BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#48651 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

escobar__ wrote:
Del_Boy1 wrote:Ja odavno nisam spojen na ACS pa nisam znao da to više nije tako, ali znam da je nekad prije tako bilo, i ja mijenjam šifru za wifi direktno na ruteru.

Sent from my E2303 using Tapatalk
Sad su napravili user-level pristup modemima gdje su ti omogućene neke osnovne funkcije između kojih je i podešavanje parametara bežične veze bez bojazni da će ih ACS vratit na zadane postavke. :D
kod mene se ne moze pristupiti modemu, vec moram zvati podrsku, ali sam sve u dogovoru sa njima napravio i sve mi radi kako treba.
channel10

#48652 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Je li pdv kod kupovine telefona na rate ova razlika cijene uređaja i umnoska rate i broja mjeseci?
Amazonka27

#48653 Re: BHTelecom All About

Post by Amazonka27 »

Rate su prikazane bez PDV-a. PDV placas cijeli iznos odmah uz prvu ratu.
channel10

#48654 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Znaci to je to. Telefon košta 260, a rata nesto malo iznad 9. Ispadne pdv nekih 40 KM. Hvala :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#48655 Re: BHTelecom All About

Post by bordo gandalf »

Da li cekati huawei p9 lite ili uzeti ovaj coolpad max. Rezervisao sam huawei prije mjesec dana ali od tada ni glasa od njih, ne znaju kada ce im iduca isporuka...
zateznistub

#48656 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

bordo gandalf wrote:Da li cekati huawei p9 lite ili uzeti ovaj coolpad max. Rezervisao sam huawei prije mjesec dana ali od tada ni glasa od njih, ne znaju kada ce im iduca isporuka...
Ako ce im dolaziti sigurno I ako te nece zaboraviti kad I ako dođe, vrijedi cekati jer je telefon ono pravo dobar I vrijedi svake marke, baterija jako dobra...
bordo gandalf

#48657 Re: BHTelecom All About

Post by bordo gandalf »

zateznistub wrote:
bordo gandalf wrote:Da li cekati huawei p9 lite ili uzeti ovaj coolpad max. Rezervisao sam huawei prije mjesec dana ali od tada ni glasa od njih, ne znaju kada ce im iduca isporuka...
Ako ce im dolaziti sigurno I ako te nece zaboraviti kad I ako dođe, vrijedi cekati jer je telefon ono pravo dobar I vrijedi svake marke, baterija jako dobra...
Zvao poslovnicu, kazu da nisu sigurni da li ce dobiti huawei jer im je vec stigla nova nabavka telefona a huawei nisu dobili
zateznistub

#48658 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

bordo gandalf wrote: Zvao poslovnicu, kazu da nisu sigurni da li ce dobiti huawei jer im je vec stigla nova nabavka telefona a huawei nisu dobili
Ništa, onda ganjaj neki drugi ako ćeš preko njih. A ako možeš negdje drugdje uzeti P9 lite vjeruj topla preporuka!
Muuky

#48659 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

Raja podnio sam zahtjev za mojizbor 7.11.2016 dns zovem kazu nema nigde tog zahtjeva ?? Pa jesu li normalni
Cossack

#48660 Re: RE: Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Muuky wrote:Raja podnio sam zahtjev za mojizbor 7.11.2016 dns zovem kazu nema nigde tog zahtjeva ?? Pa jesu li normalni
Nemoj da te od njih ista cudi. Mene su zvali da potpisem neke papire za mojizbor da bi me nakon par dana opet nazvali i rekli da moram jos nesto da potpisem... :)

Sent from my LG-H850 using Tapatalk
The BEN10

#48661 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Laertes wrote:Drugovi, jedno pitanje ako neko zna:
Imam MojaTV moj izbor sa dva postpaida i tri ultre. Na oba postpaida otplaćujem mobitele, a uzrok sam i onaj tablet za marku. Da li ima načina da uzmem još jedan mobitela (treba šćeri)? I kako mogu plaćati?
Jeste li sigurnin da ide bez popusta?
http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html
Uvezivanjem priključaka i usluga u grupu Moja TV moj izbor ostvarujete sljedeće mogućnosti:
....
zadržavanje mogućnosti kupovine uređaja na rate uz popuste predviđene za svaki pojedinačni priključak u grupi
Ja bih ovo protumačio kao da svaki član grupe može kupiti telefon na popust uz plaćanje na rate...
Šta bješe sa ovom pričom oko MojaTV usluge - jel ispada da se može kupiti više od jednog aparata na rate uz popust!?
Juventino

#48662 Re: BHTelecom All About

Post by Juventino »

Pozz raja imam moja tv paket i jutros mi je nesto stekala slika , resetovo sam STB i od tad nece da se poveze nikako STB je motorola , modem Innbox V50, net i telefon rade bez problema
kakaljin

#48663 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Juventino wrote:Pozz raja imam moja tv paket i jutros mi je nesto stekala slika , resetovo sam STB i od tad nece da se poveze nikako STB je motorola , modem Innbox V50, net i telefon rade bez problema
Resetuj STB jos nekoliko puta, ako i tada nece onda zovi 1444 i prijavi.
bordo gandalf

