Gdje će se podići?pepeljara wrote:Sta se ovo prica da ce se podici porez sa 5 na 10% kod kupovine stanova ?
veselo....
Nedavno donešen zakon - ostalo 5%.
To raja brka sa poklonom. Ima porez na poklon.
Moderator: anex
Gdje će se podići?pepeljara wrote:Sta se ovo prica da ce se podici porez sa 5 na 10% kod kupovine stanova ?
veselo....
Ako ne napise znaci da je pausalna izjava, onako, za raju.Haris.ba wrote:Pa napiši u kojoj zgradi je tako da raja zna.
Ovako na prvu nije los - stan u sredini, solidno izgleda na slikama. To je trenutno realna cijena za Grbavicu za stan u kojem se moze zivjeti bez velikih dodatnih ulaganja.
Imas na akciji stanove na otoci (Miljacka) pa pogledaj da li se uklapa u budzetarnelau wrote:Pozdrav raja, kako je vaše mišljenje o stanovima "NINA stan" u Bojničkoj. Cijena se uklapa u moj budžet ali sam čula da lokacija blizu pruge ne čini ovu lokaciju atraktivnom kao i smrad koji dolazi od stočne pijace u blizini. Svaki savjet je dobrodošao.
Ipak zahtijeva dosta ulaganjageralt wrote:Ovako na prvu nije los - stan u sredini, solidno izgleda na slikama. To je trenutno realna cijena za Grbavicu za stan u kojem se moze zivjeti bez velikih dodatnih ulaganja.
Stan ima i prodaje se prema onome što piše u ZK - ako tamo stoji da je 78 onda je 78 a a stoji 65 onda je 65 i to je ono što plaćaš a sve ostalo može biti bonus koji prodavac ne može naplatiti ali mu može pomoći da se ta taj stan odlučiš ako imaju dva slična jer dobijaš "više".carpathia wrote:Pa vi volite novogradnju svakako, samo kupujte.
Ponavljam, stan novogradnja 78m2, usli mi, ma malo mi nekako, kad frajer zaracunao svu ulaznu tarasu u stan. Ali je na oglasu napisao stan površine 78m2 a ne stan 63+15 tarase. Ko da bi ga obisao da je tako. Jos laže kako se sva zgrada rasprodala a mi kasnije nademo da se prodaje i potkrovni stan.
I kod starogradnje ima zajebancije. To toliko ljudi precjenjuju ko da suho zlato prodaju, ima jedan stan ima podrum al gazda nema kljuceva nikako nit ih moze naci, kad nadete javite se reko, nide ga; drugi nije stan preveo na sebe a vec ga prodaje; treca prodaje stan HITNO, malo mi sumnjivo bilo, kasnije saznamo da vjerovatno zena ima tala sa zlatarima u zlatarskoj što su ih pohapsili.
Jebeno stan kupiti kako god
Može li koji detalj više o ovom kompleksu? ko je investitor, izvođač, kad će se to praviti uopšte? Ako sam dobro skontao tu sad ima samo ona zgrada što je grade pa brat bratu 8 godina i još nije blizu završetka?VladaFBiH wrote:mislim na ovo - opisao si zgradu "C" https://imgur.com/a/vvep12gHaris.ba wrote:Valjda pričamo o istoj zgradi. Nema još nikakvih lamela. Ima samo jedan objekat (preko puta je Benis koliko se sjećam - a mislim da je preuzeo od nekog projekat, da nije Benis zakopao temelje za tu zgradu). I oko ove postojeće zgrade je planirano da krenu ostali objekti (lamele).VladaFBiH wrote: Pitanje, koliko sam shvatio kupio si stan u tim zgradama - možeš li mi dati neke detalje (može i PP) i koja lamela je u pitanju? Iako ne gotivim lokaciju vidim da imaju 27m2-30m2 stanova pa mi je to privlačnoa nije Benis u pitanju
Ono što je zanimljivo je da je grijanje na struju, tzv podno grijanje. Ima bojler na trofaznoj stuji. Termofasada je koliko se sjećam debela 15cm. Ti manji stanovi su mislim ušuškani, imaju samo jedan vanjski zid. Zanimljivo je što nema klasičnih balkona. Sve su koliko vidim lođe (mada mislim da su sada i te lođe poukidali - prebacili u kvadraturu stana - te su sada stanovi bez balkona/lođa. U ovim novim lamelama su valjda planirani balkoni.
