Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

zijancer

#48576 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by zijancer »

:thumbup: odličan film
90minut

#48577 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

savršenstvo
tibetanac

#48578 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by tibetanac »

Hvala, kontam samo meni smeta. :lol:
kakavdanakneiskustvu

#48579 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by kakavdanakneiskustvu »

johnnykola wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Vrlo dobar, zamalo odličan.
:thumbup:
90minut

#48580 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

Eto Filip i johnhy ce se nadopunjavati između sebe ne treba im niko drugi. :D
milejovic1971

#48581 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

Bilo jednom u Holivudu, ima li negdje nepiratska verzija, ili je jos rano ??? hvala

skidam The art of self defense, vidim nahvaljen ovde :izet: :izet: :izet:
90minut

#48582 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

milejovic1971 wrote:Bilo jednom u Holivudu, ima li negdje nepiratska verzija, ili je jos rano ??? hvala
Prvo mi reci zašto se cerekaš :D

Kontam otprilike 15 do 20 dana da ce biti pravi snimak
milejovic1971

#48583 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

:lol: :lol: :lol: se likovima koji gledaju online filmove, pored torenata, kodija, ovoga onoga...
hvala za Holly
90minut

#48584 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

milejovic1971 wrote::lol: :lol: :lol: se likovima koji gledaju online filmove, pored torenata, kodija, ovoga onoga...
hvala za Holly
Brate ljudi su pogubljeni u vremenu i prostoru njima kad spomeneš torrent on misli da je spejs šatl, evo i ova što sam joj nudio da joj korak po korak objasnim garantujem da je prošlo samo na onom " instaliracu ".

A ustvari lakše nego gledati na raznoraznim stranicama s 100 pop up prozora i to pored blockera. :lol:

Još kad bi im objasnili koliko smo sretni što živimo tu gdje živimo u šupku evrope i nema ogromnih kazni. :lol:
Last edited by 90minut on 04/11/2019 20:26, edited 1 time in total.
milejovic1971

#48585 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

pa znam, ali je na tim stranicama daleko manji izbor filmova i serija..slazem se, ajd Kodi jeste komplikovan, ali torrent nema nista lakse...aaa ima, lazem, balkandownload.org, uzmes alldebrid acc i picis... :skoljka: :skoljka:
90minut

#48586 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

milejovic1971 wrote:pa znam, ali je na tim stranicama daleko manji izbor filmova i serija..slazem se, ajd Kodi jeste komplikovan, ali torrent nema nista lakse...aaa ima, lazem, balkandownload.org, uzmes alldebrid acc i picis... :skoljka: :skoljka:
Ma možeš vala s prijevodom naci od starijih skoro sve, al' kurčeva slika na mnogo tih sajtova pa dok ti pusti film jedno 6 prozora što izleti pa ovo pa ono. :lol:
milejovic1971

#48587 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

:D :D :D

uzas...nek se pate kad nece da poslusaju
karanana

#48588 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Parazit. Nije los, ali ipak mislim malo precijenjen. Spoiler pitanje vezano za film:

Zasto je babo zaklao gazdu?
johnnykola

#48589 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:Parazit. Nije los, ali ipak mislim malo precijenjen. Spoiler pitanje vezano za film:

Pa đe neće.
karanana

#48590 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

johnnykola wrote:
karanana wrote:Parazit. Nije los, ali ipak mislim malo precijenjen. Spoiler pitanje vezano za film:

Pa đe neće.
Pa zasto? Jer je govorio da smrdi? To je to?
johnnykola

#48591 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:
johnnykola wrote:

Pa đe neće.
Pa zasto? Jer je govorio da smrdi? To je to?
Donji su i, nažalost uvijek će biti.:(
Bong Joon-ho’s worldview comes through most clearly in his endings: clear, bleak, and unrelenting. While his films aren’t necessarily autobiographical, they are personal in the sense that what he wants the audience to feel is the same dread, terror, and anxiety that he feels about the world: the impending climate catastrophe, human-rights abuses, and the ever-widening gap between the rich and the poor. The detail in Snowpiercer of the small children being used as labor to keep the engine running, for instance, was inspired by news of child-labor practices. Parasite, too, took some inspiration from the Papin sisters, two live-in maids who killed their employers in 1930s France. The horrors in his films often mirror what he sees in the world.
Link
karanana

#48592 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Ah......
Pa frajeru ako se ne svidja, nek samo predje 38. paralelu i uci ce na mjesto gdje su svi jednaki i gdje nema razlika medju rajom.
Kimova peta kolona prosipa propagandu po juznoj koreji.
Film ima nesto mastovito i fino ali kako rekoh, kraj je poprilicno karinanast. Ocekivao sam da ce ici nekim potpuno drugim raspletom. Ovo vako mi je malo nadrealno i neobjasnjivo.
johnnykola

#48593 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:Ah......
Pa frajeru ako se ne svidja, nek samo predje 38. paralelu i uci ce na mjesto gdje su svi jednaki i gdje nema razlika medju rajom.
Film ima nesto mastovito i fino ali kako rekoh, kraj je poprilicno karinanast. Ocekivao sam da ce ici nekim potpuno drugim raspletom. Ovo vako mi je malo nadrealno i neobjasnjivo.
Pa gore stoji da bi lik ipak htio poslati jasnu poruku, a to je da kapitalizam satra. Kao što će nas i uništavanje planete satrati. Nije ti se to svidjelo, normala. Film i zato jeste tu da ne bude baš sve na izvol'te.

