IRAN

drndalo

#48701 Re: IRAN

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 11/01/2026 11:50
copperwire wrote: 11/01/2026 11:44
HelaS wrote: 10/01/2026 23:55

Ovo mi isto nije jasno. Iran je islamska država, dakle većina stanovništva su muslimani. Zar će ijedan vjernik paliti svoje bogomolje, zašto bi musliman zapalio svoju džamiju, nije džamija krivac za šta god. Zar je paljenje džamije dozvoljeno kroz Islam :?
Te džamije imaju zatvor, oružarnicu i sobe za torturu te ih koristi basidž krilo IRGC-a. Većina ih je napravljena poslije revolucije 1979. godine

Što se tiče toga da su svi oni muslimani, puno ljudi koji su rođeni tokom ovog režima ima odbojnost prema vjeri upravo zbog režima. Mislim da se izjašnjavaju kao muslimani, ali imaju određenu odbojnost
Tip registrovao profil samo da moze napisati ovaj komentar :D

Predlazem da posaljemo mail Robertu da drugi put kad krene u Iran ode do tih oruzarnica i soba za torturu, to moze biti pravi turisticki hit. Cak sto vise mozemo napraviti ono sobu panike ili slicno u njima :D
Da, i to ga je registrovao 05/08/2025 da bi 11/01/2026 napisao ovo... Mora da je cionisticki agent koji je pripremio teren (jer je znao sta ce biti) 5 mjeseci unaprijed... Jel ta prica?
JovicSA

#48702 Re: IRAN

Post by JovicSA »

Najgore od svega je što ako režim zaista padne što će Iran postati dugogodišnja Sirija, borba frakcija i milicija, bombaša samoubica...anarhija opšta. Amerikanci i cionisti će vjerovatno osigurati naftu i rute nafte ostalo će biti 10x gore nego Sirija. Smrt, bijeda, mizerija i beznađe će da ih snađu. Da ovi protestanti zagovaraju i prizivaju demokratske izbore pa hajde, već onog mazluma Palavija to govori dosta o karakteru ovih protesta.

Btw. Da ne govorimo o valovima Iranaca koji će nahrliti u Evropu pa će desničari u Evropi opet imati širiti teorije o zamjeni stanovništva i muslimanima koji ih okupiraju bez da sagledaju uzorke.
Last edited by JovicSA on 11/01/2026 11:58, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#48703 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Još malo razotkrivene propagande.

U oktobru se desila ova svirka na ulicama Teherana, a danas je podvaljuju kao dio protesta.

Rejhana

#48704 Re: IRAN

Post by Rejhana »

MarshalDodik wrote: 11/01/2026 11:47
Zamisli zensko si koje ispusi kutiju cigara u kazino klubu u malom gradu pored Isfahana, zamrlja pepeljaru od karmina sa čika, pa oko 2h ujutro sa polupraznom flasom Jacka protetura centrom grada do pekare.
Joooj to kad bi dozivjele tacno bi mogle odmah umrijet jer bi prozivjele jedan dan raja na Iranski nacin.

Statistički u Iranu oko 5% žena zapali cigaru, mada su među Irancima i Irankama mnogo popularniji nargila ili šiša barovi, tako da mi zaista nije jasna poruka ove slike. Šta poručuje, "Pušite da bi bili slobodni", "Sloboda je u pušenju" :mrgreen:

Kao što sam rekla, jeftina patetika i propaganda za sirotinju na Zapadu.
dr_Evil

#48705 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 11/01/2026 11:52
copperwire wrote: 11/01/2026 11:44
Te džamije imaju zatvor, oružarnicu i sobe za torturu te ih koristi basidž krilo IRGC-a. Većina ih je napravljena poslije revolucije 1979. godine

Što se tiče toga da su svi oni muslimani, puno ljudi koji su rođeni tokom ovog režima ima odbojnost prema vjeri upravo zbog režima. Mislim da se izjašnjavaju kao muslimani, ali imaju određenu odbojnost