TI manji stanovi istočno orjenitirani su meni potamni. Duboke su uvučene u unutrašnjost sobe, a prozori su nekakvi pomali. Trebali su portale tu ugraditi, naročito pošto nema balkona. Ali, jeftinija cigla.
Turska ima 82 miliona stanovnika i velika je drzava. I nije tacno da je kvadrat stana upola jeftiniji. Ne znam otkud ti to?Dino34 wrote:Kako to da su primanja u turskoj veća nego u bosni, a kvadrat stana više nego upola jeftiniji
Gdje u Turskoj i gdje u Bosni? Kvadrat u Glamocu uopste nije skupDino34 wrote:Kako to da su primanja u turskoj veća nego u bosni, a kvadrat stana više nego upola jeftiniji
Čekaj, treba da vjerujem tebi a ne svojim očima?Thorgerson wrote: nije tacno da je kvadrat stana upola jeftiniji. Ne znam otkud ti to?
U sarajevu ili tuzli što se tiče bosne, a u bursi u turskoj.geralt wrote:Gdje u Turskoj i gdje u Bosni?
Stvarno tako jeftino u Bursi?Dino34 wrote:Čekaj, treba da vjerujem tebi a ne svojim očima?Thorgerson wrote: nije tacno da je kvadrat stana upola jeftiniji. Ne znam otkud ti to?
U sarajevu ili tuzli što se tiče bosne, a u bursi u turskoj.geralt wrote:Gdje u Turskoj i gdje u Bosni?
Helem, da ne razvodnjavam diskusiju, probaću u par rečenica.
Bio u bursi, svidjelo mi se. Kako sam grad, tako i narod, i odlučim da kupim nekretninu. Budući da će to biti moja oaza mira tj mjesto gdje ću tankati energiju/biti nekih dva do tri puta godišnje, odlučim se za stan umjesto kuće.
I onda se iznenadim cijenama.
Pravo jeftino. Izaberem mudanyu tj dio grada uz more.
Dakle, novogradnja, stanovi od 150+ m2 ispod 100k maraka.
Za nevjerne tome:
https://www.sahibinden.com/satilik-daire/bursa-mudanya#/
I pitam se zašto?
Šta to stan u sa ili tz čini tako skup?
Za mene lično prevara iliti otimačina.
Šta znam, možda ovim kolegi iznad nije jeftino.Porodice Foht wrote:Stvarno tako jeftino u Bursi?
Kakvi su troškovi održavanja, porezi? Kako sa jezikom?Dino34 wrote:Bio u bursi, svidjelo mi se. Kako sam grad, tako i narod, i odlučim da kupim nekretninu. Budući da će to biti moja oaza mira tj mjesto gdje ću tankati energiju/biti nekih dva do tri puta godišnje, odlučim se za stan umjesto kuće.
I onda se iznenadim cijenama.
Pravo jeftino. Izaberem mudanyu tj dio grada uz more.
Dakle, novogradnja, stanovi od 150+ m2 ispod 100k maraka.
Z
Sve je džaba.Haris.ba wrote:Kakvi su troškovi održavanja, porezi? Kako sa jezikom?
Uzeo si u zgradi za strance (sa čuvarom i mjesečnim održavanjem)?
Stvarno ne znam.Haris.ba wrote:Mene zanimaju troskovi kada nema insana. De napisi.