sve partije u nas su budžetske. i sve pričaju o boljitku države, i to je isto.
SDP
- JThomas
#48726 Re: SDP
pa šefik će imati 70 godina staža u raznim organima vlasti kad umre...
- Leverage
#48727 Re: SDP
Od njihovog parlamentarnog rada ima malo ili ni malo koristi za običnog građanina ako su opozicija. A sa ovom političkom filozofijom biće vječna opozicija.cadburry wrote: Vidi prijatelju, problem je što mi imamo različita očekivanja od njih.
Oni su za mene i samo parlamentarci i ja od njih očekujem: da glasaju na sjednicama onako kako bih ja glasao, ukazuju na prevare, kriminal i javašluk, postavljaju važna pitanja i pokrecu vazne inicijative i prijedloge zakona. Oni su moja ocekivanja iskunili od 2014. do 2018. i zasluzili su opet moje povjerenje (nazalost, nisam ni za jednog glasao - za Damira jer nije u mojoj izbornoj jedinici, a dvoumio sam se izmedju Sase i Pedje Kojovica i posto sam na vec 3 listica zaokruzio SDP, za drzavni parlament sam za Pedju glasao).
Ti od njih ocekujes da privuku glasove za SDP. To je meni, kao nekome ko je samo glasac, totalno irelevantno. Necu ja sad glasat za Sebiju jer je vec ona ko biva dosta glasova privukla. Mislim da te unutarstranacke stvari ne trebas ni rjesavati na forumu, nego u partiji (niste valjda djabe pioniri unutarstranacke demokratije i dijaloga postali nakon sto ste onog varalicu od Z. Lagumdzije nabili nogom) jer hem nemas relevantnog sagovornika ovdje, hem to sto pises nema plaho nekog efekta.
E to je, prijatelju, ono o čemu ja pričam.
- _Reds_
#48728 Re: SDP
SDP se ni za 10 godina nece vratiti.
Gledam na FB, kandidat SDP-a neki, nada se da ce dobiit mandat, 3. na listi, a nosioc zakucao. Pita ga neki lik koliko u tvoja izborna jednica daje mandata, kaze on, ma to je matematika ne bavim se time.
Ne zna ni kako se mandati dijele.
Ovo je samo mali primjer, zasto je SDP, tu gdje jeste.
Gledam na FB, kandidat SDP-a neki, nada se da ce dobiit mandat, 3. na listi, a nosioc zakucao. Pita ga neki lik koliko u tvoja izborna jednica daje mandata, kaze on, ma to je matematika ne bavim se time.
Ne zna ni kako se mandati dijele.
Ovo je samo mali primjer, zasto je SDP, tu gdje jeste.
-
invincible1921
#48729 Re: SDP
Zar Sefko nije bio neki sudija ...tuzilac ili sta vecJThomas wrote:pa šefik će imati 70 godina staža u raznim organima vlasti kad umre...![]()
- Leverage
#48730 Re: SDP
I ta priča kako su to unutarpartijske stvari koje se rješavaju iza zatvorenih vrata.
E pa to nije SDP kakvog ja želim da vidim, takav SDP je otuđen od onih radi kojih postoji - radnika, nezaposlenih i generalno obespravljenih i sirotinje.
Kad se SDP otvori prema običnom čovjeku onda će ga običan čovjek i doživljavati kao da mu pripada. A ovakav SDP sa funkcionerima do kojih ne možeš doći je jednostavno elitistički preko svake mjere.
Predsjednik SDP-a treba da se podmiruje u Bingu i Konzumu, da šeta po gradu i pozdravlja se s ljudima, da ih sasluša šta god da mu imaju reći.
Da pokaže da je jedan od njih. To je SDP kakvog ja želim i za kakav se borim.
E pa to nije SDP kakvog ja želim da vidim, takav SDP je otuđen od onih radi kojih postoji - radnika, nezaposlenih i generalno obespravljenih i sirotinje.
Kad se SDP otvori prema običnom čovjeku onda će ga običan čovjek i doživljavati kao da mu pripada. A ovakav SDP sa funkcionerima do kojih ne možeš doći je jednostavno elitistički preko svake mjere.
Predsjednik SDP-a treba da se podmiruje u Bingu i Konzumu, da šeta po gradu i pozdravlja se s ljudima, da ih sasluša šta god da mu imaju reći.
-
invincible1921
#48731 Re: SDP
Eee druze moj ...celni ljudi SDPa se tako ne ponasaju ni prema clanovima, a kamol gradjanima. "Separei" se vazda naprave.Leverage wrote:I ta priča kako su to unutarpartijske stvari koje se rješavaju iza zatvorenih vrata.
