HS kablovska
Moderator: anex
- chakany
#4877 Re: HS kablovska
Comedy Central nema, more bid bidne, ali sad nemahali gali halid wrote:A Comedy Central?
Sječam se da je HS prvi uveo HBO kanale na prostoru Bosne i Hercegovine, da je prvi uveo RTL televiziju u Sarajevo, tako da možda i bude nešto od ovih kanala, treba im dati šansu
Nadao sam se Cinemax kanalima, pošto sam vidio da ih imaju neki u Sarajevu, ali hajde nema veze, HRT 3 će mi zamijeniti Cinemax.
-
The Realist
#4878 Re: HS kablovska
Ja bih stvarno volio Foxove, VH - par kanala, i vidim da je HRT 3 popularan, ali bih tome dodao da prošire onaj dodatni paket (koji se dodatno plaća) sa jedno 2-3 dobra kanala i 99% su šanse da bih ga uzeo sebi, a.B.d.!chakany wrote:Comedy Central nema, more bid bidne, ali sad nemahali gali halid wrote:A Comedy Central?![]()
![]()
![]()
Sječam se da je HS prvi uveo HBO kanale na prostoru Bosne i Hercegovine, da je prvi uveo RTL televiziju u Sarajevo, tako da možda i bude nešto od ovih kanala, treba im dati šansu.
Nadao sam se Cinemax kanalima, pošto sam vidio da ih imaju neki u Sarajevu, ali hajde nema veze, HRT 3 će mi zamijeniti Cinemax.
Naravno, volio bih i Sportklub, ali mi nije prioritet, jer nekako sumnjam da će to lako izvesti.
-
theprodigy
#4879 Re: HS kablovska
od ovih svih navedenim, najrealnije da ce uvesti ovaj kopernikus, top music, novi pazar i cro arene, ovo ostalo nema sansebosnian1873 wrote:Od pouzdanih izvora sam dobio vijest:
"HRT 3,FOX,VH1,VH2,VH1 Adria,SportKlub uskoro u HS-u
Jutros na frekvenciji 466.0mhz na kanalu pod imenom "test ts",testirani su kanali HRT 3 i FOX.
HRT 3 je bio na tom kanalu od 02:45h do 03:21h,dok se odmah poslije njega pojavio FOX Balkans koji je emitovao test od 03:21 do 03:35h
Što se HRT-a tiče,RAK je dopustio prodor signala Trećeg programa HRT-a u BiH,tako da će HS biti jedini operater koji će imati ovaj program u svojoj ponudi.
HS nije odgovoran za kašnjenje dodavanja FOX-a u ponudu,nego su svi operateri imali dozvolu za emitovanje FOX-a osim HS-a,koji zbog nekih razloga,nije imao prava.
HS je jedino imao pravo prikazivati 15 minuta programa.
FOX i HS dalje pregovaraju.
VH1,VH2,VH1 Adria sredinom novembra će biti dostupni u HS-u.
Sportklub se očekuje u decembru(plus,SK PRIME,GOLF KLUB....) - takođe može doći do promjena ove tvrdnje.
Plus,u planu HS-a su još i :K:CN Kopernikus 1,RTS1,RTS2,Top Music,Private Spice,NTV Jasmin,Doma TV,RTV Maglaj,Sportska televizija HR,Arena Sport 2,3,4 HR,Disney Channel,RTV Novi Pazar i u nekim slučajevima je moguć i RTL 2
Ovaj info nije moj!
-
bosnian1873
#4880 Re: HS kablovska
ovo sam dobio od druga,iz članka srpskih novina "BLIC",svake 3 sedmice izađe prilog o katv operaterima sa Balkanabahate wrote:Roki, odakle ti ovo za sportklub? malo nerealno zvucibosnian1873 wrote:Od pouzdanih izvora sam dobio vijest:
Jutros na frekvenciji 466.0mhz na kanalu pod imenom "test ts",testirani su kanali HRT 3 i FOX.
HRT 3 je bio na tom kanalu od 02:45h do 03:21h,dok se odmah poslije njega pojavio FOX Balkans koji je emitovao test od 03:21 do 03:35h
Što se HRT-a tiče,RAK je dopustio prodor signala Trećeg programa HRT-a u BiH,tako da će HS biti jedini operater koji će imati ovaj program u svojoj ponudi.
