Referendum(i) u RS-u

Locked
dezurni_ucenik

#4876 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

mO k3 wrote:
Danguba wrote:
Nakon zvaničnog stava PIC-a Nikolić pozvao Vučića večeras na sastanak
:pisnuo: :pisnuo:
Srbijo želim ti sve najgore ....

Amen to that :thumbup:

I jos bih samo i Ruse stavio na tu listu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4877 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

arzuhal wrote:
PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Ako neko misli da će Srbi dobiti dozvolu,novac i oružje da otmu i legalizuju pola BiH - taj je budala.

Dakle,džaba krečimo i kmečimo.Ja vam to od početka govorim samo što pojedinim glupanima to ne dopire do mozga.
Kakvo protjerivanje 1.3 miliona duša, pa nismo...Ne, nego dozvolu i podršku za jačanje države a slabljenje entiteta...Evo, naprimjer, da tražimo podršku Rusije da oformimo državno ministarstvo poljoprivrede :mrgreen:
rekla bih cak, samo trazimo dozvolu da normalno zivimo i radimo, da forumamo gdje ljetovati a ne hoce li se zaratiti jer jedni pljuju po drzavi. Entitet zovu drzavom, drugi love u mutnom svoje parce zemlje i tako se ne moze.normalno ni disati. Politicki ambijent je zadnjih dana.bio kao na Bilinom polju. Ruku na srce i sta god mislila o Bakiru politicki predstavnici najbrojnijeg naroda su tome najmanje kumovali.l
Itsoktobealone

#4878 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Itsoktobealone »

emmir1 wrote:
Itsoktobealone wrote:Ko nije skonto' da Srbi uveliko uvježbavaju scenarije za ovo što nam nadolazi, taj je i više nego slijep.

Čim je Bajden došao u Beograd, Srbi su dobili krila da krenu u akciju onog što planiraju već 20 godina. Dodaš na to još:

- Ovosedmična vježba dviju vojski koje su u pripravnosti da vode rat u BiH ukoliko ga bude bilo.
- Naoružanje Srbije koje je urađeno još u Maju.
- Referendum koji će prvo biti o danu RS-a, pa onda o nezavisnosti, pa onda o otcjepljenju.
- Ruska inicijativa da se ubaci na prostor Balkana te poptuna podrška Srbiji i RS-u.
- Kriza u Evropi (Brexit, podjela moći, zapad vs. istok, rast terorističkih napada)
- Kriza u Americi (Clinton vs. Trump, ISIL, Sirija vs. Rusija)
- Nikad slabija bošnjačka politička situacija u BiH te najslabiji bošnjački lideri
- Mutav visoki predstavnik te mutava "međunarodna zajednica"

Kad sve sagledaš, ovo je preslikana situacija iz 90ih sa nekoliko novina. Strah me i reci, al' rat je na pomolu. Vrijeme je da se probudimo.

Nije baš da si ovo dobro analizirao.

Upravo sve ove krize od kojih se Evropa trese su argument da im ne treba još jedno sranje u Evropi i još milion izbjeglica.

Ova tvoja analiza je više za neki svjetski rat a ne rat u BIH.
Prvo da kažem ovom @lakilaka je**la te centrala. Zbog takvih imbecila u toj strukturi smo i došli do ovog sranja. Zbog njih i zbog toga što već 20 godina šutimo i trpimo.

Eh sad druže da tebi nešto kazem. Nisam ja nista pogresno analizirao. Staviše, treci svjetski rat nikad nije bio blizi.

Ukoliko pratiš situaciju u svijetu, znaš da se huška ponovo invazija Rusije na Ukrajinu. Zapad i Amerika su bili jasni da ovaj put nece presutjeti novu invaziju a prema poveli V NATO pakta: "napad na jednu članicu NATO-a znači napad na sve članice NATO-a te se aktivira kolektivna odbrana". Isto tako je i na Bliskom Istoku, gdje je situacija sa Turskom/Rusijom/Sirijom/ISIL kritična. Huška se i nova invazija Palestine (Izraela) na pojas Gaze (DoD izdao naredbu povlacenja svih američkih građana iz tog pojasa), a i Turska ima šta da kaže.

