mg wrote:oridjidji wrote:mg wrote:Suština je da ni jedna partija u USA ili Njemačkoj kao osnovni cilj nema fotelje i pljačku. Što je ovdje očogledan slučaj.
Ovdje se na vlast ide da se zaposli familija i nakrade za narednu deceniju.
Ma ja nema, pa onda Dik Cejni ode u penziju sa 30 miliona dolara, nakon sto je napravio niz skandala sa korporacijom koju je vodio. Nema toga ni u Njemackoj samo nekome lakse napraviti software za kontrolu izduvnih gasova, nego srediti te auspuhe cestito. Isto tako nema toga ni u Italiji gdje Berlijev Finivest kazne za 700 miliona eura kazne jer su stimali sta su mogli sebi i td...
Ima dobar dokumentarac na temu Amerike i velikih kompanija i poreza, kako iste otvaraju kancelarije po ostrvima oko Amerike, kako bi izbjegli placanje poreza. Svugdje kriminala ima, samo su to drustva koji su nivo privrednog i bilo kojeg drugog kriminala digli na dosta veci nivo, gdje nije hit vijest kad nekoga uhvate zbog 20-tak grama trave u dzepu.
Podebljaj mi dio u kojem sam ja rekao da nema nikako?
Samo sam rekao da nije osnovni cilj!!!
Ovdje od rata na ovamo, na vlast se ide samo i isključivo iz osobnih interesa.
Nije demokratija, nego partokratija, odnosno sva vlast je u rukama "Šestorke" ovo ostalo su šupci i poltroni koji bi mamu prodali za pare i dave ako mu
"na presjednika" kažeš. Dakle, samoživi neadretalci sa kravatama.
I znaš šta, Amerika sa svojim marifetlucima dominira svijetom, a Bosna je šupak svijeta po svim statistikama. Pa se to ne treba ni stavljat u istu rečenicu.
Nije kurac. Sto ih idealizujes. Samo se malo pozabavi likom
Busha starijeg i vidi koliko je on stolica promjenio unutar americke vladajuce strukture, pa onda ne reci da im vlast nije u krvi. Isto tako je i sa
Kenedijevima bilo, od jednog cace, svi u politici zaglavise, dinastija Kenedijevih. Nema mnogo tu razlike u odnosu recimo na nase Izetbegovice i druge porodice. Svak pusta korijene kad vidi da moze. Vise recimo ova slika govori o Americi i njihovom americkom snu, nego sve nase rijeci ovdje.
Sta god da je nasa sestorka, oni su cestiti za sve velike igrace. Kad bi se velike imperije vodile postenjem, umjesto interesima, tesko da bi se ijedna imperija tako odrzala. To su Ameri davno shvatili, pa im je vojni budzet veci duplo nego zajedno svim ostalim silama svijeta.
Pa jeste, samo zbog njihovih marifetluka placu narodi sirom svijeta, a bome smo i mi plakali zbog svih velikih igraca koji su nam krojili kapu s Amerima. Bosna je saka jada ona se uopste ne moze porediti sa takvim drzavama.