Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Moderator: _BataZiv_0809
- johnnykola
#48601 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Na primjer, da. Bravo, Mile.
Link
-
omar little
#48602 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ovo mi stoji boktepita koliko na listi, ali nikako da potrefim mind frame za pogledati. cula sam sokatno pozitivne stvari o filmu, obzirom na autoricu.
-
zijancer
-
John Cleese
#48604 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Vrijedi pogledatiomar little wrote:ovo mi stoji boktepita koliko na listi, ali nikako da potrefim mind frame za pogledati. cula sam sokatno pozitivne stvari o filmu, obzirom na autoricu.
- johnnykola
#48605 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Odličan o korupciji i kriminalu s liste ovdje večeras džaba u Cinema Cityju u Sarajevu:

Film je jedan od tri finalista za nagradu Lux. Preostala dva su:

Ovaj film je prikazan na ovogodišnjem SFF-u. Više na linku. Dok je drugi:

Dokumentarac od režisera još jednog odličnog dokumentarca gorkog (kojeg toplo preporučujem da pogledate):

- KB9
#48606 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
kakav je dr. sleep, jel dostojan nasljednik kubricka? 
- drag_gost
#48607 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Na piratbayu ima dobar snimak Jokera. Jucer izbacen.
- Digla_da_kreci
#48608 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Breaking Away (1979)
https://www.imdb.com/title/tt0078902/
Veoma simpatican i duhovit filmic o prijateljima, druzenju, simpatijama, rivalstvu, gdje nema pucacine nego šaketanje kao pravi muskarci

https://www.imdb.com/title/tt0078902/
Veoma simpatican i duhovit filmic o prijateljima, druzenju, simpatijama, rivalstvu, gdje nema pucacine nego šaketanje kao pravi muskarci

- johnnykola
#48609 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Prva Plus 20.00.
Radnja je smještena potkraj dvadesetih godina, a u središtu su priče dvije sukobljene mafijaške bande, irska i talijanska. Obje su dobro organizirane i vezane strogim patrijarhalnim pravilima i naopakom, ali čvrsto izraženom etikom. Obje bande imaju svoje šefove, svoju sivu eminenciju i vojsku. U njihovom svijetu nema žena, pa će pojava Verne (M. Gay Harden), koja će navesti jednog od glavnih aktera da ne igra po pravilima, dovesti do pomutnje i destabilizacije ustaljenog ritma. Počet će rat bandi, gradske vlasti staju na stranu Talijana, a vođa irske mafije bit će i fizički ugrožen jer mu policija ne želi pružiti zaštitu. Kako bi se ponovno uspostavio mir i ravnoteža, potrebno je ukloniti glavni uzrok pomutnje, a to je u ovom slučaju Verna.
Gangsterska drama Millerovo raskršće jedan je od najboljih filmova glasovite braća Joela i Ethana Coena (Barton Fink, Veliki Lebowski, Fargo), ključnih protagonista američke kinematografije posljednjih desetljeća. Sjajno režiran, protkan brojnim kulturološkim referencama i njihovim tipičnim crnim humorom, film predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje dobroga filma.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu G6:

HRT3 23.30.
U ovoj kriminalističkoj drami Bob Hoskins ostvario je zvjezdanu ulogu Harolda Shanda, moćnog londonskog gangstera čiji se svijet sruši tokom jednoga vikenda. Helen Mirren blista kao Shandova otmjena pratilja.
Britanska kriminalistička drama u bravuroznoj režiji Johna Mackenzieja donosi zvjezdani nastup Boba Hoskinsa u ulozi Harolda Shanda, uspješnog londonskoga gangstera čiji svijet propadne tokom jednoga vikenda. Shand drži pod kontrolom londonske dokove te planira veliki posao s nekretninama, finansiran novcem američke mafije, koji je odobrila organizacija u Londonu. Njegov je život sjajan – živi u luksuznom stanu, vlasnik je jahte te ima osjećajnu i inteligentnu ljubavnicu (Helen Mirren). Međutim, iznenada u njegovom Rolls Royceu eksplodira bomba, druga bomba uništi njegov lokal, a treću pronađu u njegovoj kockarnici. Shand ne može shvatiti ko ga odjednom želi ubiti, osobito tokom uskrsnoga vikenda, a predstavnici američke mafije stižu u grad kako bi raspravili o ulaganju u Shandov projekt s nekretninama.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu H6:

-
kakavdanakneiskustvu
#48610 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
johnnykola wrote:
Prva Plus 20.00.
Radnja je smještena potkraj dvadesetih godina, a u središtu su priče dvije sukobljene mafijaške bande, irska i talijanska. Obje su dobro organizirane i vezane strogim patrijarhalnim pravilima i naopakom, ali čvrsto izraženom etikom. Obje bande imaju svoje šefove, svoju sivu eminenciju i vojsku. U njihovom svijetu nema žena, pa će pojava Verne (M. Gay Harden), koja će navesti jednog od glavnih aktera da ne igra po pravilima, dovesti do pomutnje i destabilizacije ustaljenog ritma. Počet će rat bandi, gradske vlasti staju na stranu Talijana, a vođa irske mafije bit će i fizički ugrožen jer mu policija ne želi pružiti zaštitu. Kako bi se ponovno uspostavio mir i ravnoteža, potrebno je ukloniti glavni uzrok pomutnje, a to je u ovom slučaju Verna.
Gangsterska drama Millerovo raskršće jedan je od najboljih filmova glasovite braća Joela i Ethana Coena (Barton Fink, Veliki Lebowski, Fargo), ključnih protagonista američke kinematografije posljednjih desetljeća. Sjajno režiran, protkan brojnim kulturološkim referencama i njihovim tipičnim crnim humorom, film predstavlja pravu poslasticu za sve ljubitelje dobroga filma.
- Euridika
- Globalna šefica
#48611 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Gledala sam Jokera, toplo preporučujem svima koji žele malo promjene od klasične Marvelove i DC Comics franšize, ovaj film je ipak prilično drugačija i realnija verzija, mnogo bliže stvarnom svijetu nego stripu.
- xoklix
#48612 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Joker... 'nako.
7/10
7/10
- medvjed23
#48613 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
ja ga sinoć drugi put pogledah.. zaljubljen sam u taj film.. da mi je neko prije mjesec dana reko da ljubav može biti vako lijepa, repliciro bih mu: hajd, ne budali..
- medvjed23
- johnnykola
#48615 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

HRT3 23.10.
Kriminalistički film. Mlada Španjolka koja se nedavno preselila u Berlin shvati da bi njezin flert s domaćim dečkom mogao biti koban kad se na večeri s prijateljima otkrije opasna tajna.
Među mnogobrojnim nagradama sa svjetskih festivala Srebrnog medvjeda je osvojila Sturli Brandth Grovlen za izuzetan umjetnički doprinos te nominaciju za Zlatnog medvjeda Sebastianu Schipperu.

U organizaciji Ambasade Savezne Republike Njemačke i Goethe-Instituta BiH, u kinu Meeting Point u Sarajevu održat će se program kojim će se obilježiti 30 godina od pada Berlinskog zida.
Projekcije filmova će biti prikazane svakog utorka od 12. novembra do 3. decembra u 20.00 sati. Ulaz za sve posjetioce je besplatan. Sonnenalle i Good Bye, Lenin! su odlične komedije.

