Dešavanja u Srbiji

Post Reply
kiky

#4876 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

nek ide srbija ... to je zaslužila za svih ovih godina ...
i to brez vize ...
Johny

#4877 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

zavrzlama wrote:
Stav Holandije ostaje isti
5. jun 2009. | 18:00 -> 18:30 | Izvor: B92
Beograd -- Nema promene u stavu Holandije prema Srbiji, posle novog izveštaja Serža Bramerca, rekao je za B92 potparol ministarstva spoljnih poslova.

Vlada u Hagu smatra da je glavni tužilac Haškog tribunala, jedini koji je merodavan da oceni nivo saradnje Srbije sa Tribunalom, juče u Njujorku dao jasan izveštaj u kome stoji da nema pune saradnje vlade u Beogradu sa Tužilaštvom.

Holandska vlada pozdravlja napredak u saradnji i smatra ga dobrim korakom napred ali dodaje da, u ovom trenutku nema razloga za promenu stava prema Srbiji, rečeno nam je u Hagu.

Zbog protivljenja Holandije, podsetimo, blokirana je primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je Srbija potpisala sa Evropskom unijom, u maju prošle godine.

Iz ministarstva spoljnih poslova u Hagu još poručuju da sve zemlje koje žele da budu članice EU moraju da poštuju evropske vrednosti i standarde a to naročito podrazumeva hapšenje i izručenje optuženih za ratne zločine.

Svi ti uslovi važe i za Srbiju, sopšteno je u Hagu.
[email protected] se sve nudi a njima preci najveci zlocinac od ulaska u EU..a ti i dalje palamudi .kako sam ja protiv srbije..srbija je sama protiv sebe,samo sto njena samodestrukcija ne da ni mojoj drzavi da ide naprijed..
Odlicna vest, to je motiv vise sto pre da ga uhapse :thumbup:

Za mnogo Srba EU je isto sto i beli sengen, to dobijamo od januara sledece godine... ubedjen sam da ce do tad i Ratko biti na Severnom moru...a ti ces nastaviti svoju pricu ma sta se dogodi :)
kiky

#4878 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

baš vas briga ... sad če te putovat ...
behavac

#4879 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

kiky wrote:baš vas briga ... sad če te putovat ...
Da barem neko dobije bezvizni rezim pa da se ugradimo...
dallton

#4880 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

sad bas da sacekam @johny -a sa njegovom ublehom o "novom demokratskom beogradu i demokratskoj srbiji" :D
U Beogradu najviše glasova za SNS
8. jun 2009. | 00:25 -> 13:43 | Izvor: B92, Beta, Tanjug
Beograd -- Srpska napredna stranka pobedila je, pored Zemuna, i na vanrednim lokalnim izborima u opštni Voždovac, saopštio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.

Fonet, arhiva
Fonet, arhiva
Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je SNS u toj opštini osvojila 29,81 odsto glasova, dok je Demokratska stranka dobila 29,25 odsto glasova. Prema njegovim rečima, SNS neće donositi odluke o formiranju lokalne vlasti i eventualnim postizbornim koalicijama do 15. juna, za kada je zakazana sednica Predsedništva stranke.

Vučić je naglaso da "nije moguće da se desi da naprednjaci ne kapitalizuju pobede u Zemunu i na Voždovcu" i ne formiraju lokalnu vlast.

U Zemunu, posle polovine prebrojanih listića, SNS je osvojio - 32,95, lista "Za evropski Zemun" 27,66 odsto glasova, a SRS 11,75.

Odbornike će imati i koalicije oko DSS-a i SPS-a, kao i Lista za toleranciju Rasim Ljajić. Izborne komisije danas do 20 časova moraju proglasiti konačne rezultate.

Kada su glasački listići prebrojani, bilo je jasno da je vanredne izbore u Zemunu i na Voždovcu obeležio dobar rezultat Srpske napredne stranke.

Lider SNS-a Tomislav Nikolić kaže da je na prvom pojavljivanju te stranke na izborima u Beogradu pokazano da građani žele vanredne parlamentarne izbore i njegovu stranku na vlasti.

“Mislim da je vreme da se ta dva bloka izdvoje, konstituišu. U jednom bi bila Demokratska stranka sa svojim Dinkićem zauvek, a u drugom bi bila SNS koja bi predvodila naprednjačku koaliciju, veoma konzervativnu koaliciju u odnosu na mnoge probleme”, ocenio je Nikolić.

Demokratska stranka postigla je slabije izborne rezultate nego na redovnim lokalnim izborima u dve opštine, a gradonačelnik Beograda i predsednik gradskog odbora DS-a Dragan Đilas kaže da je ove izbore obeležila izuzetno mala izlaznost i da će razgovori o koalicijama tek uslediti.

“Na Voždovcu su prihvatljive one stranke koje danas čine vlast u Beogradu, kao aktivni učesnici i kao manjinska podrška. Sačekaćemo precizne rezultate na Voždovcu, pošto je u pitanju nekoliko procenata, promila, koji će odrediti broj odbornika. Ja u ovom trenutku ne vidim na koji način može da se formira vlast u Zemunu”, kaže Đilas.

Srpska radikalna stranka, s obzirom na rezultate vanrednih lokalnih izbora u opštinama Zemun i Voždovac, biće opoziciona partija u tim beogradskim opštinama, saopšteno je danas iz SRS-a.