Nije ni tajna da Putin razmišlja o postavljanju trupa duž granice sa baltičkim državama koje su (vecinom) clanice NATO-a. Uglavnom, na prvom koraku gdje dođe do konfrontacije dva velika bloka, doci ce i do rata.

Eh sad za ovo naše: Prvo, nas nema milion da izleti iz države kad bi svi sad krenuli ka granici. Ti mišlis stvarno da je Rusiju briga za nekih milion izbjeglica u Evropi? Pa oni otvoreno propagiraju i podržavaju svu ovu politiku. Bajden je sa Vučićem razgovarao o distanciranju od Rusije a zauzvrat ce biti blazi na polju Kosova. Lud si ako mislis da je Evropu briga za nas. Mi smo posljednja "muslimanska" država u Evropi koja ima solidan geopolitički položaj (granica između zapada i istoka) i kao takvi smetamo (Albaniju i Kosovo zaboravi, oni su nebitni totalno). I baš zbog toga što nema izričite i čvrste podrške Zapada (sve je na polu-izjavama, prijedlozima, pozivima, upucivanjima, savjetima; nema nigdje nikakve željezne šake, ultimatuma, stajanja uz leđa) smo ranjivi.

Tebi bolan poslanik u skupštini OTVORENO izjavljuje da se bošnjaci trebaju PLAŠITI vojske i policije RS-a. Alo!? Misliš da je to njoj palo na pamet onako preko noći? To sve dolazi od vrha, počevši od onog četnika Vučića pa Nikolića, pa onda ovog "našeg" Dodika. Ovo je blanko prepis rasprava u skupštini u doba 90ih. Imaš na jutubu, pogledaj.

Što je reko' jedan forumaš iznad mene: ako budemo pokazali spremnost na oružanu odbranu države, imamo šanse. Jer teško da će iko uletiti odmah iz prve da intervenira za nas. Mi moramo biti spremni da se odbranimo ukoliko bude bilo rata (a ja kažem da je na vratima), pa onda sve ostalo.

P.S: Bio sam na Kosovu nedavno. Dok sam boravio u jednom gradiću vođe par lokalnih jedinica (kosovskih) su mi kriveno naznačili da bi krenuli u ofanzivu na "srpsko" u slučaju rata u BiH. To im je kao prilika kaže, da udare na dva fronta.
Danguba

#4879 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

ze kalanga wrote:
U pravu si. U Sarajevu je svakako više Kineza, nego Srba. :izet:
Nisu budale da zive u smogu pored cistog zraka u sumi. :wink: :D
dezurni_ucenik

#4880 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

Srbima ostaje utjeha da su nebeski narod

:lol:
dezurni_ucenik

#4881 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dezurni_ucenik »

]
ze kalanga wrote:

Nisu vam Bosnjaci krivi sto vas je Krajisnik naguzio sa laznim obecanjima.
emmir1

#4882 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emmir1 »

ze kalanga wrote:Tačno, otjerali ste ih u Vogošću, sram vas bilo. :D
Pa glasali su i Srbi u Ustavnom sudu i Hrvati
Za informaciju, Srbi i Hrvati su bili protiv odluke. :izet:

Znam

Ali uvijek neko glasa.

Da ste vi nas preglasali onda bi mi kao trebali plakat? ?

Odluke se donose glasanjem i ta priča neko nekog preglasao je glupa.
L u c i f e r

#4883 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

PM72 wrote:Ako neko misli da će Bošnjaci dobiti dozvolu,novac i oružje da protjeraju 1,3 miliona Srba preko Drine - taj je budala.
Ako neko misli da će Srbi dobiti dozvolu,novac i oružje da otmu i legalizuju pola BiH - taj je budala.

Dakle,džaba krečimo i kmečimo.Ja vam to od početka govorim samo što pojedinim glupanima to ne dopire do mozga.
Obično je budala onaj ko misli da su svi drugi budale osim njega.