HS nije odgovoran za kašnjenje dodavanja FOX-a u ponudu,nego su svi operateri imali dozvolu za emitovanje FOX-a osim HS-a,koji zbog nekih razloga,nije imao prava.
Sportklub se očekuje u decembru(plus,SK PRIME,GOLF KLUB....) - takođe može doći do promjena ove tvrdnje.
Plus,u planu HS-a su još i :K:CN Kopernikus 1,RTS1,RTS2,Top Music,Private Spice,NTV Jasmin,Doma TV,RTV Maglaj,Sportska televizija HR,Arena Sport 2,3,4 HR,Disney Channel,RTV Novi Pazar i u nekim slučajevima je moguć i RTL 2
Ovaj info nije moj!
- Better Man
#4881 Re: HS kablovska
RTS 1 i RTS 2 imam već godinama! u pitanju je Visoko.chakany wrote:Ofanzivno pocinju![]()
Ako bude ovo sve sto se nabrojalo, mojoj sreci nece biti kraja, ali nesto nisam siguran u RTS 1 i RTS 2![]()
Iskreno, to mi nesto ne drzi vodu, mada bih volio vidjeti te kanale, cesto bude na RTS-ovima dobrih filmova i serija.Mislim da jos uvijek prikazuju Sopranose tamo, a ko ne voli pogledati Sopranose.
Ovaj Top Music sto su naveli, pa zar taj kanal nije ugasen? Mislim, imali smo ga u ponudi, i onda je on prestao sa emitovanjem u doticnoj zemlji iz koje dolazi, ne znam otkud sad opet Top Music, mada me on najmanje zanima od ovog svega
![]()
RTS 1, RTS 2, RTL 2 Hrvatska, SportKlub, HRT 3 , FOX , VH1 to se trazi
- J.P.Montoya
#4882 Re: HS kablovska
doma tv je super...kad sam god u bihacu sluzbeno beton program imaju...serije dobre ..
-
kupujmodomace
#4883 Re: HS kablovska
Zdravo svima..aktivno citam forum o televiziji jer me to zanima...al nikad se ne registrovah...
ugl dođem ovdje po info
tv sam manijak i u svom domu imam raznorazne sisteme prijema signala..od dreamboxa do telemacha i moje tv...
elem, vidim da mnogi pričaju o HRT3 da ce im zamjeniti ovo ili ono..nemojte se zavaravati..HRT3 ne nudi nista sto vec niste vidjeli na 1 ili 2...alternativni filmovi i dokumentarci koji su emitovani po nekoliko puta..cak ni vizuelno kanal nije privlacan...
doma i rtl2 su kao njemacki tj ceski doma tv..sapunice sapunice i sapunice te uvecer americke hum serije iz osamdesetih..i po neka nova koju uglavnom imate na FOXovima...
danas je startao PINK 2 umjesto Avale sa nacionalnom koncesijom u SR i pogodite sta nudi od programa
ja preko MOJA TV pratim FOXove koji su OK...SIMPSONOVI i DOSIJE X su mi fav
preko TELEMACH ..HBO i HBO comedy koji su zaista OK
CINEMAX tu i tamo...iskreno ne sjecam se koji sam film tu pogledao...
COMEDY CENTRAL smara sa emisijama americke produkcije koje su samo njima zanimljive...SOUTH PARK je OK
od muzickih kanala HAYAT MUSIC mi je definitivno favorit jer je muzika zaista dobra domaća/strana
nema reklama puno a price haman nikako...i volim VH1 Adria...
eto toliko od mene za prvi put
ugl dođem ovdje po info
tv sam manijak i u svom domu imam raznorazne sisteme prijema signala..od dreamboxa do telemacha i moje tv...
elem, vidim da mnogi pričaju o HRT3 da ce im zamjeniti ovo ili ono..nemojte se zavaravati..HRT3 ne nudi nista sto vec niste vidjeli na 1 ili 2...alternativni filmovi i dokumentarci koji su emitovani po nekoliko puta..cak ni vizuelno kanal nije privlacan...