"Uvereni smo da ćemo kao opoziciona stranka učiniti najviše za gradjane ove dve opštine kontrolisanjem rada vlasti i predlaganjem rešenja koja će omogućiti da se reše problemi gradjana", navedeno je u saopštenju radikala.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović izjavio je da ta stranka osuđuje poništavanje izbora na tri biračka mesta u opštini Voždovac.

Mladenović je na konferenciji za novinare potvrdio informacije da je u opštini Voždovac najviše mandata osvojila Srpska napredna stranka.

On je naveo da je poništavanje izbora tražila Demokratska stranka, nakon čega je zasedala Opštinska izborna komisija koja je poništila izbore na tri biračka mesta, iako su prethodno svi članovi biračkih odbora potpisali zapisnike bez primedbi.

U našim posebnim vestima možete čitati opširnije o reakcijama stranaka, odnosno ocenama analitičara, posle vanrednih lokalnih izbora.
e sad da saberemo glasove tome nikolica (nastavljaca politike seselja) i da dodamo glasove radikalne stranke (to su oni "sa seseljevog puta ne skrecemo") i onda bi volio da mi objasne gdje je ta "nova puna ljudskih prava srbijanska demokratija i drustvo koje se zalaze za stabilnost u regionu mir, pomirenje" blablabla :D
dallton

#4881 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

posto moram citati i o libanonu (hebiga posao , a po politickom sistemu je BiH sistem copy-paste libanonskog) evo malo vijesti, da usporedimo "nazadni libanon" i "evropsku srbiju" (o "multivakonako" bih da i ne pricam :D )

hezbolah je demokratski porazen, a (ako nesto znate o libanonu) da bi se to izvelo bilo je potrebno mnogo patriotizma od strane libanonaca jer im se drustvo sastoji od 18 razlicitih etnickih grupa i 56 razlicitih religija koje zive u konsocijacijskom sistemu (tj, svako moze blokirati sve)
Pro-Western bloc beats Hezbollah in Lebanon vote
AP

Lebanon's pro-Western bloc claims election win Play Video AP – Lebanon's pro-Western bloc claims election win

* Lebanon Slideshow:Lebanon
* Fireworks and champagne as Lebanese celebrate vote win Play Video Video:Fireworks and champagne as Lebanese celebrate vote win AFP
* Lebanon's pro-Western coalition declares victory Play Video Video:Lebanon's pro-Western coalition declares victory CBC.ca

Lebanese Sunni Muslim pro-Western supporters celebrate after the polling AP – Lebanese Sunni Muslim pro-Western supporters celebrate after the polling stations closed, in the Sunni …
By HADEEL AL-SHALCHI, Associated Press Writer Hadeel Al-shalchi, Associated Press Writer – 50 mins ago

BEIRUT – Lebanon's Western-backed coalition defeated Hezbollah and its allies, according to official results Monday that dealt a stunning setback to the Iranian-backed militants and set the stage for renewed political deadlock in the volatile nation.

The winners celebrated in the streets, setting off fireworks and driving around in motorcades honking hours before the official results were even announced.

Sunday's parliamentary vote was an early test of President Barack Obama's efforts to forge Middle East peace. A win by Hezbollah would have boosted the influence of its backers Iran and Syria and risked pushing one of the region's most unsettled countries into international isolation and possibly more conflict with Israel.

"I present this victory to Lebanon," Prime Minister Fuad Saniora said on television after stations projected his coalition was winning. "It is an exceptional day for democracy in Lebanon."

The interior minister announced the final results from all 26 districts at a news conference. The tally showed the winning coalition with 68 seats versus 57 for the Hezbollah-led alliance. Three seats went to independents. The seat allocation is almost unchanged from the outgoing legislature, ensuring that the same disputes will continue to roil the political scene.

Boosted by its 2006 war with Israel, Hezbollah and its allies provoked a political crisis in 2007-2008 with demands for a voice in the government. They staged protests and installed an encampment in downtown Beirut that paralyzed the commercial heart of the Lebanese capital.

The showdown culminated in street battles that brought the country to the edge of another civil war.

An agreement to end the violent confrontation gave Hezbollah veto power over major government decisions.

This time around, the pro-Western coalition vowed not to give Hezbollah and its allies a blocking minority in the new government if they won, maintaining that the arrangement paralyzed decision-making. Hezbollah and its allies have countered that sharing power ensured peace.

A failure by the parties to agree on how to share power could set the stage for another round of confrontation that could again inflame sectarian tensions.
politika u libanonu je izgleda naprednija nego u srbiji, u bosni se ne mogu troje dogovoriti, da nas ima 18 to bi tek bila gungula
zavrzlama

#4882 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Johny wrote:
zavrzlama wrote:
Stav Holandije ostaje isti
5. jun 2009. | 18:00 -> 18:30 | Izvor: B92
Beograd -- Nema promene u stavu Holandije prema Srbiji, posle novog izveštaja Serža Bramerca, rekao je za B92 potparol ministarstva spoljnih poslova.

Vlada u Hagu smatra da je glavni tužilac Haškog tribunala, jedini koji je merodavan da oceni nivo saradnje Srbije sa Tribunalom, juče u Njujorku dao jasan izveštaj u kome stoji da nema pune saradnje vlade u Beogradu sa Tužilaštvom.

Holandska vlada pozdravlja napredak u saradnji i smatra ga dobrim korakom napred ali dodaje da, u ovom trenutku nema razloga za promenu stava prema Srbiji, rečeno nam je u Hagu.

Zbog protivljenja Holandije, podsetimo, blokirana je primena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju koji je Srbija potpisala sa Evropskom unijom, u maju prošle godine.