U utorak, 12. novembra u 20.00 sati na programu je film Život drugih / Das Leben der Anderen (režija: Florian Henckel von Donnersmarck, 137 min., 2005/2006).
U igranom filmu Život drugih, koji je dobio Oscara za najbolji strani film, agent Gerd Wiesler dobija naredbu da prati pisca Georga Dreymanna, ali prisluškivanje promijeni i njega samog.
Istočni Berlin 1984. godine: Praćenje i represija posebno nad umjetnicima spadaju u DDR-u u svakodnevnicu. Agent Gerd Wiesler dobija naređenje da prisluškuje slavnog dramskog pisca Georga Dreymanna i pronađe inkriminirajući materijal o njemu. Stručnjak za ispitivanje sve dublje uranja u privatni život umjetnika i njegove supruge. Pri tome sve više počinje sumnjati u svoja moralna i ideološka ubjeđenja.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu C5:

-
milejovic1971
#48616 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Zivot drugih, prica o cuvenoj Stazi tajnoj policiji Njemacke DDR, auhhhh, od mene 9 ocjena, ali ne znam u koji kvadrant da ga turim ???

- ferratilis
#48618 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
S. Craig Zahler je jedan od boljih modernih rezisera. Radujem se svakom filmu na kojem radi. Dragged Across Concrete nije bas na nivou Bone Tomahawk ili Cell Block 99, ali je solidan.

- Derdiyok
#48619 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Ima solidan snimak na netu ko ne može čekati da izađe HD. Nije cam, neki je ripHiran wrote:
- johnnykola
#48620 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Kao da je bitno koji je kvadrant, bitno je da je dobar i da se može pogledati ako ga neko nije pogledao dosad. Tome kvadranti služe, a i da se eventualno baci oko na filmove u kvadrantu okolo preporučenih. Ništa ni manje ni više.milejovic1971 wrote:Zivot drugih, prica o cuvenoj Stazi tajnoj policiji Njemacke DDR, auhhhh, od mene 9 ocjena, ali ne znam u koji kvadrant da ga turim ???![]()
![]()
Nominacije za Evropsku filmski nagradu 2019. na sljedećem linku. Među nominiranim i Les miserables (prikazan u Open air programu prošlog SFF-a) te The Favourite.

HRT2 21.00.
Na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. jedanaest izraelskih sportaša ubila je palestinska teroristička skupina. U znak odmazde izraelska vlada angažira skupinu Mossadovih agenata da pronađu i likvidiraju odgovorne za napad.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu D1:

- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48621 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Holes iz 2003 je filmcina. 
- karanana
#48622 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
da. specifican je.ferratilis wrote:S. Craig Zahler je jedan od boljih modernih rezisera. Radujem se svakom filmu na kojem radi. Dragged Across Concrete nije bas na nivou Bone Tomahawk ili Cell Block 99, ali je solidan.
rekao bih ili volis ili ne volis. nema izmedju. meni sjedi njegov stil. pomalo sve sporo ali solidni dijalozi i nedosadne i te spore scene. i onda uleti sa nekom bolesnom scenom tipa razbijanja face i lobanje ili rasturanja glave metkom u glavu.
cak bih ovaj dragged stavio ispred cell. a i meni je bone najbolji
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48623 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
It follows. Koja dosadna ka.rina od filma, ko da ga je Lynch rezirao
-
90minut
#48624 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cell mi je bio više nego zabavan, al je sigurno ispod druga dva.karanana wrote:da. specifican je.ferratilis wrote:S. Craig Zahler je jedan od boljih modernih rezisera. Radujem se svakom filmu na kojem radi. Dragged Across Concrete nije bas na nivou Bone Tomahawk ili Cell Block 99, ali je solidan.
rekao bih ili volis ili ne volis. nema izmedju. meni sjedi njegov stil. pomalo sve sporo ali solidni dijalozi i nedosadne i te spore scene. i onda uleti sa nekom bolesnom scenom tipa razbijanja face i lobanje ili rasturanja glave metkom u glavu.
cak bih ovaj dragged stavio ispred cell. a i meni je bone najbolji
Tacnije Dragged je bolji od oba bez bilo kakvog razmišljanja.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#48625 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima
Cell block 99 jedino i valja od ta 3. Ova dva su dosadna.