Dok to "ovcama" ne dođe iz zadnjice u glavu, pa promjene lopovsku i potkupljivu vlast, nema naprijed!
Jedna Njemačka bi otisla u tri lijepe samo da godinu dana funkcionira po gore navedenim principima...
Nije dovoljno samo ovacama da dođe iz zadnjice u glavu i da promijene lopovsku vlast već i da se edukuju i dovedu u 21. stoljeće svojim razmišljanjem. Mi smo ovakav narod generalno, kakvim nas je Thorgerson opisao. Rijekte su iznimke koje opet, potvrđuju pravilo.mayab wrote:Odgovor je mito i korupcija, nepotizam, "ugradnje", "država za rodijaka".....to su stvari koje izjedoše do propasti svaku državu!
Dok to "ovcama" ne dođe iz zadnjice u glavu, pa promjene lopovsku i potkupljivu vlast, nema naprijed!
Jedna Njemačka bi otisla u tri lijepe samo da godinu dana funkcionira po gore navedenim principima...
Upravo o tome govorim.neki wrote:Konkretno znam da je euroasfalt čekao više od mjesec dana da se ViK pojavi i izvrši izmještanje kanalizacionog kolektora koji nije bio ucrtan u katastar. Zbog toga je prolongiran početak iskopa na gornjoj polovini raskrsnice...Šta tu treća smjena može pomoći?
"Dionica je duga 1,5 kilometara, a eksproprijacija zemljišta za buduću trasu je završena"Dope_Man wrote:Je li to Mema konacno dao blagoslov.
Avaz
Vozači koji iz pravca Hadžića i Kiseljaka žele na autoput u Vlakovu moraju ići na Ilidžu da se okrenu
Planom poslovanja preduzeća „Autoceste FBiH“, s Adnanom Terzićem na čelu, ove godine predviđene su pripremne aktivnosti na izgradnji posljednjeg dijela Sarajevske zaobilaznice. Radi se o dionici Butila - Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3), koji je podijeljen na LOT 3a i LOT 3b. Dionica LOT-a 3a Butila - Vlakovo izgrađena je u sklopu autoputa na Koridoru 5C i puštena u upotrebu 2014. godine. Međutim, dionica Vlakovo - Mostarsko raskršće (LOT 3b) još nije izgrađena.
Plan poslovanja
Zbog toga vozači koji idu iz pravca Hadžića ili Kiseljaka, ukoliko se žele uključiti na autoput u Vlakovu, moraju ići do Ilidže da se okrenu i uključe u Vlakovu na autoput.
Kako su nam rekli iz „Autocesta“, ove godine previđene su aktivnosti za dovršetak i posljednje dionice Sarajevske zaobilaznice, ali konačnu realizaciju treba odobriti Vlada FBiH usvajanjem plana poslovanja.
- U toku je priprema tenderske dokumentacije za izgradnju dionice Vlakovo - Mostarsko raskršće. Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 21,5 miliona KM bez PDV-a. Novac će izdvojiti „Autoceste“ iz vlastitih prihoda. Dionica je duga 1,5 kilometara, a eksproprijacija zemljišta za buduću trasu je završena - kazali su iz „Autocesta“.
Adnan Terzić: Na čelu ''Autocesta FBiH''
Bolja povezanost
Iz preduzeća ističu da će se izgradnjom ove dionice omogućiti bolja saobraćajna povezanost autoceste na Koridoru 5C s mrežom saobraćajnica nižeg ranga, magistralnim i lokalnim cestama.
Direktna veza prema petlji
Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, izgradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila - rekli su iz „Autocesta“.
Kada bude izgrađen LOT 3b, do Koridora 5C neće se morati ići kroz naselje Vlakovo

Upravo to. Bitno je da ovo napokon završe.Dope_Man wrote:Ajd super, mada i tu neko zavrce. Mislim 21.5 milion za izgradnju.. Ima smisla samo ako to ipak podrazumjeva i tu zavrsenu ekproprijaciju (sto je i najbolji dio vijesti jer to se bas zna razvuci, graditi je lako kad se rijesi zemljiste).
Uglavnom, sto prije to bolje. Prvenstveno zbog ukljucenja na AP, ali ni iskljucenje trenutno nije bas ljepota i ovo ce i to popraviti.