Iz ministarstva spoljnih poslova u Hagu još poručuju da sve zemlje koje žele da budu članice EU moraju da poštuju evropske vrednosti i standarde a to naročito podrazumeva hapšenje i izručenje optuženih za ratne zločine.

Svi ti uslovi važe i za Srbiju, sopšteno je u Hagu.
[email protected] se sve nudi a njima preci najveci zlocinac od ulaska u EU..a ti i dalje palamudi .kako sam ja protiv srbije..srbija je sama protiv sebe,samo sto njena samodestrukcija ne da ni mojoj drzavi da ide naprijed..
Odlicna vest, to je motiv vise sto pre da ga uhapse :thumbup:

Za mnogo Srba EU je isto sto i beli sengen, to dobijamo od januara sledece godine... ubedjen sam da ce do tad i Ratko biti na Severnom moru...a ti ces nastaviti svoju pricu ma sta se dogodi :)
eto razuvjeri me ..nek srbija uhapsi ratnog zlocinca ,pa da i ja prestanem sa mojom pricom :D ..vidis opet je do srbije nije do mene i BIH...zapitaj se zasto srbija nece da uhvati zlocinca..zasto se po srbiji prodaju bedzevi i slike istog zlocinca...zasto je anketom provedenoj u srbiji 45% gradjana srbije izrazilo pozitivno misljenje o tom zlocincu...zasto su radikali milionska stranka sa biracima...probaj sebi i nama odgovoriti na ova pitanja...u doba najveceg uspona Hitlera u Njemackoj je radila opozicija Hitleru sa nekih 10% pristalica....danas u srbiji LDP ima svega 5+%....zapitaj se sto se u srbiji mora skupiti cjelokupna salonska ekipa cetnika da na izborima pobijedi otvorene cetnike SRS..ima toga mali milion..ali za pocetak eto makar uhapsitie najveceg ratnog zlocinca kojeg pamti svijet nakon WW2...
behavac

#4883 Re: Desavanja u Srbiji

Post by behavac »

dallton wrote: e sad da saberemo glasove tome nikolica (nastavljaca politike seselja) i da dodamo glasove radikalne stranke (to su oni "sa seseljevog puta ne skrecemo") i onda bi volio da mi objasne gdje je ta "nova puna ljudskih prava srbijanska demokratija i drustvo koje se zalaze za stabilnost u regionu mir, pomirenje" blablabla :D
Ti onda ne znas dobro sabirati...
Mozda su kruske i jabuke voce i to slicno ali nisu isto i ne mogu se sabirati...
Inace Tomo ne bi ni napustao radikale...naravno nije on isto sto i DS ali sad ipak nije isto sto i SRS. Druga stvar ovo je nivo jedne opstine a razne stranke imaju razlicite vecine u raznim opstinama, tako da dok ne budu novi parlamentarni izbori tesko je ista reci...
Al svakako da ce SNS uzeti dobar dio SRS-u pa cak i ostalim strankama, tipa DSSu itd...mada ne vjerujem da ce DS nesto pasti na drzavnom nivou...imaju oni vec dovoljno jaku svoju bazu...
dallton

#4884 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

behavac wrote:
dallton wrote: e sad da saberemo glasove tome nikolica (nastavljaca politike seselja) i da dodamo glasove radikalne stranke (to su oni "sa seseljevog puta ne skrecemo") i onda bi volio da mi objasne gdje je ta "nova puna ljudskih prava srbijanska demokratija i drustvo koje se zalaze za stabilnost u regionu mir, pomirenje" blablabla :D
Ti onda ne znas dobro sabirati...
Mozda su kruske i jabuke voce i to slicno ali nisu isto i ne mogu se sabirati...
Inace Tomo ne bi ni napustao radikale...naravno nije on isto sto i DS ali sad ipak nije isto sto i SRS. Druga stvar ovo je nivo jedne opstine a razne stranke imaju razlicite vecine u raznim opstinama, tako da dok ne budu novi parlamentarni izbori tesko je ista reci...
Al svakako da ce SNS uzeti dobar dio SRS-u pa cak i ostalim strankama, tipa DSSu itd...mada ne vjerujem da ce DS nesto pasti na drzavnom nivou...imaju oni vec dovoljno jaku svoju bazu...
do opstih izbora (a najvjerovatnije ce biti vanredni, to je 80% sigurno) tadicevi salon cetnici ce imati izbornu bazu samo u najblizoj familiji ...i procitaj komplet vijest na b92, pa onda komentarisi, mislim da grijesis u procentima i uostalom - a kako god to bilo, cinjenica da je tolika podrska stranci ciji je vodja u hagu na sudjenju za ratne zlocine, a pobjednik stranka koja je samo drugog imena a iste politike, dovoljno govori o stanju biracke mase i drustvene svijesti
Johny

#4885 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Posto je ovo moj atar ajde da razjasnimo stvari malo oko ovih lokalnih izbora...

Prvo, ovo su bili ponovljeni lokalni izbori u samo 3 opstine koje nisu uspele da uspostave regularnu vlast.... Zemun, Vozdovac i Kosjeric.

Mala izlaznost, samo trecina glasaca govori da u principu ljude boli uvo ko ce biti u kancelariji kad podnosis zalbu sto komsija pravi ogradu u tvom dvoristu, sto kanalizacija izliva, koji papiri trebaju da legalizujes kafic... nadleznost samih opstina u Gradu Beogradu je dosta manja jer imaju gradsku strukturu iznad sebe koja regulise i urbanisticki plan, i naplatu poreza, saobacajne sluzbe, policija...
Kampanja nije bila vidljiva do samo par dana pred izbornu cutnju jer je vaznost ovakvih izbora u globalnom smislu minimalna, ali moze pokazati neke trendove.

