Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
nosara

#4876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

plain vanilla wrote:
nosara wrote:Serete... Potpuno je u pravu, kad bi se neki idiot usudio da sa lajanja protiv drzave predje na konkretne poteze u tom smjeru, bio bi rat, prema kojem bi ovaj prethodni bio djecija igra... To je cinjenica... Komsic je u pravu, bez obzira na populizam koji kipi iz ove njegove konstatacije...

S druge strane, ponovicu opet, ubijedjen sam da bi i bosnjacka "krema" jos jucer prihvatila neku "pravednu" podjelu BiH...
i ti bi uzeo pusku i Bosnu branio?

ja bih vala otisla, pa dokle stignem
meni je jedan rat bio dovoljan, pa nek Bosnu brani ko hoce
Od tebe se ni ne ocekuje da uzmes pusku, a ni od mene... Tako da je to, gdje bi mi bili da zapuca, irelevantno... Kad bi se neko usudio da od svakodnevnih podjebavanja napravi nesto, gorilo bi i nebo... Tako ti, ako nisi znala, stoje stvari... Sve frustracije bi isplivale u moru krvi...

Nadam se da nece, ali nadao sam se i prije 25 godina... :-)
Basvod

#4877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

nosara wrote:Serete... Potpuno je u pravu, kad bi se neki idiot usudio da sa lajanja protiv drzave predje na konkretne poteze u tom smjeru, bio bi rat, prema kojem bi ovaj prethodni bio djecija igra... To je cinjenica... Komsic je u pravu, bez obzira na populizam koji kipi iz ove njegove konstatacije...

S druge strane, ponovicu opet, ubijedjen sam da bi i bosnjacka "krema" jos jucer prihvatila neku "pravednu" podjelu BiH...
Nije poenta da li je pravu ili nije. U pravu je i Dodik u vecini svojih radikalnih govora. Skoro svi politicari u BiH su vecinom u pravu, osim oni par komunisticko-multietnickih zanesenjaka. Samo cemu to, cemu zveckanje oruzem ili ono nedavno hvalisanje kako je pucao po ljudima u RS.
Zbog glasova. Jeftin populizam i nista vise.
nosara

#4878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Basvod wrote:

Nije poenta da li je pravu ili nije. U pravu je i Dodik u vecini svojih radikalnih govora. Skoro svi politicari u BiH su vecinom u pravu, osim oni par komunisticko-multietnickih zanesenjaka. Samo cemu to, cemu zveckanje oruzem ili ono nedavno hvalisanje kako je pucao po ljudima u RS.
Koji su to komunisti u BiH, da im odmah dam svoj glas na nevidjeno...? Svi do jednog su evroatlanski pusikurci, kao i u cijeloj bivsoj drzavi...

A BiH jeste multietnicka, po ustavu, ali je problem sto NIKOM takav ustav ne odgovara, pa ga i ne postuju... Jebeni konsenzus kleronacionalisticke bagre... Mozda i jedino oko cega se svi slazu...
Basvod

#4879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Istina sve ih je manje. Ili su posenilili ili ko Komsic i SDP sidjose sa daski koje zivot znace u realan zivot. Kako se snalaze, vidis i sam.
Paranoid

#4880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Političari u federaciji jedva čekaju da idiot poput Dodika nešto izjavi poput "referenduma"i "odcjepljenja", i onda nastaje utrka ko će biti veći mangup pa odgovoriti Dodiku. U ovom slučaju svako ko imalo prati dešavanje u regionu zna da je Dodikova prazna priča temelj njegove opstojnosti na čelu šumske.

Dodik kaže: Otcjepljenje...
Željko kaže: Rat..
Izetbegović kaže: Kusturica izdajnik..
Radmanović: "No comment" posle Dodikovih izjava...

jbt..Monty Python ne bi bolje smislio konverzaciju..
nosara

#4881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Basvod wrote:Istina sve ih je manje. Ili su posenilili ili ko Komsic i SDP sidjose sa daski koje zivot znace u realan zivot. Kako se snalaze, vidis i sam.
Pa vidim da skacete ko guske na svaku Komsicevu... Nesto vam ne ide ignorisanje od ruke... :lol:
Basvod

#4882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Nije nevazno kad on sam potvrdi ono sto su o njemu govorili mnogi.
Nestanak,propast multkulturalaca-komunista i onih koji su se dugo godina pretvarali da su to, je svakako pojava vrijedna komentarisanja. On je samo jedan od.
nosara

