Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
yoda82

#4876 Re: Teretana

Post by yoda82 »

GreenWay wrote:
yoda82 wrote:Da li je ko uzimao L-Carnitine?
Kakvi su vaši utisci? Da li stvarno djeluje ili je obična ubleha?

Naravno podrazumjeva se da se uzima dok se trenira.....
Mislim da je cak i dokazano da ne djeluje...Ja sam probavao svasta, ali stvarno svasta i mogu ti reci da nema legalne stvari sa kojom mozes smrsati. Znaci ili treniraj i jedi kako treba ili rizikuj zdravlje nekim ilegalnim supstancama.
Ma i treniram, i trudim se da jedem kako treba, ali rekoh ako djeluje, ne bi odbio malu pomoć :D
stranac2

#4877 Re: Teretana

Post by stranac2 »

stronghold wrote:da ovo je za ramena,nije svaki put isto...A nisam ni pocetnik,treniram mozda 2 godine,tako nesto. Zaboravio sam naglasiti da mi trenutno nije cilj hipertrofija,ne radim tipični bilderski split. U biti,sve mi ide osim prsa,tu nikako ne napredujem niti u težinama niti previse u obimima pectoralisa. Imam dobru formu na benchu ( makar mislim da da ) , napravim luk, spuštam sipku gotovo do trbusnog zida, na kraju pokreta nikad ne zakljucavam laktove,uvijem imam konstantnu tenziju na prsima sve dok traje serija, laktovi povijeni blago prema unutra,znaci ne tipicno bilderski,kao na slovo T. Ne znam,mozda su tezine problem,mada ne forsiram nikada, mozda i ishrana, vidjet cu danas,probat cu malo devastirati prsa kratkim pauzima i vecim obimom treninga,dakle vise pnavljanja-manje tezine-manje pauze. Javim vam se sutra ujutro.

kafeinski friče,trapez radim sa leđima obično,ponekad čak i sa nogama,dakle 1-2 tjedno. Mada opet kazem,ne radim bas bilderski split, nesto izmedju lifterskog i bilderskog programa. Iako svaki put bude upala ( jedino na bicepsu rijetko - moguce jer leđa radim baš brutalno,pa tu dodje do dobrog trošenja bicepsa / gomilu veslanja sipkom/bucicama s max tezinama ), ipak su mi trenutno pauze nesto duze i naglasak je na sto vecu tezinu...
Imao sam isti problem kao ti druze u vezi prsa. Sve raste , dizem i tezine ba benchu al prsa lose rastu. Dok nisam naletio na lika negjde online koji tvri da prsa rastu najvise od bench fly ne znam ni kako se kaze to na nasem iskreno. Probah i eureka. Bitno je samo da se pocne od malih tezina sa ovom vjezbom jer se inace lao povrijede ramena. Od kada sam poceo da radim kombinaciju set fly plus bench kao jedan set bez pauze prsa su pocela da rastu. I to se sve desava u nekoj 40-oj bez proteina.
https://www.youtube.com/watch?v=y_Z2LftZDvk
Brane5

#4878 Re: Teretana

Post by Brane5 »

Kako s treba piti oni whey jeli poslije treninga i kasnije 1. u danu tj. za doručak?Ili?
Legollas

#4879 Re: Teretana

Post by Legollas »

Brane5 wrote:Kako s treba piti oni whey jeli poslije treninga i kasnije 1. u danu tj. za doručak?Ili?
Mislim da je najbolje čim ustaneš i nakon treninga :D
Legollas

#4880 Re: Teretana

Post by Legollas »

Jel istina da se masa brže dobija ako se prave manje pauze ?
GreenWay

#4881 Re: Teretana

Post by GreenWay »

Legollas wrote:Jel istina da se masa brže dobija ako se prave manje pauze ?
To "brze" je tako malo da ti to nikad neces primjetiti.
Al eto kazu da je ovako:
3-5min pauze za snagu
1-2min za masu
<1min za izdrzljivost
yoda82

#4882 Re: Teretana

Post by yoda82 »

Legollas wrote:
Brane5 wrote:Kako s treba piti oni whey jeli poslije treninga i kasnije 1. u danu tj. za doručak?Ili?
Da li ga piti svaki dan, ili samo one dane kada treniraš?
Gandra_1

#4883 Re: Teretana

Post by Gandra_1 »

yoda82 wrote:
Legollas wrote:
Da li ga piti svaki dan, ili samo one dane kada treniraš?
Ujutru ga mozes piti svaki dan, a po dva puta naravno kada treniras, tj nakon treninga drugi put...
Brane5

