Covjece samo sam iznio svoje misljenje, nije mi jasno zasto se toliko brecas i vrijedjas kao da je nesto na licnoj osnovi.
Evo, jos jednom - Ne smeta mi i nije mi problem
Moderator: Benq
Vrijedi ali samo zadnja subota u mjesecu.REDDEVILS wrote:Ja sam odlucio i uzecu Sony KD-55XE9005 i nadam se da ce me dobro sluziti narednih 4-5 godina. Uglavnom tv necu koristiti samo za gledanje SD i FHD kanala vec i za Netflix koji nudi sadrzaje u UHD formatu HBO GO i Playstation 4 pro 4K a tu je i YouTube koji također nudi sadrzaj u 4K formatu i na kraju imamo i filmove u UHD 4K formatu i neznam kako neko moze reci da je 4K tv neiskoristen potencial![]()
Samo me zanima dali na kraju mjeseca u mobilmedia jos postoji mogucnost za -10% uz cek od penzije jer imam penzionera u kuci
Kad već imaš takav budget cca 3500 a ranije si imao plazmu onda definitivno razmisli o kupovini 55'' OLEDa koji su tu negdje sa cijenom. Jedino OLED će ti biti napredak u odnosu na to što već imaš.rida1976 wrote:Koje su osnovne razlike između XE8577/XE8505 i XE9005? Vidim da je kod prva dva cijena ista, pa pretpostavljam da je samo razlika u boji. Zanima me šta dobijam više sa serijom 9? Naime, išao bih radije na 65 inča, i tu je serija 8 3349 KM, dok mi je 65 inča preskup , više od 4.500 KM. Ili da idem na 55 inča XE9005 koji je 2.855 KM? Napomena, trenutno sam na plazmi 42 inča i svakako da bi upgrade na 55 bio dobar, ali sa druge strane volio bih odmah ubosti 65-cu. Šta mislite pametni ljudi?
Ma ono što me odbiija od LG generalno jeste taj njihov WebOS, tj. nemogućnost EON-a na istom. Slažem se da je OLED bolja opcija, kad su u pitanju ostale stavkezomri wrote:Kad već imaš takav budget cca 3500 a ranije si imao plazmu onda definitivno razmisli o kupovini 55'' OLEDa koji su tu negdje sa cijenom. Jedino OLED će ti biti napredak u odnosu na to što već imaš.rida1976 wrote:Koje su osnovne razlike između XE8577/XE8505 i XE9005? Vidim da je kod prva dva cijena ista, pa pretpostavljam da je samo razlika u boji. Zanima me šta dobijam više sa serijom 9? Naime, išao bih radije na 65 inča, i tu je serija 8 3349 KM, dok mi je 65 inča preskup , više od 4.500 KM. Ili da idem na 55 inča XE9005 koji je 2.855 KM? Napomena, trenutno sam na plazmi 42 inča i svakako da bi upgrade na 55 bio dobar, ali sa druge strane volio bih odmah ubosti 65-cu. Šta mislite pametni ljudi?
Imaš c7 za 3850, za gotovinu možeš spustiti još za 5-10% kod svih prodavača.
edit: b7 još jeftiniji za stoju a razlika je što je b7 ravni ekran naspram c7-curved. dakle, bolji b7
Ma vidi nešto, cilj mi je smanjivati broj daljinskih a ne povećevati. Daj d3, daj satelitski, daj android box..daj..daj..šta će nam onda ove silne tehnologije u novim tv ako moramo za svaku dodatnu funkciju uzimati poseban uređajzomri wrote:To mozes srediti jednim android boxom od 100kmgovorimo o dvije tri klase boljoj slici za malo visu cijenu. Opet svako za sebe zna sta su prioriteti.
Ti ne znas ni sta pises. Ne moze kanal imati los upscaling nego televizor. Upscaling ti je kada neki kanal ima manju rezoluciju od nativne rezolucije televizora pa onda TV radi upscaling da bi kanal manje rezolucije prikazao na cijelom ekranu.Rugafet wrote:Ma pusti tu pricu. Mislim da je trenutno kod naske kupovina skupljih teveoveova i gledanje na njima sd kanala (nasih kablovskih operatera) ili jos gore onih koji imaju los upscaling cisti overkill da ne kazem bacanje para. Sve dok se 'ulazni signal' ne popravi sve je na guzove, razlika izmedju nekog srednje skupog filipsa i skupog samsunga ili sonyja npr. na ovim kanalima koje trenutno gledamo ne vrijedi te razlike u cijeni.
XE9005 je perfekcija od LED TV-a ali je ipak i dalje LED TV pa i ja glasam da ako nekako mozes uzmes OLED.rida1976 wrote:Koje su osnovne razlike između XE8577/XE8505 i XE9005? Vidim da je kod prva dva cijena ista, pa pretpostavljam da je samo razlika u boji. Zanima me šta dobijam više sa serijom 9? Naime, išao bih radije na 65 inča, i tu je serija 8 3349 KM, dok mi je 65 inča preskup , više od 4.500 KM. Ili da idem na 55 inča XE9005 koji je 2.855 KM? Napomena, trenutno sam na plazmi 42 inča i svakako da bi upgrade na 55 bio dobar, ali sa druge strane volio bih odmah ubosti 65-cu. Šta mislite pametni ljudi?