Just sayin...
Ripicipi

#4884 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Ripicipi »

ze kalanga wrote:
Naravno da nije. 20 godina je prošlo od rata. 20 godina se to pitanje nije postavljalo. 20 godina se niz drugih stvari oduzelo Srbima kao narodu. Kad te 20 godina omalovažavaju logično je da ćeš jednog dana reći dosta je. To je stavr naroda, zajebimo političare i njihove političke poene. Radi se jednosmjerno. I gotovo uvijek po uvježbanom mehanizmu Srbi koče, Srbi ne daju, Srbi krivi, Srbi destabilizuju.... jer najlakše je graditi odlično tlo propagandom.

Nije pokrenuta, već je nametnuta. To je suština priče. Možemo se slobodno vratiti godinama unazad. Smeta vojska, uzmimo im vojsku. Smeta himna, adje bre uzmimo im himnu jer zaboga u himni se teži činjenici "Bože pravde", pojam pravde postaje destabilizujući faktor. Nakon toga i grb je problematičan, jer eto ti orlovi su simbol jednog naroda, a istovremeno destabilizuju BiH. Nakon toga BiH destabilizuju i vizni režimi, fiskalne kase i na kraju i 9. januar. Slijedeće je vjerovatno i samo ime naroda... Jer zašto da se neki narod zove Srbima, kad se svi možemo zvati Bosancima... a takvih na popisu jedva 1%. Da ne davim...

Pandorina kutija je otvorena onoga dana kada je visoki predstavnik odlučio izigravati šerifa i nametati jednom narodu osnovne stvari koje nisu definisane Dejtonskim sporazumom.

Bošnjaci i ne treba da odustanu od Republike Srpske, ali moraju shvatiti da BiH nije bošnjačka država, da bošnjačke vrijednosti ne mogu nametati ostalim narodima i da strane institucije ne mogu imati svrhu provođenja njihovih neostvarenih ciljeva. Jer to se u ovih 20 godina pokazalo kontraproduktivno, BiH je sve dalje od srpskog i hrvatskog totaliteta i viđenja budućnosti, upravo zato, što se konstantno prijetnjama, nametanjima prema ostala dva konstitutivna naroda gleda kao na nacionalnu manjinu.

Popisna farsa je najbolji primjer toga.
Mislim da se dobrano pretjeruje sa "omalovazavanjem i ukidanjem"...
Prvo, imate pola BiH, drugo, apsolutni ste vladari u RS-u, u svim drzavnim funkcijama vas ima i pitate se, mozete blokirati zemlju kad vam se prohtije. Znaci imate ogroman uticaj i vlast, a vamo prica k'o vi fol ugrozeni. Bio je neki dan tekst na Buka portalu o tome da Srbi u drzavnim institucijama drze vise mjesta od Bosnjaka iako ih je manje.
Znaci sami stvarate, tj. Dodik stvara tu pricu o ugrozeniste, a u sustini se bashkarite.

P.S. ja bih bio najsretniji da su i Srbi zainteresovani za federaciju, ali to ocigledno nije slucaj jer vam je ubaceno u glavu da vam je federacija inostranstvo.
Last edited by Ripicipi on 30/08/2016 19:48, edited 2 times in total.
PM72

#4885 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

arzuhal wrote:

Kakvo protjerivanje 1.3 miliona duša, pa nismo...Ne, nego dozvolu i podršku za jačanje države a slabljenje entiteta...Evo, naprimjer, da tražimo podršku Rusije da oformimo državno ministarstvo poljoprivrede :mrgreen:

Ovih par dana napaljeni balavci i kvazipatriote stalno pominju neku traktorijadu i bosansku oluju.To znači protjerivanje 1,3 miliona ljudi koji se ne slažu sa našim viđenjem Bosne.Niti imamo snage ni oružja, para i zapadne podrške za tako nešto.A ni volje.Prvi ja.Drugi Dozer.
PM72

#4886 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

L u c i f e r wrote:

Just sayin...
:lol: de pročitaj opet.
Danguba

#4887 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

L u c i f e r wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nja/178835

Karadžić, 1995: Mi Srbi volimo pritisak, dajte nam još pritiska.