Zemun je uvek bio specifican, nekad gradic izdvojen od Beograda, naseljen sa dosta Hrvata(1941-1945 NDH je imala i Zemun u svom sastavu, moj teca je krenuo u skolu po nastavnom planu programu cika Pavelica :-) ), od 90-ih najace uporiste Seseljevih radikala, tamo im je i centrala... ciljano su naseljavali izbeglice u prigradska naselja Zemuna, davali im besplatno zemlju, zidali su citava naselja bez bilo kakve dozvole i stvorili jezgro koje im na svakim izborima poklanja vlast. Kad pogledas rezultate izbora tako vidis da podrska demokratama koja je ogromna u samom centru rapidno opada kako asfalt zamenjuje makadam, cipelu opanak... postoji jos i efekat siromasnih radnickih naselja na obodu Zemuna koji su ispusili zbog privatizacije i glasaju iz revolta..
Znacajna stvar je sto Seseljevi radikali stoje na 11% sto je mizeran rezultat u odnosu na skorasnju dominaciju, ojacao je Toma Nikolic koji je skinuo Seseljev bedz, odrekao se ideje Velike Srbije, britanski ambasador je rekao da je on prihvatljiv za saradnju, i u buducnosti ce predstavljati umerenu desnicu, na sta je juce u intevju sam ciljao... trebace mu jos nekoliko godina da opere EU odelo od radikalskih govana ali na dugi rok bas on ce ubediti bivse radikale da je EU najbolje resenje...
Demokrate su u Zemunu prosle ocekivano, ubio ih je mali izlazak na izbore jer su njihovi glasaci obicno najizbirljiviji, i lako ostanu kod kuce ako nije vaznost izbora velika...

Vozdovac je slicna prica, urbani deo drzi DS, ali prigradska naselja oko Avale koja su samo nominalno Beograd a u sustini sela...daju podrsku desnim opcijama, tamo ce ipak DS zadrzati vlast.

U Kosjericu, varosici izmedju Valjeva i Uzica, "tripizdini" civilizacije ipak suvereno pobedjuju demokrate, oni uvek glasaju za vlast, cuvena logika seljaka koji je rekao nekom opozicionom politicaru "kad dodjes na vlast i ja cu za tebe da glasam" :lol:

Ne treba izvoditi ozbiljne analize jer je uzorak premali, a izbori nevazni, ali ja procenjujem da je uspeh Tome Nikolica pozitivna stvar, eliminise Seselja iz igre, pravi korpus desnice koja ce ipak glasati za uclanjenje u EU, a nikakvo bratstvo sa Rusijom i zemljama treceg sveta...
dallton

#4886 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Johny wrote:Posto je ovo moj atar ajde da razjasnimo stvari malo oko ovih lokalnih izbora...

Prvo, ovo su bili ponovljeni lokalni izbori u samo 3 opstine koje nisu uspele da uspostave regularnu vlast.... Zemun, Vozdovac i Kosjeric.

Mala izlaznost, samo trecina glasaca govori da u principu ljude boli uvo ko ce biti u kancelariji kad podnosis zalbu sto komsija pravi ogradu u tvom dvoristu, sto kanalizacija izliva, koji papiri trebaju da legalizujes kafic... nadleznost samih opstina u Gradu Beogradu je dosta manja jer imaju gradsku strukturu iznad sebe koja regulise i urbanisticki plan, i naplatu poreza, saobacajne sluzbe, policija...
Kampanja nije bila vidljiva do samo par dana pred izbornu cutnju jer je vaznost ovakvih izbora u globalnom smislu minimalna, ali moze pokazati neke trendove.

Zemun je uvek bio specifican, nekad gradic izdvojen od Beograda, naseljen sa dosta Hrvata(1941-1945 NDH je imala i Zemun u svom sastavu, moj teca je krenuo u skolu po nastavnom planu programu cika Pavelica :-) ), od 90-ih najace uporiste Seseljevih radikala, tamo im je i centrala... ciljano su naseljavali izbeglice u prigradska naselja Zemuna, davali im besplatno zemlju, zidali su citava naselja bez bilo kakve dozvole i stvorili jezgro koje im na svakim izborima poklanja vlast. Kad pogledas rezultate izbora tako vidis da podrska demokratama koja je ogromna u samom centru rapidno opada kako asfalt zamenjuje makadam, cipelu opanak... postoji jos i efekat siromasnih radnickih naselja na obodu Zemuna koji su ispusili zbog privatizacije i glasaju iz revolta..
Znacajna stvar je sto Seseljevi radikali stoje na 11% sto je mizeran rezultat u odnosu na skorasnju dominaciju, ojacao je Toma Nikolic koji je skinuo Seseljev bedz, odrekao se ideje Velike Srbije, britanski ambasador je rekao da je on prihvatljiv za saradnju, i u buducnosti ce predstavljati umerenu desnicu, na sta je juce u intevju sam ciljao... trebace mu jos nekoliko godina da opere EU odelo od radikalskih govana ali na dugi rok bas on ce ubediti bivse radikale da je EU najbolje resenje...
Demokrate su u Zemunu prosle ocekivano, ubio ih je mali izlazak na izbore jer su njihovi glasaci obicno najizbirljiviji, i lako ostanu kod kuce ako nije vaznost izbora velika...

Vozdovac je slicna prica, urbani deo drzi DS, ali prigradska naselja oko Avale koja su samo nominalno Beograd a u sustini sela...daju podrsku desnim opcijama, tamo ce ipak DS zadrzati vlast.

