Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emmir1 wrote:15:05 Predstavnica neformalne grupe građana, Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A, izašla je s pregovora u zgradi Vlade FBiH, na kojima je prisustvovao premijer Nermin Nikšić te nekoliko ministara. Prema njenim riječima, Nikšić je poručio da neće dati ostavku, te da će odstupiti samo ako 'na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega'.
Iz Vlade FBiH su naložili hitne izmjene izbornog zakona, a u vezi s vanrednim izborima. Na reviziju je upućena i dokumentacija jednog dijela ratne privatizacije.
Demonstranti tvrde kako će istrajati u svojim zahtjevima i nastaviti proteste.
Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..
E jebat ću joj majku majčinu sutra ako je vidim
Ovo je tragikomicno, da ostavku Vlade na necemu sto bi trebale biti opstenarodne demonstracije trazi mladjahna ambiciozna clanica populisticke stranke koja ima 10% glasova!
S tim, ja bi se ubio da sam na mjestu Niksica i cijele vlade, jer ocito tamo niko nije rekao "mlada damo, molimo da se predstavite ko ste i sta radite u zivotu", sto bi valjda trebalo biti prva stvar. Amateri!
I za kraj, zaista bez namjere da uvrijedim nikoga, ali ja da sam danas bio tamo, i da je u moje ime usla pregovaracica iz Fahrine SBB, ja bi sada povracao po vlastitoj kuci od muke
kakavdanakneiskustvu wrote:u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce
da,da,pokušaj ubistva je udaranje metalnom šipkom u glavu osobi koja leži bez svijesti na zemlji
dokazi pajkane.. i dokazi da su "huligani" kako ih nazivas a ne gladni i obespravljeni prvi napali policiju !
gdje su te slike ekstazija ?
jesi li ti jedan od onih koji su bacili bombu da je pronadjeno 12 kg spida medju demonstrantima ?
sta radis na ovoj temi ako ti je dobro u zivotu ?
sta ti je cilj vise na ovoj temi pa samo brujis o "jadnoj" policiji ?[/quote]
nisam pajkan,nema potrebe za takvim riječima,huligani su u zenici počeli sa kamenovanjem,ne protestanti,pričam o zenici
ponavljam,privedena je cura koja je priznala da je dijelila ekstazi balavurdiji koja je sa kamenjem u ruksacima došla pred zgradu kantona
NokMot wrote:Nije mi jasna situacija u petak nikako. Nisam za paljevinu al majka mu stara, gori vlada, gori predsjedništvo a sjedište SDP-a Centar koje je udaljeno 7 metara od predsjedištva stoji netaknuto. Kažem nisam za paljevinu i sl. ali kako je moguće da sve gori a SDP (a i SDA nekoliko metara sjevernije u Mehmeda Spahe) stoji netaknuto. Ako je cilj paliti, trebalo se odmah udariti u generator problema a to su te dvije stranke. Vlada i predsjedništvo su NAŠE zgrade a ove dvije spomenute su NJIHOVE.
Već se sve ohladilo i sumnjam da će išta biti od ovih protesta nažalost. Narod opet zna i govori "nek se ne puca" i "nek je živa glava". E pa j3bala ih glava takva naopaka.
Sad ide medijska kampanja proglašavanja demonstranata huliganima i opet smo na početku.
Treba biti jako oprezan kada se poziva na paljenje , pa i indirektno ovako.
Koliko god teška situacija bila treba misliti na sigurnost.
iznad zgrade SDP su stanovi u kojima žive porodice
Kažem nisam za paljenje i ne pozivam ali ako je nečiji cilj bilo paliti onda brate mili zašto naše zgrade i arhiv. To su austrijske građevine, stotine godina tu su gdje su. Nažalost otišlo je mnogo toga u nepovrat. Sva sreća što zgrada vlade u unutrašnjosti nije kompleksna kao Vijećnica jer bi u suprotnom obnova trajala 20 godina.
Alfons Kauders wrote:Dzaba vam, covjek vas rasturi u stihovima
preuzmi štafetu
Koliko se da primjetiti ovde na forumu ima dovoljan broj pristalica za "antiproteste".. Volio bih da se skupite i pripremite transparente i izadjite pred masu.
Kao što kažu kod susjeda: "Nije problem popet se na Bana Jelačića i vikat "ovo je srbija"..problem je sići", pa tako i vi gospodo, nije problem plasirat šuplju iz špajza, treba imat "muda" i reći u lice raji da ne treba protestvovat.
