SDP

Leverage

#48701 Re: SDP

Post by Leverage »

Ovim putem pozivam članove koji su nezadovoljni da počnu s pričom u svojim lokalnim organizacijama, ako budemo šutili SDP će pasti ispod nivoa iz 2014. Neko mora odgovarati za izborni poraz i posebno za izborni fijasko u Sarajevu.

Pozivam i one koji nisu članovi SDP-a, a politička ljevica im je bliska ideologija, da se učlane i budu promjena koju žele da vide. Zajedno smo jači, što nas je više to ćemo prije napraviti promjenu.

Ako je Lagumdžija otišao onda može svako. Ništa nije nemoguće.
Heller

#48702 Re: SDP

Post by Heller »

Nikšić, Mašić, Bijedić nikako ne mogu u isti koš sa Magazinovićem
Leverage

#48703 Re: SDP

Post by Leverage »

Heller wrote:Nikšić, Mašić, Bijedić nikako ne mogu u isti koš sa Magazinovićem
Što se mene tiče možeš napraviti i četiri koša za njih četvoricu, nije uopšte bitno.

Ali još uvijek se niko nije oglasio glede izbornih rezultata, tj. nije poraz nazvao porazom. Čak sam juče naletio na tekst pod naslovom "SDP relativni pobjednik izbora".

Daj ba.
Heller

#48704 Re: SDP

Post by Heller »

Leverage wrote:
Heller wrote:Nikšić, Mašić, Bijedić nikako ne mogu u isti koš sa Magazinovićem
Što se mene tiče možeš napraviti i četiri koša za njih četvoricu, nije uopšte bitno.

Ali još uvijek se niko nije oglasio glede izbornih rezultata, tj. nije poraz nazvao porazom. Čak sam juče naletio na tekst pod naslovom "SDP relativni pobjednik izbora".

Daj ba.
Ne bi se složio, ova trojica su ambiciozni likovi koji ne kontaju očigledno koliko idu na kurac raji, pogotovo potencijalnim glasačima.
agent_zero

#48705 Re: SDP

Post by agent_zero »

Hoće li SDA šupačko vođstvo konačno reagovati? :twisted: :twisted: :twisted:

hoce-li-lideri-opozicionih-stranaka-kon ... 51774.html
Leverage

#48706 Re: SDP

Post by Leverage »

Heller wrote: Ne bi se složio, ova trojica su ambiciozni likovi koji ne kontaju očigledno koliko idu na kurac raji, pogotovo potencijalnim glasačima.
Mislim da su svi oni itekako ambiciozni kada je u pitanju lični plan, to je takva vrsta ambicije kakvu običan čovjek uopšte ne može da percipira. Ne vidim da je Magazinović nešto manje ambiciozan.

A sad ko kome ide na nešto je više stvar ličnog dojma. Meni uopšte ne smeta da oni svoje guzice smjeste u parlamentarne klupe, dobili su mandat na izborima i to je to.

Ali me zanima politika stranke i ko vrši stranačke funkcije, ko istupa u medijima ispred stranke i na koji način. Mašić je npr. politički direktor, kakvu on politiku kreira molim te, koga je on ubijedio da je SDP danas radnička partija, partija nezaposlenih i generalno obespravljenih?

SDP ne vodi autentičnu politiku, a prvi ešalon ne može ubijediti ni članove svoje porodice da će uraditi ono što obećava.

Što se mene tiče više nema povratka, biću vječna opozicija ovoj stranačkoj strukturi i dat ću svoj lični doprinos da isti odu. Sa pozicije običnog člana ne mogu puno ali garantujem da ću da ti sve od sebe.
cadburry

#48707 Re: SDP

Post by cadburry »

Ja da vam budem iskren ne kontam šta je problem sa Mašićem, a posebno sa Magazinovićem. Obojica su u grupi najaktivnijih zastupnika u parlamentima, sa najviše pitanja, inicijativa i prijedloga. Jako često u javnost iznesu neku prevar ili neki javašluk dobro skriven od javnosti. Problematizuju stvari koje su od važnosti za građane (bude i neka fula nekad, ali u 99% slučajeva pogode u sridu) i ja iskreno u obojici vidim svog predstavnika. I ja da sjedim tamo, u 99% slučajeva bih glasao onako kako oni glasaju, a ni približno mi ne bi pale na pamet sve incijative, prijedlozi i pitanja koji oni upućuju.

