Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
-
Bodkin
#4876 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Jebo me svak ako biranje hrvatskog clana nije dokaz da treba institucionalna zastita u ovakvoj dezavi i ovakvoj klimi. I to kazem ja koji sam glasao za ZK. Jebiga, mladost ludost
- Connaisseur Karlin
#4877 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ovo je tako tuzno,ali brutalno tacnomaraccana wrote:Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).
I eto tako, nakon raznih agresora koji su gazili BiH i njen integritet, slobodne, multi-etnične zemlje, sada su na redu i Bošnjaci, koji BiH urušavaju iznutra i možda uspiju ono što nijedan agresor do sada do kraja nije, da potpuno izbriše jezgro i koncept nacije BiH koja treba da se sastoji od svih etnija koje je nastanjuju, time što bi svoju bošnjačku etniju/etničnost načinili nacijom/nacionalnošću BiH, (jednako kao što su to htjeli učiniti "Srbi" i "Hrvati" ratnim pohodima, "Bošnjaci" bi mirnim putem tzv. nacionalnog buđenja). Tako bi potpuno htjeli učiniti istu fašističku stvar poput "Srba" i "Hrvata", da "pobošnjače" Srbe i Hrvate, da budu budu ustvari bošnjački pravoslavci i katolici (ponovo na isti fazon "srpskih" i "hrvatskih" fašista).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.
-
155_mm
#4878 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa bilo je na onoj temi o preliminarnim rezultatima rasprava o raznim metodama brisanja. broj bosnji u manjinskom entitetu je varirao izmedju 11 i 14 %. ali kao sto vidimo ni srpske politicare ne interesuje broj bosnji u entitetu nego u drzavi. sve se vrti oko 50.11%. to je ono sto ubija neke u mozak.Kikibombona wrote:Ma nije to toliko bitno. 49.9 ili 50.1. Isti kurac. Napumpali su cifre sve tri strane. Ima nas sveukupno znatno manje. Bosnjaka ima preko 50% kako god okrenes. Na narednom popisu ce biti nekoliko procenata iznad 50%. To je sigurno.155_mm wrote:a na osnovu cega tvrdnja da "srbi nisu pumpali". nosenje popisnih listica preko drzavne granice u srbiju je vjerovatno akt zastite podataka. i nekako najvise incidenata se u vijestima sa popisom je bas bilo na podrucju pod trenutnom politickom vlascu srpske elite.
velis promijenilo se od 2013 mnogo toga. da jeste. na primjer udio bosnjaka u novorodjenim 2015 je po nekima 56-58%.
Bosnjaci su u problemu jednako kao Srbi i Hrvati. Sva tri naroda se osipaju, nesto vise Srbi i Hrvati, ali ni Bosnjaci ne zaostaju previse. Nikakve perspektive na vidiku.
Konkretno za Bosnjake ce biti izazov naredni popis kada je u pitanju RS. Jasno je da trenutno ne zivi 14% Bosnjaka u RS. Na narednom popisu ce biti znatno teze popisati se na lokaciji gdje nemas stalno prebivaliste, a nece biti ni motivacije za takve rabote. Eh, kako onda odrzati tih 14% ili mozda povecati procenat!?? Sarajevo i Tuzla uzimaju mladez. Skolovanje, zaposlenje. Evropa isto tako. Kako sacuvati bosnjacku populaciju u RS? Tu mora postojati neka strategija, jer se ovim putem ide ravno u propast.
previse se daje paznja entitetima kad se radi o buducnosti drzave. to je ono na sta kolega Skijas upozorava ali niko nece da slusa.
ali veliki broj pada na pricu "da je manji entitet dobio neko medjunarodno priznanje velikih sila u dejtonu" i slicne gluposti. jedino medjunarodno priznanje ima drzava BiH a sve ostalo je unutrasnjo uredjenje. jedina svetinja u BiH za zapadne centre moci su njene granice.
u najavama ustavnih promjena pod nazivom dejton 2 se upravo trazi mogucnost da oni koji su spremni zalagati se za taj interes zapada dobiju vise moci u drzavi. spominje se drzavna vlada u sarajevu i slicne stvari.
-
Bodkin
#4879 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Sta kaze, svetinja su zapadu granice drzave
joj vica jebote
- BHCluster
#4880 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Naravno kolega, a ako ovo sto predlazes nije ruka pomirenja ja stvarno ne znam sta je?spreca wrote:S obzirom na nas merhametBHCluster wrote:Ovo je vec konkretna ponudaspreca wrote: ako treba mozemo im pomoci...napravicemo i njima kad oni nemoguKo zna, zna.
....mozemo im i vise napraviti
![]()
-
155_mm
#4881 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
za njiha ne znam. ali neke kolege forumasi tvrde da je njihov zavod za statistiku navodno prestao iznositi podatke o etnickoj pripadnosti novorodjenih.Ajatolah_ wrote:A u RS?155_mm wrote:velis promijenilo se od 2013 mnogo toga. da jeste. na primjer udio bosnjaka u novorodjenim 2015 je po nekima 56-58%.