#48664 Re: BHTelecom All About

Post by bordo gandalf »

zateznistub wrote:
bordo gandalf wrote: Zvao poslovnicu, kazu da nisu sigurni da li ce dobiti huawei jer im je vec stigla nova nabavka telefona a huawei nisu dobili
Ništa, onda ganjaj neki drugi ako ćeš preko njih. A ako možeš negdje drugdje uzeti P9 lite vjeruj topla preporuka!
Vjerujem da je odlican, do sada nisam cuo losu kritiku na racun tog telefona zato ga i cekam ali izgleda uzalud
zateznistub

#48665 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

bordo gandalf wrote:
zateznistub wrote:
Vjerujem da je odlican, do sada nisam cuo losu kritiku na racun tog telefona zato ga i cekam ali izgleda uzalud
Citam sam negdje da je proglašen za Best buy najbolji omjer uloženo-dobijeno. Ako mora zamjerka to je kamera u uslovima slabijeg osvjetljenja, ali zar većina telefona nije takva,??? Ostalo je za pohvalu, pogotovo baterija. Čak i zvuk sa zvučnika, po meni, spada u grupu boljih...
getriba

#48666 Re: BHTelecom All About

Post by getriba »

bordo gandalf wrote:
zateznistub wrote:
U Eronetu ti je u prazničnoj ponudi. Vidim ima ga i mtel
Cupko_

#48667 Re: BHTelecom All About

Post by Cupko_ »

bordo gandalf wrote:
zateznistub wrote:
Zvao poslovnicu, kazu da nisu sigurni da li ce dobiti huawei jer im je vec stigla nova nabavka telefona a huawei nisu dobili
BHTelecom ima najgori izbor telefona od svih operatera :D navukli kojekakvih Coolpada, Vivaxa, Lenova, ZTE-a i slično, a Samsung, LG, i evo P9 lite su im misaona imenica :)
U Eronetu trenutno P9 Lite jeftiniji na svim tarifama nego u BHTelecomu, i ima ga na stanju koliko hoćeš :D
jarobot

#48668 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Cupko_@
U BH telekomu vremenom sve postaje najgore..
Internet na mojaTV svakim danom sve gori i sporiji ( kod mne dodatni paket 1 imao 35Mb/s i sad odjednom 20Mb/s i idiot iz podrške kaže da to nije smetnja i da je sve preko 18Mb/s ok iako lijepo stoji u ugovoru 30+ Mb/s , sad se natežem s njima da mi daju napismeno i potpišu da ne mogu ispoštovati ugovor da raskinem ugovor s njima ) , HD kanali pogotovo neke arene trzaju ili ne rade povremeno nikako ( i to je bilo do prije 10 dana ok ) i to im nije smetnja ...i da ne nabrajam dalje....
Amazonka27

#48669 Re: BHTelecom All About

Post by Amazonka27 »

evo ako ko ceka na opremu za moju tv, vracam dva stb-a i modem :D moja tv pa-pa :D
ado_sar

#48670 Re: BHTelecom All About

Post by ado_sar »

Amazonka27 wrote:evo ako ko ceka na opremu za moju tv, vracam dva stb-a i modem :D moja tv pa-pa :D
samo ne potpisuj visegodianje ugovore, nesto mi govori da ces se vratiti kad se sarenilo novog operatera malo slegne :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#48671 Re: BHTelecom All About

Post by Truba »

ja sam zadovoljen
500 kilobajta gari dovnload...kažu ima neka caka da mi povećaju ali ne znam... nije na meni
na TV može youtube ko lud
na mobu sve konekcije i tabletu OK
stb rjeđe iskače kad usisavaš i pušeš u pravcu kablova

samo me muči treća soba kako gledati Tv unutra :D
Ali_G

#48672 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Ako korisnik vec ima kupljen mob preko paketa na rate, moze li uzeti jos jedan?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Amazonka27

#48673 Re: BHTelecom All About

Post by Amazonka27 »

ado_sar wrote:
Amazonka27 wrote:evo ako ko ceka na opremu za moju tv, vracam dva stb-a i modem :D moja tv pa-pa :D
samo ne potpisuj visegodianje ugovore, nesto mi govori da ces se vratiti kad se sarenilo novog operatera malo slegne :)
Nismo potpisali ugovor sa obaveznim trajanjem. Jedino sarenilo je veca brzina jer nam je to prioritet. Ovi su me drzali na manje od 5mb po cijeni od 100KM + u zadnjih par mjeseci nestabilne veze. Nema se tu sta vracati.
Radar71

#48674 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

Ako im na stranici piše da nemaju tel na stanju, da li se moze ipak negdje naći ili čekati?
channel10

#48675 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Radar71 wrote:Ako im na stranici piše da nemaju tel na stanju, da li se moze ipak negdje naći ili čekati?
Možeš, ali opet moraš imati nekoga u BHT. Napisu da nema na stanju,ali se ipak vrti određen broj uređaja kod njih za prodaju.
Locked