BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
made_in_sarajevo
#48601 Re: BHTelecom All About
Mora se i pohvaliti. Ja promjenio sifru interneta i to nesto nije proslo. Danas me nazvao neko iz podrske te da provjeri ja nism bio kuci,bila stara pa on kuci otisao cackao, pa mene opet poslije nazvao objasnio ovo da sifra nije prosla.i da zato nisam imao neta,da ce mi vratiti staru sifru dok sistem ne provuce novu i onda poslije opet zove da vidi jel sve uredu, da mi je sistem odbio sifru pa da je najbolje da nazovem 1444 da oni promjene i zakljucaju tu sifru. Ne znam mu ime ali kako god aferim momak. Da je bar vise ovakvih u telekomu koji hoce raditi svoj posao i korisnici bi automatski manje se zalili i manje bi telekom na losem glasu bio
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
Poslano sa mog SM-N9005 koristeći Tapatalk
-
hbrabus
#48602 Re: BHTelecom All About
Moze li korisnik Moja TV full sa dodatnim paketom (Paket 1 brzina 30+/2Mbps) reci svoja iskustva sa brzinom interneta. Pozeljno bi bilo da je neko sa podrucja Sarajeva tacnije Alipasino ili Dobrinja jer mi rekose da je tu optika pa je moguce imati vece brzine. Trenutno koristim Logostf xDSL brzina 40Mbps, uvijek aktivno 2-3 racunara i isto toliko telefona i brzina je normalna(oko 30Mbps) na svakom uredaju.
-
Bavarac94
#48603 Re: BHTelecom All About
Ima li neko da koristi ovu opciju TopTim da podijeli svoja iskustva???
- Amazonka27
#48604 Re: BHTelecom All About
Sta te tacno zanima?Bavarac94 wrote:Ima li neko da koristi ovu opciju TopTim da podijeli svoja iskustva???
-
Bavarac94
#48605 Re: RE: Re: BHTelecom All About
Zanima me dali se isplati uvezati 3 broja i koje su sve prednosti, pored besplatnih razgovora izmedju ta tri broja, prema drugim brojevima i ako sam dobro vidio, nude zajedno 1gb interneta ukupno ili pojedinacno?Amazonka27 wrote:Sta te tacno zanima?Bavarac94 wrote:Ima li neko da koristi ovu opciju TopTim da podijeli svoja iskustva???
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Amazonka27
#48606 Re: BHTelecom All About
Ja radim sa toptim 100. Odluka da predjemo na to je ovisila o analizi troskova u mjesecima najveceg saobracaj (nisam uzimala u obzir mjesece kada su haman svi ma godisnjem). Uzmi u obzir naknadu za toptim...da li tu imas fiksni telefon (centralu?) moras vidjeti koliko ta tri broja komuniciraju izmedju sebe...mi imamo oko 15% ustede i to je fina cifra s obzirom na iznos fakture koju kreira tim100. Dodatno, povecanjem mnet paketa biljezimo velike uštede na saobracaju jer ljudi koriste viber, skype itd.
Mi imamo 500mb po broju + zavisno od paketa (15, 30, 50, 100) dodatno besplatne GB...tako da za paket 30 imamo 4GB a za 100 30 GB
Mi imamo 500mb po broju + zavisno od paketa (15, 30, 50, 100) dodatno besplatne GB...tako da za paket 30 imamo 4GB a za 100 30 GB
- Dinostula
#48607 Re: BHTelecom All About
Nekoliko pitanja.
1) Da li se placa prikljucak za recimo ovaj netflat5 ?
2) Da li se dobije neki Wi-FI modem na kojem mogu piciti i Wireless ili ce mi spojiti samo fiksni sa kablom ?
3) Kakva je razlika izmedju ovog dijela da se moze prikljucak uzeti sa ugovorom i bez. Radije se ne bi vezao ugovorom na 12 ili vise mjeseci.Ne znam da li ima neka verzija da odjavim kad je meni cejf.
4) Koliko se čeka na priključak ovo je mozda trenutno i najvaznije, ne igra mi ulogu da me spoje za par mejseci.
2006 godine sam cekao 5-6 mjeseci na prikljucak. Da bi me jednog dana neko nazvao i rekao zovemo radi Interneta.
Samo sam pitao "Kakvog Interneta??? Toliko je vremena proslo da sam na kraju zaboravio da sam se prijavio

1) Da li se placa prikljucak za recimo ovaj netflat5 ?
