Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- semirsar
#4876 Re: Kodi/XBMC Media centar
na tv mi Kodi 17.6, na desktopu starom ko grcka stavih Kodi v18 "Leia" RC 1 64bit samo jos da ufatim malo vremena da je protabirim... elementum leti na njoj 
- shalla
#4877 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ne znam o čemu pričate radi ko saliveno 

-
moke_31
#4878 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sve si dobro uradio osim što si trebao za download path odabrati internu memoriju a ne USB zbog čega ti izbacuje grešku (mada i to nekad hoće) a gore iznad u istim postavkama za "Download storage type" odaberi "Use memory". Problem sa skidanjem na USB ili SD kartice je obično to što elementum nema prava snimanja na USB, zavisi od androida, njegove verzije, jel na TV-u ili boxu i sl. misterija univerzumashalla wrote:Dobro si, i ja sam to skontao. Nego, ipak se vratih na Exodus Reduxvicious wrote:Ja mislim da ti je to ustvari interna memorija tv-a, a u elementumu je iz ko zna kojeg razloga nazvana external storage. Struktura foldera je ista kao na telefonu posto je android, pa ima i dcim itd.shalla wrote:Evo izgleda da sam naštimao sve, skidam neki film da probam kako i šta.
E jedino mi nije jasno, kada sam birao path, između ostalog mi je ponudio usb koji imam (koristim ga za snimanje sa tv-a, pretežno malcu crtane haha) i ono što me iznenadilo, kao "external storage" mi je otvorio storage sa mobitela, vidim po folderima (dcim, movies, blabla)
Mislim, svakako ću odabrati ovaj usb jer imam slobodnih 47gb na njemu ali otkud mobitel kao external storage?
Ali to ti svakako nije ni bitno (ako ne misliš downloadovati filmove), važno je da ostaviš gore Use memory za streaming i vozi.![]()
Koji god sam torrent probao, nije ga pokrenuo. Prvo što mi je dugo skidao, hajde ok to je vjerovatno zbog seedera ali i kad skine neće da ga pokrene, ništa se ne dešava i vidim gore izlazi poruka Elementum has crashed. Restartam KODI, odradim sve ponovo, opet downloada torrent i opet neće, ma odjebaus, glup sam za ovo, kao što sam i pretpostavljao. Skinem Redux sinoć, ok je radio, valjda će potrajati hajde![]()
Hvala vama svima na pomoći
Ispod toga za "Allow memory usage" odaberi Maximum zbog malo veće buffer memorije. Početno baferovanje će trajati malo duže ali ne bi trebalo biti prekidanja i trzanja (bar manje) ukoliko brzina torrenta puno varira.
Probaj ovako naštimati i ne bi trebalo da zeza.
-
moke_31
#4879 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako si postavkama odabrao za "Download storage type" odaberi "Use memory" neće te pitati da da li ćeš sačuvati film ili ne jer ga i nije snimio na internu memoriju.BarbaDue wrote:Elementum ne nudi pri prekidu filma hoću li sačuvati download, to treba tako jel?irac300 wrote:Ma šalim se, nek' je i kod tebe proradilo, sada uživaj u čarima torrent sadržaja sa vrhunskom rezolucijom.BarbaDue wrote: nisam ni pratio postove titami, već se javljam sa pozitivnim vijestima da ne bude samo plač i pomagnjavija
-
moke_31
#4880 Re: Kodi/XBMC Media centar
To majstoreshalla wrote:Ne znam o čemu pričate radi ko saliveno
- vatrogasac
#4881 Re: Kodi/XBMC Media centar
Još dok isprobaš Quasar pa da tek onda vidiš šta je k'o saliveno. Irac to zna najbolje sa tutorijalima.shalla wrote:Ne znam o čemu pričate radi ko saliveno
- Sanjarko
#4882 Re: Kodi/XBMC Media centar
Maheri. 