- Leverage
#48732 Re: SDP
Mislim da smo to već svi onako unisono zaključili.invincible1921 wrote: Eee druze moj ...celni ljudi SDPa se tako ne ponasaju ni prema clanovima, a kamol gradjanima. "Separei" se vazda naprave.![]()
Postavlja se pitanje šta dalje.
-
invincible1921
#48733 Re: SDP
Pa evo za pocetak bruku ljudi od sekeratara, pa do ljudi zaduzenih za istrazivanja je reklo podnijet ostavke u slucaju porazaLeverage wrote:Mislim da smo to već svi onako unisono zaključili.invincible1921 wrote: Eee druze moj ...celni ljudi SDPa se tako ne ponasaju ni prema clanovima, a kamol gradjanima. "Separei" se vazda naprave.![]()
Postavlja se pitanje šta dalje.
- Leverage
#48734 Re: SDP
Što se mene tiče predsjednik partije, svi kantonalni i regionalni predsjednici ogranaka i svi koje su oni imenovali trebaju da ponude članstvu mandat na raspolaganje, da svi odluče o tome ko zaslužuje da ostane, a ko ne nakon ovog poraza.invincible1921 wrote: Pa evo za pocetak bruku ljudi od sekeratara, pa do ljudi zaduzenih za istrazivanja je reklo podnijet ostavke u slucaju porazapa vidjet cemo prvo hocel to se ispostovat
Jedva čekam da vidim kad se slegne prašina oko brojanja glasova šta će napraviti od svega toga.
U svakom slučaju inicirat ću okupljanje onih koji su nezadovoljni ovakvim vođenjem partije.
- _Reds_
#48735 Re: SDP
Leverage wrote:I ta priča kako su to unutarpartijske stvari koje se rješavaju iza zatvorenih vrata.
- drug_profi
#48736 Re: SDP
Sve stranke moraju se udruziti u istjerivanju na cistac ovih manipulacija. Rucno brojanje svih listića na jednom mjestu pod nadzorom. Mora se utvrditi da li je izborni proces bez laziranja. Ako nije, onda su i sve prethodne vlasti, a narocito zadnja pod sumnjom nelegalnosti.
AKo se utvrde manipulacije, krivicno gonjenje svih, od posmatraca, clanova oddbora, do CIK-a i sve koje se moze povezati.
A onda utvrditi sistem koji se ne moze lazirati. Masine, elektronika....pa ni u Pakistanu vise nema listica na izborima. Masina, simboli i tasteri.
AKo se utvrde manipulacije, krivicno gonjenje svih, od posmatraca, clanova oddbora, do CIK-a i sve koje se moze povezati.
A onda utvrditi sistem koji se ne moze lazirati. Masine, elektronika....pa ni u Pakistanu vise nema listica na izborima. Masina, simboli i tasteri.
- Leverage
#48737 Re: SDP
Apsolutno. Umjesto da se bave ovim oni se bave sastavljanjem koalicija dok se po nekim livadama otvaraju vreće.drug_profi wrote:Sve stranke moraju se udruziti u istjerivanju na cistac ovih manipulacija. Rucno brojanje svih listića na jednom mjestu pod nadzorom. Mora se utvrditi da li je izborni proces bez laziranja. Ako nije, onda su i sve prethodne vlasti, a narocito zadnja pod sumnjom nelegalnosti.
-
invincible1921
#48738 Re: SDP
Evo za pocetak da ti odma bacim jedan demant iz rukovodstva...oni ne smatraju da su izgubiliLeverage wrote:Što se mene tiče predsjednik partije, svi kantonalni i regionalni predsjednici ogranaka i svi koje su oni imenovali trebaju da ponude članstvu mandat na raspolaganje, da svi odluče o tome ko zaslužuje da ostane, a ko ne nakon ovog poraza.invincible1921 wrote: Pa evo za pocetak bruku ljudi od sekeratara, pa do ljudi zaduzenih za istrazivanja je reklo podnijet ostavke u slucaju porazapa vidjet cemo prvo hocel to se ispostovat
Jedva čekam da vidim kad se slegne prašina oko brojanja glasova šta će napraviti od svega toga.
U svakom slučaju inicirat ću okupljanje onih koji su nezadovoljni ovakvim vođenjem partije.
