Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
šrilančananin

#4876 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

Bodkin wrote:sama cinjenica da su bargnani i kleiza na listi diskvalifikuje ovu listu :D
A ti i danas po listi, tranzicija u tebe nula bodova .?
Bodkin

#4877 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

šrilančananin wrote:
Bodkin wrote:sama cinjenica da su bargnani i kleiza na listi diskvalifikuje ovu listu :D
ja i svi ostali koji sad vidjeli cijelu listu
hrastov žižak

#4878 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by hrastov žižak »

treba na svakoj stranici pljuvat po njoj :D
šrilančananin

#4879 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

Bodkin wrote:
šrilančananin wrote:
ja i svi ostali koji sad vidjeli cijelu listu
Stvarno si lik. Nije ok, jucer si na 20 postova rekao da to i nije nesto, jos malo pa ćeš mozda i imati mogucnosti dokazati to sto govoris, a i personaliziras svoje ja, stavljas ga ispred drugih, a drugi su ok prema tebi, razumijes li. ?
Bodkin

#4880 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

šrilančananin wrote:
Stvarno si lik. Nije ok, jucer si na 20 postova rekao da to i nije nesto, jos malo pa ćeš mozda i imati mogucnosti dokazati to sto govoris, a i personaliziras svoje ja, stavljas ga ispred drugih, a drugi su ok prema tebi, razumijes li. ?
ti imas nesto protiv mene? dakle daj mi citiraj 8 postova, samo 8.drugo, gdje ja to potcjenjujem druge sagovornike? opet daj post

pola foruma kaze da drazen nije najbolji i to ih cak i iz hr ima i ti meni nesto govoris
šrilančananin

#4881 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

Bodkin wrote:
šrilančananin wrote:
ti imas nesto protiv mene? dakle daj mi citiraj 8 postova, samo 8.drugo, gdje ja to potcjenjujem druge sagovornike? opet daj post

pola foruma kaze da drazen nije najbolji i to ih cak i iz hr ima i ti meni nesto govoris
Ne, samo ti kazem da pola foruma nisu eminentiji strucnjaci od ljudi koji su birali, uzivam te citati, sto se tice potcjenjivanja ti to nesvijesno ili jednostavno osnove kulture nedostaju, koda nas se nikada ja ne stavlja u prvi plan, svi i ja, ne ja i svi, to je tvoja sramota ili bi trebala biti, vjeruj. Toliko puno znas, al' to je sve plitko, vrlo.
saphir_

#4882 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Nikos Galis nije na spisku ali procitajte samo ovog od hrvatskog kolumniste:

Kakav je to igrač bio! Nezaustavljivi stroj za koševe, najbolji napadač svog vremena. Da, bolji čak i od jednog Dražena Petrovića. Toliko moćan i nezaustavljiv da su protivnički treneri na njemu pokušavali "patentirati" princip "njega puštaj, ostale čuvaj".

Pa cak i Drazenov brat kaze:

Code: Select all

"Dražen mi je brat, ali moj glas za najboljeg igrača ide Galisu."
Sam Drazen za njega je rekao:

"Volio bih igrati s njim u istoj momčadi, samo da mu mogu asistirati i gledati kako zabija..."

Za vise, procitati na: http://www.hrsport.net/kolumne/461083/j ... u-kosarku/

Sta cemo sad?
Last edited by saphir_ on 20/09/2013 14:33, edited 1 time in total.
Havatar

#4883 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

hrastov žižak wrote:treba na svakoj stranici pljuvat po njoj :D
Da im nikad vise ne padne na pamet da naprave ovakvu glupost :mrgreen:
šrilančananin

#4884 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

To je kontekst pojedinca izasao na net. hr, zamisli. Lijepo je vidjeti borbu da se Drazenu ospori titula najboljeg kosarkasa Europe u povijesti, cita se, ali nedovoljno, vjeruj.
Mustang1

#4885 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Joj je'l ovo MoKe prenosi kosarku :lol: :lol: :lol: :lol:
Lakat Jebić

#4886 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Lakat Jebić »

Mustang1 wrote:Joj je'l ovo MoKe prenosi kosarku :lol: :lol: :lol: :lol:
i opet ne konta sta se desava na terenu :D
Renta

#4887 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Renta »

saphir_ wrote:Nikos Galis nije na spisku ali procitajte samo ovog od hrvatskog kolumniste:

Kakav je to igrač bio! Nezaustavljivi stroj za koševe, najbolji napadač svog vremena. Da, bolji čak i od jednog Dražena Petrovića. Toliko moćan i nezaustavljiv da su protivnički treneri na njemu pokušavali "patentirati" princip "njega puštaj, ostale čuvaj".

Pa cak i Drazenov brat kaze:

Code: Select all

"Dražen mi je brat, ali moj glas za najboljeg igrača ide Galisu."
Sam Drazen za njega je rekao:

"Volio bih igrati s njim u istoj momčadi, samo da mu mogu asistirati i gledati kako zabija..."