- shalla
#4883 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa zar ne rekoste da je Quasar outdated?vatrogasac wrote:Još dok isprobaš Quasar pa da tek onda vidiš šta je k'o saliveno. Irac to zna najbolje sa tutorijalima.shalla wrote:Ne znam o čemu pričate radi ko saliveno
- vicious
#4884 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma jašta je, ne diraj ništa višeshalla wrote:Pa zar ne rekoste da je Quasar outdated?vatrogasac wrote:Još dok isprobaš Quasar pa da tek onda vidiš šta je k'o saliveno. Irac to zna najbolje sa tutorijalima.shalla wrote:Ne znam o čemu pričate radi ko saliveno
- semirsar
#4885 Re: Kodi/XBMC Media centar
ma on to sliko kod druga svoga jerbo u njega televizija to ne podrzaje fali joj rama i roma
bolje da se fata budjelara i napokon uzme pravu stvar
bolje da se fata budjelara i napokon uzme pravu stvar
- BarbaDue
#4886 Re: Kodi/XBMC Media centar
i Quasar sam ubacio
znači tu su: Green addon, Quasar, Exodus Redox i Elementum
- irac300
#4887 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nisi trebao, ako si vec imao Elementum. To su identicni addoni. A mogu stvarati probleme jedan drugom. Kod mene npr. Elementum ne radi dobro, ali je uz njega poceo i Quasar zezati, nije htio da skida punom brzinom, nego nekom minimalnom. Cim sam Elementum deinstalirao, ovaj proradio.BarbaDue wrote:i Quasar sam ubacio![]()
Ne mora znaciti da ce i kod tebe tako, ali stvarno nemas potrebu da oba imas instalirana.
-
brazzo19
#4888 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je na znam sto se ovoliko peglate oko elementuma i ostalih addona filmskih ( stranih ) kad quasar radi bez greske evo vec 2-3 godine ... ja ga imam gotovo 2 godine i apsolutno nema nikakvih problema, povlaci regularno torrente sa rar.bg 1337x magnet dl i YTS i imaju svi filmovi i serije ... jedino vidio sam tamo da ima jos torrent stranica da se mogu oznaciti da i sa njih povlaci torrente ali nisam pokusavao jer sa ova 4 sto izbacuje linkove sve extra radi 
-
c_g
#4889 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ima li gdje na Kodi Moja TV? Imam samo green instaliran.
-
davidliga
#4890 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dodati ruse https://rutracker.org/forum/index.phpi to je to,nema bolje od quasarabrazzo19 wrote:Je na znam sto se ovoliko peglate oko elementuma i ostalih addona filmskih ( stranih ) kad quasar radi bez greske evo vec 2-3 godine ... ja ga imam gotovo 2 godine i apsolutno nema nikakvih problema, povlaci regularno torrente sa rar.bg 1337x magnet dl i YTS i imaju svi filmovi i serije ... jedino vidio sam tamo da ima jos torrent stranica da se mogu oznaciti da i sa njih povlaci torrente ali nisam pokusavao jer sa ova 4 sto izbacuje linkove sve extra radi
-
duffy_duck
#4891 Re: Kodi/XBMC Media centar
Phonex reborn tu imas ja strimovo tekmu na svojoj stranici putem kodija.c_g wrote:Ima li gdje na Kodi Moja TV? Imam samo green instaliran.
-
kazo
#4892 Re: Kodi/XBMC Media centar
Da se i ja upisem u Kodi temu
Evo mucim se od juce, ne mogu da nadjem dobru listu za stariju verziju. Naime, TV nije jos dobio update androida pa mi ne dozvoljava da instaliram noviji Kodi, primoran sam koristiti 16.1 verziju. Evo listam temu koji je najbolji addon, a da sadrzi domace kanale i ne mogu nista da nadjem jer ne radi ni jedan link. Ima li neki provjeren addon sa domacim kanalima za 16.1 verziju?
Edit: Pokusavam sada podesiti Aeon Nox 5.
Evo mucim se od juce, ne mogu da nadjem dobru listu za stariju verziju. Naime, TV nije jos dobio update androida pa mi ne dozvoljava da instaliram noviji Kodi, primoran sam koristiti 16.1 verziju. Evo listam temu koji je najbolji addon, a da sadrzi domace kanale i ne mogu nista da nadjem jer ne radi ni jedan link. Ima li neki provjeren addon sa domacim kanalima za 16.1 verziju?
- irac300
#4893 Re: Kodi/XBMC Media centar
Skini MyGica Kodi 17 za starije verzije androida. Vecina addona ne rade dobro na Kodi 16. A nakon toga instaliraj Green addon ili Phoenix Reborn.kazo wrote:Da se i ja upisem u Kodi temu![]()
https://www.docsquiffy.com/download-myg ... droid-4-4/
- vatrogasac
#4894 Re: Kodi/XBMC Media centar
Primijetim ja da neki addoni ostavljaju smeće u memoriji i isprobao nekoliko File managera i ovaj nekako mi najučikovitiji na TV-u. 
Quasar rijetko ostavi, ali desi se da ostane nekada što se ne može očistiti ovako. Znam povremeno testirati i druge addone i oni ostavljaju definitivno na stotine MB. Od fotografija koje su naslovnice filma ili serije pa do korištenih titlova i sve to uredno poredano po abecedi i datumima korištenja.
