FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

jethro

#48726 Re: FC Barcelona

Post by jethro »

REKORD U PRIMERI: Barca ove godine dobila 19 penala, evo koliko je bilo poklonjenih

U posljednjoj utakmici protiv Sportinga Barca je slavila 6:0, a svirana su joj čak tri penala. To brojku diže na čak 19 kaznenih udaraca u ovoj sezoni što je novi rekord u historiji Primere. Marca koja je tradicionalno naklonjena Realu, analizirala je svih 19 penala te je došla do zaključka kako ih je sedam neopravdano dosuđeno u korist Barce.

Barca je, prema analizi Marcinih stručnjaka, dobila na poklon penale protiv Sportinga, Villarreala, Eibara, Raya, Betisa, Seville i Athletic Bilbaa. U analizi Španci ističu kako u većini slučajeva pogreška suca nije utjecala na konačan ishod utakmice.
Crvena Tifoza

#48727 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Znao sam. Čitavu će sedmicu Marca pisati o penalima.

Džaba svi penali kad ih je Messi pola promašio. :D
skenderija04

#48728 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

jethro wrote:REKORD U PRIMERI: Barca ove godine dobila 19 penala, evo koliko je bilo poklonjenih

U posljednjoj utakmici protiv Sportinga Barca je slavila 6:0, a svirana su joj čak tri penala. To brojku diže na čak 19 kaznenih udaraca u ovoj sezoni što je novi rekord u historiji Primere. Marca koja je tradicionalno naklonjena Realu, analizirala je svih 19 penala te je došla do zaključka kako ih je sedam neopravdano dosuđeno u korist Barce.

Barca je, prema analizi Marcinih stručnjaka, dobila na poklon penale protiv Sportinga, Villarreala, Eibara, Raya, Betisa, Seville i Athletic Bilbaa. U analizi Španci ističu kako u većini slučajeva pogreška suca nije utjecala na konačan ishod utakmice.
To je poenta :D

Kao , koliko je Barsi svirano penala. To sam i rekao u subotu nakon tekme. Samo da se dize prasina pred zadnja tri kola. Ali zasto ne prebroje, od tih 19 koliko je sudjeno pri nerjesenom rezultatu, kada je Barsa gubila, ili cak, kada je vodila sa jednim razlike. Te analize naravno, nema :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#48729 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

A da malo citate?
U analizi Španci ističu kako u većini slučajeva pogreška suca nije utjecala na konačan ishod utakmice
DonEmir

#48730 Re: FC Barcelona

Post by DonEmir »

Tomahawk11 wrote:A da malo citate?
U analizi Španci ističu kako u većini slučajeva pogreška suca nije utjecala na konačan ishod utakmice
U vecini :lol: malo je... nista dobro je 50 kroz 50 :lol: uostalom imali su posjed lopte.
omar little

#48731 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

joj, jes' kilav ovaj city, brate dragi. nece im gola dati ovako jos godinu da se igra. :roll:
Distortion

#48732 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Nicola Rizzoli priznao gresku za nedosudjen penal u korist Barcelone koji je skupo koštao nažalost.

Danas vidim neko okupljanje zajednicko pre zadnja tri susreta, svi za jednog jedan za sve.
DonEmir

#48733 Re: FC Barcelona

Post by DonEmir »

Distortion wrote:Nicola Rizzoli priznao gresku za nedosudjen penal u korist Barcelone koji je skupo koštao nažalost.

Danas vidim neko okupljanje zajednicko pre zadnja tri susreta, svi za jednog jedan za sve.
Iniesta :?
Vertig0

#48734 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

kompenzacija jel? pa brate ako vec nije imo muda iskljcuiti iniestu iz nekog razloga ne znam kako to moze uticati da ne svira penal i jos nije ni gabiju dao zuti karton, a imao ga je vec ako se ne varam. ja sam rekao da mi je drago sto nije svirao jer su nadigrani u u 135 od 180 minuta susreta, ali te sudijske kompenzacije su nesto najgore sto sudije mogu uraditi jer pokusavaju da isprave gresku, a ustvari samo idu jos vise iz greske u gresku. I ko bi ziv ostao da je svirao od vas, nek vama uefalonisitma malo zacepi usta.
HB_BHF

#48735 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

Pep Guardiola: "Saul je fantastičan igrač, ali molim vas, ne poredite ga s Messijem." <3 :D
skenderija04

#48736 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:Pep Guardiola: "Saul je fantastičan igrač, ali molim vas, ne poredite ga s Messijem." <3 :D
Ovaj Saul je bio stoper u Rayu kod Paca Jemeza :D :D :D :D
LSD

#48737 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Cisto da se zna - Barca ima pravo prvokupovine za Saula :D to je onaj deal sa Atleticom kad se prodavao Villa.
HB_BHF

#48738 Re: FC Barcelona

Post by HB_BHF »

skenderija... što ovaj Braida nije popušio otkaz? Šta je on, savjetnik za transfere? Zar to nije samo jedna od stavki u opisu posla sportskog direktora?
skenderija04

