Lawrence wrote:Imamopobjednika wrote:Lawrence wrote:da bi u zadnjih 10tak godina Islamisti (na radost Izraela i njihove propagandne mashine ) uzurpirali legitimni otpor jednog naroda
Opet ti sa svojim jako cudnim definicijama. Dakle "uzurpacija" je po tebi sasvim legitimna pobjeda na jednim od rijetkih demokratskih izbora u arapskom svijetu? Izbacujes proizvoljno zakljucke i nebuloze i onda kada te neko priklijesti uz zid zahtjevajuci odgovor na par pitanja vezano za tvoje tvrdnje - hladno iskuliras.
Postavljam ti jos jedno pitanje: zasto je po tebi "uzurpacija" dolazak na vlast sasvim legalnim, demokratskim putem?
Dalje - vezano za sutrasnje demonstracije. Muslimanske organizacije stoje iza protesta i ne vidim nijednog jedinog razloga zasto bi neko bio protiv bilo kakve vjerske "koreografije" na tim protestima? Kome ne odgovara neka organizuje druge proteste i mirna Bosna. To sada nekome smeta i tekbir. Kome smeta neka ne dolazi i gotovo. Nece forumski dusebriznici odlucivati sta ce se nositi i sta ce se pricati na tim demonstracijama. Ako vam ovakav vid organizacije smeta, dignite straznjice iz udobnih fotelja i organizujte stvari po vasoj volju. Svoje misljenje zasigurno necete nametati organizatorima ovog skupa i onoj apsolutnoj vecini koja ce tu biti. Eto, sada ne valja sto se u Beg. dzamiji organizuje dova za mir. Kakva patetika, kakva licemjernost.
Ne odgovaram na tvoja direktna pitanja jer su malo nebulozna, podcrtana pridjevima (dugutntno, odvratno i sl) za koje mislish da ti pomazu da naglasish neku svoju poentu, a u stvari samo pokazuju nezrelost autora. Ovdje na forumu ipak ima i pametnog svjeta s kojim se moze razgovarati, ne moram se vrijedjat' sa djecom.
Enivej, st je, hoces objasnjenje za
"da bi u zadnjih 10tak godina Islamisti (na radost Izraela i njihove propagandne mashine ) uzurpirali legitimni otpor jednog narod".
Odkud ti ideja da ja sa recenicom koja i bukvalno pocinje "u posljednjih 10 godina" govorim o dolasku Hamasa na vlast na proslim izborima? Polupash loncice, neprocitash post ili procitash samo onako kako tebi odgovara, pa se onda vrijedjash.
Svaki obrazovani Palestinac ce ti reci ovo isto sto sam i ja boldirao. U zadnjih 10 godina, sve vishe i vishe, Palestinski narod se radikalno islamizuje, uz vjestu podrsku Izraelskih tajnih sluzbi, koje znaju da ce ih to uzasno unazaditi u ocima svjetske javnosti. Pa imash slike na televiziji urlajucih oznojenih bradonja sa crnim maskama umjesto finih politicara u odjelima. To je kao da su nashi predstavnici u po' rata promjenjeni od Sarajlija koji sviraju rokenrol i prave pozorisne predstave u Vehabije iz Visokog. PR, image, slika u svijetu, o tome govorim.
Opet pises besmislice. Kako islamisti mogu uzurpirati nesto ako vecina Palestinaca stoji iza njih? I ti si sam rekao da se u posljednjih 10 godina (a "ekspertu", ipak se radi o zadnjih 20-tak godina) dobar dio Palestinaca, rekao bih cak i vecina, okrenuo vise vjeri - ili kako ti kazes "islamizirao". Dakle, sustinsko pitanje je to kako moze neko uzurpirati nesto ako vecina naroda stoji iza te opcije? Ti ocito imas problema sa znacenjem rijeci "uzurpacija". Ali problem je jednostavan: u tvojim ocima je napredno sve sto je ljevicarski (kao sto si spomenuo "napredni PLO") a nazadno sve sto ima veze sa Islamom.
Problem je u tome sto ti opravdavas akciju cionistickih specijalaca time sto su na nekim od brodova bili ljudi koji su bili spremni ili umrijeti ili doci do Gaze i sto su ti isti ljudi napisali testament prije ulaska na brod. I ti si to naveo u stilu "vidis da ni njihovo maslo nije za Ramazana". Jeftino, jadno i smijesno. Nisam ja taj koji zeli da neke tvoje stavove okategorise pridjevima za koje ti smatras da su uvredljivi. Jednostavno ne postoji nijedna druga rijec koja moze opisati neke od stvari koje si ti spomenuo.
Sto se tice dzamije, ne mislim da je dova za mir u dzamiji pravo mjesto, jer je ocigledno da pozivate i podsticete ljude samo Islamske vjeroispovjesti da dodju. Kako ce Katolik proucit' u dzamiji za mir, molim te? Znaci, nisu pozvani svi "dobri ljudi", pozvani su samo Muslimani. Ili mozda organizator podrazumjeva da su samo Muslimani dobri ljudi, ostali nisu enivej?
Ne razumijem zasto bi bio problem katoliku, ateisti ili pravoslavcu da udje u dzamiju na dovu za mir? Bio sam na misima i liturgijama i nije mi nista od toga predstavljalo problem. Ali naravno, u ocima islamofoba problem je u rijecima "dova" i "dzamija". Bacite maske vec jednom, ovako se covjek moze samo smijati vasem licemjerstvu.