BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Radar71

#48676 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Ima li neki prosjek koliko se čeka rezervisan tel koji nema na stanju?
Meni bi trebao do nove godine
ranger

#48677 Re: BHTelecom All About

Post by ranger »

Radar71 wrote:Ima li neki prosjek koliko se čeka rezervisan tel koji nema na stanju?
zajebi.
ja sam ko fol poslao rezervaciju za telefon na svoje ime, i onda slucajno na forumu naletim da post kako je neki lik tih dana uzeo tel.u telekomu i prozovem telefonom kazu ima na stanju i telefon uzmem na otplatu preko ocevog racuna.
po osnovu rezervacije nikad niko mi se nije javio.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#48678 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

Sa 12 mjesecom mi dolazi zadnja rata za tel.
Mogu li vec sada uzeti novi,tako da mi uz racun za 12 mjesec dodje zadnja rata za stari i prva rata i pdv za novi tel?
kakaljin

#48679 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

mali_milojica wrote:Sa 12 mjesecom mi dolazi zadnja rata za tel.
Mogu li vec sada uzeti novi,tako da mi uz racun za 12 mjesec dodje zadnja rata za stari i prva rata i pdv za novi tel?
Koliko znam mozes bez problema
made_in_sarajevo

#48680 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

ja mislim da u telekomu ima smjena par dana kad se ljudi zajebavaju sa nama. ja sad nazovem 1444 reko uzeo sam moja tv pa da se utefterim za fiksni kad dodje, kaze lik pa dobili ste prijavu kvarova, reko nazvo sam 1444, kaze da ovo je prijava kvarova, reko nazvo sam 1444 i nisam pritisno 1 da prijavim kvar, kaze da 1444 je prijava kvarova, ne znam ko je vama to rekao,obratite se vi tamo ko vam je montirao to. ja ispricam sta su rekli i to da nazovem i da se prijavim za fiksni telefon kad dodje nekad, kaze ne mozete to ovdje, to u telekomu koji vam je najblizi prijavite i rece mi broj telekoma na malti na kojem se naravno niko ne javlja.

onda onaj neki dan za sifru,a onda ima dana kad se sve rijesi u 3min.
escobar__

#48681 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Zna li neko je li moguće isključit one objave koje šalju putem TV portala? Ne zanima me što su uveli novi RTL niti da je omogućena vremenska prognoza na Mojoj TV pa bih da to isključim.

#falavam
quarterback

#48682 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

escobar__ wrote:Zna li neko je li moguće isključit one objave koje šalju putem TV portala? Ne zanima me što su uveli novi RTL niti da je omogućena vremenska prognoza na Mojoj TV pa bih da to isključim.

#falavam
i mene isto zanima
kakaljin

#48683 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

quarterback wrote:
escobar__ wrote:Zna li neko je li moguće isključit one objave koje šalju putem TV portala? Ne zanima me što su uveli novi RTL niti da je omogućena vremenska prognoza na Mojoj TV pa bih da to isključim.

#falavam
i mene isto zanima
Ja samo pritisnem tipku exit i nema mi toga više
quarterback

#48684 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

kakaljin wrote:
quarterback wrote:

#falavam
i mene isto zanima
do sljedece objave
kakaljin

#48685 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

quarterback wrote:
kakaljin wrote:
quarterback wrote:
i mene isto zanima
do sljedece objave
Pa ja nevinim problem da budem obavjestenje o nečemu novom. Ako hoću pritisnem dugme da pročitam informaciju, a ako neću sam pritisnem exit i nema mi toga više na tvu do neke slijedeće objave
escobar__

#48686 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

kakaljin wrote:Ja samo pritisnem tipku exit i nema mi toga više
quarterback wrote:do sljedece objave
Pa ja nevinim problem da budem obavjestenje o nečemu novom. Ako hoću pritisnem dugme da pročitam informaciju, a ako neću sam pritisnem exit i nema mi toga više na tvu do neke slijedeće objave
Drug moj, uz svo dužno poštovanje mene ne zanima u čemu ti vidiš ili ne vidiš problem. Meni te obavijesti ne trebaju i volio bih ih isključit.
sabanss

#48687 Re: BHTelecom All About

Post by sabanss »

escobar__ wrote:
kakaljin wrote:Ja samo pritisnem tipku exit i nema mi toga više
quarterback wrote:do sljedece objave
Drug moj, uz svo dužno poštovanje mene ne zanima u čemu ti vidiš ili ne vidiš problem. Meni te obavijesti ne trebaju i volio bih ih isključit.
Kao i 100% penzionera. Mene mater nazove bar 10 puta mjesecno da mi javi da se TV opet pokvarila i da joj kazem kako da je "popravi".

Realno, opcija za iskljucivanje obavijesti bi bila jako korisna.
quarterback

#48688 Re: BHTelecom All About

Post by quarterback »

kakaljin wrote: Pa ja nevinim problem da budem obavjestenje o nečemu novom. Ako hoću pritisnem dugme da pročitam informaciju, a ako neću sam pritisnem exit i nema mi toga više na tvu do neke slijedeće objave
ne zelim biti smaran jer ne zelim nikakvo obavjestenje, svakog vikenda mi iskoci govno da
moja tv prenosi utakmicu premijer lige ranga zabrdje - zaledje, sto mene to zanima?
ne zanima brate
escobar__

#48689 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Ima ona opcija u Settings > User Settings > Recommendations gdje isključiš dvije vrste preporuka ali su ovi ili pronašli način da zaobiđu tu postavku, ili to nema veze s objavama.

