrvatskih Srba) a i ostali obozavatelji pc-a da se suprostave Dodi i Tadicu kada im ova dvojica zloupotrebljavaju srpstvo u svom fasistickom verbalnom orgijanju? Ne mogu oni reci da nisu genocidasi a da istovremeno daju absolutnu podrsku Dodi, Slavuju i ostalim cetama, a slike Karadzica i Mladica im jos uvijek vise na zidu u kuhinji. :-)
za razliku od tebe, abacija se je potrudio i pojedinacno preispitao tih 100000 da li su podrzavali i jos uvijek podrzavaju velikosrpsku fasisticku politiku, uvidom u njihove dosadasnje listice utvrdio da su svi iskoristili glasacko pravo i glasali za dodika, uvidom u njihove kuhinjske prostorije konstatirao prisustvo portreta ratnih zlocinaca, te logicki zakljucio da su njih 100000 svi do zadnjeg genocidasi, ukljucujuci i djecu koja, kako je ranije argumentovano :skoljka: , nisu klala jer su bila nedorasla, ali su, naravno, svesrdno aplaudirala.
lijepo ti je receno: ne bacaj bisere pred svinje.
fukara_tz

#4899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fukara_tz »

Naša stranka sinoć u Tuzli

by Dušica

Naša stranka

Tuzla, 30. septembar 2010. god.

Kod nas kandidati ne izlaze na binu, ne izdižu se iznad građanstva, nego su s njima, rame uz rame. Naši kandidati se nalaze među gostima skupa, nisu na posebno označenim mjestima i nisu nedodirljivi.

Image

Naš predsjednik stoji na našem štandu i učestvuje u događaju kao običan građanin; doduše, kao onaj koji je smogao snage da ustane i kaže: Dosta! Rat mafiji!

Image

Skup je otvorio predsjednik OO NS Tuzla, Nedžad Ibrahimović, profesor na Tuzlanskom univerzitetu.

Image

U Našoj stranci, mladi imaju priliku da aktivno učestvuju, da budu kandidati, da učine sve što je u njihovoj (i našoj moći) da izvedemo našu jedinu domovinu iz blata u koje su je spustili.

Jasmin Alić, najmlađi kandidat, koji ima itekako šta da kaže!

Image

Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke, koji kaže: Da li ćete mi dopustiti da kažem da sam i ja Tuzlak i da li ćete vi reći da je i Rudo vaše?

Naša stranka je JEDINA politička opcija koja ne samo da u sebi nosi, nego "živi" integrirajuće faktore za uspjeh ovog društva kao cjeline!

Image

Na kraju, Naša stranka je jedina politička opcija u kojoj se građani, nakon skupa, zadržavaju na mjestu održavanja i razgovaraju, o bitnim, kao i o onim svakodnevnim, stvarima sa kandidatima na svim nivoima.

Image

U Našoj stranci je oskarovac, a taj - jedan i jedini, bosansko-hercegovački - se zove Danis Tanović. Mi se ne dičimo strancima, mi volimo svoje!

Danis u razgovoru sa građanima na Sonom trgu.

Image

3. oktobra 2010. je dan kada VI uzimate vlast u svoje ruke. Razmislite kome ćete je dati!

Image

i few pictures by me :)

Image

Image

Image

Image
5 0 5

#4900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 5 0 5 »

Svaka čast
Locked