Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Paul F.

#4876 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Rekao sam da mogu da razumijem a ne da je to u redu kako ti imputiraš. Zatvorenik košta a para nema. Slični problemi su prisutni i u drugim zemljama pa i u zapadnim.
Ono što ne mogu da razumijem je da neko citira post koji ne razumije pa se ibreti. Za tako nešto treba biti poseban. :run:
I nema više crtanja.
Edin H.

#4877 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Jon Spencer wrote:
Paul F. wrote:Mogu da razumijem da kriminalci nisu u zatvoru jer nema mjesta ali ne mogu da razumijem da se ne može izmislit neka taksi stanica u nekoj vukojebini na koju se mogu prebaciti aerodromski i slični taksisti.
Kad se maknu aerodromski taksisti sve će krenuti nabolje. Ok je da osuđene ubice šetaju gradom ali što su oni taxisti na aerodromu šupci to je nečuveno. Kakva logika.
Korak po korak :zzzz:

Ovakav javasluk I bezobrazluk se zasigurno nije desavao prije rata.
Jon Spencer

#4878 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Paul F. wrote:Rekao sam da mogu da razumijem a ne da je to u redu kako ti imputiraš. Zatvorenik košta a para nema. Slični problemi su prisutni i u drugim zemljama pa i u zapadnim.
Ono što ne mogu da razumijem je da neko citira post koji ne razumije pa se ibreti. Za tako nešto treba biti poseban. :run:
I nema više crtanja.
Kad si tako pun razumjevanja onda se nadam da razumiješ i onog taxistu sa aerodroma mada ti to pretpostavljam nije u redu.
Paul F.

#4879 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Jon Spencer wrote:
Paul F. wrote:Rekao sam da mogu da razumijem a ne da je to u redu kako ti imputiraš. Zatvorenik košta a para nema. Slični problemi su prisutni i u drugim zemljama pa i u zapadnim.
I nema više crtanja.
Kad si tako pun razumjevanja onda se nadam da razumiješ i onog taxistu sa aerodroma mada ti to pretpostavljam nije u redu.
E upravo zbog toga ne volim da crtam. Ljudi tvojih dometa ne mogu da shvate da je objašnjenje usluga. Umjesto da se zahvališ ti još bezobrazan. Ljudi tvojih dometa čak ne mogu da shvate da forum ne služi iščuđavanju drugaćijim mišljenjima. Otsad me zaobiđi. I ne, ne razumijem te taksiste a pogotovu ne one koji ih ne kažnjavaju jer smatram maloumnim ubiti kravu zbog jednog bifteka.
Paul F.

#4880 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

maxell_sarajevo wrote:Ja mu nikad ne bih dao 30KM za taksi sa aerodroma do grada.
Ako ne bi upalio taksimetar, šutio bih i ponudio bih mu na kraju voznje 5KM da podmiri troskove goriva, a ako bi se nesto bunio ne bih mu ni to dao...
To je svakako najpoštenije. I vjerujem da mnogi tako razmišljaju. Zanimala bi me takva iskustva. Kako je taksista regovao u toj situaciji ? Oni imaju šemu koja godinama fercera i sigurno imaju već spremljene odgovore za sve situacije. Njihov "poso" su konfliktne situacije koje oni prave.
Paul F.

#4881 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Edin H. wrote:Ovakav javasluk I bezobrazluk se zasigurno nije desavao prije rata.
Ako se pokušamo staviti u njihovu kožu. Svaki dan svađe sa klijentima. To nije lahko. Kakvi su to ljudi ?
Paul F.

#4882 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

sabina1 wrote:Spas lezi takodjer u jednoj rijeci od 4 slova : Uber.
Uber su beskrupulozni kauboji koji imaju timove advokata i drugima otimaju hljeb. Vozače sigurno neće dovesti iz bečkih škola nego će pokupiti one koji nisu uspjeli naći nikakav drugi posao i biće beskrupulozni prema njima. Prije nekoliko mjeseci, u Indiji je vozač Ubera silovao klijenticu pa se je ispostavilo da je isto radio i prije Ubera.
Jon Spencer