Dodik, 2016: Ne zanima me ni PIC, ni njihova saopštenja.
Ma ne smije hamal da se oglasi dok mu gazde ne kazu smjernice. Sastanak za nekoliko minuta u Begisu. :wink:
statixx

#4888 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

arzuhal wrote:

Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije... :D
sjedi 1

#4889 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by sjedi 1 »

+1000
Ključaj temu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4890 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by KatarinaKosaca »

Danguba wrote:
ze kalanga wrote:
Nisu budale da zive u smogu pored cistog zraka u sumi. :wink: :D
sad ozbiljno. Zapala mi je za uho izjava poslanice Markovic u kojoj spominje Feferalne Srbe. Pa taman da ih je pet, to je tako zlocinacki odnos zvanicnika PC prema nasim sugradjanima Srpske nacionalnosti da je za suda. Dodik ih zove «izgubljenim Srbima», a ova kalastura oh kao brani dok sa obezbjedjenjem u autu dodje iz Lukavice na sjednicu Parlamenta dok istovremeno napada Bosnjake. Zato mislim da nam je kolektivno i ponaosobno ljudska duznost imati puno senzibiliteta prema Srbima iz Federacije jer imaju tamo crne dusmane u Dodiku i Markovic i slicnim. Taman da ih je 0,25%, a ne 2,5%
arzuhal

#4891 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

statixx wrote: Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije... :D
Stevo Mirjanić veli da još ne zna šta Rusi hoće, zbunjen je, kreće se i bunca...
dembele

#4892 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by dembele »

statixx wrote:Da izvezemo ovo jabuke, struhnuce nam, a i da Zvizdic ne ide na konferencije o kapitalnim investicijama praznih ruku, bez drzavnih strategije... :D
Šta? Ko? Nisam ja, Bakira mi

Image
L u c i f e r

#4893 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

PM72 wrote:
L u c i f e r wrote:

Just sayin...
:lol: de pročitaj opet.
Ne znam samo odakle ti uopšte ta ideja da Bošnjaci žele protjerati Srbe.

Osim toga živi sam svjedok istih tvrdnji iz 91-2 o nemogućnosti rata, te mi se povraća od njih. Ništa nije nemoguće, ma koliko malo vjerovatno bilo. Spremnost i na najcrnji scenario može samo pomoći, a nikako odmoći.
Danguba

#4894 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

KatarinaKosaca wrote:
sad ozbiljno. Zapala mi je za uho izjava poslanice Markovic u kojoj spominje Feferalne Srbe. Pa taman da ih je pet, to je tako zlocinacki odnos zvanicnika PC prema nasim sugradjanima Srpske nacionalnosti da je za suda. Dodik ih zove «izgubljenim Srbima», a ova kalastura oh kao brani dok sa obezbjedjenjem u autu dodje iz Lukavice na sjednicu Parlamenta dok istovremeno napada Bosnjake. Zato mislim da nam je kolektivno i ponaosobno ljudska duznost imati puno senzibiliteta prema Srbima iz Federacije jer imaju tamo crne dusmane u Dodiku i Markovic i slicnim. Taman da ih je 0,25%, a ne 2,5%
:wink:

Nemam s'tim problema.

Probleme mi stvaraju djikani. :D
Last edited by Danguba on 30/08/2016 19:55, edited 1 time in total.
statixx

#4895 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by statixx »

Ripicipi wrote:
Prvo, imate pola BiH, drugo, apsolutni ste vladari u RS-u, u svim drzavnim funkcijama vas ima i pitate se, mozete blokirati zemlju kad vam se prohtije. Znaci imate ogroman uticaj i vlast, a vamo prica k'o vi fol ugrozeni. Bio je neki dan tekst na Buka portalu o tome da Srbi u drzavnim institucijama drze vise mjesta od Bosnjaka iako ih je manje.
Znaci sami stvarate, tj. Dodik stvara tu pricu o ugrozeniste, a u sustini se bashkarite.
Al' Baja nije u igri kako je navikao, tako da prica o ugrozenosti ima smisla, ipak se radi o jednoj milijardi KM koliko iznosi budzet institucija.
PM72

#4896 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Ne znam samo odakle ti uopšte ta ideja da Bošnjaci žele protjerati Srbe.