U Kosjericu, varosici izmedju Valjeva i Uzica, "tripizdini" civilizacije ipak suvereno pobedjuju demokrate, oni uvek glasaju za vlast, cuvena logika seljaka koji je rekao nekom opozicionom politicaru "kad dodjes na vlast i ja cu za tebe da glasam" :lol:

Ne treba izvoditi ozbiljne analize jer je uzorak premali, a izbori nevazni, ali ja procenjujem da je uspeh Tome Nikolica pozitivna stvar, eliminise Seselja iz igre, pravi korpus desnice koja ce ipak glasati za uclanjenje u EU, a nikakvo bratstvo sa Rusijom i zemljama treceg sveta...
ajd sad reci da je sve ovo gore nevazno...dacic ministar policije (miloseviceva stranka), nikolic ti je pozitivac :lol: radikali vodeca stranka "opozicije" (a opozicije i srece) i sad jos ocekujes da neko kaze "ah srece i blagostanja i ljudskih prava, bas divna ova vlast napredna nema sta"...
nego imas i jednu vijest na temi o kosovu, tice se odnosa BiH privrede i kosova...sve @dallton nista ne zna ovo ono, a moja se sva predvidjanja ostvaruju, ko da nekome sapcem na uho ...za danas je 2:0 za mene u predvidjanju razvoja dogadjaja
zavrzlama

#4887 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Samo Nikolic Srbiju spasava

ebiga @johny...ja tebi titulu tadicevog salonca a ti ides jos dalje i podrzavas nikolica kao nadu koja ce otrgnuti srbiju od Rusa i zemalja treceg svijeta..sad si ga do daske uprsko :D
Johny

#4888 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Dacic je odlican ministar policije, ne mogu nista da mu zamerim u odlukama od kad je dosao na vlast... to sto je bio Slobin fan pre 10 godina jeste mrlja, ali ako on nastavi ovako da radi ta cinjenica ne predstavlja nista... podseticu te na ovo kad uskoro njegovi specijalci strpaju cika Mladica u charter let za Haag ;-)

Jos pre godinu dana Nikolic je izjavio da mu je cilj da se u Srbiji formira desnica nalik Sanaderu u Hrvatskoj... zar nije bio Ivo najblizi Tudjmanov saradnik, zar nije se borio protiv izrucenja Hagu dok je bio u opoziciji...dosao covek na vlast, spakovao generale, krenuo ubrzano ka EU i boli ga uvo sto mu neko prebacuje sranja iz proslosti, covek osvaja vlast na nekoliko izbora vec 5 godina...

Toma je vise jeo govna, imace duzi put ka takvoj poziciji, ali na posletku sticice do nje. Jako je dobro sto ce pacifikovati dobar broj bivsih zaludjenika Seseljom, skoro ga sam Seselj optuzuje da je agent zapadnih sila :), a ambasadori britanije i amerike nista lose ne vide u njegovoj politici...

Vodis 2-0 u pravilima igre koja si ti propisao, to nije tekma pod okriljem FIFA 8)

Primer privredne saradnje ti je sto su neki ekonomski predstavnici ucestvovali na sajmu u Pristini :lol: Ok, i to je nesto, ali zasto onda ne odgovoris kako to da je obim medjudrzavne saradnja izmedju BIH i Srbije 1.3 milijarde evra, a da saradnja za tebe je nebitna?! Nesto si mi tih tu juce bio, procedio si da se pare prelivaju izmedju Srba, ali mozes ti to i bolje...
Johny

#4889 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

zavrzlama wrote:Samo Nikolic Srbiju spasava

ebiga @johny...ja tebi titulu tadicevog salonca a ti ides jos dalje i podrzavas nikolica kao nadu koja ce otrgnuti srbiju od Rusa i zemalja treceg svijeta..sad si ga do daske uprsko :D
Za mene je Nikolic precrtan "vo vjek i vjekov", njegovo ime nikad ne bi zaokruzio ni za debele pare, ali ironicno je da u rukama ima kljuc ubrzanog ulaska u EU, cak je poceo i mekano da govori o NATO savezu, ni traga ratoborne retorike.

zavrzlama, ti si se odavno upleo u svoje stereotipne price, ali postujem sto ostajes dosledan...za razliku od Tome :wink:
Vlajko

#4890 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

probudite se ljudi Tadic i blumenta stranaka oko njega su gotovi bukvalno.Ovo im je pocetak kraja usrali su motku.

Na sledecim izborima pobedjuje eventualna koalicija SNS DSS NS i Maja te ce im se posle toga pridruziti i SRS , eventualno SPS ako zatreba (njima trgovina nije strana) te ce imati vise od 50 55% dodaj tu i ove Vulinove pokret socijaista i ko jos prodje . Ova svadja kao SRS i SNS Seki vs Toma je namestena iz Rusije da se malo Toma opere i privuce glasove onih koji ne gotive Sekija. Cim SNS i SRS i ekipa shvate da ce imati vise od 50% izljubice se otkinuti od radze, okrenuti prase na raznju i zapevati spremte se spremte cetnici..... Pa da li iko moze da poveruje da se sada Toma pretvorio u evropejca bre , ajde ne lupetajte. Tadic je gotov to je realnost i to i EU zna, mnogo su krali i lagali. Ceda i LDP to ni cenzus nece proci ,ako prezivi do tada tj ne overi na dopu. bice veselo, kao i uvek . pozdrav svima
Johny

#4891 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Vlajko wrote:probudite se ljudi Tadic i blumenta stranaka oko njega su gotovi bukvalno.Ovo im je pocetak kraja usrali su motku.

