mO k3 wrote:Srbijo želim ti sve najgore ....Danguba wrote:Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak![]()
Amen to that
I jos bih samo i Ruse stavio na tu listu.
mO k3 wrote:Srbijo želim ti sve najgore ....Danguba wrote:Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak![]()
rekla bih cak, samo trazimo dozvolu da normalno zivimo i radimo, da forumamo gdje ljetovati a ne hoce li se zaratiti jer jedni pljuju po drzavi. Entitet zovu drzavom, drugi love u mutnom svoje parce zemlje i tako se ne moze.normalno ni disati. Politicki ambijent je zadnjih dana.bio kao na Bilinom polju. Ruku na srce i sta god mislila o Bakiru politicki predstavnici najbrojnijeg naroda su tome najmanje kumovali.larzuhal wrote:Kakvo protjerivanje 1.3 miliona duša, pa nismo...Ne, nego dozvolu i podršku za jačanje države a slabljenje entiteta...Evo, naprimjer, da tražimo podršku Rusije da oformimo državno ministarstvo poljoprivredePM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Ako neko misli da će Srbi dobiti dozvolu,novac i oružje da otmu i legalizuju pola BiH - taj je budala.
Dakle,džaba krečimo i kmečimo.Ja vam to od početka govorim samo što pojedinim glupanima to ne dopire do mozga.
Prvo da kažem ovom @lakilaka je**la te centrala. Zbog takvih imbecila u toj strukturi smo i došli do ovog sranja. Zbog njih i zbog toga što već 20 godina šutimo i trpimo.emmir1 wrote:Itsoktobealone wrote:Ko nije skonto' da Srbi uveliko uvježbavaju scenarije za ovo što nam nadolazi, taj je i više nego slijep.
Čim je Bajden došao u Beograd, Srbi su dobili krila da krenu u akciju onog što planiraju već 20 godina. Dodaš na to još:
- Ovosedmična vježba dviju vojski koje su u pripravnosti da vode rat u BiH ukoliko ga bude bilo.
- Naoružanje Srbije koje je urađeno još u Maju.
- Referendum koji će prvo biti o danu RS-a, pa onda o nezavisnosti, pa onda o otcjepljenju.
- Ruska inicijativa da se ubaci na prostor Balkana te poptuna podrška Srbiji i RS-u.
- Kriza u Evropi (Brexit, podjela moći, zapad vs. istok, rast terorističkih napada)
- Kriza u Americi (Clinton vs. Trump, ISIL, Sirija vs. Rusija)
- Nikad slabija bošnjačka politička situacija u BiH te najslabiji bošnjački lideri
- Mutav visoki predstavnik te mutava "međunarodna zajednica"
Kad sve sagledaš, ovo je preslikana situacija iz 90ih sa nekoliko novina. Strah me i reci, al' rat je na pomolu. Vrijeme je da se probudimo.
Nije baš da si ovo dobro analizirao.
Upravo sve ove krize od kojih se Evropa trese su argument da im ne treba još jedno sranje u Evropi i još milion izbjeglica.
Ova tvoja analiza je više za neki svjetski rat a ne rat u BIH.
Nisu budale da zive u smogu pored cistog zraka u sumi.ze kalanga wrote:
U pravu si. U Sarajevu je svakako više Kineza, nego Srba.
ze kalanga wrote:
U pravu si. U Sarajevu je svakako više Kineza, nego Srba.
ze kalanga wrote:Tačno, otjerali ste ih u Vogošću, sram vas bilo.
Za informaciju, Srbi i Hrvati su bili protiv odluke.Pa glasali su i Srbi u Ustavnom sudu i Hrvati
Obično je budala onaj ko misli da su svi drugi budale osim njega.PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Ako neko misli da će Srbi dobiti dozvolu,novac i oružje da otmu i legalizuju pola BiH - taj je budala.
Dakle,džaba krečimo i kmečimo.Ja vam to od početka govorim samo što pojedinim glupanima to ne dopire do mozga.
