SDP

Dr. Kuca

#48576 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Banksy wrote:Naš svijet voli lidere, a SDP ga, nakon Lagumdžije, nema. Nema ni jakih socijalnih i ekonomskih poruka, ni moćne, marketinški iskomunicirane ideje, ni mladih, jakih, energičnih ljudi. Kad Maške jedini odskače, jano je koliko je sati.

Oni onog debila Niksica brkatog isturili da bude vodja kampanje, himzanija na listi itd. Bas su fulali ko fazlija.
criticos

#48577 Re: SDP

Post by criticos »

Image

SDP je jak kao ove karte. Zauzimaju poziciju lidera pregovora bleferski.
zbiljovski

#48578 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Nivelacija wrote:SDP- Fudo-DF i NS ce imati oko16- 17 mandata u ZDK, moguce da uzmu kanton od SDA
Treba SDA izbacit iz vlasti gdje god se to može uraditi ! Koliko vidim u ZDK SDP je napravio dobar rezultat ? 7 zastupnika ? Bilo bi dobro da se dogovore nekako bez SDA i HDZ-a, mada sa druge strane 17 zastupnika nije većina, a sve ostale stranke su male i sumnjive, što znači da će ta Vlada u startu biti ucjenjivana.
invincible1921

#48579 Re: SDP

Post by invincible1921 »

mirsek wrote:NS mi se previse bavi cukama, macama, LGBT-om da bi im tako lako dao povjerenje u vodjenju drzave. Kad se dokazu u borbi protiv krkana i agresivnih rusitelja drzave kao i uljudbenih hulja onda bi im vrlo lako dao glas prije nego npr. SDP-u.
Mada mi previse, nekako neprirorodno i izvjestaceno furaju neki zapadno-modernisticko-elitisticki stil, previse su odvojeni od naroda i ostalih stranaka sa tim furkama da bi imali jak uticaj na nivou drzave, bar po mom misljenju.

Naravno isto sam reko na drugoj temi...ali za kanton su idealni.po meni bar. Sto se mene tice SDP se srozao otprilke na isti nivo. Ne vidim ni jednu stvar u kojoj su masic cengic filipovic magazonivic bolji od ljudi na slicnim pozicijama u NS.

Ko da dovedes krpica, viscu i hajrovica da vode napad Reala i kazes real je ime napadamo ligu prvaka
Last edited by invincible1921 on 09/10/2018 17:12, edited 1 time in total.
Nivelacija

#48580 Re: SDP

Post by Nivelacija »

zbiljovski wrote:
Nivelacija wrote:SDP- Fudo-DF i NS ce imati oko16- 17 mandata u ZDK, moguce da uzmu kanton od SDA
Treba SDA izbacit iz vlasti gdje god se to može uraditi ! Koliko vidim u ZDK SDP je napravio dobar rezultat ? 7 zastupnika ? Bilo bi dobro da se dogovore nekako bez SDA i HDZ-a, mada sa druge strane 17 zastupnika nije većina, a sve ostale stranke su male i sumnjive, što znači da će ta Vlada u startu biti ucjenjivana.
Da dobar rezultat u ZDK SDP-a..

Vidim za Zenicu jos nije uneseno oko 14k glasova..a tu NB dominira

Znaci otprilike

SDA -HDZ 13 mandata
SDP -NB 12 mandata..

Bice zanimljivo pratiti do kraja ovih 14 k glasova dok se unese
It_is_a_Leclerc

#48581 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Kako sam i najavio, SDP za kojeg Faktor kaže da je doživio "debakl" je u situaciji da formira vlast na svim nivoima bez kleptokratske SDA. :lol:

Vidim, ona žbrglja sa Faktor.Ba, Edita, na twitteru samo što ne doživi moždani udar zbog te mogućnosti. :|
Nivelacija

#48582 Re: SDP

Post by Nivelacija »

It_is_a_Leclerc wrote:Kako sam i najavio, SDP za kojeg Faktor kaže da je doživio "debakl" je u situaciji da formira vlast na svim nivoima bez kleptokratske SDA. :lol:

Vidim, ona žbrglja sa Faktor.Ba, Edita, na twitteru samo što ne doživi moždani udar zbog te mogućnosti. :|
Pa ako ne uspiju sa 7 ili 8 mandata formirati vlast u ZDK sa Fudom nek se svi samoubiju zajedno
rajv0sa