Na sledecim izborima pobedjuje eventualna koalicija SNS DSS NS i Maja te ce im se posle toga pridruziti i SRS , eventualno SPS ako zatreba (njima trgovina nije strana) te ce imati vise od 50 55% dodaj tu i ove Vulinove pokret socijaista i ko jos prodje . Ova svadja kao SRS i SNS Seki vs Toma je namestena iz Rusije da se malo Toma opere i privuce glasove onih koji ne gotive Sekija. Cim SNS i SRS i ekipa shvate da ce imati vise od 50% izljubice se otkinuti od radze, okrenuti prase na raznju i zapevati spremte se spremte cetnici..... Pa da li iko moze da poveruje da se sada Toma pretvorio u evropejca bre , ajde ne lupetajte. Tadic je gotov to je realnost i to i EU zna, mnogo su krali i lagali. Ceda i LDP to ni cenzus nece proci ,ako prezivi do tada tj ne overi na dopu. bice veselo, kao i uvek . pozdrav svima
:lol: :lol: :lol:

Ajde sve ostalo i nekako, ali kad si se ti dohvatio Vulinovih socijalista znaci da su u devetkom krugu pakla, nema za tebe spasa...

Vulin rules :thumbup: :lol:
dallton

#4892 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Vlajko wrote:probudite se ljudi Tadic i blumenta stranaka oko njega su gotovi bukvalno.Ovo im je pocetak kraja usrali su motku.

pa gdje si @vlajko nema te dugo...nego kako ide naoruzavanje, dokle ste s kupovinom nove opreme, stara je izvezena u irak i druga mjesta, odakle sad kupujete oruzje, jel sirija ili majka rusija jos salje iza ledja?
zavrzlama

#4893 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

Jos pre godinu dana Nikolic je izjavio da mu je cilj da se u Srbiji formira desnica nalik Sanaderu u Hrvatskoj... zar nije bio Ivo najblizi Tudjmanov saradnik, zar nije se borio protiv izrucenja Hagu dok je bio u opoziciji...dosao covek na vlast, spakovao generale, krenuo ubrzano ka EU i boli ga uvo sto mu neko prebacuje sranja iz proslosti, covek osvaja vlast na nekoliko izbora vec 5 godina...
ne moze se porediti Hrvatska i Srbija...nema Hrvtaska "ustaske ravne gore"..nema hrvatska u ustavu izjednacene ustase i partizane...nema hrvatska "republike hrvatske " u BIH i da konstantno podrzava secesionizam i huska BIH hrvate protiv BIH...nema Hrvatska "HANU" u kojem je glavni cilj velika hrvatska..nema svog Garasanina..i more drugih stvari....srbija je svjetlosnu godinu iza Hrvatske po svemu...srbija je istok i ruska karaula....i to je tesko promijeniti
dallton

#4894 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

evo @johny da ne kazes da nema pozitivnih vijesti i saradnje
Kupovina u Bosni zbog nižih cena
8. jun 2009. | 12:10 | Izvor: B92
Bjeljina -- Zbog nižih cena prehrambenih proizvoda, goriva i tekstila, Lozničani, Šapčani, pa i Beograđani, snabdevaju se u susednoj Bosni.

Za jedan džak šećera kupljen preko Drine može se uštedeti do 500 dinara, a litar goriva u proseku je jeftiniji 25 dinara. Ušteda se postiže i zbog povraćaja PDV-a. Vikendom je poseta najveća i tada je, kako kažu prodavci preko Drine u Bijeljini, 40 odsto mušterija iz Srbije.

Tekstilini proizvodi su u proseku jeftiniji za 30 odsto, pa se tako za 1.000 dinara mogu pazariti majica, papuče, patike i dečje pantalone.

“Ja sam ovde kupio i televizor i električni šporet i veš mašinu. I sve je bilo jeftinije”, kaže kupac iz Sremske Mitrovice.

Beograđanka koja je drugi put u Bijeljini kaže da je ležaljku kupila u Bosni i platila je pet hiljada manje nego što je cena u Srbiji.

Naveliko se kupuje šećer jer je kilogram jeftiniji 15 dinara nego u Srbiji. Cena brašna takođe je niža za šest do sedam dinara.

U prodavnicama u Bijeljni na vrećići deterdženta od tri kilograma može se uštedeti 100 dinara.

“Sve je jeftinije, prehrana, higijena i svi proizvodi za kuću”, kažu Šapčanke koje takođe ovde dolaze u kupovinu.

Pomalo neobično, ali svakako za razmišljanje, čak neki artikli proizvedeni u Srbiji ovde su jeftiniji.

“Imam osećaj da se u Srbiji sve svelo na jedan do dva lanca, konkurencije nema jer su male radnje pogasilli, tako da mogu da ucenjuju sa cenama”, kaže vlasnik prodavnice u Bjeljini.

Mnogi se za kupovinu preko Drine odlučuju zbog povraćaja PDV na kupljenu robu.

“Kupac za kupovinu robe preko 100 maraka dobija povraćaj PDV od 17 odsto, ako se učlani u Klub potrošača dobija još pet posto na kupljene proizvode. To znači, na 100 maraka mi mu odmah vraćamo 22 marke”, objašnjava Drago Jovanović, šef Poslovne jedinice FIS u Bijeljini.

I na kraju kupovine obavezno se puni rezervoar, jer je gorivo u proseku jeftinije za 25 dinara.