#4884 Re: Teretana

Post by Brane5 »

Jeli istina da kada se prestane trenirat i uzimat whey ispušu mišići i budeš ravan ko daska?
Legollas

#4885 Re: Teretana

Post by Legollas »

Brane5 wrote:Jeli istina da kada se prestane trenirat i uzimat whey ispušu mišići i budeš ravan ko daska?
Ne bi reko, to je za kreatin
yoda82

#4886 Re: Teretana

Post by yoda82 »

Brane5 wrote:Jeli istina da kada se prestane trenirat i uzimat whey ispušu mišići i budeš ravan ko daska?
U principu, kada prestaneš trenirati, bez obzira uzimaš li šta gubiš na snazi. Ako smanjiš unos proteina (bilo iz hrane ili iz wheya) dolazi do prestanka rasta mišića, a ako uzimaš ispod neke granice dolazi i do smanjivanja. Znači, koliko sam upoznat (naravno ne mora biti tačno), potrebno je unositi određenu količinu proteina da zadržiš mišićnu masu.
E sad ako nastaviš jesti kao što si jeo kad si trenirao udebljaćeš se, jer nema dovoljne potrošnje energije. Ako smanjiš hranu, vrlo vjerovatno da nećeš unositi dovoljno proteina, pa ćeš vremenom i gubiti na mišićnoj masi......
fatality

#4887 Re: AW: Teretana

Post by fatality »

Odakle ti ovo zivota ti. Naravno da je netacno.
Ne vjerujem da mozes spasti na to da budes ravan ko daska, sem naravno ako nista ne jedes (kao bale kad je glumio u mehanicaru :) ). No ako jedes normalno, tj. Kad si gladan, odrzat ces masu duzi period (bar je kod mene tako). Tacnije ja se nikad nisam vratio na ono kakav sam bio prije treninga (citaj ramena, prsa) a imao sam pauzu od dvije godine i vise

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
Brane5

#4888 Re: AW: Teretana

Post by Brane5 »

fatality wrote:
Ne vjerujem da mozes spasti na to da budes ravan ko daska, sem naravno ako nista ne jedes (kao bale kad je glumio u mehanicaru :) ). No ako jedes normalno, tj. Kad si gladan, odrzat ces masu duzi period (bar je kod mene tako). Tacnije ja se nikad nisam vratio na ono kakav sam bio prije treninga (citaj ramena, prsa) a imao sam pauzu od dvije godine i vise

Bio jedan poznanik pio protein+kreatin i vježbo i bio nabildan.Kasnije kada je presto smršo 20 kg i postao mršav.A mišići se ispuvali.
fatality

#4889 Re: AW: Teretana

Post by fatality »

Brane5 wrote:
fatality wrote:

Bio jedan poznanik pio protein+kreatin i vježbo i bio nabildan.Kasnije kada je presto smršo 20 kg i postao mršav.A mišići se ispuvali.
Moja greska, mislio sam naravno na trening bez suplemenata.
Whey tad nisam koristio, ali mislim da je whey uredu jer u sustini ti samo olaksava da ne moras jesti mnogo kako bi unio odredjenu kolicinu proteina.
Dok je kreatin druga stvar i nikad ga nisam koristio.

Legollas

#4890 Re: AW: Teretana

Post by Legollas »

Brane5 wrote:
fatality wrote:

Do whey nije sigurno. Do kreatina je. Kreatin vezuje vodu u mišićima i oni izgledaju veći. Kad se prestane koristit, količina vode, koju je kreatin vezivo za mišić, se povuče.
Mantis

#4891 Re: Teretana

Post by Mantis »

Ima li ove raje što prodaje suplemente jeftinije nego u radnji neka mi se jave :D
Legollas

#4892 Re: Teretana

Post by Legollas »

imaš na piku, lik prodaje suplemente MYPROTEIN, ja kupio 5 kg wheya za 140 KM. :D
T-pain

#4893 Re: Teretana

Post by T-pain »

Legollas wrote:imaš na piku, lik prodaje suplemente MYPROTEIN, ja kupio 5 kg wheya za 140 KM. :D

sta je ovo kucni suplementi. MYPROTEIN prvi put cujem za firmu.. Reci mi koliko si napredovo od tih 5kg Wheya?
Chuckie

#4894 Re: Teretana

Post by Chuckie »

Legollas wrote:imaš na piku, lik prodaje suplemente MYPROTEIN, ja kupio 5 kg wheya za 140 KM. :D
Daleko bolje je kupiti kantu Ultimate nutritiona za 200KM.
Legollas

