Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dialer
#4876 Re: Real Madrid C.F.
Dok je ove seljacine na klupi reala ovako ce biti. Papak mrtvi!
- ultima_palabra
#4877 Re: Real Madrid C.F.
LSD wrote:Napisah i na Barcinoj temi isto....krajnje je vrijeme da se ovi igraci dobro izmarišu, onako svi kolektivno...nisam zagovornik nasilja, ali ti mi se cini kao jedino riješenje da bi se smirile sve ove seljacke tenzije i opšti krkanluk kada je derbi u pitanju....inace El Clasico utakmica koju išcekuje citav svijet (to svi znamo odavno) jedan fenomen kulturološki, sociološki, regionalni a zapravo globalni, psihološki itd - a danas je najmanje sportski![]()
...velika mrlja je bacena sa ovim cirkusima na el Clasico.
Jedna opšta makljaža (znaci, ukljucujuci i klupe) bi riješila mnoge stvari i smirila duhove....inace, ovakvi cirkusi i papanluci ce se i dalje nastavljati.
Inače mi je bio bolji Mourinhov pristup prema Barceloni nego Fergusonov recimo... bori se i nogama i rukama, pa ako već moraš izgubiti izgubi sa mudima. Ali ovo je otišlo predaleko
-
fixer
#4878 Re: Real Madrid C.F.
Ima li ijedan klub da mu svi igraci, ali bas svi, kad padnu na travu dozive treskavicu? I da, jesi vidio jucer Pique-a i Alvesa. Oni su pokusali glumiti. Pa cak je i Messi, nakon starta Pepe-a, odglumio malo. Dobio udarac u rame, a hvata se za lice. Simpaticno. Alvesu uklizo Carvalho, ovaj padne i vrti se, pa se krene dici, i cim je vidio da ne moze stici loptu, odmah se srusi ponovo.ganjeta wrote:Hajd samo reci šta su to igrači Barce sinoć glumili, ili prvu u Madridu? Niko ne spori da nisu glumili u nekim od tekmi, ali ovi mesari iz meča u meč idu ba nekom da slome nogu.Kakvi su ono startovi ? Jel' Manchester izgubio dva finala od Barce i jesi li vidio jedan sličan start? Znači nije do njih.Procjeni sam do koga je.ultima_palabra wrote:Šega mi kad vidim koliko se neki od vas nalože na tekmu 1500 km odavde... hajd većinom su djeca ali ima i standardnijih forumaša![]()
Sramota je šta rade dvije ekipe koje bi trebale biti uzor kako se igra fudbal... prevazišli su i Engleze i Talijane. Jedna ekipa kao da je izašla na uličnu tuču, a druga na časove glumeFuj, čast izuzecima koji se trude da igraju fudbal kako treba, a i njih je sve manje... mislim da ću ovaj meč bojkotovati do daljnjeg.
I onda se poteže priča o glumi?! Sve dok mesari ne budu spremni da podnesu poraz na kulturan i ljudski način ovo će se deševati.Hajd što udaraju na terenu, nego počeo i onaj smor van terena.
Ne kontam,Barca se ne trudi da igra fudbal?
-
fixer
#4879 Re: Real Madrid C.F.
Kakav um! Kakva postavka stvari. Uozbilji se.ganjeta wrote:A šta je trebao ? Pustiti da onaj papak pokuša da izvadi oba oka onom treneru, i još se nasladjuje sa tim?fixer wrote: Da nije mozda tako? A Valdes i ganjanje Murinha, te "fizicki nasrtaj" na njega?Velikani sve.
BTW- pricamo o Murinhu u Interu.
- ultima_palabra
#4880 Re: Real Madrid C.F.
Alves je u prvoj utakmici pokušao ponovo napraviti onu istu situaciju sa Pepeom.ganjeta wrote:Hajd samo reci šta su to igrači Barce sinoć glumili, ili prvu u Madridu? Niko ne spori da nisu glumili u nekim od tekmi, ali ovi mesari iz meča u meč idu ba nekom da slome nogu.Kakvi su ono startovi ? Jel' Manchester izgubio dva finala od Barce i jesi li vidio jedan sličan start? Znači nije do njih.Procjeni sam do koga je.ultima_palabra wrote:Šega mi kad vidim koliko se neki od vas nalože na tekmu 1500 km odavde... hajd većinom su djeca ali ima i standardnijih forumaša![]()
Sramota je šta rade dvije ekipe koje bi trebale biti uzor kako se igra fudbal... prevazišli su i Engleze i Talijane. Jedna ekipa kao da je izašla na uličnu tuču, a druga na časove glumeFuj, čast izuzecima koji se trude da igraju fudbal kako treba, a i njih je sve manje... mislim da ću ovaj meč bojkotovati do daljnjeg.