Tako litar bezolovnog benzina košta 71 i po dinar, euro dizel 66, 72 dinara, a auto gas tek 28,80.

“Ja dolazim iz Šida i ovde sipam pun rezervoar. Naravno da se isplati jer je gorivo jeftinije za 20 do 30 dinara”, kaže kupac iz Šida.

Na benzinskim pumpama kažu da je oko 30 odsto mušterija iz Srbije. Što se tiče valute, prodavci ne prave pitanje - primaju dinare, marke i evre, a i kupci ne razmišljaju da li će novac ostaviti u drugoj državi, već koliko su platili kupljenu robu.
Johny

#4895 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

zavrzlama wrote:
ne moze se porediti Hrvatska i Srbija...nema Hrvtaska "ustaske ravne gore"..nema hrvatska u ustavu izjednacene ustase i partizane...nema hrvatska "republike hrvatske " u BIH i da konstantno podrzava secesionizam i huska BIH hrvate protiv BIH...nema Hrvatska "HANU" u kojem je glavni cilj velika hrvatska..nema svog Garasanina..i more drugih stvari....srbija je svjetlosnu godinu iza Hrvatske po svemu...srbija je istok i ruska karaula....i to je tesko promijeniti
Ustaska Ravna Gora je Bleiburg, nema ustase i partizane, ali nema ni Srbe kao konstitutivan narod a nekad ih je imala pa nasilno izbrisala, nije ni potrebno da Zagreb ikoga huska, dovoljno su Hrvati u Hercegovini sami sposobni da traze treci entitet, nema SANU ali ima predstanike u mnogim granama vlasti kojima je i dalje bliska ustaska ideologija, nema Garasanina ali ima Antu Starcevica...

Ni geografiju ne znas, nije udaljena Hrvatska 9.4 x 10^12 nego par stotine metara granicne i carinske zone :razz: :D

Moras da resetujes svoj comp, komponente su stare, podaci neazurirani, monitor crno-beli... rade jos samo neke igrice u kojima pucas na nevidljivog neprijatelja :wink:
Vlajko

#4896 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

dallton wrote:

pa gdje si @vlajko nema te dugo...nego kako ide naoruzavanje, dokle ste s kupovinom nove opreme, stara je izvezena u irak i druga mjesta, odakle sad kupujete oruzje, jel sirija ili majka rusija jos salje iza ledja?
Upoznao sam nekog lika iz Gruzije skoro i covek me pita da li su Srbi hladnokrvne ubice ? ja ga pitam zasto tako? sta ti je ? Ovaj kaze pa Srbija je prodala oruzje Gruziji,a stotinjak Srba dobrovoljaca se borilo na Ruskoj strani u Osetiji, pa mu nije jasno....nisam znao sta da mu odgovorim , bilo me je sramota

Dzoni
Inace poenta je shvatiti da su SPS ljudi bez ikakvog morala i da njih samo zanima keserica da suska - lova i da ce se oni preokrenuti kad zatreba. Nema tu ideologije vec samo lova i moc.Dacic i dalje ide Zlobi na grob , ok bilo je uspeha u MUPU i hapsenja ,li pogledaj brutalnost koliko su ljudi pobili na ulici od kada je SPS preuzeo MUP ? Ubise ono dete zbog prolaska na crveno u BGD metak u vugla odma , na svakom mitingu zandari ubiju nekog od batina bukvalano, pa i n a utakmici protiv Austrije u subotu kazu covek od 45 godina umro od srcanog udara ajde u 45toj se umire od toga , da ga nisu slucajno izgazili kad su poceli neredi na juznoj tribini i gadjanje sa bakljama? SPS je zeznuo Tadica svetski na proslim izborima kada su svi ocekivali da pridje SRS on je odlucio da pridje Tadicu i da ga nasamari, rehabilitovan je SPS , Tadicevi pizde zbog saradjenje sa SPS i tako , Dacic je odigrao opasno i reci ce uskoro ili posle sledecih izbora evo mi smo dali sansu Tadicu nije sve to dobro ispalo sad menjamo stranu. Videcemo ,ali suludo je verovati da su Toma i Vucic sad neki Evropejci , samo su malo stisali retoriku dok ne doje momenat da se izvade crni barjaci .......
dallton

#4897 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

Vlajko wrote:
dallton wrote:

Upoznao sam nekog lika iz Gruzije skoro i covek me pita da li su Srbi hladnokrvne ubice ? ja ga pitam zasto tako? sta ti je ? Ovaj kaze pa Srbija je prodala oruzje Gruziji,a stotinjak Srba dobrovoljaca se borilo na Ruskoj strani u Osetiji, pa mu nije jasno....nisam znao sta da mu odgovorim , bilo me je sramota