#4883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Basvod wrote:Nije nevazno kad on sam potvrdi ono sto su o njemu govorili mnogi.
Nestanak multkulturalaca-komunista i onih koji su se dugo godina pretvarali da su to, je svakako pojava vrijedna komentarisanja. On je samo jedan od.
Sto ih je manje, u vecim smo govnima... To vise nije vrijedno komentarisanja, povezanost nase propasti i ekspanzije onesvijestenih klero-nacionalista zahtijeva bas doooobar stomak... Bljak...! :-?
RATM56

#4884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RATM56 »

Paranoid wrote:Političari u federaciji jedva čekaju da idiot poput Dodika nešto izjavi poput "referenduma"i "odcjepljenja", i onda nastaje utrka ko će biti veći mangup pa odgovoriti Dodiku. U ovom slučaju svako ko imalo prati dešavanje u regionu zna da je Dodikova prazna priča temelj njegove opstojnosti na čelu šumske.

Dodik kaže: Otcjepljenje...
Željko kaže: Rat..
Izetbegović kaže: Kusturica izdajnik..
Radmanović: "No comment" posle Dodikovih izjava...

jbt..Monty Python ne bi bolje smislio konverzaciju..

:thumbup:
Basvod

#4885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

nosara wrote:
Nestanak multkulturalaca-komunista i onih koji su se dugo godina pretvarali da su to, je svakako pojava vrijedna komentarisanja. On je samo jedan od.
Sto ih je manje, u vecim smo govnima... To vise nije vrijedno komentarisanja, povezanost nase propasti i ekspanzije onesvijestenih klero-nacionalista zahtijeva bas doooobar stomak... Bljak...! :-?
U istom smo g.... vec 20 i kusur godina.
Sto manje likova koji nas ubjedjuje da su ta g.... nase najvece bogatsvo ilida to uopste nisu g...., tim bolje.
Ako zalis za njima onda zalis za jednom iluzijom koja je nestala jos u proljece 1992. Dugo su jahali mrtvog konja.
Last edited by Basvod on 17/08/2013 14:50, edited 1 time in total.
nosara

#4886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nosara »

Basvod wrote:
nosara wrote:
U istom smo g.... vec 20 i kusur godina.
Sto manje likova koji nas ubjedjuje da su ta g.... nase najvece bogatsvo ilida to uopste nisu g...., tim bolje.
Ja ne tvrdim da su kleronacionalisti govna, ali kad ti kazes, moram ti vjerovat... To su tvoji kukuruzi... :D
Dionysios

#4887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 29/03/2021 00:16, edited 1 time in total.
Hafis

#4888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

“Budala je onaj ko misli da tako neće biti ako se pokuša otcijepiti dio zemlje. Možemo se nadmudrivati, prepirati, svađati... Svašta nešto može, mada je to ’svašta’ najčešće besmisleno. Ali cijepati zemlju, sigurno vodi u rat! Zato je to glupa politika! O svemu možemo razgovarati, ali o tome da li BiH ostaje cijela, ne možemo nikako!”

INTERVJU - Oslobodjenje
Ovo je izgleda mala štih proba pred izbore. Izgleda da je formi :) .
Klasična ''komšićevska'' retorika kojom je nekada žario i palio u jednom dijelu federacije. Samo, nisam baš siguran da će ponoviti uspjeh s ovim starim folovima...Ljudi su se opametili. Idu godine a od šupljih i borbenih poskočica se ne živi...osim likova poput njega. Samo svaka mu čast. Ne moraš raditi baš ništa, a plata već godinama svakog prvog, uredno u sekundicu...i to mašala plata, i uvijek raste. A ti samo šupljiraš i šupljiraš, i što je najbolje - oni te još i vole zbog tog. Živio Dayton.
Mastermind30

#4889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

nosara wrote:
Zasto??
Hasanbegović

#4890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hasanbegović »

Poraz Lagumdzijino-Komšićeve političke doktrine......
Citiram današnju izjavu Tihića "U ovim prilikama to je možda najbolje rješenje koje će osigurati i to da svaki narod bira svoje predstavnike, da nema asimetričnih rješenja i da nema treće izborne jedinice"

Izgleda da je to dogovoreno uz pomoć MZ.
Hafis

#4891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Možda najbolje rješenje koje će osigurati i to da svaki narod bira svoje predstavnike
I meni se čini da je Tihić možda i u pravu.
Nekako mi logično. Jer što će ti predstavnici ako ih ne možeš izabrati.
Hasanbegović

#4892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hasanbegović »

Hafis wrote:
Možda najbolje rješenje koje će osigurati i to da svaki narod bira svoje predstavnike
Točno, po toj matrici uz Željka Komšića padaju Vlajki i Budimir.....