I onda se poteže priča o glumi?! Sve dok mesari ne budu spremni da podnesu poraz na kulturan i ljudski način ovo će se deševati.Hajd što udaraju na terenu, nego počeo i onaj smor van terena.
Ne kontam,Barca se ne trudi da igra fudbal?
Fol je u tome što se startovi manje-više kažnjavaju... neki promaknu, ali neki budu i strožije kažnjeni. Ali simulacije se ne kažnjavaju, bar u Španiji... i zato se to i nastavlja.
Messi, Iniesta, Xavi se trude da igraju fudbal... Busquets, Pique, Alves se trude da izvuku što više faulova i kartona od sudije.
- ganjeta
#4881 Re: Real Madrid C.F.
Eki kakav umfixer wrote:Kakav um! Kakva postavka stvari. Uozbilji se.ganjeta wrote:A šta je trebao ? Pustiti da onaj papak pokuša da izvadi oba oka onom treneru, i još se nasladjuje sa tim?fixer wrote: Da nije mozda tako? A Valdes i ganjanje Murinha, te "fizicki nasrtaj" na njega?Velikani sve.
Da se osvrnem na glumu,onaj lakat Pepea je bio za crveni nem veze gdje ga je pogodio jel glumio ili ne,jer on ide sa namjerom da mu razbije cufnu.Ali bezpotrebno se raspavljam sa likovima kojim je Murinjo idol,ono fakat .
-
fixer
#4882 Re: Real Madrid C.F.
Provaljujes se. Ne znas ni o cemu raspravljas. Pricamo o podnosenju poraza i Valdesovom nasrtaju na Murinha nakon prolaska Intera. O prskalicama i necu da pricam.ganjeta wrote: Eki kakav um? Hajmo hipotetički da si ti fudbaler i neko ti ono uradi treneru,šta bi ti uradio? Sjedio i gledao mirno.Zna da bi.
![]()
Da se osvrnem na glumu,onaj lakat Pepea je bio za crveni nem veze gdje ga je pogodio jel glumio ili ne,jer on ide sa namjerom da mu razbije cufnu.Ali bezpotrebno se raspavljam sa likovima kojim je Murinjo idol,ono fakat .
Pa i komentatori su rekli da je ondje Messi isao s namjerom da napravi kontakt, a ovaj bi crveni dao
-
LSD
#4883 Re: Real Madrid C.F.
Ma prave karikature i od El Clasica kao jedne institucije....sjecam se ,ta se utakmica ocekivala i gledala i ranije... ali El Clasico je (bar za mene) uvijek važio za najveci derbi na svijetu, gospodski derbi, derbi klase i najvecih igraca i najvecih timova svijeta...furka je bila nadyebati jedni druge na terenu igrom i majstorijama da se ima o cemu pricati...a o cemu se danas prica poslije El Clasica?' o aroganciji Mourinha, prelošoj glumi Alvesa, divljaštvu Pepea ,prljavštini Marcela, odvratnoj glumi Busquetsa, ko je koga opalio štosem u vugla itd itd...eto na šta je spala institucija najveceg svijetskog derbijaultima_palabra wrote:LSD wrote:Napisah i na Barcinoj temi isto....krajnje je vrijeme da se ovi igraci dobro izmarišu, onako svi kolektivno...nisam zagovornik nasilja, ali ti mi se cini kao jedino riješenje da bi se smirile sve ove seljacke tenzije i opšti krkanluk kada je derbi u pitanju....inace El Clasico utakmica koju išcekuje citav svijet (to svi znamo odavno) jedan fenomen kulturološki, sociološki, regionalni a zapravo globalni, psihološki itd - a danas je najmanje sportski![]()
...velika mrlja je bacena sa ovim cirkusima na el Clasico.
Jedna opšta makljaža (znaci, ukljucujuci i klupe) bi riješila mnoge stvari i smirila duhove....inace, ovakvi cirkusi i papanluci ce se i dalje nastavljati.Prave karikature od sebe...
Inače mi je bio bolji Mourinhov pristup prema Barceloni nego Fergusonov recimo... bori se i nogama i rukama, pa ako već moraš izgubiti izgubi sa mudima. Ali ovo je otišlo predaleko
Last edited by LSD on 18/08/2011 10:44, edited 1 time in total.
- ganjeta
#4884 Re: Real Madrid C.F.
Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.ultima_palabra wrote: Fol je u tome što se startovi manje-više kažnjavaju... neki promaknu, ali neki budu i strožije kažnjeni. Ali simulacije se ne kažnjavaju, bar u Španiji... i zato se to i nastavlja.
Messi, Iniesta, Xavi se trude da igraju fudbal... Busquets, Pique, Alves se trude da izvuku što više faulova i kartona od sudije.
- fidoremilienko
#4885 Re: Real Madrid C.F.