#4883 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Paul F. wrote:
Jon Spencer wrote:
I nema više crtanja.
E upravo zbog toga ne volim da crtam. Ljudi tvojih dometa ne mogu da shvate da je objašnjenje usluga. Umjesto da se zahvališ ti još bezobrazan. Ljudi tvojih dometa čak ne mogu da shvate da forum ne služi iščuđavanju drugaćijim mišljenjima. Otsad me zaobiđi. I ne, ne razumijem te taksiste a pogotovu ne one koji ih ne kažnjavaju jer smatram maloumnim ubiti kravu zbog jednog bifteka.
Ništa ti nacrto nisi, par uvreda, malo demagogije između i onda floskula sa kravom i biftekom. Ako nisi u nekoj političkoj stranci krajnje je vrijeme da se učlaniš. Šteta da takav potencijal propada.

PS Otsad ćemo dugaćije!
Dead Man Walking

#4884 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

:lol:

Udarila vila na Halila.
zubi

#4885 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

sarajevo taksi zaobilazim u siiiiiirokom luku, takav skup bahatih, bezobraznih, primitivnih ljudi je za nepovjerovati... dok je crvenog taksija mene nece vidjeti...
zdruzdjo

#4886 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Ja stvarno postujem njihov posao. Nije lako. Valja guliti po gradu 7-10 sati. Svega na cesti. Posla je sigurno malo.
Ali i to malo sto ima treba obavljati kako je Bog ostavio. Ali jok, oni kao da se trude da
ih sto vise zamrze bas ljudi koji treba da im ostave novac. Kao da se trude da sto manje imaju posla. Dovoljno je samo poslusati onog predsjednika udruzenja i moras mrziti covjeka. Primitivna fakinska komadina mesa koju treba kastrirati da se slucajno ne bi rodilo jos nesto onako kao on.
Da rezimiramo. Njih treba staviti da rade na procenat. Npr imas xxx km mjesecno i dobiti ces 20 % od ukupne mjesecne zarade. Pa buraz izvoli. Briga me sto je tvoje auto. Moja su pluca koja udisu dim koji ti ostavis na cesti zaradjujuci. Moj je clan porodice kojek on(ne daj Boze) udari srljajuci po cesti.
OBAVEZNO znanje bar jednog stranog jezika. Znaci ne: haj, baj, jes, ok...Nego da ga govori.
OBAVEZNO uniformisanje kulturno.
I za najmanji prekrsaj pravila da ide oduzimanje licence, nogiranja......
Dok god udruzenje kroji pravila po kojem ce oni raditi, nema nista od kvalitetnog taxi prijevoza.
Dobro ne fasivaju svaki dan.
Kad god cujem da je neko nesto uradio taksisti, uopste mi ne bude zao. Bas zato sto su sami sebi navukli mrznju na kosti. A znam da nisu svi isti i da i kod njih ima pravo puno postenih i dobrih ljudi koji savjesno i casno rade svoj posao i zahvalni su i Bogu i ljudima kad zarade za sebe i porodicu.
Ali znate onu "sve sto je potrebno da se zlo uzdigne je da dobri ljudi ne urade nista"
Jon Spencer

#4887 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

zdruzdjo wrote:Ja stvarno postujem njihov posao. Nije lako. Valja guliti po gradu 7-10 sati. Svega na cesti. Posla je sigurno malo.
Ali i to malo sto ima treba obavljati kako je Bog ostavio. Ali jok, oni kao da se trude da
ih sto vise zamrze bas ljudi koji treba da im ostave novac. Kao da se trude da sto manje imaju posla. Dovoljno je samo poslusati onog predsjednika udruzenja i moras mrziti covjeka. Primitivna fakinska komadina mesa koju treba kastrirati da se slucajno ne bi rodilo jos nesto onako kao on.
Da rezimiramo. Njih treba staviti da rade na procenat. Npr imas xxx km mjesecno i dobiti ces 20 % od ukupne mjesecne zarade. Pa buraz izvoli. Briga me sto je tvoje auto. Moja su pluca koja udisu dim koji ti ostavis na cesti zaradjujuci. Moj je clan porodice kojek on(ne daj Boze) udari srljajuci po cesti.
OBAVEZNO znanje bar jednog stranog jezika. Znaci ne: haj, baj, jes, ok...Nego da ga govori.
Dok god udruzenje kroji pravila po kojem ce oni raditi, nema nista od kvalitetnog taxi prijevoza.
Kad god cujem da je neko nesto uradio taksisti, uopste mi ne bude zao. Bas zato sto su sami sebi navukli mrznju na kosti. A znam da nisu svi isti i da i kod njih ima pravo puno postenih i dobrih ljudi koji savjesno i casno rade svoj posao i zahvalni su i Bogu i ljudima kad zarade za sebe i porodicu.
Ali znate onu "sve sto je potrebno da se zlo uzdigne je da dobri ljudi ne urade nista"
Vidi ovog padobranca on bi da uvede procenat, uniforme, aktivno poznavanje 6 jezika i sve to za 3,20 KM a ukoliko se ne potrude da ih slobodno tuče. Još jedan genijalac. Jel ti onaj Paul šta u rodu?
rumenige_brajtner