Osim toga živi sam svjedok istih tvrdnji iz 91-2 o nemogućnosti rata, te mi se povraća od njih. Ništa nije nemoguće, ma koliko malo vjerovatno bilo. Spremnost i na najcrnji scenario može samo pomoći, a nikako odmoći.
Čuj odakle mi takva ideja?
Pa šta su prijetnje traktorijadom i olujom? Najava izložbe poljoprivrednih mašina,vremenska prognoza ili vojna akcija? nemoj se praviti lud.Kako misliš natjerati 1,3 miliona Srba kojima je mozak ispran da preko noći zavole nešto protiv čega su ratovali i protiv čega su huškani zadnjih 26 godina?
ze kalanga

#4897 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Ripicipi wrote:
ze kalanga wrote:
Naravno da nije. 20 godina je prošlo od rata. 20 godina se to pitanje nije postavljalo. 20 godina se niz drugih stvari oduzelo Srbima kao narodu. Kad te 20 godina omalovažavaju logično je da ćeš jednog dana reći dosta je. To je stavr naroda, zajebimo političare i njihove političke poene. Radi se jednosmjerno. I gotovo uvijek po uvježbanom mehanizmu Srbi koče, Srbi ne daju, Srbi krivi, Srbi destabilizuju.... jer najlakše je graditi odlično tlo propagandom.

Nije pokrenuta, već je nametnuta. To je suština priče. Možemo se slobodno vratiti godinama unazad. Smeta vojska, uzmimo im vojsku. Smeta himna, adje bre uzmimo im himnu jer zaboga u himni se teži činjenici "Bože pravde", pojam pravde postaje destabilizujući faktor. Nakon toga i grb je problematičan, jer eto ti orlovi su simbol jednog naroda, a istovremeno destabilizuju BiH. Nakon toga BiH destabilizuju i vizni režimi, fiskalne kase i na kraju i 9. januar. Slijedeće je vjerovatno i samo ime naroda... Jer zašto da se neki narod zove Srbima, kad se svi možemo zvati Bosancima... a takvih na popisu jedva 1%. Da ne davim...

Pandorina kutija je otvorena onoga dana kada je visoki predstavnik odlučio izigravati šerifa i nametati jednom narodu osnovne stvari koje nisu definisane Dejtonskim sporazumom.

Bošnjaci i ne treba da odustanu od Republike Srpske, ali moraju shvatiti da BiH nije bošnjačka država, da bošnjačke vrijednosti ne mogu nametati ostalim narodima i da strane institucije ne mogu imati svrhu provođenja njihovih neostvarenih ciljeva. Jer to se u ovih 20 godina pokazalo kontraproduktivno, BiH je sve dalje od srpskog i hrvatskog totaliteta i viđenja budućnosti, upravo zato, što se konstantno prijetnjama, nametanjima prema ostala dva konstitutivna naroda gleda kao na nacionalnu manjinu.

Popisna farsa je najbolji primjer toga.
Prvo, imate pola BiH, drugo, apsolutni ste vladari u RS-u, u svim drzavnim funkcijama vas ima i pitate se, mozete blokirati zemlju kad vam se prohtije. Znaci imate ogroman uticaj i vlast, a vamo prica k'o vi fol ugrozeni. Bio ne neki dan tekst na Buka portalu o tome da Srbi u drzavnim institucijama drze vise mjesta od Bosnjaka iako ih je manje.
1. Ne pretjerujemo. Kao što već negdje rekom volim državu BiH i otadžbinu Republiku Srpsku. Ako bih morao birati, izabrao bih ovo drugo. Zašto? Zato što me sa aktuelnim obilježjima, sistemom vrijednosti i uopšte duhom totaliteta ništa ne vezuje za tu moju državu BiH, iako je poštujem. Nisam nosio pušku, pa sa te strane nemam apsolutno nikakvu odgovornost prema onome što se dešavalo. Niti bih je sutra nosio. Ali, nisam slijep i glup da ne primjetim šta se dešava ovih 20 godina. Omalovažavanje je činjenica. Vjerujem da je to Bošnjaku teško razumjeti. Jer, on, uglavnom po potrebi percipira društevni-politički ciklus od 2 decenije mira. Bitno je istaći bosanski patriotizam,a to ako on omalovažava neki drugi, koga briga. Bosna, Bošnjak, islam, sve ostalo - nisu patriote. Ali dobro, cijenim da je to nacionalni cilj i sve što mogu je da se borim ne protiv tog cilja, već protiv omalovažavanja, preglasavanja, referendum je jedno od legitimnih sredstava.