Kod mene je na Off ali ova sranja i dalje stižu. U zadnje vrijeme su im čak i intenzitet pojačali pa dolaze svaka dva-tri dana.
Revolucionar ★

#48690 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Kome se obratit oko ovih poruka sa izvjescem o tome koliko je MB data prostora preostalo, jer stizu sa dramaticnim zakasnjenjem sto vec nerijetko rezultira velikom potrosnjom kredita .. Apsolutno nepouzdan servis
ing-ecc

#48691 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

Revolucionar ★ wrote:Kome se obratit oko ovih poruka sa izvjescem o tome koliko je MB data prostora preostalo, jer stizu sa dramaticnim zakasnjenjem sto vec nerijetko rezultira velikom potrosnjom kredita .. Apsolutno nepouzdan servis
Koji paket mobilnog interneta koristis?
Za Moj izbor kontrolises sa *105*5*3# , za Buy & Surf je https://www.bhtelecom.ba/6036.html
kakaljin

#48692 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Revolucionar ★ wrote:Kome se obratit oko ovih poruka sa izvjescem o tome koliko je MB data prostora preostalo, jer stizu sa dramaticnim zakasnjenjem sto vec nerijetko rezultira velikom potrosnjom kredita .. Apsolutno nepouzdan servis
Najbolje ti je onda da stavis limit na telefonu koliko podataka mozes potrositi mjesecno, pa kada dodje do toga onda nemozes koristiti internet, dok ti na telefonu ne povecas limit
Posmatrac_007

#48693 Re: BHTelecom All About

Post by Posmatrac_007 »

Pozdrav,
Popunjavam obrazac za pristup MojaTV na 24 mjeseca ugovor pa imam ponuđeno pitanje vezano za STB:
1) Iznajmljivanje
2) Kupovina
Šta da odaberem, i da li se naplaćuje iznajmljivanje jednog STB-a?
Pročitao sam kod kupovine uređaja kao npr. fiksni telefoni Panasonic navodi se da korisnik koji iznajmljuje STB nema pravo kupovine uređaja :shock: malo mi ovo nejasno pa ne znam šta se bira za STB da li iznajmljivanje ili kupovina.
drug_profi

#48694 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Sta vam je veceras sa netom? Novi Grad, Otoka. Puca veza, modem se resetuje sam svako 10-15 minuta. Zovem 1444, automat govori - servis preopterecen.
A zapelo mi veceras da saljem posao na server. 69 MB uploada ne mogu da si pita ostvariti.
Jebo vas fakat ste zadnja rupa.
sencobih

#48695 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
Popunjavam obrazac za pristup MojaTV na 24 mjeseca ugovor pa imam ponuđeno pitanje vezano za STB:
1) Iznajmljivanje
2) Kupovina
Pročitao sam kod kupovine uređaja kao npr. fiksni telefoni Panasonic navodi se da korisnik koji iznajmljuje STB nema pravo kupovine uređaja :shock: malo mi ovo nejasno pa ne znam šta se bira za STB da li iznajmljivanje ili kupovina.
uz ugovor ne plaćaš najam opreme, ali ako želiš možeš i platiti opremu da ne budeš vezan ugovorom. Mada nisam čuo da se neko se odlučio za drugu opciju
ElRe

#48696 Re: BHTelecom All About

Post by ElRe »

Radar71 wrote:Ima li neki prosjek koliko se čeka rezervisan tel koji nema na stanju?
Ako je Samsung onda mjesec do dva.
Hyperthalamus

#48697 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
1) Iznajmljivanje
2) Kupovina
Ako uzmes iznajmljivanje...onda je to ugovor o obaveznom trajanju na 2 godine...i kao benefit imas besplatan stb (samo jedan), ali zato ne mozes kupiti nista od terminalne opreme po povoljnijim uslovima dok ne isteknu te 2 godine. Ako izaberes kupovinu onda nemas ugovorne obaveze od 2 godine, mozes kupiti terminalnu opremu po povoljnijim uslovima...ali ce ti puna cijena stb-a doci na prvom racunu koji dobijes nakon sto ti uvedu MojuTV (cini mi se da stb kosta nesto malo preko 200 KM).
r_faruk

#48698 Re: BHTelecom All About

Post by r_faruk »

ing-ecc wrote:
Koji paket mobilnog interneta koristis?
Za Moj izbor kontrolises sa *105*5*3# , za Buy & Surf je https://www.bhtelecom.ba/6036.html
Ako se ne varam trebam ukucati *105*5*3# i pozvati? ako je tako meni izbacuje poruku
"something happend and we couldnt coplete this action" oni na salteru su mi rekli da je dodatnih 500MB samo za ultra kartice... i da zovem podrsku i dobio sam po drsku od jednih i drugih.... :izet:
made_in_sarajevo

#48699 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Kako se zove ono cudo jos radio sa njim na mom dijelu posla i ne moze nadoci nikako, uglavnom telekom je to davao ili prodavao da preko uticnica radi moja tv,da nema zica vamo zica tamo po stanu?

Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Del_Boy1

#48700 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

PLC adapter, ako mislimo na isto.

http://www.telecom.ba/portalnovost+M57085666257.html

Sent from my E2303 using Tapatalk
Locked