Sad će neko reći "nemaju dana staža u realnom sektoru". Šta me boli kurko za to? Šta ja imam od Fadilovog iskustva u realnom sektoru? Il Brankovićevog? Ili Bičakčićevog? Da ne nabrajam dalje...

Ako mi moler jednom dobro okreci, zvacu ga opet da kreci.
Ako parlamentarac radi dobro svoj posao, glasacu opet za njega. Simple as that.

A te unutarstranacke stvari koje im zamjerate, o tome nit znam nit me interesuje. Samo rad u parlamentarnim klupama.
JThomas

#48708 Re: SDP

Post by JThomas »

to je generalno tačno. međutim ako su ti oni neki taj prvi ešalon, prva ekipa, koja bi trebala donositi najvažnije strateške odluke, a jesu, onda imaš problem. tako se ne dobija borba protiv galaktičke imperije.
Matzan

#48709 Re: SDP

Post by Matzan »

Lagumdžija je imao harizmu plus ove sadašnje poltrone.
Otišao Lagumdžija, ostali ovi blijedi likovi.
(Denis B. nije loš momak)
Leverage

#48710 Re: SDP

Post by Leverage »

Problem je što svojim radom nisu privukli glasače, povećanje u odnosu na kataklizmu od prije 4 godine biće oko 10% (u KS).

To ako moler kreči puno ne znači da kreči dobro.

Mene prevashodno zanima to šta su radili u stranci jer će (između ostalog) radi njihovog rada u stranci SDP ponovo biti opozicija i neće moći uticati na odlučivanje.
madner

#48711 Re: SDP

Post by madner »

Rekoh da do sljedeceg kraha nema ciscenja. To je tako u strankama.
cadburry

#48712 Re: SDP

Post by cadburry »

Leverage wrote:Problem je što svojim radom nisu privukli glasače, povećanje u odnosu na kataklizmu od prije 4 godine biće oko 10% (u KS).

To ako moler kreči puno ne znači da kreči dobro.

Mene prevashodno zanima to šta su radili u stranci jer će (između ostalog) radi njihovog rada u stranci SDP ponovo biti opozicija i neće moći uticati na odlučivanje.
Vidi prijatelju, problem je što mi imamo različita očekivanja od njih.

Oni su za mene i samo parlamentarci i ja od njih očekujem: da glasaju na sjednicama onako kako bih ja glasao, ukazuju na prevare, kriminal i javašluk, postavljaju važna pitanja i pokrecu vazne inicijative i prijedloge zakona. Oni su moja ocekivanja iskunili od 2014. do 2018. i zasluzili su opet moje povjerenje (nazalost, nisam ni za jednog glasao - za Damira jer nije u mojoj izbornoj jedinici, a dvoumio sam se izmedju Sase i Pedje Kojovica i posto sam na vec 3 listica zaokruzio SDP, za drzavni parlament sam za Pedju glasao).

Ti od njih ocekujes da privuku glasove za SDP. To je meni, kao nekome ko je samo glasac, totalno irelevantno. Necu ja sad glasat za Sebiju jer je vec ona ko biva dosta glasova privukla. Mislim da te unutarstranacke stvari ne trebas ni rjesavati na forumu, nego u partiji (niste valjda djabe pioniri unutarstranacke demokratije i dijaloga postali nakon sto ste onog varalicu od Z. Lagumdzije nabili nogom) jer hem nemas relevantnog sagovornika ovdje, hem to sto pises nema plaho nekog efekta.
Better Man

#48713 Re: SDP

Post by Better Man »

megaman4 wrote:
Matzan wrote:Image
Ova dvojica s lijeve strane su grobari SDP-a. Nikada se nije smjelo dopustiti da Niksic preuzme SDP. Sada se placa cijena. Otjerali su mnoge glasace. Plus tu je i onaj debil Masic i vjeciti student Cengic. Znaci cetvorka koja se mora nogom nabiti iz SDP-a ako se zeli jaka ljevica.