Gdje su poljoprivrednici u ovoj prici? Ti su ljudi najebali i to je populacija koja je uz penzionere i rudare u najtezem polozaju. Niko od "gradanskih" aktivista nije ih zvao i ukljucio u rad a kamoli da ih pita za njihove zahtjeve. Oni su jedini i protestvovali zadnje 4 godine a mi smo ih pljuvali i nikad im niko od ovih Facebook udruzenja nije dao podrsku. Ne zaboravite da se u FBiH 50.000 domacinstava bavi poljoprivrednom i od toga zivi. To je 200.000 ljudi. A na margini su kako vlastodrscima tako i sadasnjim demonstrantima.
kakavdanakneiskustvu wrote:u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce
da,da,pokušaj ubistva je udaranje metalnom šipkom u glavu osobi koja leži bez svijesti na zemlji
E vidis, nisam znao da je i toga bilo.
Od pocetka nisam za te napade na policiju...svijet se prema njima u petak postavio kao da se radi o najvecim dusmanima, a to su nasi ljudi.
Al' eto, nekom je isto razbiti staklo ili razbiti nekome glavu.[/quote]
bilo,itekako je toga bilo u zenici,preko 20 policajaca je u zenici povrijeđeno
emmir1 wrote:15:05 Predstavnica neformalne grupe građana, Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A, izašla je s pregovora u zgradi Vlade FBiH, na kojima je prisustvovao premijer Nermin Nikšić te nekoliko ministara. Prema njenim riječima, Nikšić je poručio da neće dati ostavku, te da će odstupiti samo ako 'na njegovo mjesto dođe neko bolji od njega'.
Iz Vlade FBiH su naložili hitne izmjene izbornog zakona, a u vezi s vanrednim izborima. Na reviziju je upućena i dokumentacija jednog dijela ratne privatizacije.
Demonstranti tvrde kako će istrajati u svojim zahtjevima i nastaviti proteste.
Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..
E jebat ću joj majku majčinu sutra ako je vidim
Ovo je tragikomicno, da ostavku Vlade na necemu sto bi trebale biti opstenarodne demonstracije trazi mladjahna ambiciozna clanica populisticke stranke koja ima 10% glasova!
S tim, ja bi se ubio da sam na mjestu Niksica i cijele vlade, jer ocito tamo niko nije rekao "mlada damo, molimo da se predstavite ko ste i sta radite u zivotu", sto bi valjda trebalo biti prva stvar. Amateri!
I za kraj, zaista bez namjere da uvrijedim nikoga, ali ja da sam danas bio tamo, i da je u moje ime usla pregovaracica iz Fahrine SBB, ja bi sada povracao po vlastitoj kuci od muke
Prije nego što napravite belaj od svega mislim da se desio onaj standardni problem koji smo do sad imali na svim protestima
Kad se pita ko će ići da govori sa vlastima ili sa novinarima svi se povuku i onda uvjek ulete ljudi koji imaju iskustav u tome pa da li po ličnoj inicijativi ili po prijedlogu ostalih.
Jebi ga ljudi neće da se ističu, zato nikad i nemamo nikoga da vodi
SMRT-SDASBBSDP wrote:Kad me ubijediš da nana Hatidža iz Nahoreva neće glasati za SDA, složit ću se sa tobom.
A dobro šta bi ti? Da nana Hatidža iz Nahoreva izađe na izbore i glasa kako TI hoćeš? Ja demokrate sa gusinjskih visoravni! Nana Hatidža iz Nahoreva kao i svaka druga nana i đedo imaju pravo glasati po svojoj volji. E upravo toga se demokrate gusinjske škole boje k'o đavo križa. I neka se boje ...
JohnnyS wrote:
P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.
Prosjecan gradjanin je pripadnik srednje klase i on je u ovom sistemu privilegovan.
Nije valjda da misliš kako će Bosna i Hercegovina postati jedina europska država uz Vatikan koja nema izbore? Ajmo se malo spustiti na zemlju.
Naravno da se neće ukidati izbori, ali bi bilo dobro rješenje da bar na kantonalnim nivoima do oktobra vlast preuzmu nestranačke vlade koje bi radile neki vid kriznog menadžmenta (tipa stečajnih upravnika). Koliko vidim, u TK se radi na tome.
Onda kad bi takve vlade pripremile teren za oktobar, neka onda narod bira... sumnjam da bi ijedna stranka nakon izbora imala hrabrosti da dira tekovine direktne demokratije
strong69 wrote:Gdje su poljoprivrednici u ovoj prici? Ti su ljudi najebali i to je populacija koja je uz penzionere i rudare u najtezem polozaju. Niko od "gradanskih" aktivista nije ih zvao i ukljucio u rad a kamoli da ih pita za njihove zahtjeve. Oni su jedini i protestvovali zadnje 4 godine a mi smo ih pljuvali i nikad im niko od ovih Facebook udruzenja nije dao podrsku. Ne zaboravite da se u FBiH 50.000 domacinstava bavi poljoprivrednom i od toga zivi. To je 200.000 ljudi. A na margini su kako vlastodrscima tako i sadasnjim demonstrantima.