#48583 Re: SDP

Post by rajv0sa »

joj faktora, halal verzija rtrs :lol:
Al balansiraju ono moramo ih sve popljuvat malo da likujemo, al nećemo previše mogu nam valjat.
kmirsad

#48584 Re: SDP

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:
Lakat Jebić wrote:Ma ja se haman smijem kladit na koaliciju SDA-SDP na svim nivoima
Najmanje izgledna mogucnost. O toj koaliciji odlucuje svaki clan na referandumu.
:thumbup: Evo u TK... Selim prošo cenzus...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#48585 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote: :thumbup: Evo u TK... Selim prošo cenzus...
Wow, kakav uspjeh Beslagica. Neponovljivo.
Control panel

#48586 Re: SDP

Post by Control panel »

plain vanilla wrote:
"Na izborima u budućnosti potrudit ću se da na svim kandidatskim listama budu mladi, a mi ćemo biti podška i savjetnici", zaključio je Bešlagić.

Dobro je. Sjetio se mladih.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#48587 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Control panel wrote:
plain vanilla wrote:
"Na izborima u budućnosti potrudit ću se da na svim kandidatskim listama budu mladi, a mi ćemo biti podška i savjetnici", zaključio je Bešlagić.

Dobro je. Sjetio se mladih.
Da je Beslagica kandidivao SDS, on bi mogao preci prag. Njega Tuzla vole, ima covjek zasluge za najtezi period. Ovi iz Ns to ili nisu znali ili nisu htjeli iskoristiti.

A da je vec star za politiku, i meni se cini da jeste i ne znam ni sta mu je ovo trebalo.

Inace, on nije originalni Sdpovac nego reformista, tj ubsdovac.
dale cooper

#48588 Re: SDP

Post by dale cooper »

Drago mi je zbog Selima. :thumbup: :)
insomnia78

#48589 Re: SDP

Post by insomnia78 »

plain vanilla wrote:
A Sekunda, dje je Sekunda? :lol:
kmirsad

#48590 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
:lol: :lol: :lol:
Leverage

#48591 Re: SDP

Post by Leverage »

Obratite pažnju kako se razlika između Džaferovića i Bećirovića smanjuje kako se broje preostali glasovi, trenutno je manja od 16 hiljada glasova.

Ako padne ispod 10 hiljada do kraja brojanja možemo slobodno reći da je Bećirović imao više glasova, najmanje toliko je podložno muljanju.

Ovo je i potvrda da su Bećirović i Komšić lagano ali lagano mogli da uđu u Predsjedništvo da su se glasovi rasporedili onako kako je to trebalo. To za ove što su tvrdili da je to nemoguće.

Što se tiče potencijalnog ulaska SDP-a u vlast u nekim kantonima treba dobro izvagati gdje i kako. Što se mene tiče u TK je to pri ovim rezultatima neprihvatljivo i protiv toga ću se boriti i lobirati, kako sam najavio. PDA nije isto što i npr. NB, to zna svako ko živi u TK.

Što se tiče KS, rezultat je toliko loš da bi ulazak SDP-a u vlast značilo doslovno ignorisanje volje birača. Hajde da se može samo sa NS, ali tu su u igri Konaković i Hadžibajrić i to mi se nikako ne sviđa. Mašić je zin'o za foteljama već nakon dva dana, umjesto da objasni razloge izbornog debakla i podnese ostavku na mjesto Predsjednika KO, on gleda kako će se ugurati u vlast. Nevjerovatno, smatram da je izgubio svaki kredibilitet, ako ga je uopšte i imao.

Nešto drukčija situacija je u USK i ZDK, tu je rezultat SDP-a daleko bolji nego prije 4 godine, a za razliku od TK gdje vladajuće SDA i PDA imaju većinu, u ZDK većinu čine uglavnom opozicione stranke. Volja birača je većinski protiv SDA. Slično je i u USK, gdje se SDA smanjio a opozicija pojačala. Moglo bi se razmisliti o formiranju vlasti u ovim kantonima ali to mora biti stvar zaista ozbiljnog dogovora.

Što se tiče BPK, realno je nemoguće pročitati volju birača iz rezultata. Rekao bih da je glasanje u ovom kantonu, zbog malog broja glasača, strogo interesno i kao rezultat toga jedino je moguća nekakva interesno-trgovačka koalicija. Mislim da SDP ne treba trošiti kredibilitet u takvoj koaliciji.