- Bradafilozof
#4882 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
pa ako cemo posteno skutor bi bio adekvatan termin.Hafis wrote:Ja Rvat ti Mošnjak. Jel' pošteno?spreca wrote:evo i statistika je pokazala da dobroHafis wrote:
Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može......tako da ima slicnosti
.......dotur nam se uvrijediJa
......doture nemoj da ti idem unazad cesljati postove...neces ni sam vjerovati sta si sve piso i ti koje branis
-
Hafis
#4883 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Logično.dulekrele wrote:Vi se sami iz petnih zila trudite da kago god izbacite h iz rijeci. Idete dotle da ne zovete Hamdija vec KamdijaHafis wrote:Ako se jedan narod - Hrvati ovdje bez ikakvih problema više nego često nazivaju Rvatima (valjda bi to trebalo biti smiješno - evo grohotom se smijem) da li bi predstavljao neki veći problem nazočnim da ja koristim izraz Mošnjaci. Meni je to isto smiješno, ono baš cool. Pa velim, moje je da pitam, pa ako može...spreca wrote: Znaci da su ga birali 'Rvati so bzirom na broj glasova koje je dobio stim da je Bosanaca bilo 1% i to ne iz cijele Bih nego samo iz pederacije......i sve nesto kmecite da vam Bosnjaci biraju predstavnika. Ja bio svjedok. Prema tome Rvat uopste nije posprdno vec cista realnost.
Onda bih ja ''Vas'' trebao gledati kroz nekakvog Mevlida ili one delegate što ostavljaju kosti po Siriji i Iraku, ili one što ih svakodnevno deportiraju ovamo zbog iskazivanja ekstremnih stajališta - ja bio svjedok.
Shodno tvojoj logici, idemo sad copy past s malom izmjenom pojmova...dakle ''prema tome Terorista ili Mošnjak, uopće nije posprdno već čista realnost'' i bla bla bla.
Sinovac, internet ne služi za prosipanje mržnje prema nepoznatom ili prema onome drugačijem, a često i boljem od tebe.
Ne izbjegavamo svi H, to je stereotip...objasni to i svojoj raji.
Last edited by Hafis on 04/07/2016 18:36, edited 1 time in total.
- BHCluster
#4884 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ne preostaje vam nista drugo nego da se zalite Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.Connaisseur Karlin wrote:ovo je tako tuzno,ali brutalno tacnomaraccana wrote:Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).
I eto tako, nakon raznih agresora koji su gazili BiH i njen integritet, slobodne, multi-etnične zemlje, sada su na redu i Bošnjaci, koji BiH urušavaju iznutra i možda uspiju ono što nijedan agresor do sada do kraja nije, da potpuno izbriše jezgro i koncept nacije BiH koja treba da se sastoji od svih etnija koje je nastanjuju, time što bi svoju bošnjačku etniju/etničnost načinili nacijom/nacionalnošću BiH, (jednako kao što su to htjeli učiniti "Srbi" i "Hrvati" ratnim pohodima, "Bošnjaci" bi mirnim putem tzv. nacionalnog buđenja). Tako bi potpuno htjeli učiniti istu fašističku stvar poput "Srba" i "Hrvata", da "pobošnjače" Srbe i Hrvate, da budu budu ustvari bošnjački pravoslavci i katolici (ponovo na isti fazon "srpskih" i "hrvatskih" fašista).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.

-
155_mm
#4885 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
konkretno sam mislio na granicu na drini.Bodkin wrote:Sta kaze, svetinja su zapadu granice drzavejoj vica jebote
a da li je vic ili nije vidjet ce mo kad napokon krene to toliko najavljivano odCepljenje. kad ono rece micko preCednik. dve 'iljade osamnaeste. hajd nije ni tako daleko.
- Connaisseur Karlin
#4886 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ma meni je zao novih generacija u BiH , ne vas zatrovanih etno nacionalista kojim buducnost novih generacija ni vaznaBHCluster wrote:Ne preostaje vam nista drugo nego da se zalite Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.Connaisseur Karlin wrote:ovo je tako tuzno,ali brutalno tacnomaraccana wrote:Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.![]()
- Bradafilozof
#4887 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Odabrani ili arijevci, koja sorta je u pitanju?Hafis wrote:Sinovac, internet ne služi za prosipanje mržnje prema nepoznatom ili prema onome drugačijem, a često i boljem od tebe.dulekrele wrote:[
Vi se sami iz petnih zila trudite da kago god izbacite h iz rijeci. Idete dotle da ne zovete Hamdija vec Kamdija. Ja bio svjedok. Prema tome Rvat uopste nije posprdno vec cista realnost.
Ne izbjegavamo svi H, to je stereotip...objasni to i svojoj raji.