- drug_profi
#48739 Re: SDP
Pa i nisu, ali ne svojom zaslugom, već samo zato što SDA nije pobijedila, niti iko želi u koaliciju sa njom.invincible1921 wrote:
Evo za pocetak da ti odma bacim jedan demant iz rukovodstva...oni ne smatraju da su izgubili
- Leverage
#48740 Re: SDP
Ti stvarno misliš da ja ne pratim šta oni pričaju ili ne pričaju ovih dana.invincible1921 wrote: Evo za pocetak da ti odma bacim jedan demant iz rukovodstva...oni ne smatraju da su izgubili
Reci mi nešto novo.
- Leverage
#48741 Re: SDP
Ti stvarno misliš da ja ne pratim šta oni pričaju (ili ne pričaju) ovih dana?invincible1921 wrote: Evo za pocetak da ti odma bacim jedan demant iz rukovodstva...oni ne smatraju da su izgubili
Reci mi nešto novo.
-
invincible1921
#48743 Re: SDP
Pa znam da pratis zato i kazem i onda ti ide prica sto bi podnijeli ostavke kad nismo izgubiliLeverage wrote:Ti stvarno misliš da ja ne pratim šta oni pričaju ili ne pričaju ovih dana.invincible1921 wrote: Evo za pocetak da ti odma bacim jedan demant iz rukovodstva...oni ne smatraju da su izgubili
Reci mi nešto novo.
Kae bicemo vlast u KS gdje je to poraz
- drug_profi
#48744 Re: SDP
Ma super su oni. Pa drzavotovrniji je Dino Konakovic od njih.
- Leverage
#48745 Re: SDP
Sve je meni jasno.invincible1921 wrote: Pa znam da pratis zato i kazem i onda ti ide prica sto bi podnijeli ostavke kad nismo izgubili![]()
Zato ovdje trubim da članovi SDP-a iz Sarajeva pročitaju.
Pozovite Mašića i ostale na odgovornost zbog izbornog debakla. Ne dozvolite da se šepure u izvršnoj vlasti kao privjesak samo kako bi zauzeli fotelje, niste dali glas za to.
- Leverage
#48746 Re: SDP
Inače, danas sam na poslu čuo prijedlog da je najbolje da SDA i SDP naprave koaliciju na svim nivoima gdje to mogu.
Majko mila
Majko mila
-
invincible1921
#48747 Re: SDP
Pa pocelo se pricat ako nista, mnogi do ovih izbora nisu vidjeli dosta stvari,,,ali jbg brate ne znam kako je kod vas u TK (posto kolko sam skonto od tamo si)...po mom misljenju mi imamo paraorganizaciju unutar SDP...u prevodu mozda nemamo botova ko SDA, ali ovi nasu su nesalomivi.Leverage wrote:Sve je meni jasno.invincible1921 wrote: Pa znam da pratis zato i kazem i onda ti ide prica sto bi podnijeli ostavke kad nismo izgubili![]()
Zato ovdje trubim da članovi SDP-a iz Sarajeva pročitaju.
Pozovite Mašića i ostale na odgovornost zbog izbornog debakla. Ne dozvolite da se šepure u izvršnoj vlasti kao privjesak samo kako bi zauzeli fotelje, niste dali glas za to.
- Leverage
#48748 Re: SDP
Iz Lukavca sam.invincible1921 wrote: Pa pocelo se pricat ako nista, mnogi do ovih izbora nisu vidjeli dosta stvari,,,ali jbg brate ne znam kako je kod vas u TK (posto kolko sam skonto od tamo si)...po mom misljenju mi imamo paraorganizaciju unutar SDP...u prevodu mozda nemamo botova ko SDA, ali ovi nasu su nesalomivi.Mene je dns 10 clanova nazvalo hamana pa izdajnikom zbog ovakve price ....
Vidi, ja nažalost nemam uvid šta se dešava u Sarajevu, što se mene tiče svaka informacija o tome da se počelo nešto šuškati meni je vrlo draga, svako ko misli da ide u ovom smjeru nek mi se obrati da probamo zajedno nešto da radimo.
U TK će biti puno teže, rezultat je daleko bolji nego u KS, ovo je jedini kanton gdje će SDP zapravo pobijediti SDA, a struktura je također zrela za češljanje. S tim da ovdje itekako ima onih koji bi mogli da preuzmu stvari, u Sarajevu iskreno nemam pojma ko bi to mogao biti.
Ta priča o izdajnicima koju su pokupili od Zlatkovog druga Miće ne treba nikog pretjerano da zanima.
