Novi selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
TMovac

#4876 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by TMovac »

markomilanov wrote:Insistiranje na domaćim trenerima zbog lokal patriotizma je pogubno,nemaju kvalitet,nisu videli evropu,nemaju od koga da nauče,zavise od saveza,samo jedno takmičenje u 20 godina,sve domaći treneri.
Meni ni Bazdarevic ni Susic nisu domaci treneri. Ljudi jesu Bosanci, ali su trenerski zanat pekli u Francuskoj. Oni su Francuska trenerska skola. Kao i Hadzibegic i Halihodzic. Ma koliko glupo zvucalo, Amar bi bio prvi bas 100% domaci selektor.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4877 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Tomahawk11 »

Bio je i Baka Slišković. On je najbliže domaćem selektoru.
markomilanov

#4878 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by markomilanov »

TMovac wrote:
markomilanov wrote:Insistiranje na domaćim trenerima zbog lokal patriotizma je pogubno,nemaju kvalitet,nisu videli evropu,nemaju od koga da nauče,zavise od saveza,samo jedno takmičenje u 20 godina,sve domaći treneri.
Meni ni Bazdarevic ni Susic nisu domaci treneri. Ljudi jesu Bosanci, ali su trenerski zanat pekli u Francuskoj. Oni su Francuska trenerska skola. Kao i Hadzibegic i Halihodzic. Ma koliko glupo zvucalo, Amar bi bio prvi bas 100% domaci selektor.
druga francuska,druga turska,mislim na trenere koji su igrali evropska takmičenja,koji su igrali protiv jakih ekipa,koji su mogli nešta da nauče .
cyprus

#4879 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by cyprus »

TMovac wrote:
Pa nije historija reprezentacije počela sa Sušićem i Baždarevićem :-D
insomnia78

#4880 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by insomnia78 »

I pocela i zavrsila sa Safetom. To je to. Lulic danas rece da mu je “Brazil” kruna karijere isto to vrijedi i za reprezentaciju
channel10

#4881 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by channel10 »

TMovac wrote:
Vjerovatno nece biti jer RS-ovci nisu za njega.
BarbaDue

#4882 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Nisu ni iz Federacije za njega :mrgreen:
Baka Slišković

#4883 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Baka Slišković »

Po meni je bolji izbor za selektora Amar Osim nego Prosinečki. Mislim da bi on izvukao maksimum iz reprezentacije :)
Bazinga1234

#4884 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Baka Slišković wrote:Po meni je bolji izbor za selektora Amar Osim nego Prosinečki. Mislim da bi on izvukao maksimum iz reprezentacije :)
Ar ju šur abaut dat?
ljevoruki

#4885 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by ljevoruki »

Baka Slišković wrote:Po meni je bolji izbor za selektora Amar Osim nego Prosinečki. Mislim da bi on izvukao maksimum iz reprezentacije :)
Aj tinks rezultat is real. :D
Crvena Tifoza

#4886 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

TMovac wrote:

Aj tinks ju ar nat real.

Šta je Baka bio nego domaći selektor. Doduše Baka sad hladno uzima domaću ligu (nikad jaču od nastanka). :-)
channel10

#4887 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by channel10 »

BarbaDue wrote:Nisu ni iz Federacije za njega :mrgreen:
Jesu oni (nisu svi), ali RS-ovci bukvalno odlucuju. Davno bi Amar postao selektor da su oni za njega. Bice Decembarski, vidjecete :D
BarbaDue

#4888 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by BarbaDue »

Nisu ni jedan ni drugi sretno rješenje, ali od dva loša biram Miloša-Roberta :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#4889 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Charuga »

channel10 wrote:
TMovac wrote:
Vjerovatno nece biti jer RS-ovci nisu za njega.
Pojedini forumaši su nas/me ubjeđivali da je Amar izbor ljudi iz RS-a, zato što nisu glasali za Mehu ... 8-)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4890 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by hrasno38 »

Charuga wrote:Pojedini forumaši su nas/me ubjeđivali da je Amar izbor ljudi iz RS-a, zato što nisu glasali za Mehu ... 8-)
vidis da se bolan gube ko abdest i da je pojedinim jedini cilj da ne bude Amar a da ih upitas argumentovano "zasto"? nema teorije da mogu dati odgovor koji ce opravdati izbor Prosineckog! Ja ovakvu mrznju prema nekome zaista nisam odavno vidio!
Crvena Tifoza