2) Da li se dobije neki Wi-FI modem na kojem mogu piciti i Wireless ili ce mi spojiti samo fiksni sa kablom ?
3) Kakva je razlika izmedju ovog dijela da se moze prikljucak uzeti sa ugovorom i bez. Radije se ne bi vezao ugovorom na 12 ili vise mjeseci.Ne znam da li ima neka verzija da odjavim kad je meni cejf.
4) Koliko se čeka na priključak ovo je mozda trenutno i najvaznije, ne igra mi ulogu da me spoje za par mejseci.
2006 godine sam cekao 5-6 mjeseci na prikljucak. Da bi me jednog dana neko nazvao i rekao zovemo radi Interneta.
Samo sam pitao "Kakvog Interneta??? Toliko je vremena proslo da sam na kraju zaboravio da sam se prijavio
-
babo_reper
#48608 Re: BHTelecom All About
eeeh ovako . . .imam mojatv full paket, ugovor potpisan u 6 mjesecu na 2 god. i uzet tablet alcatel za 1 KM,
eeh sad bih da uzmem mobitel sony xperia xa, al mi lik na salteru kaze da ga mogu uzeti samo po punoj cijeni (566,80)
a ne kao korisnik full paketa po povoljnijoj cijeni (na stranici pise npr na 2 god. 316,80 KM)
pa sad me zanima jel on nema pojma, posto sam ovdje na forumu citao da se moze uzeti mob. po povoljnijoj cijeni i ako si vec pod nekim ugovorom.
kao da samo ponovo napravim aneks postojeceg ugovora.
eeh sad bih da uzmem mobitel sony xperia xa, al mi lik na salteru kaze da ga mogu uzeti samo po punoj cijeni (566,80)
a ne kao korisnik full paketa po povoljnijoj cijeni (na stranici pise npr na 2 god. 316,80 KM)
pa sad me zanima jel on nema pojma, posto sam ovdje na forumu citao da se moze uzeti mob. po povoljnijoj cijeni i ako si vec pod nekim ugovorom.
- Amazonka27
#48609 Re: BHTelecom All About
Ne mozes...mi imali ugovor na 2 god i bili oslobodjeni placanja drugog stb uredjaja. Dva mjeseca prije isteka ugovora meni se pokvari telefon i nisam mogla kupiti drugi sa popustom dok ne istekne ugovor ili da platim penale za 2 god koristenja drugog stb-a.
- studiorum_tuzlaensis
#48610 Re: BHTelecom All About
Imaš opterećenje po tom Ugovoru, već si uzeo tablet po povoljnijoj cijeni. Moraš osloboditi teret tog Ugovora da bi mogao opet uzeti uređaj, dakle mora proći još skoro godina i po.babo_reper wrote:eeeh ovako . . .imam mojatv full paket, ugovor potpisan u 6 mjesecu na 2 god. i uzet tablet alcatel za 1 KM,
Možeš uzeti novu uslugu npr. Mini15, Midi30 i tako uzeti telefon po povoljnijoj cijeni.
-
channel10
#48611 Re: BHTelecom All About
Da ti ne fali jedinica ispred tih 930?
-
ing-ecc
#48612 Re: BHTelecom All About
A na koji si nacin potpisao ugovor u 6 mjesecu na 2 god. i uzeo tablet alcatel za 1 KM???babo_reper wrote:eeeh ovako . . .imam mojatv full paket, ugovor potpisan u 6 mjesecu na 2 god. i uzet tablet alcatel za 1 KM,
Da ti nije ovaj 6 mjesec iz 2010 godine
-
babo_reper
#48613 Re: BHTelecom All About
ing-ecc wrote:A na koji si nacin potpisao ugovor u 6 mjesecu na 2 god. i uzeo tablet alcatel za 1 KM???babo_reper wrote:eeeh ovako . . .imam mojatv full paket, ugovor potpisan u 6 mjesecu na 2 god. i uzet tablet alcatel za 1 KM,
kao da samo ponovo napravim aneks postojeceg ugovora.![]()
Da ti nije ovaj 6 mjesec iz 2010 godineili bar 2014
![]()
![]()
-
ing-ecc
#48614 Re: BHTelecom All About
E ako ti je taj ugovor u 6-om iz '94
onda mozes sve uzeti
Jer ne znam zasto ne bi mogao ako si vec uzeo Full nna 2 god i tablet za 1 KM

Jer ne znam zasto ne bi mogao ako si vec uzeo Full nna 2 god i tablet za 1 KM
-
Posmatrac_007
#48615 Re: BHTelecom All About
Pozdrav,
Namjeravam da na selu uvedem "kablovsku" TV a u opciji su: TotalTV i MojaTV. Mislio sam ići na opciju MojaTVPhone.