Haj opet pročitaj!!! Ko vrši pritisak na sudije???ganjeta wrote: Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.
- ganjeta
#4886 Re: Real Madrid C.F.
E nek se ti ne provaljujes.Nigdje nisi spmenuo Inter ali dobro.Spominjes prskalice, što ne spominješ teren protiv Barce u Londonu.fixer wrote:Provaljujes se. Ne znas ni o cemu raspravljas. Pricamo o podnosenju poraza i Valdesovom nasrtaju na Murinha nakon prolaska Intera. O prskalicama i necu da pricam.ganjeta wrote: Eki kakav um? Hajmo hipotetički da si ti fudbaler i neko ti ono uradi treneru,šta bi ti uradio? Sjedio i gledao mirno.Zna da bi.
![]()
Pa i komentatori su rekli da je ondje Messi isao s namjerom da napravi kontakt, a ovaj bi crveni dao
Znači validno je što kažu komentatori
-
fixer
#4887 Re: Real Madrid C.F.
Ma pusti. Ima ih koji ce na Sudnjem danu Murinha zvat na razgovor, pa zamisli frustracija.fidoremilienko wrote:Haj opet pročitaj!!! Ko vrši pritisak na sudije???ganjeta wrote: Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.![]()
![]()
![]()
![]()
Fka, pored očiju....a ne vidi!
- ultima_palabra
#4888 Re: Real Madrid C.F.
Evo vidi šta je @LSD napisao...ganjeta wrote:Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.ultima_palabra wrote: Fol je u tome što se startovi manje-više kažnjavaju... neki promaknu, ali neki budu i strožije kažnjeni. Ali simulacije se ne kažnjavaju, bar u Španiji... i zato se to i nastavlja.
Ma inače oni ne igraju tako grubo, niti FCB toliko glumi, to je samo u međusobnim mečevima... jedna situacija vuče drugu, pritisak je na sudije (ova dvojica su solidno radila posao). Onda ovi tuku još jače, drugi simuliraju još ofirnije, svaku utakmicu se neko zakači pa onda sljedeću pokušava vratiti... ciganluk
-
fixer
#4889 Re: Real Madrid C.F.
Kad se neko zaleti na tebe, ti ces ga docekat prsima? Ili ces se pokusat zagraditi?ganjeta wrote: E nek se ti ne provaljujes.Nigdje nisi spmenuo Inter ali dobro.Spominjes prskalice, što ne spominješ teren protiv Barce u Londonu.
Znači validno je što kažu komentatori.On je išao da napravi kontakt,stoji...a Pepe išao da mu razbije glavu.Ma jok nije đe bi to on.
I spomenuo sam Inter, cak nekoliko puta. Ali bijes ti ne pomaze da vidis.
- ganjeta
#4890 Re: Real Madrid C.F.
fidoremilienko wrote:Haj opet pročitaj!!! Ko vrši pritisak na sudije???ganjeta wrote: Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.![]()
![]()
![]()
![]()
Fka, pored očiju....a ne vidi!
Pored mozga ne kontaš!
- fidoremilienko
#4891 Re: Real Madrid C.F.
Ne kontam šta pričaš, kad ne vidiš dobro! 
- ganjeta
#4892 Re: Real Madrid C.F.
LSD objasnio.ultima_palabra wrote:Evo vidi šta je @LSD napisao...ganjeta wrote:Drug za onaj faul Pepe nije dobio ni žuti.Ali on je sad ne bitan.Poenta je da smor vrši iz tekme u tekmu strašan pritisak na sudije, a realno svaku tekmu trebaju početi sa igračem manje koliko igraju grubo.Ja majkemi ne znam ni jednu ekipu da igra grublje, bar nisam gledao u ove dvije godine od kad smor vodi Real.On je bruka sa Real, da onakvi papvi igraju i sjede na klupi.ultima_palabra wrote: Fol je u tome što se startovi manje-više kažnjavaju... neki promaknu, ali neki budu i strožije kažnjeni. Ali simulacije se ne kažnjavaju, bar u Španiji... i zato se to i nastavlja.
Ma inače oni ne igraju tako grubo, niti FCB toliko glumi, to je samo u međusobnim mečevima... jedna situacija vuče drugu, pritisak je na sudije (ova dvojica su solidno radila posao). Onda ovi tuku još jače, drugi simuliraju još ofirnije, svaku utakmicu se neko zakači pa onda sljedeću pokušava vratiti... ciganluk
Znamo ko je počeo sve ovo.Real je prije smora primao po 6 komada,ali je te poraze podnosio stojećki kako im dolikuje.Kako je on dosao ovo je počelo, i bezze je tražiti krivce u drugim kad se zna ko je odgovorni za ovakve utakmice.