- BHCluster
#4888 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Connaisseur Karlin wrote:
ma meni je zao novih generacija u BiH , ne vas zatrovanih etno nacionalista kojim buducnost novih generacija ni vazna

- Connaisseur Karlin
#4889 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
vi Bosanjci samo kacite img i gif na temi,samo nastavite,to je jedino sto imate reciBHCluster wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ma meni je zao novih generacija u BiH , ne vas zatrovanih etno nacionalista kojim buducnost novih generacija ni vazna
-
Bodkin
#4890 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Zapisaj svoj komad zemlje i tu kaci gifove. Postdejtonska bihConnaisseur Karlin wrote:vi Bosanjci samo kacite img i gif na temi,samo nastavite,to je jedino sto imate reciBHCluster wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ma meni je zao novih generacija u BiH , ne vas zatrovanih etno nacionalista kojim buducnost novih generacija ni vazna![]()
to je dokaz da svakim danom postajete isti kao srpski i hrvatski nacionalisti u BiH
-
Fudo387
#4891 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Jos uvijek cmizdrite?

- Bradafilozof
#4892 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Moramo im stravu saliti, nece ovo tek tako proci.Fudo387 wrote:Jos uvijek cmizdrite?
-
zrakomlat
#4893 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Bradafilozof wrote:Moramo im stravu saliti, nece ovo tek tako proci.Fudo387 wrote:Jos uvijek cmizdrite?

- Bradafilozof
#4894 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ajme pa nije valjda da je i tebi trebala?zrakomlat wrote:Bradafilozof wrote:Moramo im stravu saliti, nece ovo tek tako proci.Fudo387 wrote:Jos uvijek cmizdrite?
-
zrakomlat
#4895 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
jok, ovo je njihovo olovo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#4896 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ovo su crveni kmeri poturali pred popis a pod direktivom SANUa da se umanji broj bOsnjaKa
-
Kat
#4897 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ja ne znam je li ovo tvoja nepismenost ili nesto drugo, ali ti precesto ovo koristis.Connaisseur Karlin wrote:vi Bosanjci samo kacite img i gif na temi,samo nastavite,to je jedino sto imate reciBHCluster wrote:Connaisseur Karlin wrote:
ma meni je zao novih generacija u BiH , ne vas zatrovanih etno nacionalista kojim buducnost novih generacija ni vazna![]()
to je dokaz da svakim danom postajete isti kao srpski i hrvatski nacionalisti u BiH
- Connaisseur Karlin
#4898 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
nepismenost nijeKat wrote:Ja ne znam je li ovo tvoja nepismenost ili nesto drugo, ali ti precesto ovo koristis.Connaisseur Karlin wrote: vi Bosanjci samo kacite img i gif na temi,samo nastavite,to je jedino sto imate reci![]()
- maraccana
#4899 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Ovo ignorisanje u stilu Dodika i co., ili kad smo već kod sudova, ko velikosrbi u vezi svojih 'eroja.BHCluster wrote:Ne preostaje vam nista drugo nego da se zalite Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.Connaisseur Karlin wrote:ovo je tako tuzno,ali brutalno tacnomaraccana wrote:Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).
Kada neko dovodi u pitanje naciju i nacionalnost, on dovodi u pitanje i samu državu i njeg integritet. Zanimljivo bi bilo pitati pojedince, šta bi kada bi iz BiH otišli negdje u inostranstvo, odgovorili na pitanje šta su, šta su po nacionalnosti. Da pitaju Srbina, očekivan odgovor bi bio da je Srbin, da pitaju Hrvata, rekao bi Hrvat, i da pitanju Bošnjaka rekao bi Bošnjak. Bolji primjer razorene nacije i nacionalnosti BiH od ovoga ne može, gdje se ne može sakriti direktan destruktivni utjecaj triju fašističkih politika koji vrše na nacionalnost/naciju tj- državu putem snažnih kampanja etničkih ideologija.![]()
- House
#4900 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
BHCluster wrote:Ne preostaje vam nista drugo nego da se zalite Europskom sudu za ljudska prava u Strazburu.Connaisseur Karlin wrote:ovo je tako tuzno,ali brutalno tacnomaraccana wrote:Ovo negiranje vlastite nacionalnosti i nacije koje se temelji na državi (nacionalna himna, reprezentacija, zastava, spomenici itd.), koja nije samo obični komad zemlje i teritorije nego ljudi svih konfesija, kultura itd. koji je čine, te pokušaji prisvajanja BiH irelevantnim stavkama poput brojki stanovništva, uzdizanje i poistovjećivanje etnije sa nacijom ili direktno negiranje i omalovažavanje, Bošnjaci samo dodatno sudjeluju u rušenju i sakaćenju BiH, asistirajući četnicima i ustašama koji to odavno čine (krijući se pod "konstitutivnim" imenima Srba i Hrvata). Ne postoji nikakva razlika između npr. jednog Dodika i bilo kojeg Bošnjaka, koji na identičan način ismijavaju i negiraju naciju i nacionalnost BiH. Time se politika "Bošnjaka", kao i "Srba" i "Hrvata" svodi na obično izdajništvo, vlastite interese (preciznije obični kriminal) i u slučaju Bošnjaka, lažno propagiranje patriotizma, te se mora okarakterisati kao fašistička, veliko-bošnjačka, preciznijim imenom balijska (na fazon kojeg pokušaju kopirati od veliko-srba četnika i velko-rvata ustaša).