#4888 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

zdruzdjo wrote:Ja stvarno postujem njihov posao. Nije lako. Valja guliti po gradu 7-10 sati. Svega na cesti. Posla je sigurno malo.
kakav strani jezik, jesi lud? pa 90% njih ne zna ni naš pričat kako treba. kad progovori, ko da javu iz marti misterije slušam.
Edin H.

#4889 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

rumenige_brajtner wrote:
kakav strani jezik, jesi lud? pa 90% njih ne zna ni naš pričat kako treba. kad progovori, ko da javu iz marti misterije slušam.
Njemacki I engleski, a mozda I turski zbog investicija :oops:
Yapi Yapo

#4890 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Yapi Yapo »

Ja sam vala jednom u životu koristio taxi, bio je SA taxi najvjerovatnije, bio ja na koncertu Prti Bee Gea u Kriterionu prije 2-3 godine i ujutro oko 4 kiša ona prolom oblaka, odem ja na stanicu tamo kod predsjedništva i vidim taxi, rekoh može li za cenera do ilidže, kaže on može bez problema.. kad smo došli na Ilidžu vidim ja oko 11 ili 12 maraka otkucalo, zahvalim mu se i to je to :-D
zdruzdjo

#4891 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zdruzdjo »

Jon Spencer wrote: Vidi ovog padobranca on bi da uvede procenat, uniforme, aktivno poznavanje 6 jezika i sve to za 3,20 KM a ukoliko se ne potrude da ih slobodno tuče. Još jedan genijalac. Jel ti onaj Paul šta u rodu?
Iako ne znam ali eto predpostavicu da si taksista bas od sa-taxi jer vidim da branis sve kretenluke koje oni(pogani) brane pa cu te strpati u isti kos sa istim otpadom koji branis.

Evo vidis, sa ovakvim stavom si upravo potvrdio sve sto sam i napisao o ovom djelu taksista kojima je suljagic idol.

Znaci nisam rekao 6 jezika rekao sam bar 1. Kad bi se sve taksista iz sarajevo taxi-ja skupilo ne bi se moglo sakupiti da svi zajedno znaju 6 jezika. Cak i bosanski je mnogima vrlo stran. Znaci to bi vec islo u naucnu fantastiku a ja ipak zivim u realnosti.

Uniforme??? Pa sta treba da udjem na katedrali u taxi a taksista u japankama pa da mu gledam koru po nogama i malo vece nekte..pardon kandze jer mu urastaju pa je malo zapustio, bermudama i majici bez rukava. Ovakve sam zapamtio bas na ovom standu. Uniformisanost na poslu je odraz ozbiljnosti i kulture a ne neceg drugog. Znaci ja hocu kulturu za svoje pare. Ali eto vidim vi ne biste. Bolje onako sa dlakama pod pazuhom sto izgleda ko kadaif u majici bez rukava. Neobrijan naravno. Ma dobro "a la' suljagic" uposlenici.

3.20 km?????
Ne znam o cemu pricas. Ali eto dedera unaprijedite uslugu pa onda imate rezona i dizati cjenu usluga. Ja volim sjesti u centrotrans autobus i vidjeti kulturno obucenog i srdacnog vozaca nego gledati kojekakve JAWA tipove u grasovim busevima.

