pemanapemani wrote:limeni wrote:Banksy wrote:Koga briga, Sarajevo šuti, sve je završeno još septembra '93. hastal ti, hastal mi ...
Nemoj biti naivan i misliti da je nesto zavrseno 93. godine. Ovo traje od 1878. godine i nece oni stati dok se citav Bosnjacki narod ne pobije i otjera sa balkana. Srbi se nikada nisu promjenili, bilo je vremena kada su glumili dobre komsije kao u periodu 1945-1990. godine ali pravo lice uvijek pokazu. Meni dedo prica kako su u onom ratu zarobili dvoje maksumcad i ono je znalo reci "ciko nemoj nas poturcit cemo se". Nikada nije stalo, oni djecu odgajaju u srpstvu, mrznji prema "turcima" a Bosnjo loce i govori "komsija je vazda upravu". Pogledajte koliko je nakon svega sto se desilo u periodu 1992-1995 nasih cura koje su se udale za srbe iz rs-a i srbije. To je za mene nedopustivo ako zelimo sebe cijeniti.
Cesto mi pricaju stariji sa postovanjem i respektom o komsijama iz proslog sistema, ni genocid ni opsada Sarajeva ne mogu njihov zatucani mozak promijeniti.
Sto vise citam o istoriji Bosnjaka i sto vise razmisljam, za mene su komsije nesto neopisivo negativno nakon svega sto se desilo u zadnjih 200 godina. Poserem im se na dan i republiku!
Koja je razlika između tebe i četnika?
Ti i oni mrzite čitave narode.
Takve identične priče imaju velikosrbi i velikohrvati. Svi su samo njih trijebili i glavni cilj Europe je bio da baš oni nestanu sa Balkana. Da nije žalosno bilo bi smješno.
Nažalost to nije najtragičnije, ova priča o stoljetnoj ugrozbi suptilno devalvira istinu o agresiji na međunarodno priznatu Republiku Bosnu i Hercegovinu.
Druga stvar, ako ćemo krenuti od 1878., trebamo krenuti od toga šta je bošnjačka intelektualna elita uradila na stvaranju bošnjačke nacije?
Mislim da je AU monarhija bila jedini okupator na planeti Zemlji, koja je jedan okupirani narod (tadašnje Bošnjake katolike, pravoslavce i muslimane), podsticala da gradi svoju naciju.
Da, mrzim 98% gradjana rs-a, mrzim rs, njihov sistem, njihove seljane koji su klali komsije i prebacivali leseve iz jedne jame u drugu, koji se ponose "osvetom turcima", koji su ponosno otjerali bosnjake, koji i dalje kriju ratne zlocince, koji nikada nisu pruzili ruku pomirenja nakon 30.000 pobijenih civila bosnjaka, koji negiraju genocid i smiju se zrtvama,koji goje djecu da ubijaju nas, koji lazu na svakom koraku.
Takve komsije mrzim a ti ako ih volis tvoja stvar. Cast izuzecima ali moje iskustvo sa njima je takvo.
Nemoj meni pricati onu mir, niko nije kriv kada nije tako bilo. Zna se ko je bio zrtva a ko dzelat, oni su rusili sve sto ima veze sa tragom bosnjaka dok su nasi ocuvali obraz misleci da ce ih pogani svijet nagraditi.
Nikada ne bi potpisali dejton da smo znali da ce ovako biti, svi su mislili da ce rs biti sankcionirana i ukinuta ali ovaj tok pokazuje kome je eu i sad bila naklonjena tako da ocekujem referendum rs-a 2018. bosnjo ce kleknut ramenima a 2025. godine ce krenuti da ociste i ovo malo sto je ostalo. Ti tu tvoju pricu prodaji nekome drugom zna se gdje su bosnjaci zivjeli od like do smedereva a danas ti je granica srpska na trebevicu dok ti pricas nesto o bosanskoj naciji katolika, pravoslavaca..