Mislim da se dobrano pretjeruje sa "omalovazavanjem i ukidanjem"...ze kalanga wrote:
Naravno da nije. 20 godina je prošlo od rata. 20 godina se to pitanje nije postavljalo. 20 godina se niz drugih stvari oduzelo Srbima kao narodu. Kad te 20 godina omalovažavaju logično je da ćeš jednog dana reći dosta je. To je stavr naroda, zajebimo političare i njihove političke poene. Radi se jednosmjerno. I gotovo uvijek po uvježbanom mehanizmu Srbi koče, Srbi ne daju, Srbi krivi, Srbi destabilizuju.... jer najlakše je graditi odlično tlo propagandom.
Nije pokrenuta, već je nametnuta. To je suština priče. Možemo se slobodno vratiti godinama unazad. Smeta vojska, uzmimo im vojsku. Smeta himna, adje bre uzmimo im himnu jer zaboga u himni se teži činjenici "Bože pravde", pojam pravde postaje destabilizujući faktor. Nakon toga i grb je problematičan, jer eto ti orlovi su simbol jednog naroda, a istovremeno destabilizuju BiH. Nakon toga BiH destabilizuju i vizni režimi, fiskalne kase i na kraju i 9. januar. Slijedeće je vjerovatno i samo ime naroda... Jer zašto da se neki narod zove Srbima, kad se svi možemo zvati Bosancima... a takvih na popisu jedva 1%. Da ne davim...
Pandorina kutija je otvorena onoga dana kada je visoki predstavnik odlučio izigravati šerifa i nametati jednom narodu osnovne stvari koje nisu definisane Dejtonskim sporazumom.
Bošnjaci i ne treba da odustanu od Republike Srpske, ali moraju shvatiti da BiH nije bošnjačka država, da bošnjačke vrijednosti ne mogu nametati ostalim narodima i da strane institucije ne mogu imati svrhu provođenja njihovih neostvarenih ciljeva. Jer to se u ovih 20 godina pokazalo kontraproduktivno, BiH je sve dalje od srpskog i hrvatskog totaliteta i viđenja budućnosti, upravo zato, što se konstantno prijetnjama, nametanjima prema ostala dva konstitutivna naroda gleda kao na nacionalnu manjinu.
Popisna farsa je najbolji primjer toga.
arzuhal wrote:Kakvo protjerivanje 1.3 miliona duša, pa nismo...Ne, nego dozvolu i podršku za jačanje države a slabljenje entiteta...Evo, naprimjer, da tražimo podršku Rusije da oformimo državno ministarstvo poljoprivredePM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
L u c i f e r wrote:Obično je budala onaj ko misli da su svi drugi budale osim njega.PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Just sayin...
Ma ne smije hamal da se oglasi dok mu gazde ne kazu smjernice. Sastanak za nekoliko minuta u Begisu.L u c i f e r wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nja/178835
Karadžić, 1995: Mi Srbi volimo pritisak, dajte nam još pritiska.
Dodik, 2016: Ne zanima me ni PIC, ni njihova saopštenja.
Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije...arzuhal wrote:Kakvo protjerivanje 1.3 miliona duša, pa nismo...Ne, nego dozvolu i podršku za jačanje države a slabljenje entiteta...Evo, naprimjer, da tražimo podršku Rusije da oformimo državno ministarstvo poljoprivredePM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
+1000PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
sad ozbiljno. Zapala mi je za uho izjava poslanice Markovic u kojoj spominje Feferalne Srbe. Pa taman da ih je pet, to je tako zlocinacki odnos zvanicnika PC prema nasim sugradjanima Srpske nacionalnosti da je za suda. Dodik ih zove «izgubljenim Srbima», a ova kalastura oh kao brani dok sa obezbjedjenjem u autu dodje iz Lukavice na sjednicu Parlamenta dok istovremeno napada Bosnjake. Zato mislim da nam je kolektivno i ponaosobno ljudska duznost imati puno senzibiliteta prema Srbima iz Federacije jer imaju tamo crne dusmane u Dodiku i Markovic i slicnim. Taman da ih je 0,25%, a ne 2,5%Danguba wrote:Nisu budale da zive u smogu pored cistog zraka u sumi.ze kalanga wrote:
U pravu si. U Sarajevu je svakako više Kineza, nego Srba.![]()
Stevo Mirjanić veli da još ne zna šta Rusi hoće, zbunjen je, kreće se i bunca...statixx wrote: Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije...