Jesil siguran da je c7 curved??? na technoshop stranici evo gledam, ne izgleda mi kao curvedzomri wrote:Kad već imaš takav budget cca 3500 a ranije si imao plazmu onda definitivno razmisli o kupovini 55'' OLEDa koji su tu negdje sa cijenom. Jedino OLED će ti biti napredak u odnosu na to što već imaš.rida1976 wrote:Koje su osnovne razlike između XE8577/XE8505 i XE9005? Vidim da je kod prva dva cijena ista, pa pretpostavljam da je samo razlika u boji. Zanima me šta dobijam više sa serijom 9? Naime, išao bih radije na 65 inča, i tu je serija 8 3349 KM, dok mi je 65 inča preskup , više od 4.500 KM. Ili da idem na 55 inča XE9005 koji je 2.855 KM? Napomena, trenutno sam na plazmi 42 inča i svakako da bi upgrade na 55 bio dobar, ali sa druge strane volio bih odmah ubosti 65-cu. Šta mislite pametni ljudi?
edit: b7 još jeftiniji za stoju a razlika je što je b7 ravni ekran naspram c7-curved. dakle, bolji b7
Upravu si, izgleda da su ukinuli to u ovim serijama. C6 je bio curved.rida1976 wrote:Jesil siguran da je c7 curved??? na technoshop stranici evo gledam, ne izgleda mi kao curvedzomri wrote:Kad već imaš takav budget cca 3500 a ranije si imao plazmu onda definitivno razmisli o kupovini 55'' OLEDa koji su tu negdje sa cijenom. Jedino OLED će ti biti napredak u odnosu na to što već imaš.rida1976 wrote:Koje su osnovne razlike između XE8577/XE8505 i XE9005? Vidim da je kod prva dva cijena ista, pa pretpostavljam da je samo razlika u boji. Zanima me šta dobijam više sa serijom 9? Naime, išao bih radije na 65 inča, i tu je serija 8 3349 KM, dok mi je 65 inča preskup , više od 4.500 KM. Ili da idem na 55 inča XE9005 koji je 2.855 KM? Napomena, trenutno sam na plazmi 42 inča i svakako da bi upgrade na 55 bio dobar, ali sa druge strane volio bih odmah ubosti 65-cu. Šta mislite pametni ljudi?
Možda on nije zažalio ali se po mom mišljenju debelo zajebaoMr.Who wrote:Brat je gledao te LG OLED i upoređivao.Na kraju naleti na XE9005 open box i uzme njega.Nije "stotinke" požalio.
Slicna su oba pa uzmi onaj cija ti velicina vise odgovara.Starday wrote:Vrijedi li dati 300 KM vise, pa umjesto Samsung 50MU6172, kupiti Sony 55XE7005? Oba imaju VA panele (odlucio sam da uzmem TV sa VA panelom), zanimaju me ostale prednosti i mane jednog u odnosu na drugi?
Pa mogao je kupiti dva Sony-a tako da sigurno nije!zomri wrote:Možda on nije zažalio ali se po mom mišljenju debelo zajebaoMr.Who wrote:Brat je gledao te LG OLED i upoređivao.Na kraju naleti na XE9005 open box i uzme njega.Nije "stotinke" požalio.
Ista im je cijena, o čemu pričaš?Mr.Who wrote:
Pa mogao je kupiti dva Sony-a tako da sigurno nije!
Edit: Sad sam malo detaljnije pogledao snimak i mogu primjetiti da je slika na Sony-u detaljnija.Pogledaj iza gola kada prikazuje prostor gdje fotografi sjede. Na LG isto kao da hodaju po nekoj plohi.Sama trava itd.Mada ovaj snimak nije realan prikaz stanja stvari.
Oba tv su u dynamic modu pa su zato boje pojacane. Kad se to postavi u kalibrirane postavke LCD ma kako dobar bio nije ni ista liga sa OLEDom.CooK wrote:Prvo da je OLED duplo skuplji od 55XE9005 i ja bih prije njega uzeo ali cinjenica je da nije.
Drugo, na OLED-u sa prvog videa su previse pojacane boje i zato trava izgleda detaljnije na XE9005 a kao da fotografi hodaju na jednobojnoj plohi na OLED-u. Na bilo kojem televizoru kada previse pojacas boje gube se nijanse i detalji u bojama jer kada je neka povrsina iste boje a druge nijanse TV sa pojacanim bojama ce to prikazati sve u jednoj nijansi bez detalja.
Trece, glupo je uopste porediti OLED i LCD/LED TV. OLED je cista perfekcija i jedina njegova mana je burn in ali sta je - tu je. Dosad nije napravljen perfektan televizor i CRT televizori za koje se i danas smatra da su najbolji po pitanju kvalitete slike imaju manu da im je crna boja losa tokom dana ili na jakom osvjetljenju radi toga sto crne povrsine na CRT ekranima apsorbuju svjetlost i postaju sive.
I da me se ne shvati pogresno, 55XE9005 je odlican TV. Ustvari toliko je dobar da kada sam ga vidio nisam mogao vjerovati koliko je LCD/LED tehnologije daleko dogurala ali nijedan LED TV pa ni vrhunski XE9005 ne moze parirati OLED-u.