Nece da se eksponiraju kao ni Samostalni Sindikat, kao ni Rudari itd. dobro im je cim nisu zeljeli da podrze, da daju saopstenje i zasto ih moliti ?
Alfons Kauders wrote:Dzaba vam, covjek vas rasturi u stihovima
preuzmi štafetu
Koliko se da primjetiti ovde na forumu ima dovoljan broj pristalica za "antiproteste".. Volio bih da se skupite i pripremite transparente i izadjite pred masu.
Kao što kažu kod susjeda: "Nije problem popet se na Bana Jelačića i vikat "ovo je srbija"..problem je sići", pa tako i vi gospodo, nije problem plasirat šuplju iz špajza, treba imat "muda" i reći u lice raji da ne treba protestvovat.
ja nisam pristalica antiprotesta
samo iznosim vlastito mišljenje
a i nemam kad od posla
Last edited by L u c i f e r on 10/02/2014 20:53, edited 1 time in total.
strong69 wrote:Gdje su poljoprivrednici u ovoj prici? Ti su ljudi najebali i to je populacija koja je uz penzionere i rudare u najtezem polozaju. Niko od "gradanskih" aktivista nije ih zvao i ukljucio u rad a kamoli da ih pita za njihove zahtjeve. Oni su jedini i protestvovali zadnje 4 godine a mi smo ih pljuvali i nikad im niko od ovih Facebook udruzenja nije dao podrsku. Ne zaboravite da se u FBiH 50.000 domacinstava bavi poljoprivrednom i od toga zivi. To je 200.000 ljudi. A na margini su kako vlastodrscima tako i sadasnjim demonstrantima.
Protesti su javni i opstenarodni naravno da su i poljoprivrednici dobrodosli-Niko nikome nije poslao poziv na proteste svi su dosli sami jer su osjecali potrebu da iskazu svoje nezadovoljstvo nek se prikljuce i oni niko im ne brani.
Zato što ništa nije organizirano kako treba . Nisu usklađeni zahtijevi , nisu definirani ciljevi, ne zna se koga staviti na upražnjena mjesta , nigdje intelektualaca .....Malo nas je na ulici .Malo.
Tek sad kreću ugre ,zavlačiće nas do izbora .....
kakavdanakneiskustvu wrote:
pišem,to se ne smije?[/b]
smije, ali svaki ti post o povrijedjenim i uvrijedjenim policajcima.. nema stvarno nikakve svrhe u tome... jer na ovoj temi onda zabusavas i plasis raju
A gdje su obespravljeni radnici koji godinama primaju minimalac a ostatak "na ruke"?
Ljudi koji su ne prijavljeni u svojim firmama i nemaju se kome zaliti - provjereno!
Gdje su inspekcije koje je gospodin premijer spominjao i zasto svi ali bas svi znaju kad ce inspekcija njih posjetiti?
I da i ja dam par "smijesnih" prijedloga.
1.Vidno obiljeziti sluzbene automibile i to sluzbene automobile ostaviti samo visokim funkcionerima.
2.Inspekcije rada,finansijske i ostale svaki dan na terenu.
kakavdanakneiskustvu wrote:
pišem,to se ne smije?[/b]
smije, ali svaki ti post o povrijedjenim i uvrijedjenim policajcima.. nema stvarno nikakve svrhe u tome... jer na ovoj temi onda zabusavas i plasis raju
to su činjenice,ne laž,ne vidim što bi to nekog plašilo
Amra Dulić, inače predsjednica MO SBB Dobrinja A
Bekir Đedović, penzionisani oficir Armije RBiH i vijecnik općinskog vijeca vogosca ispred SBB-a
protestanti ako su ovo Vaši predstavnici nabijem Vas .....
Adnan Sokalović, Jukin bojovnik koji mu je okrenuo leđa i uvuko se drugima, da bi onda osnovao 2 samostalnu brigadu, Što je radio sa Jukom u ratu valjda znate, a kad je osnovao svoju jedinicu hapsio je omladinu po gradu i prisilno mobilizovao, sakrio se u podrum stomatologije sa ženom a djecu slao da ginu. Ima i za njega mjesta u Hagu. Sad poslanik SBB-a
Dedu ako brani unuka neću komentirati. Trebao ga je fahro kandidirati umjesto sebe za člana predsjedništva.
Giprom tuzla uništila bezbroj poštenih građevinskih kompanija tako što im je dala posao i nikad platila kao što nije ni platila svoje radnike i sad bi za premijera TK vlasnika Giproma. Slična stvar i sa Širbegovičem.
Kakve su ovo nebuloze da šćepo hoće privatizitari proteste, što će ih privatizirati kad su od početka njegovi.
Morao sam se registrirati na forum jer mi je muka od večine komentara ovdje i toga da ljudima nije jasni ili su plaćeni da im nije jasno.