doma i rtl2 su kao njemacki tj ceski doma tv..sapunice sapunice i sapunice te uvecer americke hum serije iz osamdesetih..i po neka nova koju uglavnom imate na FOXovima...
danas je startao PINK 2 umjesto Avale sa nacionalnom koncesijom u SR i pogodite sta nudi od programa
COMEDY CENTRAL smara sa emisijama americke produkcije koje su samo njima zanimljive...SOUTH PARK je OK
od muzickih kanala HAYAT MUSIC mi je definitivno favorit jer je muzika zaista dobra domaća/strana
- chakany
#4884 Re: HS kablovska
Bitno je da oni nama nesto uvedu, da se malo prosiri lista i zadovolje ukusi potrosaca.kupujmodomace wrote:Zdravo svima..aktivno citam forum o televiziji jer me to zanima...al nikad se ne registrovah...
ugl dođem ovdje po info
danas je startao PINK 2 umjesto Avale sa nacionalnom koncesijom u SR i pogodite sta nudi od programa![]()
Meni isto Doma Tv ne znaci mnogo, ali znam da bi nekima znacilo da se uvede taj kanal, tako da su ukusi razliciti.Ima nas dosta kojima je FOX interesantan, a ima i onih koji ga nikad nece upaliti, tako da sve je do korisnika.
P.S. Hayat Music je odlican muzicki kanal sa super muzikom, slazem se
-
AdrianMole
#4885 Re: HS kablovska
Ja sam prilično skeptičan i vjerujem tek kada vidim na svom ekranu.Elem,osim što je sve ovo skupa prilično konfuzno napisano i ima dosta nelogičnosti (VH2-to ne postoji ?) ,ne sviđa mi se orijentacija prema domaćim i ex-yu kanalima. Problem je uvijek u autorskim pravima i čak ako dobijemo takvo nešto poput Dometv i RTL 2 nema nikakve garancije da to uskoro neće trebati isključiti.Meni više trebaju dobri internacionalni kanali, namijenjeni za ex-yu područje,sa filmovima i dokumntarcima poput AXN ,FOX,FOX movies,MGM,Travel,Style,Comedy Central....
Kao što prethodnik kaže:vjerujem samo u RTV Novi Pazar i Tv Jasmin.To je HS style
Kao što prethodnik kaže:vjerujem samo u RTV Novi Pazar i Tv Jasmin.To je HS style
-
dmagic2
#4886 Re: HS kablovska
I ja se slazem,dodao bih i boomerang za djecu,ali ce na kraju biti novi kanali uglavnom regionalnog/opstinskog karaktera. Bitno im je da je broj kanala veci a za to kakvi su to kanali,nije bitno. Dakle,bice Maglaj,Novi Pazar i sl.AdrianMole wrote:Ja sam prilično skeptičan i vjerujem tek kada vidim na svom ekranu.Elem,osim što je sve ovo skupa prilično konfuzno napisano i ima dosta nelogičnosti (VH2-to ne postoji ?) ,ne sviđa mi se orijentacija prema domaćim i ex-yu kanalima. Problem je uvijek u autorskim pravima i čak ako dobijemo takvo nešto poput Dometv i RTL 2 nema nikakve garancije da to uskoro neće trebati isključiti.Meni više trebaju dobri internacionalni kanali, namijenjeni za ex-yu područje,sa filmovima i dokumntarcima poput AXN ,FOX,FOX movies,MGM,Travel,Style,Comedy Central....
Ono na cemu im cestitam je internet! Ako je tacno ovo sto su najavili za Decembar,nove brzine i stare cijene...mislim da ce biti puno bolji od konkurencije.
-
Aqua_S
#4887 Re: HS kablovska
a na koju shemu ce ovo nakacit?? analognu ili digitalnu ili na obje?bosnian1873 wrote:Od pouzdanih izvora sam dobio vijest:
Ovaj info nije moj!