Situacija u SBK je potpuno jasna, to je takav kanton gdje su potrebne dvije trećine da se formira izvršna vlast, a to mogu uraditi jedino SDA i HDZ. Pored toga, rezultat SDP-a je užasan i ovdje se ne treba ići u koaliciju. U HNK rezultat je rekao bih standardan, ali pri uslovima potrebe dvotrećinske većine za formiranje vlasti, i uzevši u obzir rezultate prije svega HDZ-a, ali i SDA, mislim da će i ovdje biti ta vječna koalicija na snazi. Ukratko, opozicija.

U PK i ZHK kao i obično HDZ će imati sam većinu, dok će u K10 vlast činiti HDZ, SNSD i SDA.

Na nivou FBiH Potrebna je baš onako široka koalicija da se zaobiđe SDA, a ta koalicija bi naravno morala da sadrži HDZ. Još uvijek ne znamo šta će biti sa popunom federalnog Doma naroda, ali vrlo je moguće da će SDA imati dovoljan broj ruku da se ne može bez njih. Smatram da je okupljanje široke koalicije, potencijalno ucijenjene od HDZ-a jednostavno long shot i da je HDZ-u puno lakše da se kao i obično dogovori sa SDA, kako u FBiH tako i u kantonima, te da Čović neće eksperimentisati sa onima koji bi ga najradije politički uništili kad bi im se pružila prilika. SDP nema šta da traži ovdje, najjača opoziciona partija jedino je moguće opredjeljenje za naredne 4 godine.

Državna vlast bez SDA je također možda moguća (radi Doma naroda, vidjet ćemo), ali opet, radi se o previše interesa na jednom mjestu, osim toga Džaferović će se pitati o mandataru, a ne Bećirović. S druge strane i Dodik je čovjek koji će odlučivati o tome kome ide ili ne ide mandat za formiranje VM. Na kraju, SDA i SNSD će shvatiti da je, uz HDZ, to jedina moguća varijanta da se složi vlast na državnom nivou. Komšić vjerovatno neće zatezati oko mandatara u tom slučaju. Treba reći da je oko imenovanja mandatara moguće i preglasavanje, tj. da Dodik ili Džaferović ostanu usamljeni, u zavisnosti od toga za koga bi se ova nekakva široka koalicija odlučila, ali potpuno je nemoguće izbaciti i SDA i SNSD iz vlasti radi njih dvojice jer onda nema mandatara. SDP nema šta da traži u slučaju koalicije SDA-HDZ-SNSD, ne postoji adekvatan izborni legitimitet, a biti privjesak takvoj vlasti je potpuno političko samoubistvo.

Na kraju, što se mene tiče SDP treba da ide u opoziciju, najbolje svuda, ma da bih bio u stanju pod određenim okolnostima prihvatiti da se bude dio vlasti u USK i ZDK. Nikako nisam zagovornik široke federalne i državne koalicije, vrlo sam skeptičan o širokoj sarajevskoj koaliciji i apsolutno protiv biranja između dva zla u TK.
invincible1921

#48592 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Iskreno nije ni postena drzavna vlast bez SDA,,,a federalna pogotovo. Jbg brate krivo mi je ko i tebi, ali su.packi je da zaobidjes volju vecine naroda. Sto se tice ostalog iskreno nadam se da si sad malo otovrio oci povodom kadra u SDPu . Bar ovom sarajevskom...a bgm si ih branio do pred izbore. :thumbup:
Better Man

#48593 Re: SDP

Post by Better Man »

Gdje god se mafija iz SDA može izbaciti iz vlasti i ostaviti bez fotelja, to treba uraditi, ali sa jasnom fizijom reformi i napretka.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#48594 Re: SDP

Post by Velkoski »

Nikšiću, nemoj da se kajem zbog glasa, ne daj ovim da uvode progresivne poreze :oops: :mrgreen:
Leverage

#48595 Re: SDP

Post by Leverage »

invincible1921 wrote:Iskreno nije ni postena drzavna vlast bez SDA,,,a federalna pogotovo. Jbg brate krivo mi je ko i tebi, ali su.packi je da zaobidjes volju vecine naroda. Sto se tice ostalog iskreno nadam se da si sad malo otovrio oci povodom kadra u SDPu . Bar ovom sarajevskom...a bgm si ih branio do pred izbore. :thumbup:
Prljav veš se ne iznosi u predizbornoj kampanji, sad je vrijeme za to. Ja nisam nekakav stranački poslušnik i to će svi vidjeti na ovom forumu, ali nikad ne bih napadao pred izbore.

SDP će ipak biti najjača opoziciona stranka i to je vrlo važno, ponovo će ljudi u SDP-u vidjeti najozbiljniju alternativu.