2. Ne gledam to tako. Gledam da imam 100% BiH. Smatram da to imamo svi.
Politički, tačno, imam 49% gdje nisam omalovažavan. I tu osjećam sigurnost, apropo prve tačke, tu se ne plašim da li će mi sutra neko zabraniti pravo na vjeroispovijest. Kao pojedinac sve što mogu blokirati je na fejsu jedna Sladja iz Šamca koja me muva, a sise joj male. Politički predstavnici mogu, ali opet i kada to urade, ne rade zbog mene ili tebe. Ugroženost je težak pojam, ali je omalovažavanje i nametanje aksiom, kada je odnos prema Srbima u pitanju.

3. Buku ne čitam, kao ni ostale medije koje finansira EU, LGBT i NATO. Moguće da propuštam niz prograđanskih savjeta za bolji odgoj djeteta i sok od 100% voća, ali... niko nije savršen.

4. Već sam o pojmu ugroženosti rekao što mislim. Iz omalovažavanja i nametanja će kao posljedica sasvim sigurno biti ugroženost. Jednostrana politika međunarodne zajednice je učinila da se Srbi osjećaju apsolutno nesigurno u ovakvoj BiH, BiH koja teži ka nacionalnoj državi i centralizaciji. Stoga, mehanizam zvani referendum apsolutno treba iskoristiti. On neće biti ničiji poraz. Biće poruka da je političko institucionalno izvršavanja centralizacije apsolutno pogrešan put, baš kao što će biti svaka vrsta nametanja srpskom narodu da udje u NATO. A to je pretpostavljam sledeća stvar koja će se pokušati pod okriljem pozivanja na bezbjednost građana (bezbjednost od koga....) povući od strane onih koji su i danas pokazali šta misle o ljudskim pravima.
TheMule

#4898 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by TheMule »

Itsoktobealone wrote:
Ukoliko pratiš situaciju u svijetu, znaš da se huška ponovo invazija Rusije na Ukrajinu. Zapad i Amerika su bili jasni da ovaj put nece presutjeti novu invaziju a prema poveli V NATO pakta: "napad na jednu članicu NATO-a znači napad na sve članice NATO-a te se aktivira kolektivna odbrana". Isto tako je i na Bliskom Istoku, gdje je situacija sa Turskom/Rusijom/Sirijom/ISIL kritična. Huška se i nova invazija Palestine (Izraela) na pojas Gaze (DoD izdao naredbu povlacenja svih američkih građana iz tog pojasa), a i Turska ima šta da kaže.

Nije ni tajna da Putin razmišlja o postavljanju trupa duž granice sa baltičkim državama koje su (vecinom) clanice NATO-a. Uglavnom, na prvom koraku gdje dođe do konfrontacije dva velika bloka, doci ce i do rata.

.
Ukrajina nije clanica NATO pakta, a Amerikanci vec imaju trupe u Baltickim drzavama.
emirolini

#4899 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by emirolini »

Haman ce opet izbori uskoro :D
megaman4

#4900 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by megaman4 »

Ma ja dok se oni o svom jadu zabaviše, BiH polako postaje zemlja starih i zemlja duhova, a gradovi će uskoro biti prazni kao tu niko nikada nije živio.

Danas sam čuo koliko je doktora otišli iz BiH, pa to je nevjerovatno šta nam se dešava. Ko bi rekao da ćemo se sami od sebe urušiti?
Locked