#4895 Re: Teretana

Post by Legollas »

T-pain wrote:

sta je ovo kucni suplementi. MYPROTEIN prvi put cujem za firmu.. Reci mi koliko si napredovo od tih 5kg Wheya?
Koristim ga tek 3. dan. A to je britanska firma.
luka2

#4896 Re: Teretana

Post by luka2 »

Ovako ja sam ti najjaci na selu imam mišiće da bi te udario do hrvatske! i bolje ti je da :run: :run:
Vannolli

#4897 Re: Teretana

Post by Vannolli »

stranac2 wrote:
stronghold wrote:da ovo je za ramena,nije svaki put isto...A nisam ni pocetnik,treniram mozda 2 godine,tako nesto. Zaboravio sam naglasiti da mi trenutno nije cilj hipertrofija,ne radim tipični bilderski split. U biti,sve mi ide osim prsa,tu nikako ne napredujem niti u težinama niti previse u obimima pectoralisa. Imam dobru formu na benchu ( makar mislim da da ) , napravim luk, spuštam sipku gotovo do trbusnog zida, na kraju pokreta nikad ne zakljucavam laktove,uvijem imam konstantnu tenziju na prsima sve dok traje serija, laktovi povijeni blago prema unutra,znaci ne tipicno bilderski,kao na slovo T. Ne znam,mozda su tezine problem,mada ne forsiram nikada, mozda i ishrana, vidjet cu danas,probat cu malo devastirati prsa kratkim pauzima i vecim obimom treninga,dakle vise pnavljanja-manje tezine-manje pauze. Javim vam se sutra ujutro.

kafeinski friče,trapez radim sa leđima obično,ponekad čak i sa nogama,dakle 1-2 tjedno. Mada opet kazem,ne radim bas bilderski split, nesto izmedju lifterskog i bilderskog programa. Iako svaki put bude upala ( jedino na bicepsu rijetko - moguce jer leđa radim baš brutalno,pa tu dodje do dobrog trošenja bicepsa / gomilu veslanja sipkom/bucicama s max tezinama ), ipak su mi trenutno pauze nesto duze i naglasak je na sto vecu tezinu...
Imao sam isti problem kao ti druze u vezi prsa. Sve raste , dizem i tezine ba benchu al prsa lose rastu. Dok nisam naletio na lika negjde online koji tvri da prsa rastu najvise od bench fly ne znam ni kako se kaze to na nasem iskreno. Probah i eureka. Bitno je samo da se pocne od malih tezina sa ovom vjezbom jer se inace lao povrijede ramena. Od kada sam poceo da radim kombinaciju set fly plus bench kao jedan set bez pauze prsa su pocela da rastu. I to se sve desava u nekoj 40-oj bez proteina.
https://www.youtube.com/watch?v=y_Z2LftZDvk

Ovo je tzv. "pre-exhaustion" ili ti ga pred umor fazon treninga gdje je cilj da prvo odradis jednu izolacijsku vjezbu odnosno da "nacnes" misic koji radis tako da kada radis slozeni pokret (compound move) umoris odjednom sve misice odjednom (kod prsa je to rame i triceps).

Probah sinoc ovaj set fly-a i bencha i rasturilo me na proste faktore :D, odlicna stvarka stvarno :thumbup:

P.S. @stranac2 nakon koliko si primjetio da ti prsa rastu od ovog nacina treniranja?
lucky777

#4898 Re: Teretana

Post by lucky777 »

je li neko zna nesto vise o hydroxycut proizvodu za skidanje kg
treniram oko 11 mjeseci u teretani i skinuo sam oko 20kg bez ikakvih suplemenata, ali ima tu jos dosta viska :D
ako ima neko strucan da odgovori ili neko ko je imao iskustva sa ovim proizvodom
unaprijed hvala
Legollas

#4899 Re: Teretana

Post by Legollas »

lucky777 wrote:je li neko zna nesto vise o hydroxycut proizvodu za skidanje kg
treniram oko 11 mjeseci u teretani i skinuo sam oko 20kg bez ikakvih suplemenata, ali ima tu jos dosta viska :D
ako ima neko strucan da odgovori ili neko ko je imao iskustva sa ovim proizvodom
unaprijed hvala
proguglaj malo dok ti drugi ne kažu svoja iskustva :)
staradis

#4900 Re: Teretana

Post by staradis »

Imam samo jedno pitanje, koje grupe misica mogu raditi isti dan? hvala. :sax: :thumbup:
Post Reply