Predlazem da posaljemo mail Robertu da drugi put kad krene u Iran ode do tih oruzarnica i soba za torturu, to moze biti pravi turisticki hit. Cak sto vise mozemo napraviti ono sobu panike ili slicno u njima :D
Da, i to ga je registrovao 05/08/2025 da bi 11/01/2026 napisao ovo... Mora da je cionisticki agent koji je pripremio teren (jer je znao sta ce biti) 5 mjeseci unaprijed... Jel ta prica?
A zasto je to tebi odmah palo na pamet?

Helem ja samo pomislih da je jedan drugi forumas, ali zanimljiv mi je tvoj nacin razmisljanja. Stavio sam u mentalni defter.
Čitalac

#48706 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ovi postovi su očito za publiku koja nikada nije bila u Teheranu i koja taj grad zamišlja kao Kabul pod Talibanima.
geoxx

#48707 Re: IRAN

Post by geoxx »

A_A_AKCIJA wrote: 11/01/2026 11:54 Još malo razotkrivene propagande.

U oktobru se desila ova svirka na ulicama Teherana, a danas je podvaljuju kao dio protesta.

Jucer si nam ti podvalio video kao dio protesta, iako je sacinjen proslo ljeto.
MarshalDodik

#48708 Re: IRAN

Post by MarshalDodik »

drndalo wrote: 11/01/2026 11:44
MarshalDodik wrote: 11/01/2026 11:31 Ja ne pusim niti se druzim sa zenskom populacijom koja pusi osim ako nisam poslom primoran.
Zamisli kakav je vid bunta slikati se s cigaretom. Wow avangarda.
Koga boli Ćurac za tvoj socijalni krug? I za sta je on relevantan, osim za tvoj mikrokosmos?

Super sto ti ne pusis! Pozdravljam.

Druzis li se s muskom populacijom koja pusi, osim ako nisi poslom primoran?

Ako da, cemu dvostruki arsini? Zasto ti drug moze smrditi na duhan, ali drugarica ne moze? Shvatam da ti je mozda to toliko odbojno da ne bi bio u vezi s njom, ali niko te to nije ni tjerao. Ako je nekoj zeni u tvom okruzenju najveci problem to sto ona pusi, dabog da joj to (a i tebi) bio najveci problem na dunjaluku...

To bi znacilo da su vam zivoti prilicno potaman.

To da li neko pusi zbog ceifa, duhana, protesta, nervoze nije tvoj problem, osim ako te ne upita za pomoc u ostavljanju istog, ili ukoliko te u tvom domu upita moze li zapaliti. I musko i zensko...
Malo se ljutis pa ne ljutis.
Malo te ne zanimaju moji stavovi pa malo zanimaju :?

Samo malkice sam primoraniji da budem u sa muskom populacijom koja pusi ali skoro neznatno jer su i tada cesto ljepse polovine koje upraznjavaju istu rabotu :roll:

Nisu ni protesti u Iranu nas problem pa ih komentarisemo.
drndalo

#48709 Re: IRAN

Post by drndalo »

dr_Evil wrote: 11/01/2026 11:56

Helem ja samo pomislih da je jedan drugi forumas, ali zanimljiv mi je tvoj nacin razmisljanja. Stavio sam u mentalni defter.
Zato sto sam i ja prvo primjetio Post:1, i pogledao datum.

Onda vidim da ga prozivas. Mozda s razogom, mozda bez. Mozda je zaista znao prije 5 mjeseci sta ce biti. Mozda, mozda, mozda...