E sad, na osnovu iskustva komšija koji se žale na uslugu MojaTV i masovno prelaze na TotalTV u dilemi sam.
Znam da prema tehnologiji koju koristi MojaTV ne bi trebalo biti problema ali kako mi kažu komšije, koji se baš i ne razumiju u tehnologiju, žale da imaju česte prekide na usluzi MojaTV
Da li je ovo čest problem i kod ostalih?
Ranije sam koristio Netflat internet na ovoj lokaciji i sjećam se da sam očitavao u routeru atinable rate oko 21/0,3 Mbps, ako to nešto znači za MojaTV uslugu koju sada namjeravam uvesti.
Več sam preporučio rođaku da uvede MojaTV i sad mi se žali da kada prebaci na kanal koji želi da gleda, nema tona. Prebaci na naredni, isto nema tona i tako 3-4 kanala. Kada se vrati na početni onda se vrati ton i tako kaže kada želi da gleda izabrani kanal mora da od izabranog šalta 3-4 kanala unaprijed pa da se vrati nazad da bi dobio ton
Izabrao bih MojaTV Phone paket pa me interesuje da li ima određenih preporuka kao npr.:
1) Koji risiver tražiti ( da li ima nekih koji prave probleme i da li se uopšte može birati)?
2) Da li ima neka akcija trenutno ili nešto slično da se može dobiti jeftin priključak ili popust na prvih nekoliko pretplata?
3) Za aktivacuju interneta 512/128 da li treba poseban zahtjev ili se prilikom priključka odmah pusti i internet?
4) Da li sa ovim internetom 512/128 dolazi i wifi router?
5) Ako zadržim postojeći broj i pots priključak, da li onda dolazi jedan račun na 29KM koji će važiti i za telefon i za MojaTV?
6) DA li mogu kupiti LCD monitor koji ima HDMI i zvučnike pa da preko tog monitora pratim program MojaTV ako risiver MojaTV podržava HDMI?
Unaprijed hvala za savjet i preporuku!
Namjeravam da na selu uvedem "kablovsku" TV a u opciji su: TotalTV i MojaTV. Mislio sam ići na opciju MojaTVPhone.
E sad, na osnovu iskustva komšija koji se žale na uslugu MojaTV i masovno prelaze na TotalTV u dilemi sam.
Znam da prema tehnologiji koju koristi MojaTV ne bi trebalo biti problema ali kako mi kažu komšije, koji se baš i ne razumiju u tehnologiju, žale da imaju česte prekide na usluzi MojaTV
Ranije sam koristio Netflat internet na ovoj lokaciji i sjećam se da sam očitavao u routeru atinable rate oko 21/0,3 Mbps, ako to nešto znači za MojaTV uslugu koju sada namjeravam uvesti.
Več sam preporučio rođaku da uvede MojaTV i sad mi se žali da kada prebaci na kanal koji želi da gleda, nema tona. Prebaci na naredni, isto nema tona i tako 3-4 kanala. Kada se vrati na početni onda se vrati ton i tako kaže kada želi da gleda izabrani kanal mora da od izabranog šalta 3-4 kanala unaprijed pa da se vrati nazad da bi dobio ton
Izabrao bih MojaTV Phone paket pa me interesuje da li ima određenih preporuka kao npr.:
1) Koji risiver tražiti ( da li ima nekih koji prave probleme i da li se uopšte može birati)?
2) Da li ima neka akcija trenutno ili nešto slično da se može dobiti jeftin priključak ili popust na prvih nekoliko pretplata?
3) Za aktivacuju interneta 512/128 da li treba poseban zahtjev ili se prilikom priključka odmah pusti i internet?
5) Ako zadržim postojeći broj i pots priključak, da li onda dolazi jedan račun na 29KM koji će važiti i za telefon i za MojaTV?
6) DA li mogu kupiti LCD monitor koji ima HDMI i zvučnike pa da preko tog monitora pratim program MojaTV ako risiver MojaTV podržava HDMI?