#48739 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

HB_BHF wrote:skenderija... što ovaj Braida nije popušio otkaz? Šta je on, savjetnik za transfere? Zar to nije samo jedna od stavki u opisu posla sportskog direktora?
I dalje je tu. Funkcija koju obavlja je " savjetnik za medjunarodna trzista" :D :D :D :D
Za sada hoda po utakmicama (90% Italija) i ne vidim da ga bas nesto fermaju. Navodno, i uvijek prema listu La Republicca , opet je u Rimu i sredjuje Pjanica :D Na stranu sve, ali takav treba. Gundo nece a ja ne vidim ko bi mogao. Dosta vise misicavih likova koji "oru teren"( jeb...im oranje terena sve. Kakav fudbalski argument!!!!!!) Daj nekoga da stane na loptu dvije sekunde i da razmisli. Ovo nije nikakav patriotizam, vec potreba. Da nema Inieste i Messija kada predje u sredinu, mi dva pasa ne bi vidjeli.
p206

#48740 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ja bi prije nekog igrača koji zna podvaliti loptu po nekoliko puta na utakmici, a može odigrati i na krilu i kao desetka , kao što je Ozil...pa da se igra ponekad i 4231

u ovoj 433 previše zavisi igra od pozicija na kojim igraju Iniesta i Rakitić, pokrivaju najviše terena i tu bi se Pjanić brzo trošio
skenderija04

#48741 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

p206 wrote:Ja bi prije nekog igrača koji zna podvaliti loptu po nekoliko puta na utakmici, a može odigrati i na krilu i kao desetka , kao što je Ozil...pa da se igra ponekad i 4231

u ovoj 433 previše zavisi igra od pozicija na kojim igraju Iniesta i Rakitić, pokrivaju najviše terena i tu bi se Pjanić brzo trošio
Ne znam. Osim Suareza niko ne zna sam sebi sansu stvoriti.Treba tehnicar,pa makar se i trpilo.
skenderija04

#48742 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Pitanje: Da li bi prihvatili neki dogovor sa Realom Neymar-James?

Ne zamjena slicica, trgovina.

Ovo uprava vec filtrira......
p206

#48743 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote:
p206 wrote:Ja bi prije nekog igrača koji zna podvaliti loptu po nekoliko puta na utakmici, a može odigrati i na krilu i kao desetka , kao što je Ozil...pa da se igra ponekad i 4231

Ne znam. Osim Suareza niko ne zna sam sebi sansu stvoriti.Treba tehnicar,pa makar se i trpilo.
Ozil je i tehničar, a i da po 10-15 golova po sezoni... ove sezone se može desiti da imaš 3 igrača po 30 golova i da opet završiš 2-3. I to zbog manjka golova ovih iz sredine terena...Lampard je za Chelsea bio glavni igrač baš zbog toga, a izredalo se ko zna koliko pojačanja.
Kad bi se pojačala odbrana sa nekim stoperom, pa i desnim bekom, Maschea staviti na zadnjeg veznog, da ih pokriva ovi naprijed bi imali više slobode i ne bi se trpilo.
LSD

#48744 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Pitanje: Da li bi prihvatili neki dogovor sa Realom Neymar-James?

Nema ništa od toga :mrgreen:
skenderija04

#48745 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Pitanje: Da li bi prihvatili neki dogovor sa Realom Neymar-James?

Nema ništa od toga :mrgreen:
Nemoj dva puta ponoviti tu frazu :D :D :D :D
omar little

#48746 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

a, sto bi neymar taj potez vukao? dok je ronaldo tamo ne vidim poentu tog transfera s njegove strane. ako mu je malo lopte/golova u barci pored onog egomanijaka ce je jos manje imati i dobijace karinu a ne onakve ljepotice od asista kakve mu direktor i sule serviraju. sta bi dobio s tim? jedino da mu najave odlazak ronalda, onda bi imalo smisla. pohlepan je i slab karakter, taman za takvo sta.
skenderija04

#48747 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:a, sto bi neymar taj potez vukao? dok je ronaldo tamo ne vidim poentu tog transfera s njegove strane. ako mu je malo lopte/golova u barci pored onog egomanijaka ce je jos manje imati i dobijace karinu a ne onakve ljepotice od asista kakve mu direktor i sule serviraju. sta bi dobio s tim? jedino da mu najave odlazak ronalda, onda bi imalo smisla. pohlepan je i slab karakter, taman za takvo sta.
Omare, najtuznije u svoj prici je sto dolazI iz Barcelone i ne Madrida. Naslovi u zadnjih mjesec dana su iz Katalonske stampe u kojima se provlaci nocni zivot, pad koncentracije, problemi sa porezom...... A istina je da evo, skoro prvog maja mozemo samo da konstatujemo da Barcelona nema sponzora za sljedecu sezonu i da ulazi u posao gradjenja stadiona. Ovi clanci i sluze da se opipa puls navijacima. U slucaju da ne bude puno halabuke, neka te ne iznenadi.
skenderija04

#48748 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Porvrdjeno. Nike je poceo sa izradom dresova za novu sezonu BEZ REKLAME. To je potvrdio Manel Arroyo direktor odjela za marketing.

Sponzora nema na vidiku.
Crvena Tifoza

#48749 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Da, ali je isto rekao da će biti sponzor za iduću godinu.

Treba se dokopat ovih prvih dresova bez reklame. :-)
skenderija04

#48750 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Crvena Tifoza wrote:Da, ali je isto rekao da će biti sponzor za iduću godinu.

Treba se dokopat ovih prvih dresova bez reklame. :-)
Neko ce se reklamirati na dresu, u to ne sumnjam :D

Ali hoce li to biti ugovor "daj sta das" ili "najveci ikada" kako su najavljivali? :D :D :D
Post Reply