Ova cetvorka je uhljebarska cetvorka koja je ogadila narodu socijaldemokratiju. Fuj... :twisted:
Nisu htjeli Emira Đikića za predsjednika i sad plaćaju cijenu. Prvo je trebao Bešlagić biti predsjednik na vanrednim izborima kad se smjenio Lagumdžija. Da se to desilo, on bi sve pripremio da se stranka reformiše i da istu preuzme neko od mlađe garniture, koji je sposoban i sa vizijom i nije kompromitovan.
elSaik

#48714 Re: SDP

Post by elSaik »

Problem je što je ljudima, na kraju sve prazne priče, ipak bitnije ko im je simpatičan a ko nije, a ne kako ko radi. Zato u kantonu u kojem neko ko je pregazio drugog a ne vodi se istraga, podere na izborima. Nezgoda kao nezgoda, desi se, jbg, nije čovjek htio. ALI, da se ne vodi apsolutno nikakva istraga, da frajer hladno ostane načelnik bez ikakve izjave u vezi moralne odgovornosti, da ga se stavi kao nosioca liste i DA PODERE, e to samo ima kod nas.

Imao se konkretan plan, vodila se afirmativna kampanja, pričalo se konkretno i precizno, bilo se na terenu, svaki dan u kontaktu sa građanima, i na kraju se zabilježio rast. Jedina greška je bila što se preambiciozno najavljivala pobjeda, što se vjerovalo anketama. I onda kada se podvukla crta, ispostavilo se da je daleko ispod najavljivanog. E tu je ključna greška u pogledu rezultata na kantonalnom nivou.
JThomas

#48715 Re: SDP

Post by JThomas »

u podjeli budžeta, koordiniranoj na svim nivoima je 2/3 "simpatija". možda i više. on ima vertikalu vlasti i kampanju vodi budžetskim sredstvima kao svojim.
JThomas

#48716 Re: SDP

Post by JThomas »

a u novom gradu je najveći broj ljudi u bespravno sagrađenim kućama. i tu će trenutni načelnik imati još malo veću prednost nego u drugim opštinama. legalizacijom na ledu se vlada. daj da imam da sam predao.
madner

#48717 Re: SDP

Post by madner »

Da je SDP malo jaci sa radnicima, imao bi pofin spisak gdje su ljudi morali uslikati listic da ne dobiju nogu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#48718 Re: SDP

Post by hrasno38 »

JThomas

#48719 Re: SDP

Post by JThomas »

a zbog čega je to, zbog tendera, dozvola za građenje i poticaja. i opet se vraćamo na podjelu budžeta. u banana državi mandat vuče mandat.
madner

#48720 Re: SDP

Post by madner »

Tako je, nema ni gazdi budzeta bez slikanja. Mobitel je sjebao princip izbora, vise nisu tajni.
megaman4

#48721 Re: SDP

Post by megaman4 »

Neko je ocigledno pritisnuo Petrica?
JThomas

#48722 Re: SDP

Post by JThomas »

e zaboravih okolinske dozvole. neće pojedinac dobiti nogu ako dođe normalna vlast i natjera da se radi kako treba, nego će cijela proizvodnja seliti u tadžikistan.
GandalfSivi

#48723 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

megaman4 wrote:
Neko je ocigledno pritisnuo Petrica?
Pokusavaju vatru ugasiti sa malim stvarima. Utvrdit ce se par nepravilnosti, prebrojati opet 1-2% glasova i pojeo vuk magarca. Svi moraju insistirati na kompletnom novom prebrojavanju...
Novak20