Šta? Ko? Nisam ja, Bakira mistatixx wrote:Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije...

Ne znam samo odakle ti uopšte ta ideja da Bošnjaci žele protjerati Srbe.PM72 wrote:L u c i f e r wrote:Obično je budala onaj ko misli da su svi drugi budale osim njega.PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Just sayin...de pročitaj opet.
KatarinaKosaca wrote:
sad ozbiljno. Zapala mi je za uho izjava poslanice Markovic u kojoj spominje Feferalne Srbe. Pa taman da ih je pet, to je tako zlocinacki odnos zvanicnika PC prema nasim sugradjanima Srpske nacionalnosti da je za suda. Dodik ih zove «izgubljenim Srbima», a ova kalastura oh kao brani dok sa obezbjedjenjem u autu dodje iz Lukavice na sjednicu Parlamenta dok istovremeno napada Bosnjake. Zato mislim da nam je kolektivno i ponaosobno ljudska duznost imati puno senzibiliteta prema Srbima iz Federacije jer imaju tamo crne dusmane u Dodiku i Markovic i slicnim. Taman da ih je 0,25%, a ne 2,5%
Al' Baja nije u igri kako je navikao, tako da prica o ugrozenosti ima smisla, ipak se radi o jednoj milijardi KM koliko iznosi budzet institucija.Ripicipi wrote:
Mislim da se dobrano pretjeruje sa "omalovazavanjem i ukidanjem"...
Prvo, imate pola BiH, drugo, apsolutni ste vladari u RS-u, u svim drzavnim funkcijama vas ima i pitate se, mozete blokirati zemlju kad vam se prohtije. Znaci imate ogroman uticaj i vlast, a vamo prica k'o vi fol ugrozeni. Bio je neki dan tekst na Buka portalu o tome da Srbi u drzavnim institucijama drze vise mjesta od Bosnjaka iako ih je manje.
Znaci sami stvarate, tj. Dodik stvara tu pricu o ugrozeniste, a u sustini se bashkarite.
Čuj odakle mi takva ideja?Ne znam samo odakle ti uopšte ta ideja da Bošnjaci žele protjerati Srbe.
Osim toga živi sam svjedok istih tvrdnji iz 91-2 o nemogućnosti rata, te mi se povraća od njih. Ništa nije nemoguće, ma koliko malo vjerovatno bilo. Spremnost i na najcrnji scenario može samo pomoći, a nikako odmoći.
1. Ne pretjerujemo. Kao što već negdje rekom volim državu BiH i otadžbinu Republiku Srpsku. Ako bih morao birati, izabrao bih ovo drugo. Zašto? Zato što me sa aktuelnim obilježjima, sistemom vrijednosti i uopšte duhom totaliteta ništa ne vezuje za tu moju državu BiH, iako je poštujem. Nisam nosio pušku, pa sa te strane nemam apsolutno nikakvu odgovornost prema onome što se dešavalo. Niti bih je sutra nosio. Ali, nisam slijep i glup da ne primjetim šta se dešava ovih 20 godina. Omalovažavanje je činjenica. Vjerujem da je to Bošnjaku teško razumjeti. Jer, on, uglavnom po potrebi percipira društevni-politički ciklus od 2 decenije mira. Bitno je istaći bosanski patriotizam,a to ako on omalovažava neki drugi, koga briga. Bosna, Bošnjak, islam, sve ostalo - nisu patriote. Ali dobro, cijenim da je to nacionalni cilj i sve što mogu je da se borim ne protiv tog cilja, već protiv omalovažavanja, preglasavanja, referendum je jedno od legitimnih sredstava.Ripicipi wrote:Mislim da se dobrano pretjeruje sa "omalovazavanjem i ukidanjem"...ze kalanga wrote:
Naravno da nije. 20 godina je prošlo od rata. 20 godina se to pitanje nije postavljalo. 20 godina se niz drugih stvari oduzelo Srbima kao narodu. Kad te 20 godina omalovažavaju logično je da ćeš jednog dana reći dosta je. To je stavr naroda, zajebimo političare i njihove političke poene. Radi se jednosmjerno. I gotovo uvijek po uvježbanom mehanizmu Srbi koče, Srbi ne daju, Srbi krivi, Srbi destabilizuju.... jer najlakše je graditi odlično tlo propagandom.