Sinoć sjeo da to malo očistim i obrišem i jednu fasciklu koja mi se učinila da je Temporary. Vratim se da ponovo pokrenem Kodi i ako uspijem ući u njega ne mogu u Postavke. Kontam, valja sutra sve nanovo. Mrtav. Probam i isključim ono klasično iz struje na 15 sekundi, Android se podigao ponovo i sve radi uredno.
Kada se i čini da je Kodi mrtav, ne mora značiti da jeste.
Quasar rijetko ostavi, ali desi se da ostane nekada što se ne može očistiti ovako. Znam povremeno testirati i druge addone i oni ostavljaju definitivno na stotine MB. Od fotografija koje su naslovnice filma ili serije pa do korištenih titlova i sve to uredno poredano po abecedi i datumima korištenja.
- vicious
#4895 Re: Kodi/XBMC Media centar
Je li obavezna registracija na rutracker?davidliga wrote:Dodati ruse https://rutracker.org/forum/index.phpi to je to,nema bolje od quasarabrazzo19 wrote:Je na znam sto se ovoliko peglate oko elementuma i ostalih addona filmskih ( stranih ) kad quasar radi bez greske evo vec 2-3 godine ... ja ga imam gotovo 2 godine i apsolutno nema nikakvih problema, povlaci regularno torrente sa rar.bg 1337x magnet dl i YTS i imaju svi filmovi i serije ... jedino vidio sam tamo da ima jos torrent stranica da se mogu oznaciti da i sa njih povlaci torrente ali nisam pokusavao jer sa ova 4 sto izbacuje linkove sve extra radi
- irac300
#4896 Re: Kodi/XBMC Media centar
Jeste. On je u sekciji sa privatnim torrentima, kada ga označiš, traži username i pass.vicious wrote:Je li obavezna registracija na rutracker?davidliga wrote:Dodati ruse https://rutracker.org/forum/index.phpi to je to,nema bolje od quasarabrazzo19 wrote:Je na znam sto se ovoliko peglate oko elementuma i ostalih addona filmskih ( stranih ) kad quasar radi bez greske evo vec 2-3 godine ... ja ga imam gotovo 2 godine i apsolutno nema nikakvih problema, povlaci regularno torrente sa rar.bg 1337x magnet dl i YTS i imaju svi filmovi i serije ... jedino vidio sam tamo da ima jos torrent stranica da se mogu oznaciti da i sa njih povlaci torrente ali nisam pokusavao jer sa ova 4 sto izbacuje linkove sve extra radi
- vicious
#4897 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma ja, nego kontam možda radi i bez togairac300 wrote:Jeste. On je u sekciji sa privatnim torrentima, kada ga označiš, traži username i pass.vicious wrote:Je li obavezna registracija na rutracker?davidliga wrote: Dodati ruse https://rutracker.org/forum/index.phpi to je to,nema bolje od quasara
A opet ne znam ni koji će mi, dovoljno seedera nalazi i na ovim default trackerima.
- semirsar
#4898 Re: Kodi/XBMC Media centar
a meni jos smrt ziva kad skinem film a ono pricaju ruski, nebitno jel film ruski njemacki tunguski...
ma idi bre u mp3 
-
kazo
#4899 Re: Kodi/XBMC Media centar
Hvala ti puno, radi sada. Dodao oba addona, neki kanali ferceraju bez problema, neki malo stopaju. Bolje platiti njima 10 KM nego telemachu za dodatni paket.irac300 wrote:Skini MyGica Kodi 17 za starije verzije androida. Vecina addona ne rade dobro na Kodi 16. A nakon toga instaliraj Green addon ili Phoenix Reborn.kazo wrote:Da se i ja upisem u Kodi temu![]()
- irac300
#4900 Re: Kodi/XBMC Media centar
IPTV na tim addonima je besplatan. To što neki štopaju, jbg, tako je kada je džabalama, nakači ih se mnogo. Što se tiče plaćanja, slažem se da su bolje nego svi ovi legalni provajderi u ponudi. Naravno, uvijek treba odabrati pouzdanog ponuđača od kojeg kupuješ listu.kazo wrote:Hvala ti puno, radi sada. Dodao oba addona, neki kanali ferceraju bez problema, neki malo stopaju. Bolje platiti njima 10 KM nego telemachu za dodatni paket.irac300 wrote:Skini MyGica Kodi 17 za starije verzije androida. Vecina addona ne rade dobro na Kodi 16. A nakon toga instaliraj Green addon ili Phoenix Reborn.kazo wrote:Da se i ja upisem u Kodi temu![]()