Takodjer ne znam nista o sadrzaju dzamija u Iranu, ali ako Iranci imaju neki razlog za paljenje vlastitih dzamija, ko sam ja da to osudim? Kako ja mogu znati, ili ti, da li neko tamo zaista koristi iste za lose stvari...?
A_A_AKCIJA

#48710 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

JovicSA wrote: 11/01/2026 11:53 Najgore od svega je što ako režim zaista padne što će Iran postati dugogodišnja Sirija, borba frakcija i milicija, bombaša samoubica...anarhija opšta. Amerikanci i cionisti će vjerovatno osigurati naftu i rute nafte ostalo će biti 10x gore nego Sirija. Smrt, bijeda, mizerija i beznađe će da ih snađu. Da ovi protestanti zagovaraju i prizivaju demokratske izbore pa hajde, već onog mazluma Palavija to govori dosta o karakteru ovih protesta.
Ovo je suština.

Prvi ja sam bio naivan i podržavao rušenje Gadafija.

A kada se pogleda istorija, iza svake od tih intervencija je došlo sto puta gore stanje za te države. Raspad društva, jad i bijeda, mladi koji pješke bježe na zapad.

Samo jedna država ima koristi od sistematskog urušavanja muslimanskih država, a to je Izrael. Ostatak svijeta to plaća jako visokom cijenom.

Da postoji poštena i čestita namjera, postojao bi i drugi pristup.
Ovako se samo ispunjavaju želje šačice psihopata koji imaju samo jedan cilj, što slabije države i društva oko sebe, koje mogu bombardirati kada im se ćefne i koje im ne predstavljaju prijetnju.

Ja ne mogu da vjerujem da postoje budale koje vjeruju da je cilj svega normalan Iran.

Ne, cilj je da Iran postane Sirija, sektaško nasilje, konstantna nestabilnost i sukobi, lokalni warlords koji će prodati resurse države u bescijenje.
drndalo

#48711 Re: IRAN

Post by drndalo »

MarshalDodik wrote: 11/01/2026 11:57
drndalo wrote: 11/01/2026 11:44
MarshalDodik wrote: 11/01/2026 11:31 Ja ne pusim niti se druzim sa zenskom populacijom koja pusi osim ako nisam poslom primoran.
Zamisli kakav je vid bunta slikati se s cigaretom. Wow avangarda.
Koga boli Ćurac za tvoj socijalni krug? I za sta je on relevantan, osim za tvoj mikrokosmos?

Super sto ti ne pusis! Pozdravljam.

Druzis li se s muskom populacijom koja pusi, osim ako nisi poslom primoran?

Ako da, cemu dvostruki arsini? Zasto ti drug moze smrditi na duhan, ali drugarica ne moze? Shvatam da ti je mozda to toliko odbojno da ne bi bio u vezi s njom, ali niko te to nije ni tjerao. Ako je nekoj zeni u tvom okruzenju najveci problem to sto ona pusi, dabog da joj to (a i tebi) bio najveci problem na dunjaluku...

To bi znacilo da su vam zivoti prilicno potaman.

To da li neko pusi zbog ceifa, duhana, protesta, nervoze nije tvoj problem, osim ako te ne upita za pomoc u ostavljanju istog, ili ukoliko te u tvom domu upita moze li zapaliti. I musko i zensko...
Malo se ljutis pa ne ljutis.
Malo te ne zanimaju moji stavovi pa malo zanimaju :?

Samo malkice sam primoraniji da budem u sa muskom populacijom koja pusi ali skoro neznatno jer su i tada cesto ljepse polovine koje upraznjavaju istu rabotu :roll:

Nisu ni protesti u Iranu nas problem pa ih komentarisemo.
Niti se ljutim, niti ne ljutim. Niti me zanimaju tvoji stavovi, niti ne zanimaju. Pisemo i komentarisemo. Ono sto nisi skontao je da te pitam za sta je relevantno tvoje misljenje o pusenju? Kao ni moje... S tim sto ja nisam postavio svoj stav u centar misli "ja se ne druzim ako ne moram poslom"...