Dzoni
Inace poenta je shvatiti da su SPS ljudi bez ikakvog morala i da njih samo zanima keserica da suska - lova i da ce se oni preokrenuti kad zatreba. Nema tu ideologije vec samo lova i moc.Dacic i dalje ide Zlobi na grob , ok bilo je uspeha u MUPU i hapsenja ,li pogledaj brutalnost koliko su ljudi pobili na ulici od kada je SPS preuzeo MUP ? Ubise ono dete zbog prolaska na crveno u BGD metak u vugla odma , na svakom mitingu zandari ubiju nekog od batina bukvalano, pa i n a utakmici protiv Austrije u subotu kazu covek od 45 godina umro od srcanog udara ajde u 45toj se umire od toga , da ga nisu slucajno izgazili kad su poceli neredi na juznoj tribini i gadjanje sa bakljama? SPS je zeznuo Tadica svetski na proslim izborima kada su svi ocekivali da pridje SRS on je odlucio da pridje Tadicu i da ga nasamari, rehabilitovan je SPS , Tadicevi pizde zbog saradjenje sa SPS i tako , Dacic je odigrao opasno i reci ce uskoro ili posle sledecih izbora evo mi smo dali sansu Tadicu nije sve to dobro ispalo sad menjamo stranu. Videcemo ,ali suludo je verovati da su Toma i Vucic sad neki Evropejci , samo su malo stisali retoriku dok ne doje momenat da se izvade crni barjaci .......
u osetiji je koliko ja znam oko 900-1200 srba, placenici, ratovali fola na ruskoj strani, u stvari kupljeni jer rusi nisu imali raspolozeno ljudstvo da ide u rat, pa su morali da kupe i penzionere oficire, ...ovi srpski placenici su najgori sljam- to su ti sve koljaci cisti, neki bili u bosni drugi na kosovu, a najcesce oboje...na strani gruzina je bilo dosta bivsih specijalaca hrvatskih, i stranaca placenika koji su ratovali u hrvatskoj, al to su uglavnom profesionalci, a imas i jedan dio hrvata koji su psihopati da valja, pa su nakon legije stranaca otisli u gruziju da zarade za jos jacu penziju i razbiju dosadu

ovo za dacica si u pravu, izradio je ds da valja, i iskopao im je grob njihovom lopatom, ako opet se ne izvede neki salto mortale od strane eu, ode tadic dole ko da ga nikad nije ni bilo
Johny

#4898 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Zivi bili pa videli sledece izbore, ja tipujem na koaliciju Tome i Tadica uz obrazlozenje "ovi ostali su protiv EU"...

Moze da ne bude tako samo ako Tadic sa manjinama i SPS-om ima vecinu, ali bilo kakav povratak Seselja i Kostunice je nemoguce, tocak istorije nikad se vise nece vratiti na mracne face.

Navodis neke primere agresivnih pandura...slazem se da mnogo jos ima mongoloida u uniformi, ali to se sporo menja, dobar deo njihovog sastava je ucestvovao u ratovima, tako da samaranje i pendrecenje im je lagana razonoda...

A to sto su lesili protestante na skupu podrske Karadzicu, i one maloumnike sto sebe nazivaju vatrenim navijacima... znas kolko sam se potresao 8) da se ja pitam bilo bi jos zesce, dosta vise huligana na ulicama!
Vlajko

#4899 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Vlajko »

Johny wrote:Zivi bili pa videli sledece izbore, ja tipujem na koaliciju Tome i Tadica uz obrazlozenje "ovi ostali su protiv EU"...

Moze da ne bude tako samo ako Tadic sa manjinama i SPS-om ima vecinu, ali bilo kakav povratak Seselja i Kostunice je nemoguce, tocak istorije nikad se vise nece vratiti na mracne face.

Navodis neke primere agresivnih pandura...slazem se da mnogo jos ima mongoloida u uniformi, ali to se sporo menja, dobar deo njihovog sastava je ucestvovao u ratovima, tako da samaranje i pendrecenje im je lagana razonoda...

A to sto su lesili protestante na skupu podrske Karadzicu, i one maloumnike sto sebe nazivaju vatrenim navijacima... znas kolko sam se potresao 8) da se ja pitam bilo bi jos zesce, dosta vise huligana na ulicama!
Povratak Seselja haha nece se taj ziv vratiti ili ce da pali u Rusiju jerbo ga ceka gomila optuznica u Srbiji i nezgodno pitanje o njegovom udelu u ubistvu Djindjica. Ne verujem u koaliciju SNS DS ,ali videcemo jbg u Srbiji je sve moguce :thumbup: . I treba da tuku krimose panduri to se slazem ,ali bre ne mogu da ubijaju ljude po ulici . Evo Dacic je skoro rekao da hoce da MUP ucestvuje u mirovnim misijama po svetu , umro sam od smeha , zamisli da odu negde i krenu da sibaju kao u Srbiji :lol: ili zamisli da samo konkurisu za neku misiju bilo ko hoce info ima samo da ode na youtube i sokne se kad vidi akcije 10 pandura gazi demonstranta sto lezi na zemlji i slicno..... Murija mora da prestane sa nasiljem na ulici to je katastrofalno za i ovako los imidz zemlje.....
Johny

#4900 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Johny »

Gde se pojave nasi mirovnjaci tu bi izbio rat, zato nas i ne zovu u NATO :lol:

Realno, koji je sastav policije danas u Srbiji...bar 50% je bilo na Kosovu 99. godine...uzimajuci u obzira da je jos vise njih istrenirano u Slobinom rezimu ne mozes ocekivati mnogo. Dacic tesko da moze biti odgovoran sto neka budala poteze pistolj na lika koji je prosao na crveno, to je sistemska greska koja ce tek posle dosta vremena popraviti. NIje to cak nastalo u vreme Slobe, jos u Titovo vreme policija je bila nevidjeno agresivna, nikad na Balkanu nisi ni imao civilizovanu policiju...

Ovo oko price da je Dacic zeznuo Tadica... strasno ga je zeznuo, omogucio mu je da ima premijera, ministra odbrane i jos 10 ministara u vladi, omogucio mu je da sefuje Beogradom koji je drzava u drzavi sto se tice prihoda i potencijala... da ga nije zeznuo Dacic sve to bi drzali radikali i Kostunica...

Sto mene tako neko ne zajebe?! :D
Post Reply