Ne treba niko nikoga tuci ako se ne potrudi i ne kenjaj.
Ja konobaru ili frizeru ne dam baksis ako dodje ko smlata i ne potrudi se oko mene kao musterije. Platim osnovnu uslugu i caos.

Procenat bi vas natjerao da se potrudite oko musterije i da RADITE. Onda bi vozili ture i za 2km i za 100km. Nema joj necu da idem sa standa kratka mi tura.

I jos nesto. Uveo bih vam kontrolore i call centar ali ne iz sa-taksi nego nezavisnog. Sa gps-om bi vozili i bili kontrolisani. Pa kad te prozove a ti najblizi a neces da se javis na voznju, e onda dobijes po prstima. Pa ces paziti i biti dobar radnik. I zahvaljivati bogu sto imas posao.

I ne znam sto padobranac. Placam uslugu i hocu kvalitetnu.

Paul ne znam ko je.

A vama cim nesto ne valja, vi odmah blokiracemo, zaustavicemo....
Pa eto dedera. Navucite jos mrznje na sebe.
Jebo sve svoje da sam gradonacelnik a da blokirate, ja bih vas paukovima razgrnuo u sadejstvu sa specijalcima. Ko se kurci ima bager. I to bih odvukao sva auta na livadu na bradinu. Sta je??? Pa ometate normalno odvijanje zivota u gradu. Parkirali auta na cesti. A smetali nam u gradskoj jezgri da ih izmjestamo.

Nadjite nekoga ko ima vise inteligencije od forest gumpa da vas zastupa i da vodi udruzenje. Pa da isposluje prava i uredbe. Jok, dovedi JAWA-u pa nek on silom to ide.
Ned071

#4892 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ned071 »

zdruzdjo wrote:J
vozio sam se taksijem u dvadesetak gradova svijeta. od evrope do amerike. cak i na kubi. havana ima posebne taksije za strance. nijedan taksista nije znao beknut engleski recimo... zasto bi sarajevo bilo izuzetak?
rumenige_brajtner

#4893 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by rumenige_brajtner »

Ned071 wrote:
vozio sam se taksijem u dvadesetak gradova svijeta. od evrope do amerike. cak i na kubi. havana ima posebne taksije za strance. nijedan taksista nije znao beknut engleski recimo... zasto bi sarajevo bilo izuzetak?
tako je! nećemo se mi valjda izdvajat po nečemu, ne daj bože pameti i obrazovanju! ostanimo glupi i neobrazovani zauvijek, pravda za glupane!
Edin H.

#4894 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Ned071 wrote:
Apsolutno, neka turisti uce jezike zemalja u koje putuju :izet:
Ned071

#4895 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ned071 »

rumenige_brajtner wrote:
Ned071 wrote:
tako je! nećemo se mi valjda izdvajat po nečemu, ne daj bože pameti i obrazovanju! ostanimo glupi i neobrazovani zauvijek, pravda za glupane!
e shvatas sta hocu reci. jezik je vazan, ali taksisti, ali i gradjani ovog grada, imaju milion precih stvari koje moraju na sebi uraditi. prvo da znam da me ne vozi divljak, da imaju ispravna vozila, da ne zavrcu musterije, da je taksimetar bazdaren, da su pristojni u svakom smislu. tek onda jezik ide kao nadogradnja.
bleee_sa

#4896 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Opet glavni komentatori oni što taxi vide iz traNvaja kad prođe pored njih. :mrgreen:
Paul F.

#4897 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Nema smisla pretjerivati. Umjesto slanja taksista na časove valcera i slično ja bih se skoncentrisao na najosnovniju stvar a to je jebeni taksimetar.
bleee_sa

#4898 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bleee_sa »

Paul F. wrote:Nema smisla pretjerivati. Umjesto slanja taksista na časove valcera i slično ja bih se skoncentrisao na najosnovniju stvar a to je jebeni taksimetar.
Ma dobri su vam i oni mobiteli od Hollanda, nemoj zajebavat'. ;-)
jao_situacije

#4899 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jao_situacije »

ja s taxistima nisam imao nekih ozbiljnijih problema :|
zubi

#4900 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

jao_situacije wrote:ja s taxistima nisam imao nekih ozbiljnijih problema :|
Dobro je dok ne tuku...
Post Reply