Sto bi se reklo, (ne)pusi i pusti druge da (ne)puse...
JovicSA

#48712 Re: IRAN

Post by JovicSA »

A_A_AKCIJA wrote: 11/01/2026 12:02
JovicSA wrote: 11/01/2026 11:53 Najgore od svega je što ako režim zaista padne što će Iran postati dugogodišnja Sirija, borba frakcija i milicija, bombaša samoubica...anarhija opšta. Amerikanci i cionisti će vjerovatno osigurati naftu i rute nafte ostalo će biti 10x gore nego Sirija. Smrt, bijeda, mizerija i beznađe će da ih snađu. Da ovi protestanti zagovaraju i prizivaju demokratske izbore pa hajde, već onog mazluma Palavija to govori dosta o karakteru ovih protesta.
Ovo je suština.

A kada se pogleda istorija, iza svake od tih intervencija je došlo sto puta gore stanje za te države. Raspad društva, jad i bijeda, mladi koji pješke bježe na zapad.

Samo jedna država ima koristi od sistematskog urušavanja muslimanskih država, a to je Izrael. Ostatak svijeta to plaća jako visokom cijenom.

Ovako se samo ispunjavaju želje šačice psihopata koji imaju samo jedan cilj, što slabije države i društva oko sebe, koje mogu bombardirati kada im se ćefne i koje im ne predstavljaju prijetnju.

Ja ne mogu da vjerujem da postoje budale koje vjeruju da je cilj svega normalan Iran.

Ne, cilj je da Iran postane Sirija, sektaško nasilje, konstantna nestabilnost i sukobi, lokalni warlords koji će prodati resurse države u bescijenje.
Još kada krenu milioni Iranaca prema Evropi zbog sranja koji ih čekaju to će biti dodatno pogonsko gorivo za kršćanske desničare da vaze teorije o zamjeni stanovništva i okupaciji muslimana bez trunke pameti da sagledaju uzrok. Živi bili pa vidjeli. Ovaj svijet bi sigurno bio sigurnije i mrvu boilje mjesto sa Sadamom, Gadafijem, Al Asadom i drugima nego bez njih, to vidimo danas.
aratet

#48713 Re: IRAN

Post by aratet »

JovicSA wrote: 11/01/2026 12:06
A_A_AKCIJA wrote: 11/01/2026 12:02
Ovo je suština.

Još kada krenu milioni Iranaca prema Evropi zbog sranja koji ih čekaju to će biti dodatno pogonsko gorivo za kršćanske desničare da vaze teorije o zamjeni stanovništva i okupaciji muslimana bez trunke pameti da sagledaju uzrok. Živi bili pa vidjeli. Ovaj svijet bi sigurno bio sigurnije i mrvu boilje mjesto sa Sadamom, Gadafijem, Al Asadom i drugima nego bez njih, to vidimo danas.
Išli bi oni i sad. Ali im ne da režim.
dr_Evil

#48714 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

drndalo wrote: 11/01/2026 12:01
dr_Evil wrote: 11/01/2026 11:56

Zato sto sam i ja prvo primjetio Post:1, i pogledao datum.

Onda vidim da ga prozivas. Mozda s razogom, mozda bez. Mozda je zaista znao prije 5 mjeseci sta ce biti. Mozda, mozda, mozda...

Takodjer ne znam nista o sadrzaju dzamija u Iranu, ali ako Iranci imaju neki razlog za paljenje vlastitih dzamija, ko sam ja da to osudim? Kako ja mogu znati, ili ti, da li neko tamo zaista koristi iste za lose stvari...?
Niti znamo ko pali(Narod, policija, strana sluzba), ne znamo jel zaista pali(mozda je i ovo snimka iz Kanade ili holivudskog podruma), gledamo one prekrasne snimke nasih putopisaca, slusamo nase divne novinare pionere od Somuna do Dizdarevica, ali eto nije nam problem skociti da kazem da islamisticki rezim u dzamiji drzi tamnice za mucenje. U dzamijama koje su svjetsko cudo arhitekture i odrzavane besprijekorno.