-
bumerangss
#48616 Re: BHTelecom All About
Ja Moja TV koristim od samog pocetka, oko 6 godina i za taj period ne znam da li sam 6 puta imao neki manji problem koji s oni rijesili u najkracem mogcem roku. Nema nikakvih prekida ni programa ni telefona ni interneta!Posmatrac_007 wrote:Pozdrav,
E sad, na osnovu iskustva komšija koji se žale na uslugu MojaTV i masovno prelaze na TotalTV u dilemi sam.![]()
Znam da prema tehnologiji koju koristi MojaTV ne bi trebalo biti problema ali kako mi kažu komšije, koji se baš i ne razumiju u tehnologiju, žale da imaju česte prekide na usluzi MojaTV![]()
Več sam preporučio rođaku da uvede MojaTV i sad mi se žali da kada prebaci na kanal koji želi da gleda, nema tona. Prebaci na naredni, isto nema tona i tako 3-4 kanala. Kada se vrati na početni onda se vrati ton i tako kaže kada želi da gleda izabrani kanal mora da od izabranog šalta 3-4 kanala unaprijed pa da se vrati nazad da bi dobio ton![]()
Za te probleme sa tonom prvi pt cujem na ovom forumu !
Kod mene je resiver albis i fercera od samog pocetka do danas bez problema. prije dvije godine sam morao promjeniti daljinski jer je otisla tipka strelica lijevo kojom vracam sadrzaj programa unazad kad hocu da nesta gledam sto je bilo prije dva tri dana. Mislim da je u toku akcija prikljucka za marku i -50% pretplata prva tri mjeseca i jos nesta ne znam tacno, nazovi 1444 pa pitaj!
Kad ti prikljuce onda ponovo nazovi i traži da ti "puste" taj 512/128 internet koji je ok za fb viber pa i guglanje jedino je nepotrebljiv za YT ali tad koristim wi-fi od brata koji živi sprat iznad i i8ma Moja TV full.
Svima daju wi-fi ruter. Dolazi jedan racun od 29 KM iako zadrziš svoj stari broj. Resiver podržava HDMI
- studiorum_tuzlaensis
#48617 Re: BHTelecom All About
Posmatrac_007 wrote:
Moja TV Phone je odličan paket za 29.00 KM
Moja preporuka, koriste ga uglavnom stariji korisnici, koji ne zahtjevaju internet, već TV i telefon. Rijetko ćeš imati problema sa ovim paketom.
Pozz.
-
The Realist
#48618 Re: BHTelecom All About
Da li postoji ikakva razlika kod ponude kanala između kantona?
-
jarobot
#48619 Re: BHTelecom All About
Ma kakvi profesore ,pa nije to telemah...The Realist wrote:Da li postoji ikakva razlika kod ponude kanala između kantona?
-
kakaljin
#48620 Re: BHTelecom All About
Kod Bhtelecoma svi korisnici imaju jedinstvenu programsku šemu, samo kod telemacha se korisnici dijele.The Realist wrote:Da li postoji ikakva razlika kod ponude kanala između kantona?
-
didgeridoo
#48621 Re: BHTelecom All About
Ubacen Rtl De kanal. Formula 1 u 14h 
-
ing-ecc
#48622 Re: BHTelecom All About
Ponuda kanala je jedinstvena u okviru kantona ali se moze napraviti specificna shema za odredjeni krug korisnika, npr. VIPThe Realist wrote:Da li postoji ikakva razlika kod ponude kanala između kantona?
-
zippoo87
#48623 Re: BHTelecom All About
tnx na infudidgeridoo wrote:Ubacen Rtl De kanal. Formula 1 u 14h
F1 nisam gledao godinama...evo prilike,svakako ne znam sta da radim od sebe,dosadno
-
jarobot
#48624 Re: BHTelecom All About
Samo da ne bude kakvog pomračenja ili ti zamračenja..zippoo87 wrote:tnx na infudidgeridoo wrote:Ubacen Rtl De kanal. Formula 1 u 14h
F1 nisam gledao godinama...evo prilike,svakako ne znam sta da radim od sebe,dosadno
-
zippoo87
#48625 Re: BHTelecom All About
nema...evo ja gledam utrkujarobot wrote:Samo da ne bude kakvog pomračenja ili ti zamračenja..zippoo87 wrote:tnx na infudidgeridoo wrote:Ubacen Rtl De kanal. Formula 1 u 14h