#4891 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Crvena Tifoza »

Kakvu argumentaciju ti pružaš zašto bi Amar trebao biti selektor? Skini plave naočale pa možda progledaš.
channel10

#4892 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by channel10 »

Vidjećemo na kraju ko ce biti izabran. Po mojim informacijama manje entitetlije su protiv Amara, zato se sve i razvuklo jer hoće bilo koga drugog.
megaman4

#4893 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by megaman4 »

channel10 wrote:Vidjećemo na kraju ko ce biti izabran. Po mojim informacijama manje entitetlije su protiv Amara, zato se sve i razvuklo jer hoće bilo koga drugog.
ili blokada od strane Rs-a. tako to kod nas ide po obicaju. :-)
Logovan

#4894 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Logovan »

Sa jedne strane više nije toliko ni bitno hoće li biti Osim ili Prosinečki ili sasvim neko treći, jer koliko se odugovlači sa odlukom, pitanje je kakva će atmosfera biti između igrača i na relaciji savez - selektor - igrači. Plus, na ovo sve treba se dodati iznenadni odlazak Senada Lulića. Može biti da je momku dosta amaterizma, pa je napustio reprezentaciju. A možda je samo sit igranja na obje strane (Lazio, reprezentacija).

Nova opraštanja bi samo povećala sumnju da igračima nešto smeta, da nešto nije uredu. Sudeći šta se sve dešava u i oko naše reprezentacije (a Boga mi i u ostalim sportovima), onda bi moglo biti svega u sljedećoj godini. Veliki je cirkus stvoren od strane našeg lijepog i poštenog saveza.
RtrnOfSalisbury

#4895 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by RtrnOfSalisbury »

... na kraju ce fifa prikinut sjelo. sreca pa su zauzeti sami sobom ...
Nadzorna_ploca

#4896 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Nadzorna_ploca »

Konacno ovi iz manjeg entiteta pametno rade. :thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#4897 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Jimmy McNulty »

Kakva medijska kampanja
https://sportsport.ba/fudbal/eto-bas-je ... ede/263254

Stvarno ne znam da su ikad mediji ovoliko otvoreno navijali za jednog kandidata.
Ja sam mišljenja da je Amar Osim kao selektor gotova stvar i da je sve samo formalnost.

Žao mi je samo što nikadanećemo saznati šta bi naši "mediji" i "sportski novinari" pisali da Žutio sjedne na klupu, kako bi se i da li bi se uopšte oprali poslije ovako prljave kampanje.
Amar će morati jedno 2 mjeseca džaba radit samo da poplaća ove silne novinare.
Muhamed Đakmić

#4898 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Muhamed Đakmić »

Jimmy McNulty wrote:Kakva medijska kampanja

Stvarno ne znam da su ikad mediji ovoliko otvoreno navijali za jednog kandidata.
Ja sam mišljenja da je Amar Osim kao selektor gotova stvar i da je sve samo formalnost.

Žao mi je samo što nikadanećemo saznati šta bi naši "mediji" i "sportski novinari" pisali da Žutio sjedne na klupu, kako bi se i da li bi se uopšte oprali poslije ovako prljave kampanje.
Amar će morati jedno 2 mjeseca džaba radit samo da poplaća ove silne novinare.
Ma vala sami ste krivi kad vam pakuju muda pod bubrege.

Fino upamtiš ime, a svaki tekst je imenim potpisan, pa tekstove tog autora ubuduće izbjegavaš :D
Bazinga1234

#4899 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by Bazinga1234 »

Ma onaj polupismeni kvazi-novinar Čulić. Retard obični.
last mohicans

#4900 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...

Post by last mohicans »

Ovaj intervju je vec nesto. Dosta tačnih zapazanja i misljenja je iznio koja itekako stoje. Malo je natuknuo kako bi promjenio nezalaganje glavnih zvijezda, ali ne znam kako bi to pilo vode. Nije Dzeko isto kao Svraka ili neki xy igrač koga ces oprati na press konferenciji sto pije kolu. Nisam pametan. Ako bi to stvarno bio u stanju uhavizati glavne igrače, a da ne dođe još veceg odliva, odmah bih potpisao za Osima. Evo i Lula nam se oprostio.
Locked