Desile su se važne promjene i to i dalje mislim, ali promjene moraju da se nastave.

Ovim putem pozivam članove koji nisu u stranačkim ili državnim foteljama da se ozbiljno uključe u narednih nekoliko mjeseci. Niko ne smije biti pošteđen kritike.

I dobro pazite kome dajete glas na unutarpartijskim izborima i za šta glasate na referendumima o koalicijama. Nek vam Nikšić, Mašić, Bijedić i ostali ne prodaju jeftino priču o koalicijama, neki su već počeli.
invincible1921

#48596 Re: SDP

Post by invincible1921 »

Leverage wrote:
invincible1921 wrote:Iskreno nije ni postena drzavna vlast bez SDA,,,a federalna pogotovo. Jbg brate krivo mi je ko i tebi, ali su.packi je da zaobidjes volju vecine naroda. Sto se tice ostalog iskreno nadam se da si sad malo otovrio oci povodom kadra u SDPu . Bar ovom sarajevskom...a bgm si ih branio do pred izbore. :thumbup:
Prljav veš se ne iznosi u predizbornoj kampanji, sad je vrijeme za to. Ja nisam nekakav stranački poslušnik i to će svi vidjeti na ovom forumu, ali nikad ne bih napadao pred izbore.

SDP će ipak biti najjača opoziciona stranka i to je vrlo važno, ponovo će ljudi u SDP-u vidjeti najozbiljniju alternativu.

Desile su se važne promjene i to i dalje mislim, ali promjene moraju da se nastave.

Ovim putem pozivam članove koji nisu u stranačkim ili državnim foteljama da se ozbiljno uključe u narednih nekoliko mjeseci. Niko ne smije biti pošteđen kritike.

I dobro pazite kome dajete glas na unutarpartijskim izborima i za šta glasate na referendumima o koalicijama. Nek vam Nikšić, Mašić, Bijedić i ostali ne prodaju jeftino priču o koalicijama, neki su već počeli.
Ja bi podrzao vecinu ovih koji se prozivaju i podrzao sam vazda ...na nivoima na kojima zasluzuju glas. Recimo Cengica bi vazda podrzao na nivou opstine,,,,dao bi mu mozda galas iz a KS,,,,ali FEDERACIJA ?!?!?! i onda se smijemo nesto SDA-u ...ma hajte molim vas....
agent_zero

#48597 Re: SDP

Post by agent_zero »

Zbog likova sa predizbornih plakata u Sarajevu ispred SDP-a novostvoreni SDAovski isprdak Narod i pravda.

Pa jel sramota one likove s plakata i predsjednika cvikeraša sa stomačinom?

Nadam se da će Denis preuzeti SDP i rastjerati sve ove likove (Nikšić, Mašić, Čengić, Magazinović, Srna) zbog kojih je SDP tu gdje jeste danas.
mixone1995

#48598 Re: SDP

Post by mixone1995 »

Traziti ponovno brojanje glasova za clanova predsjednistva, mozda Denis namakne ovih 15tak hiljada sto mu nedostaje. :mrgreen: Vrijedi pokusati. :mrgreen:
agent_zero

#48599 Re: SDP

Post by agent_zero »

A apsolutno tražiti ne samo ponovno brojanje glasova za predsjedništvo, detaljan pregled svih listića i malverzacija oko Šefikovog "izbora".

Mene samo boli što sa ovim debelim cvikerašem i likovima sa plakata to i ne pomišljaju.
omega369

#48600 Re: SDP

Post by omega369 »

agent_zero wrote:Zbog likova sa predizbornih plakata u Sarajevu ispred SDP-a novostvoreni SDAovski isprdak Narod i pravda.

Pa jel sramota one likove s plakata i predsjednika cvikeraša sa stomačinom?

Nadam se da će Denis preuzeti SDP i rastjerati sve ove likove (Nikšić, Mašić, Čengić, Magazinović, Srna) zbog kojih je SDP tu gdje jeste danas.
Kljucna stvar koja ne ide u prilog SDP-u, uz nezaobilaznu boljsevicku ikonografiju na pojedinim skupovima koja jednostavno odbija :wink: Znam nekoliko izuzetno finih momaka iz SDP-a koji su i ovaj put odlicno odradili posao i ne bih licno imao nista protiv vidjeti ih na vodećim mjestima. Ali, dok je niksica i masica, sda se ne mora sekirati

i grijesis da je NiP isprdak sda :wink:
Post Reply