Nemoj molim te višefixer wrote:Ali bijes ti ne pomaze da vidis.
-
fixer
#4893 Re: Real Madrid C.F.
zapjeni zapjeni 
Cuj necu da pricam s nekim kome je Murinho idol. Pa to je vec poremecaj stvarnosti.
Cuj necu da pricam s nekim kome je Murinho idol. Pa to je vec poremecaj stvarnosti.
- ganjeta
#4894 Re: Real Madrid C.F.
Ništa ne prostaje osim kolektivnog glabanja.
, čast izuzecima.
Last edited by ganjeta on 18/08/2011 11:09, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#4895 Re: Real Madrid C.F.
OK, ali ne možeš očekivati da oni stoje i smiješe se kao United dok im ga ovi zadajuganjeta wrote:Znamo ko je počeo sve ovo.Real je prije smora primao po 6 komada,ali je te poraze podnosio stojećki kako im dolikuje.Kako je on dosao ovo je počelo, i bezze je tražiti krivce u drugim kad se zna ko je odgovorni za ovakve utakmice.
-
Dialer
#4896 Re: Real Madrid C.F.
Ovaj fixer je tolko isfrustriran da je to smijesno

- Riddle
#4897 Re: Real Madrid C.F.
Cini mi se da je Ozilu neko nesto rekao. Nikad ga nisam vidio da se onako ponasa. Opet sam pregledao sve, ali nisam vidio da ga je neko udario.fixer wrote:A mozemo pricat, ali se postavlja pitanje zasta je Ozill onako poludio, zasta je Higuain onako pobudalio, te sta je uradio Villa.
Inace, ovo vec postaje bolesno. Barca izigrava zrtve i hinjski zagovara fair play (i udari kad moze), a Real udara kad i gdje se sjeti. Utakmica ne moze proci bez crvenog kartona i sudijskih gresaka. Ima i drugih rivalstava, pa ne izgledaju ovako grozno. U nekom trenutku je to sve toliko odvratno da pozelis da jedna hidrogenska bomba padne nasred terena. Ako Real i Barca ovako nastave, moglo bi lako biti slomljenih nogu, smrskanih koljena, fraktura lobanje i ostalih sitnih povreda. Nece ovo na dobro sigurno.
A mislim da ce Mourinho sve ovo iskoristiti. Naspanovao je svoje igrace do krajnjih granica i mislim da ce ligaske utakmice imati nesto drugaciji ishod. Svima im je vjerovatno usadio u glavu da su svi protiv njih, da se moraju boriti do zadnjeg i da ucine ama bas sve za pobjedu. Cak je sinoc i primio metak za svoj tim.
- ultima_palabra
#4898 Re: Real Madrid C.F.
Nešto jeste bilo, Ozil je stvarno jedan od najmirnijih igrača ikad, a ni Higuain nije nikad belaja tražio.
- Riddle
#4899 Re: Real Madrid C.F.
Evo sad procitah da je izjavio kako ga je Villa nesto provocirao na religijskoj osnovi i da ga je osamario. Nemam nazalost tacan citat, pric'o mi je jedan sto je gled'o. 
-
LSD
#4900 Re: Real Madrid C.F.
E pa to je bolesno do jaja...može njemu uspijevati i dalje, ali to je bolesna motivacija i to veze nema sa sportom opcenito.Riddle wrote:Cini mi se da je Ozilu neko nesto rekao. Nikad ga nisam vidio da se onako ponasa. Opet sam pregledao sve, ali nisam vidio da ga je neko udario.fixer wrote:A mozemo pricat, ali se postavlja pitanje zasta je Ozill onako poludio, zasta je Higuain onako pobudalio, te sta je uradio Villa.
Inace, ovo vec postaje bolesno. Barca izigrava zrtve i hinjski zagovara fair play (i udari kad moze), a Real udara kad i gdje se sjeti. Utakmica ne moze proci bez crvenog kartona i sudijskih gresaka. Ima i drugih rivalstava, pa ne izgledaju ovako grozno. U nekom trenutku je to sve toliko odvratno da pozelis da jedna hidrogenska bomba padne nasred terena. Ako Real i Barca ovako nastave, moglo bi lako biti slomljenih nogu, smrskanih koljena, fraktura lobanje i ostalih sitnih povreda. Nece ovo na dobro sigurno.
A mislim da ce Mourinho sve ovo iskoristiti. Naspanovao je svoje igrace do krajnjih granica i mislim da ce ligaske utakmice imati nesto drugaciji ishod. Svima im je vjerovatno usadio u glavu da su svi protiv njih, da se moraju boriti do zadnjeg i da ucine ama bas sve za pobjedu. Cak je sinoc i primio metak za svoj tim.Jeste da on tu motivaciju dize na neobican nacin, ali da mu uspijeva - uspijeva.