- chakany
#4888 Re: HS kablovska
a na koju shemu ce ovo nakacit?? analognu ili digitalnu ili na obje?[/quote]
Mislim da ovo pretezno ide na digitalnu, osim mozda HRT 3 i FOX
Mislim da ovo pretezno ide na digitalnu, osim mozda HRT 3 i FOX
-
bosnian1873
#4889 Re: HS kablovska
raja,samo me još ovo zanima
Imam wireless internet koji ide preko HS-a,a oni povećavaju brzine.<Hoću li ja išta mjenjati u postavkama za router?
Imam wireless internet koji ide preko HS-a,a oni povećavaju brzine.<Hoću li ja išta mjenjati u postavkama za router?
-
AdrianMole
#4890 Re: HS kablovska
Na frekvencija 466 Mhz na programu testts trenuto testira Eurochannel
http://www.eurochannel.com/sr/
Ako ovo zaista ubace to će biti jaako,jako dobro.Za sve one koji vole evropske filmove!!!
Ako ovo zaista ubace to će biti jaako,jako dobro.Za sve one koji vole evropske filmove!!!
- TheWatcher
#4891 Re: HS kablovska
jel to digitalna 
-
bosnian1873
#4892 Re: HS kablovska
ja ga nemam,pod kojim je imenomAdrianMole wrote:Na frekvencija 466 Mhz na programu testts trenuto testira Eurochannel
mislim ono test,test ts,Eurochannel kako?
-
AdrianMole
#4893 Re: HS kablovska
Digitala,466 Mhz,pod imenom kanala test ts,trenutno se emitira Eurochannel,program posvećen evropskoj kulturi.Upravo pjeva Adele.Jasno?
- Tiger 033
#4894 Re: HS kablovska
Jedno pitanje za upucene...da li je "HS" pokrio "Kovace i Vratnik" 
- Tiger 033
#4895 Re: HS kablovska
Od ove "BOMBE" jos usi zvonebosnian1873 wrote:Od pouzdanih izvora sam dobio vijest:
Ovaj info nije moj!
-
theprodigy
#4896 Re: HS kablovska
tiger 033 jel ti stopa taj kljuc sto imas? 
- chakany
#4897 Re: HS kablovska
Da na kraju ovo ne bude kao ona stara narodna - Tresla se gora, rodio se mis
.
- Tiger 033
#4898 Re: HS kablovska
NE zastotheprodigy wrote:tiger 033 jel ti stopa taj kljuc sto imas?
-
The Realist
#4899 Re: HS kablovska
Nešto će biti, a.B.d., jer najavili su, samo je pitanje šta.chakany wrote:Da na kraju ovo ne bude kao ona stara narodna - Tresla se gora, rodio se mis![]()
![]()
.
- chakany
#4900 Re: HS kablovska
Bit će nešto u to ne sumnjam, ali sumnjam samo u ovaj dio oko SK kanala, kao i da će nam uvesti RTS-ove, Doma TV.
Eh da, kad smo kod Sportske televizije iz Hrvatske mislim da i od toga nema nista, jer se ta televizija emituje ako se ne varam iskljucivo na području Hrvatske, tako da ništa i od nje.
Kako sam sabrao navodi se nekih 15 kanala da će uvesti (istina većina od njih su jako atraktivni), i volio bih da se to sve uvede, ali ne nadam se ovim gore pomenutim kanalima uopće.
Mislim da RAK ne bi baš odobrio RTS kanale, jer postoji RTS SAT upravo zbog toga da se zaštite autorska prava.
Iako kao što vidim, većina ljudi ima RTS kanale, od sjevera ka jugu, ali eto Sarajevo je uvijek na udaru.
Eh da, kad smo kod Sportske televizije iz Hrvatske mislim da i od toga nema nista, jer se ta televizija emituje ako se ne varam iskljucivo na području Hrvatske, tako da ništa i od nje.
Kako sam sabrao navodi se nekih 15 kanala da će uvesti (istina većina od njih su jako atraktivni), i volio bih da se to sve uvede, ali ne nadam se ovim gore pomenutim kanalima uopće.
Mislim da RAK ne bi baš odobrio RTS kanale, jer postoji RTS SAT upravo zbog toga da se zaštite autorska prava.
Iako kao što vidim, većina ljudi ima RTS kanale, od sjevera ka jugu, ali eto Sarajevo je uvijek na udaru.