Image

90minut

#48594 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

karanana wrote:Ah......
Film je savršenstvo sve do tog kraja koji je karina surinami i to ober karina surinami.

Ne znam da li se iko ikad trudio više u nekom filmu da nam da ekstra twistova " misterije " i ostalog kao da direktor sam nije bio zadovoljan šta nam je dao do tog momenta pa morao začiniti film ekstra i ekstra što mi je cudno jer mu ostali filmovi nisu ni blizu takvi.
Pale Rider

#48595 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Pale Rider »

Snake Eyes wrote: Dodaš "tv program" na foe i uživaš u forumu:
E hvala ti, tačno sam bio odusto od ove teme radi njega.
karanana

#48596 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Stari sasvim bespotrebno i bezrazlozno ubija gazdu i unistava citav sistem koji su izgradili. Ja sam licno mislio da ce se oni toliko uvuci da ce jednog dana postati gazde a da ce bogata porodica zavrsiti na ulici ili u onom podrumskom stanu. Eto i to bi bio kim jong unovski zavrsetak a ne vako poprilicno nelogicno.
90minut

#48597 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by 90minut »

karanana wrote:Stari sasvim bespotrebno i bezrazlozno ubija gazdu i unistava citav sistem koji su izgradili. Ja sam licno mislio da ce se oni toliko uvuci da ce jednog dana postati gazde a da ce bogata porodica zavrsiti na ulici ili u onom podrumskom stanu. Eto i to bi bio kim jong unovski zavrsetak a ne vako poprilicno nelogicno.
Ma ne griješiš sekunde.

Cijeli kraj je nelogičan i poprilicno debilan.

Al' mi nije sekunde pokvario film do tog momenta stvarno sam se ismijao dosta i atmosfera je vrhunska.

Eto Johny sam sebi tv program ubacuješ. :lol:
johnnykola

#48598 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

karanana wrote:Stari sasvim bespotrebno i bezrazlozno ubija gazdu i unistava citav sistem koji su izgradili. Ja sam licno mislio da ce se oni toliko uvuci da ce jednog dana postati gazde a da ce bogata porodica zavrsiti na ulici ili u onom podrumskom stanu. Eto i to bi bio kim jong unovski zavrsetak a ne vako poprilicno nelogicno.
Pa ne mora sve biti kako si namaštao. Priča i opcija je milijun. Mogli su i Antigona i Proces i Zločin i kazna drukčije završiti. Nisu oni izgradili nikakav sistem, već su dio sistema u kojem ga glabaju. Tj., nastavljaju glabati, što će i biti po ubistvu. Kažem, tebi nije leglo, leći će ti neki drugi i adio Mare.
milejovic1971

#48600 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by milejovic1971 »

Parasite nije neka apsolutna "sječa", ali meni najbolji do sada u godini. Jeste da nije kraj godine ali teško da će me nešto iznenaditi.
A i te palme, globusi, meni su više neki okidač za preskočiti nego pogledati. Ali eto, desilo se. Korejski filmovi su specifični, ne leže svakome, znaju biti jako komični na nenametljiv način što meni odgovara kao i same priče koje nisu konvencionalne. I njih kao i španskih ima sve manje dobrih, odličnih, a sve više reciklaže posebno kod španskog filma kojeg uglavnom preskačem, ako vidim da igra cio cast iz Contratiempa na primer.

a film se nije dopao nekome...mozda se nije dopao ljudima jer je ogledalo našeg društva. Sa jedne strane su sirotinja i musavci koji nisu u stanju da se odljepe sa dna, čak ni oni mlađi naraštaji koji su za razliku od roditelja imali i priliku da se iškoluju. Postoji nešto u njima što ih onemogućava da se popenju makar za stepenik više, kao da su predodređeni da budu jadni i bijedni, služinčad i otirači malobrojnih bogataša. Kao da imaju sirotinjski žig koji je slikovito prikazan u neprijatnom mirisu koji bogatuni osjećaju u njihovoj blizini. Da ne spominjem onu situaciju kad niko ne j*be ni 2% njihovu povrijeđenu ćerku, a oko malog buržuja izginuše. S druge strane su bogataši koji su novce stekli možda zalsuženo, možda ne, ali eto ni njihova djeca neće morati nikad da se brinu makar bila retardirana kao sinčić bogataške porodice u ovom filmu, dok će sirotinjski potomci uvek služiti za oštrenje one stvari ma koliko se trudili.Završni udarac je kraj filma kad pomisliš da je sin ostvario svoj san, da se podigao iz mulja, a onda slijedi povratak u realnost odnosno memljivi suteren iz kojeg se nije maknuo. Zapelo mi je za oko ( film sam gledao 2x ) kako se siromasi ne drže zajedno i ne udružuju već se kolju oko mrvica koje im bogati udjeljuju što je prikazano u sukobu siromašne porodice sa starom služavkom i njenim mužem. I ona poniznost i zahvalanost služavkinog muža što živi u podrumu kao pacov i hrani se ostacima. :thumbup: :kiss: :kiss:
Post Reply