Trebaju se još Bošnjacii Hrvati dogovoriti da li na lokalnoj razini recimo gradonačelnike biraju građani ili narodi....
Da li će u Mostaru Bošnjaci birati svog gradonačelnika ili će im gradonačelnika birtai brojniji narod da li onda leti s gradonačelničkog mjesta SDU-ov kandidat Ivo Komšić....
vee-jay

#4893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Platformas wrote:
Željko Komšić: Kome je stalo do BiH, uzeće oružje ako RS pokuša otcjepljenje!

“Budala je onaj ko misli da tako neće biti ako se pokuša otcijepiti dio zemlje. Možemo se nadmudrivati, prepirati, svađati... Svašta nešto može, mada je to ’svašta’ najčešće besmisleno. Ali cijepati zemlju, sigurno vodi u rat! Zato je to glupa politika! O svemu možemo razgovarati, ali o tome da li BiH ostaje cijela, ne možemo nikako!”

INTERVJU - Oslobodjenje
Za koga uzeti oruzje i boriti se, za dinastiju Izetbegovic?
Ona fora "borba za Bosnu i Hercegovinu" je vec jednom popusena.
Dobro, a) gdje je problem u citatu b) kako je glasilo pitanje na odgovor Komsica i c) gdje se moze naci recenica u naslovu?
Basvod wrote: Nije poenta da li je pravu ili nije. U pravu je i Dodik u vecini svojih radikalnih govora. Skoro svi politicari u BiH su vecinom u pravu, osim oni par komunisticko-multietnickih zanesenjaka. Samo cemu to, cemu zveckanje oruzem ili ono nedavno hvalisanje kako je pucao po ljudima u RS.
Pises o vecini? Nabroj 5 Dodikovih radikalnih izjava u kojima je Dodik u pravu. Hvala unaprijed.
Ko su komunisticko-multietnicki zanesenjaci? Moze li definicija? I da li to znaci da je Dodik vise u pravu od tih komunisticko-multietnickih zanesenjaka?

Jebote kakvi likovi pisu na ovom forumu... Stvarno ne shvatam kako ovi SDA tinejdzeri misle da svojim glupostima pomognu svojoj stranci...
Opetja033 wrote:
:thumbup:
Interesantno da potpisujes prvi dio posta a drugi ne kometiras.
nosara wrote: S druge strane, ponovicu opet, ubijedjen sam da bi i bosnjacka "krema" jos jucer prihvatila neku "pravednu" podjelu BiH...
Sa ovim je @nosara u potpunosti u pravu. Naravno, toga je u Bosnjaka bilo i prije ali kako trend izgleda, radikalizacija Bosnjaka (prvenstveno kroz SDA) vodi sve vise ka tematiziranju te mogucnosti kao jedne od "realnih" opcija. Sad se tek moze vidjeti kakvu je gresku napravila SDP sa koketiranjem sa bosnjackim nacionalizmom pred prosle izbore. Upravo to koketiranje je dovelo do toga da se SDA jos vise okrene nacionalizmu i radikalnim razmisljanjima (jer jedino na tim temama mogu ostati na vlasti). Jedino Bosnjaci mogu ukinuti BiH i - nazalost - kroz svoju radikalizaciju upravo to polako i cine.
SarajevoBH

#4894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by SarajevoBH »

Komšić je samo rekao ono što misli većina u Federaciji.Medjutim on je predsjednik drzave i mislim da nije na ovaj nacin trebao odgovoriti tj. podizati tenzije.Svaki pokušaj destrukcije BIH ne vodi na dobro ni u BIH ni u regionu.Mislim da na Dodikove izjave ne treba obracati paznju.Još jedan pucanj u prazno
Mastermind30

#4895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

Sa ovim je @nosara u potpunosti u pravu. Naravno, toga je u Bosnjaka bilo i prije ali kako trend izgleda, radikalizacija Bosnjaka (prvenstveno kroz SDA) vodi sve vise ka tematiziranju te mogucnosti kao jedne od "realnih" opcija. Sad se tek moze vidjeti kakvu je gresku napravila SDP sa koketiranjem sa bosnjackim nacionalizmom pred prosle izbore. Upravo to koketiranje je dovelo do toga da se SDA jos vise okrene nacionalizmu i radikalnim razmisljanjima (jer jedino na tim temama mogu ostati na vlasti). Jedino Bosnjaci mogu ukinuti BiH i - nazalost - kroz svoju radikalizaciju upravo to polako i cine.
Bosnjaci (uglavnom) su dali sansu SDP-u 2010 i dobili su skoro isto sto i 2000-2002, to govori da Bosnajci bas i nisu skloni radikalizmu do te mjere kao sto Dodik radi i ne moze se tu bas govoriti o radikalizmu, neke stvari su samo odgovor na politiku SDP-a