Da ovaj rezim, sistem kako god zelis ima zaista takva mjesta - vjerujem. Vjerujem da svaki sistem ima takva mjesta, ali to sto ih je komentator smjestio u dzamije zaista odise nekom kako bih je nazvao osim propagandom.

Dakle ne mozemo znati da li je u dzamiji prostorija za mucenje, ali u nedostatku informacija se valjda treba voditi zdravom logikom i filtrirati koliko je moguce. Inace cemo se sjetiti ko je bacao nejac lavovima, i kako je Hanka seksualno iskoristavala zatvorenike.

Da li se paljenje dzamije ako se zaista desilo moze posmatrati u kontekstu bunta prema religioznom sistemu? Nesto kao sto prekodrinci prvi srusise spomenik drugu Titu? Naravno, i to bi bilo zdravo razmisljanje.

P.S. ne mislim da je znao sta ce biti, niti da je registrovao samo za ovaj komentar kako napisah, mislim da ima jedno 200 nickova na lageru, pa izvlaci po potrebi.
Čitalac

#48715 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Ako ste nekim poslom u Teheranu, dobre su šanse da ćete se naći u kvartu Elahieh, distrikt Shemiran. Tu su brojne ambasade, restorani, prodavnice itd. U suštini, nema razlike između ovoga i nekog evropskog grada...

Rejhana

#48716 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Ono što sam primijetila je čudno slaganje i "seksualna tenzija" između neoustaša kao što su Velimir Bujanec i Marin Miletić i libretarda poput Danijala Hadžovića po pitanjima oko kidnapovanja Madura i trenutne situacije u Iranu.

Inače iako se predstavlja kao liberal onaj majmun Hadžović je sklon brisanju i blokiranju ljudi ko god mu se suprostavi u mišljenju. Ide dotle, da blokira čak i ljude koji su lajkali nečiji komentar koji mu oponira.
MarshalDodik

#48717 Re: IRAN

Post by MarshalDodik »

Rejhana wrote: 11/01/2026 11:54
Zamisli zensko si koje ispusi kutiju cigara u kazino klubu u malom gradu pored Isfahana, zamrlja pepeljaru od karmina sa čika, pa oko 2h ujutro sa polupraznom flasom Jacka protetura centrom grada do pekare.
Joooj to kad bi dozivjele tacno bi mogle odmah umrijet jer bi prozivjele jedan dan raja na Iranski nacin.

Statistički u Iranu oko 5% žena zapali cigaru, mada su među Irancima i Irankama mnogo popularniji nargila ili šiša barovi, tako da mi zaista nije jasna poruka ove slike. Šta poručuje, "Pušite da bi bili slobodni", "Sloboda je u pušenju" :mrgreen:

Bitno je propagandom kroz masmedije stvoriti sliku krajnje nazadnog, primitivnog i do kosti tlačenog tamosnjeg drustva da bi protestanti imali podrsku Zapadnog svijeta i da bi se opravdali svi eventualni vojni udari koji bi se desili.

Osim sto je slika slobodnog pusenja propaganda sirotinje sa Zapada garantujem da takve stvari daju zanos i određenom procentu Iranske sirotinje.
dr_Evil

#48718 Re: IRAN

Post by dr_Evil »

Ma Hadzovic je samo elitisticki placeni novinar. Frajer koji nam je mjesecima objasnjavao da cemo izginuti ako nam se poveca plata ili budemo imali malo vise vremena za kulturno uzdizanje. Nema on nikakvih ideala osim u kesu koji mu Radoncic blagodari.
A_A_AKCIJA

#48719 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

Malo o ikoni protesta, radikalnoj zio feministici koja uopće nije Iranka.
Stavovi o Palestini nimalo ne iznenađuju

A_A_AKCIJA

#48720 Re: IRAN

Post by A_A_AKCIJA »

aratet wrote: 11/01/2026 12:08 Ali im ne da režim.
Ti pojma nemaš o Iranu.