Za vise, procitati na: http://www.hrsport.net/kolumne/461083/j ... u-kosarku/

Sta cemo sad?

Je, ovo je epski propust ako nema Galisa.
Sjećam ga se vrlo dobro, praktički je sam uz malu asistenciju Yanakisa Grčkoj donio prvu titulu Europskog prvaka.
Možda većeg europskog šutera nismo vidjeli od njega.
Mustang1

#4888 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Jos ni jedan dogadjaj na terenu nije pogodio :lol: :lol: Kaze poeni a nisu poeni .. Faul a nije faul :lol: :lol:
uglavnomja

#4889 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

Mustang1 wrote:Jos ni jedan dogadjaj na terenu nije pogodio :lol: :lol: Kaze poeni a nisu poeni .. Faul a nije faul :lol: :lol:

tln :D
Mustang1

#4890 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Ja sam pustio sebi muziku i ugasio ovog debila .. Hajd svakako nije neka bitna utakmica niti je zanimljiva uopste :D Sreca pa su angazovali Avdica majke mi zamislite da moramo slusati ovog u finalu npr. :D
Bodkin

#4891 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

šrilančananin wrote:
Bodkin wrote:
šrilančananin wrote:

Ne, samo ti kazem da pola foruma nisu eminentiji strucnjaci od ljudi koji su birali, uzivam te citati, sto se tice potcjenjivanja ti to nesvijesno ili jednostavno osnove kulture nedostaju, koda nas se nikada ja ne stavlja u prvi plan, svi i ja, ne ja i svi, to je tvoja sramota ili bi trebala biti, vjeruj. Toliko puno znas, al' to je sve plitko, vrlo.
uh jebote, ispadoh nekulturan sto sam rekao da je dirk bolji od drazena :D nemoj me zajebavati
šrilančananin

#4892 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

@ bodkin

Kazem da lose rezoniras, fakat i nisi shvatio sto sam ti rekao, meni je to osobno zalosno, al' takav je zivot, nekom sreca , nekom tuga.
Bodkin

#4893 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

sto imam osjecaj da se italijanima ne igra bas previse i opet vode
saphir_

#4894 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

šrilančananin wrote:To je kontekst pojedinca izasao na net. hr, zamisli. Lijepo je vidjeti borbu da se Drazenu ospori titula najboljeg kosarkasa Europe u povijesti, cita se, ali nedovoljno, vjeruj.
pa eto imaju i tvoji koji misle drugacije pa ne guraju onog svog kao najboljeg iako je njihov.
I nije ovo nikakvo osporavanje Drazena kao igraca, nego sam samo napravio usporedbu kako za jednog Galisa nema mjesta ni medju 30 najboljih evropljana ali zato tu je uredno jedan Kleiza i Barnjani sto samo pokazuje da ta lista nije relevantna.
CSKA

#4895 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by CSKA »

Izgleda da ce Srbija sa Italijanima za sedmo mjesto.
It_is_a_Leclerc

#4896 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by It_is_a_Leclerc »

Moke je genije.

Ajd što nepotrebno forsira hrvatske izraze, pa se čovjek ubi od "zgoditaka" i sličnih frazema, al' što čovjek nikako ne zna pravila... :lol:

U jednoj utakmici prije koji dan je, nakon što je čovjek promašio obruč, rekao - "Evo trojke.....Ne znam zašto nisu priznali" :lol:
saphir_

#4897 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

maloprije za onaj sut ukrajinca kaze ovo je bilo kamena s ramena :D
Mustang1

#4898 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

Dodje mi da opet zaplacem :( :(

JohnnyS

#4899 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by JohnnyS »

Jedan od najglupljih argumenata u raspravi je da je neki izbor točan jer su ga uradili ljudi koji se time bave. Slijedeći tu logiku možemo odmah zatvoriti sve forume svijeta... Zašto bismo kritizirali ijednog trenera na planeti? Pa on sigurno bolje zna taj sport nego mi jer od toga živi, a mi naprđujemo... Reći da film ne valja? Pa školovan režiser ga snimao... Ne valja kurcu neka pjesma? Eto pa ti bolju snimi...

Argument da je Dražen najbolji europski igrač jer su ga drugi košarkaši izabrali je totalna glupost.

Najbolji igrač bi se trebao birati na temelju nekih opipljivih kriterija, i ja sam za to da moderator premjesti sve ove upise (ako mu se da :D ) na neku novu temu gdje bismo mi mogli odabrati kriterije bitne za najboljeg europskog igrača svih vremena pa da nastavimo diskusiju....
šrilančananin

#4900 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by šrilančananin »

U svakom slucaju mozes birati bilo gdje, ali po svemu, Drazen je opet broj 1, toliko je uspjesan da je drugi daleko iza, ako malo pratis igru znas kolike je trofeje dao klubovima i reprezntacija za koje je igrao. U svakom tom uspjehu je bio lider, a to je valjda dovoljno da covjek koji je preko 40 koseva po utakmici i u NBA ligi ubacivao ipak bude dva pedlja ispred.
Locked