Ne znam gdje se tacno ogleda taj radiklizam kod SDA??, rekao bih da vise Komsic igra na tu foru u cemu svjedoci i ova izjava kao i neke Zlatkove ranije tipa "Zapadne Njemacke"
Kao sto kod nas obicno biva SDA ce dobiti naredne izbore na racun loseg SDP-a i obratno, nema tu nekih ozbiljnih politika.
vee-jay

#4896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

prvi
Hasanbegović

Hasanbegović wrote:Poraz Lagumdzijino-Komšićeve političke doktrine......
Citiram današnju izjavu Tihića "U ovim prilikama to je možda najbolje rješenje koje će osigurati i to da svaki narod bira svoje predstavnike, da nema asimetričnih rješenja i da nema treće izborne jedinice"

Izgleda da je to dogovoreno uz pomoć MZ.

drugi
Hafis

Hafis wrote:
prvi
Hasanbegović wrote:
Hafis wrote:
Točno, po toj matrici uz Željka Komšića padaju Vlajki i Budimir.....

Trebaju se još Bošnjacii Hrvati dogovoriti da li na lokalnoj razini recimo gradonačelnike biraju građani ili narodi....
Da li će u Mostaru Bošnjaci birati svog gradonačelnika ili će im gradonačelnika birtai brojniji narod da li onda leti s gradonačelničkog mjesta SDU-ov kandidat Ivo Komšić....

Draga SDA. Ovo je tako jebeno providno i jadno da bi trebalo biti zakonom zabranjeno. Na ovom forumu se tako nakotilo vase djecurlije da bi vas trebalo deset godina banirati sa citave planete, ne da bi SDP preuzela vase mjesto, nego samo da mi na ovom forumu malo predahnemo...
motorola01

#4897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

Sam sa sobom muhabeti :D
motorola01

#4898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by motorola01 »

Mastermind30 wrote:
Bosnjaci (uglavnom) su dali sansu SDP-u 2010 i dobili su skoro isto sto i 2000-2002, to govori da Bosnajci bas i nisu skloni radikalizmu do te mjere kao sto Dodik radi i ne moze se tu bas govoriti o radikalizmu, neke stvari su samo odgovor na politiku SDP-a

Ne znam gdje se tacno ogleda taj radiklizam kod SDA??, rekao bih da vise Komsic igra na tu foru u cemu svjedoci i ova izjava kao i neke Zlatkove ranije tipa "Zapadne Njemacke"
Kao sto kod nas obicno biva SDA ce dobiti naredne izbore na racun loseg SDP-a i obratno, nema tu nekih ozbiljnih politika.
Sve apsolutno tacno, samo sto SDA nije jos dobila sljedece izbore. Ima jos godina do njih i ko zna sta ce se sve jos dogoditi. Bice burno ove jeseni i zime.
Paranoid

#4899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

vee-jay wrote: Sa ovim je @nosara u potpunosti u pravu. Naravno, toga je u Bosnjaka bilo i prije ali kako trend izgleda, radikalizacija Bosnjaka (prvenstveno kroz SDA) vodi sve vise ka tematiziranju te mogucnosti kao jedne od "realnih" opcija. Sad se tek moze vidjeti kakvu je gresku napravila SDP sa koketiranjem sa bosnjackim nacionalizmom pred prosle izbore. Upravo to koketiranje je dovelo do toga da se SDA jos vise okrene nacionalizmu i radikalnim razmisljanjima (jer jedino na tim temama mogu ostati na vlasti). Jedino Bosnjaci mogu ukinuti BiH i - nazalost - kroz svoju radikalizaciju upravo to polako i cine.
1. SDP je uspio doći na vlasta zahvlajujuci bošnjačkim glasovima,
2. SDA je skinuta sa vlasti jer su izgubili priličan broj bošnjačkih glasova..

Navedi mi primjer "radikalizacije" bošnjaka?
Mastermind30

#4900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mastermind30 »

motorola01 wrote:
Mastermind30 wrote:

Sve apsolutno tacno, samo sto SDA nije jos dobila sljedece izbore. Ima jos godina do njih i ko zna sta ce se sve jos dogoditi. Bice burno ove jeseni i zime.
Imas pravo ali prateci logiku birackog tjela red je na SDA, ne zbog kvaliteta same SDA nego zbog katastrofalne politike SDP-a, ljudi kazne SDP glasajuci za SDA i obratno
Post Reply