Kako im ne da?
Nemaju pasoše?
Na granicama bunkeri i bodljikava žica?

Jel ti znaš da Iranac za 200njak eura može kupiti povratnu kartu za Sarajevo, Beograd...?
Čitalac

#48721 Re: IRAN

Post by Čitalac »

Više od 100 hiljada Iranaca studira u inostranstvu.
- Canada issued 24,960 study permits to Iranians in 2023 alone, making it a primary destination due to clear residency pathways
- Germany: 15,200 Iran is the fifth-largest source of international students in Germany. Free tuition at public universities is a major draw.
Italy: 13,000 Iranians are currently the largest foreign student group at Italian universities, with numbers quintupling since 2018.
United States: 12,400 While historically the top choice, the US now ranks 14th as a source country for international students, with roughly 12,430 Iranians enrolled for the 2023/24 cycle.
Turkey: 12,000 Proximity, cultural similarities, and visa-free travel for Iranians make Turkey a significant hub.
geoxx

#48722 Re: IRAN

Post by geoxx »

MarshalDodik wrote: 11/01/2026 12:18
Rejhana wrote: 11/01/2026 11:54

Bitno je propagandom kroz masmedije stvoriti sliku krajnje nazadnog, primitivnog i do kosti tlačenog tamosnjeg drustva da bi protestanti imali podrsku Zapadnog svijeta i da bi se opravdali svi eventualni vojni udari koji bi se desili.

Osim sto je slika slobodnog pusenja propaganda sirotinje sa Zapada garantujem da takve stvari daju zanos i određenom procentu Iranske sirotinje.
Nikom nije toliko dosadno da obraca paznju da li neko pusi cigaru. Samo si ti od toga napravio filozofiju.
Rejhana

#48723 Re: IRAN

Post by Rejhana »

Giancarlo

#48724 Re: IRAN

Post by Giancarlo »

Čitalac wrote: 11/01/2026 11:56 Ovi postovi su očito za publiku koja nikada nije bila u Teheranu i koja taj grad zamišlja kao Kabul pod Talibanima.
Drugim rijecima, jedno 98% ljudi na zapadnoj hemisferi. I zato imaju tezinu, jer ama bas niko nece vidjeti post u kojem ce pisati da je ovo snimljeno xy datuma i u tom kontekstu, vec ce svi vidjeti lazni post na kojem ce biti datum od ovih dana i gdje se dovodi u vezu sa tim protestima.

Da je bajno u Iranu i nije. Ali vecinu ekomskih problema je kriv Zapad sa savojim sankcijama koje traju skoro vec 50 godina. Sta se sve promijenilo i izdogadalo na citavoj planeti za toliko vremena, ali glavni trn i cilj Zapada je ostao isti. Njih inetersuju samo prirodna bogatstva, kako sto su ih jedino oni i zanimali prije 100 godina, pa sve do te revolucije jer su to kontrolisali i vladali kao necim svojim.

Ama bas nikakvih velikih drugih ciljeva i zavjera nema u svemu ovome, osim nafte, gasa,eventualno nekih vaznijih minerala ili ruda i zelje izraela da od Irana usput naprave siriju 2 ili liban 2 ili irak 2 ili bilo koju drugu razrusenu arapsku zemlju u njihovom okruzenju. Maximum koji mogu da dobiju Iranci su da budu mirne kujice poput npr. Jordana.
aratet

#48725 Re: IRAN

Post by aratet »

A_A_AKCIJA wrote: 11/01/2026 12:24
aratet wrote: 11/01/2026 12:08 Ali im ne da režim.
Ti pojma nemaš o Iranu.

Kako im ne da?
Nemaju pasoše?
Na granicama bunkeri i bodljikava žica?

Jel ti znaš da Iranac za 200njak eura može kupiti povratnu kartu za Sarajevo, Beograd...?
Guglaj svjedočanstva sportista, kada su bježali iz zemlje. Neću te ja učiti.
Post Reply