#48724 Re: SDP

Post by Novak20 »

Šta više pričati o SDP. Za dvije godine, na lokalnim izborima, unaprijed im predviđam opći potop ako ne promijene kurs za 180 stepeni.
invincible1921

#48725 Re: SDP

Post by invincible1921 »

cadburry wrote:Ja da vam budem iskren ne kontam šta je problem sa Mašićem, a posebno sa Magazinovićem. Obojica su u grupi najaktivnijih zastupnika u parlamentima, sa najviše pitanja, inicijativa i prijedloga. Jako često u javnost iznesu neku prevar ili neki javašluk dobro skriven od javnosti. Problematizuju stvari koje su od važnosti za građane (bude i neka fula nekad, ali u 99% slučajeva pogode u sridu) i ja iskreno u obojici vidim svog predstavnika. I ja da sjedim tamo, u 99% slučajeva bih glasao onako kako oni glasaju, a ni približno mi ne bi pale na pamet sve incijative, prijedlozi i pitanja koji oni upućuju.

Sad će neko reći "nemaju dana staža u realnom sektoru". Šta me boli kurko za to? Šta ja imam od Fadilovog iskustva u realnom sektoru? Il Brankovićevog? Ili Bičakčićevog? Da ne nabrajam dalje...

Ako mi moler jednom dobro okreci, zvacu ga opet da kreci.
Ako parlamentarac radi dobro svoj posao, glasacu opet za njega. Simple as that.

A te unutarstranacke stvari koje im zamjerate, o tome nit znam nit me interesuje. Samo rad u parlamentarnim klupama.
Pa nije bas tako....jbg kad ti klub gubi trazis da se smijeni trener jel tako ?

Dalje...pozivas se na neku radnicku partiju i prava svega i svakoga, a samo jasu jedni te isti, Bog ih ne moze smijeniti. Kao prvo nije uredu da je neko ili vise njih koga ocigledno raja i glasaci ne vole bez obzira na sve u fotelji. Ako cemo nesto posmatrat iz prizme njih samih onda ok, nek im bude, al onda nemoj bgt da pricaju o nekom napretku.

Evo prva recimo smijesna stvar je sto se niko nije oglasio i dao bilo kakvu izjavu povodom realno receno debkla na izborima. To sto oni govore napredak to nek okace macku o rep. Dobili su nekoliko desetina hiljada glasova od ljudi koji su se vraitli SDPu ISKLJUCIVO JER ZLATKO VISE NIJE TU i nista vise. Ah da bili su zauzeti hvaljenjem samih sebe po fbu...

Druga jos smijesija stvar je sto ljudi koji su u KS bliski SDPu na bilo koji nacin znaju mnogo toga oko pomenutih i njihovg rada mimo tih parlamenata koje ti posmatras....a te stvari su sve samo ne pozitivne. Kad nekoga ne voli ni pola stranke koje je clan ti onda ocekujes da ga voli neko mimo stranke?

Ponavljam ako je cilj da se uhljebe necije guzi.ce u fotelje onda ok , neka ih u parlamentima dozivitno, al nek ne mazu onda oci o nekoj borbi za boljitak drzave i drustva.

Uostalom pusti ti price o ralnom sektoru....jbg razumijem ja sta ti hoces rec, al da neko citav zivot nije prstom mrdno mimo dizanja ruke u parlamentu ovom ili onom da je jos pri tom krajnje upitnog morala ili obrazovanja ....sto je previse, previse je.

Ljudi ce imat 20 godina radnog staza kao zastupnici i 0 godina radnog staza kao bilo sta drugo.

EDIT: Taj famozni napredak je tolko lazna prica da ja ne mogu da vjerujem da neko pusi to. Poenta svega je da je ovo sa ovakvim ljudima MAKSIMUM MAKSIMUMA...i sve sto moze uslijeidti je pad.
Last edited by invincible1921 on 11/10/2018 23:30, edited 1 time in total.
Post Reply