Nije pokrenuta, već je nametnuta. To je suština priče. Možemo se slobodno vratiti godinama unazad. Smeta vojska, uzmimo im vojsku. Smeta himna, adje bre uzmimo im himnu jer zaboga u himni se teži činjenici "Bože pravde", pojam pravde postaje destabilizujući faktor. Nakon toga i grb je problematičan, jer eto ti orlovi su simbol jednog naroda, a istovremeno destabilizuju BiH. Nakon toga BiH destabilizuju i vizni režimi, fiskalne kase i na kraju i 9. januar. Slijedeće je vjerovatno i samo ime naroda... Jer zašto da se neki narod zove Srbima, kad se svi možemo zvati Bosancima... a takvih na popisu jedva 1%. Da ne davim...
Pandorina kutija je otvorena onoga dana kada je visoki predstavnik odlučio izigravati šerifa i nametati jednom narodu osnovne stvari koje nisu definisane Dejtonskim sporazumom.
Bošnjaci i ne treba da odustanu od Republike Srpske, ali moraju shvatiti da BiH nije bošnjačka država, da bošnjačke vrijednosti ne mogu nametati ostalim narodima i da strane institucije ne mogu imati svrhu provođenja njihovih neostvarenih ciljeva. Jer to se u ovih 20 godina pokazalo kontraproduktivno, BiH je sve dalje od srpskog i hrvatskog totaliteta i viđenja budućnosti, upravo zato, što se konstantno prijetnjama, nametanjima prema ostala dva konstitutivna naroda gleda kao na nacionalnu manjinu.
Popisna farsa je najbolji primjer toga.
Prvo, imate pola BiH, drugo, apsolutni ste vladari u RS-u, u svim drzavnim funkcijama vas ima i pitate se, mozete blokirati zemlju kad vam se prohtije. Znaci imate ogroman uticaj i vlast, a vamo prica k'o vi fol ugrozeni. Bio ne neki dan tekst na Buka portalu o tome da Srbi u drzavnim institucijama drze vise mjesta od Bosnjaka iako ih je manje.
Znaci sami stvarate, tj. Dodik stvara tu pricu o ugrozeniste, a u sustini se bashkarite.
Ukrajina nije clanica NATO pakta, a Amerikanci vec imaju trupe u Baltickim drzavama.Itsoktobealone wrote:
Ukoliko pratiš situaciju u svijetu, znaš da se huška ponovo invazija Rusije na Ukrajinu. Zapad i Amerika su bili jasni da ovaj put nece presutjeti novu invaziju a prema poveli V NATO pakta: "napad na jednu članicu NATO-a znači napad na sve članice NATO-a te se aktivira kolektivna odbrana". Isto tako je i na Bliskom Istoku, gdje je situacija sa Turskom/Rusijom/Sirijom/ISIL kritična. Huška se i nova invazija Palestine (Izraela) na pojas Gaze (DoD izdao naredbu povlacenja svih američkih građana iz tog pojasa), a i Turska ima šta da kaže.
Nije ni tajna da Putin razmišlja o postavljanju trupa duž granice sa baltičkim državama koje su (vecinom) clanice NATO-a. Uglavnom, na prvom koraku gdje dođe do konfrontacije dva velika bloka, doci ce i do rata.
.