Pa vjerovatno postoji neki razlog zasto je tako. Mozda hoce sve u jednom komadu da asfaltiraju. I samo asflatiranje se odradi za nekoliko dana, to je smijesan posao.spree wrote:sigurno svakakvih problema, ugradjivanja, aljkavosti, bolikurca i nesposobnosti ima od ovih sto trebaju zavrsiti svoj dio posla prije izvodjaca, ali brate dragi ima i do izvodjaca. imaju na ovoj temi postovi od prosle godine gdje se pisalo kako samo jedan radnik i jedan bager rade. i fakat je bilo tako, mada je bilo onih koji su nas ubjedjivali da nije tako i da ne vidimo pored ociju. eto na jednu stranu promjena kruznog, kasnjenje vika, telecoma i to, ali zasto cesta nije zavrsena do kruznog toka. rok je bio oktobar. zar se nije moglo do sada, oko 5 mjeseci poslije roka zavrsiti ovo do kruznog?
ne vjerujem da se ceka samo asfaltiranje, jer koliko ja znam to ide u vise slojeva, pa onda finalni prekije sve eventualne spojeve, mada moguce je. ne razumijem se dovoljno. također koliko vidim obavljaju se razni poslovi na cijeloj dionici, dakle nije samo asfalt. isto sam napisao da je moguce da su ostali kasnili, ali pazi bio je rok oktobar. sta recimo da nije bilo promjene kruznog, da li bi onda stigli? nesto ne vjerujem. sta bi onda euroasfalt? zalili bi se na probijanje rokova i eventualno ne bi placali penale? nemam pojma sto bi kasnili. neko je cini mi se pisao da su prezaposleni, pa nisu mogli usmjeriti dovoljno resursa na ovo. kako god ovo fakat predugo traje, posebno kada se uzme u obzir cinjenica se radi o jako vaznoj dionici najveceg grada u drzavi, koji je ionako pred saobracajnim kolapsom.Thorgerson wrote:Pa vjerovatno postoji neki razlog zasto je tako. Mozda hoce sve u jednom komadu da asfaltiraju. I samo asflatiranje se odradi za nekoliko dana, to je smijesan posao.spree wrote:sigurno svakakvih problema, ugradjivanja, aljkavosti, bolikurca i nesposobnosti ima od ovih sto trebaju zavrsiti svoj dio posla prije izvodjaca, ali brate dragi ima i do izvodjaca. imaju na ovoj temi postovi od prosle godine gdje se pisalo kako samo jedan radnik i jedan bager rade. i fakat je bilo tako, mada je bilo onih koji su nas ubjedjivali da nije tako i da ne vidimo pored ociju. eto na jednu stranu promjena kruznog, kasnjenje vika, telecoma i to, ali zasto cesta nije zavrsena do kruznog toka. rok je bio oktobar. zar se nije moglo do sada, oko 5 mjeseci poslije roka zavrsiti ovo do kruznog?
Znaci ti hoces da kazes da Euroasfalt iz nekog razloga kasni sa nekakvim kruznim tokom. Pa ovo je smijesan projekat za njih, sta ljudi rade i sta prave...Novac su dobili, masineriju i ljudstvo imaju...daj mi evo ti obrazlozenje zasto bi kasnili?
Ovo je javasluk javnih preduzeca gdje se mjesecima cekaju isti da mrdnu svoje guzice i urade svoj posao. Gdje se naruce pogresne cijevi i tako slicne budalastine.
ovi u prizemlju sada mogu kroz prozor pravo u troluSo What! wrote:
iči če tako kao što si kazao, medjutim pitanje je vremenski kada če tu stiči ako ovkao nastave neče zadugo stiči do Hife....BHF_Manijak wrote:I dokle ce ici ova dionica? Nejasno mi je ako ce prosirivati cstu cijelom duzinom, dakle i kroz Aneks, Svrakino, prema Mojmilu, ko onda dade dozvolu Hifi da ondje gradi pumpu, jer kad budu prosirivali cestu u tom dijelu, morat ce svakako srusiti dio onoga sto je izgradio?Ili je dio tala, sagradi, pa cemo ti kasnije kes isplatit, onako klasicno SDA-ovski.
Do Hife neće stići još dugo, dugo, dugo.....BHF_Manijak wrote:I dokle ce ici ova dionica? Nejasno mi je ako ce prosirivati cstu cijelom duzinom, dakle i kroz Aneks, Svrakino, prema Mojmilu, ko onda dade dozvolu Hifi da ondje gradi pumpu, jer kad budu prosirivali cestu u tom dijelu, morat ce svakako srusiti dio onoga sto je izgradio?Ili je dio tala, sagradi, pa cemo ti kasnije kes isplatit, onako klasicno SDA-ovski.
Čuj nije, onda smo nešto fulili. Valjda je tako, daj Bože da si u pravu.maxell_sarajevo wrote:HIFA pumpa nije na trasi juzne longitudinale.