-
putokaz1
#48749 Re: SDP
Ako bi se ovi izbori Kopirali 2020 SDP+DF bi trebali imati 51% ruku u vijeću misli se na Lukavac naravno
Ovih dana u Lukavcu se nastavlja politička borba
Predsjednici MZ koje kontroliše SDA planiraju da protestvuju ispred Općine koju kontroše SDP jer im je Autobuski prevoznik koji radi za SDA ili PDA, ko će ti znati ,jednostrano uskratio autobuske linije i Đaci i radnici imaju problem kako na posao
Pošto su neke od tih MZ udaljene a još je i SDA pobjedila tijesno u nekima od njih,ima političke konotacije
Sve su to političke igre protiv Načelnika,ipak obećao nam je pobjedu SDP na TK,to je jedino što nije ostvario
U zavisno ko formira vladu TK,može zavisiti i rad OV Lukavac,Odnos stranaka na TK SDP-SDA-PDA-SBB-DF-SBIH može se prelomiti i na OV Lukavac
Što se tiče SDP u globalu,osim poraza(ili pljačke) za Člana Predsjedništva ostvarili su skoro očekivan rezultat druga su stranka kod Bošnjaka,Na TK Možda(vjerovatno) pojedinačno najjači,ispao im mandat iz IJ1 za 100 glasova,s Nikšićem kao predsjendikom i nije moglo bolje.
Mora se tražiti novi predsjednik a ko bi to bio je pitanje,možda neko s TK ali ko....
Ja još neznam ko bi bio mandatar izSDP za sastav vlade TK
Ovih dana u Lukavcu se nastavlja politička borba
Predsjednici MZ koje kontroliše SDA planiraju da protestvuju ispred Općine koju kontroše SDP jer im je Autobuski prevoznik koji radi za SDA ili PDA, ko će ti znati ,jednostrano uskratio autobuske linije i Đaci i radnici imaju problem kako na posao
Pošto su neke od tih MZ udaljene a još je i SDA pobjedila tijesno u nekima od njih,ima političke konotacije
Sve su to političke igre protiv Načelnika,ipak obećao nam je pobjedu SDP na TK,to je jedino što nije ostvario
U zavisno ko formira vladu TK,može zavisiti i rad OV Lukavac,Odnos stranaka na TK SDP-SDA-PDA-SBB-DF-SBIH može se prelomiti i na OV Lukavac
Što se tiče SDP u globalu,osim poraza(ili pljačke) za Člana Predsjedništva ostvarili su skoro očekivan rezultat druga su stranka kod Bošnjaka,Na TK Možda(vjerovatno) pojedinačno najjači,ispao im mandat iz IJ1 za 100 glasova,s Nikšićem kao predsjendikom i nije moglo bolje.
Mora se tražiti novi predsjednik a ko bi to bio je pitanje,možda neko s TK ali ko....
Ja još neznam ko bi bio mandatar izSDP za sastav vlade TK
- Leverage
#48750 Re: SDP
Recimo Delić? Ne mogu da vjerujem da to još uvijek nikom nije palo na pamet. Vjerovatno ni njemu nije.
Trenutno ne mogu zamisliti bolju osobu na poziciji predsjednika SDP-a, on i njegov rad predstavljaju baš ono što bi SDP-u vratilo glasače koji su poslije 2010. godine rekli nikad više.
Čovjek je vječitu SDA opštinu pretvorio u SDP-ovsku maltene do nivoa svake mjesne zajednice izuzev par njih. Kad bi to napravili Nikšić ili Mašić? Pa Nikšić kao predsjednik SDP-a nije u stanju da pobijedi SDA u svom Konjicu, o čemu da pričamo.
Čovjek je trenutno najpozitivnija osoba u SDP-u.
Što se tiče obećanja da će SDP pobijediti na TK to je bilo van njegovog dometa, on je u Lukavcu napravio drugu najveću opštinsku/gradsku razliku u odnosu na SDA , odmah iza Tuzle. A zna se šta je Tuzla oduvijek, a šta je Lukavac bio na tom planu.
Trenutno ne mogu zamisliti bolju osobu na poziciji predsjednika SDP-a, on i njegov rad predstavljaju baš ono što bi SDP-u vratilo glasače koji su poslije 2010. godine rekli nikad više.
Čovjek je vječitu SDA opštinu pretvorio u SDP-ovsku maltene do nivoa svake mjesne zajednice izuzev par njih. Kad bi to napravili Nikšić ili Mašić? Pa Nikšić kao predsjednik SDP-a nije u stanju da pobijedi SDA u svom Konjicu, o čemu da pričamo.
Čovjek je trenutno najpozitivnija osoba u SDP-u.
Što se tiče obećanja da će SDP pobijediti na TK to je bilo van njegovog dometa, on je u Lukavcu napravio drugu najveću opštinsku/gradsku razliku u odnosu na SDA , odmah iza Tuzle. A zna se šta je Tuzla oduvijek, a šta je Lukavac bio na tom planu.