BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Pitarrr82

#48551 Re: BHTelecom All About

Post by Pitarrr82 »

zutipatak wrote:
Pitarrr82 wrote:Koji to monter radi do 21h? :mrgreen:
U Sarajevu svi. Tacno tri puta su meni dolazili na internveciju u 20 sati i jednom nedjeljom u pola 9,

Lijepo bi onda bilo da se neko javi jos kome su dolazili u ta doba :)
made_in_sarajevo

#48552 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

znaci ja lazem, mozda sam sanjo da sam jutros pricao sa monterima u 8h i da su ljudi rekli da rade do 16h samo i da nece doci u 15h da montiraju opremu, da subotom ne rade nego moze ponedeljak najranije u 9h ujutro.

posto ovaj delegat kaze da radi u telekomu, idi onda na mail direkcije sarajevo pa nadji zalbu koju sam napisao, istu sam poslao i na support,a onda nadji snimak razgovora sa monterima pa vidi ko laze da ti ne lanem sta dalje pametnjakovicu.

onaj sto kaze idi na telemach, ma necu odo od njih, bio na HS, telemach mi nije nesto pretjerano, a ovamo imam Sarajevo :mrgreen:

u Februaru sam koristio testni period Moja TV i covjek mi dosao u 18h navece i kroz pricu on sam rekao da rade do 18h i da poslije mene ide kuci. ovaj jutros tersa na telefon da rade do 16h i drugim rijecima ne pada im napamet iza 14h ici nekome da prikljuce Moja TV. Zalba je otisla na dva emaila u telekom posto nisam imao vremena da nazovem onaj broj za zalbe pa cemo vidjeti.
zateznistub

#48553 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

made_in_sarajevo wrote:znaci ja lazem, mozda sam sanjo da sam jutros pricao sa monterima u 8h i da su ljudi rekli da rade do 16h samo i da nece doci u 15h da montiraju opremu, da subotom ne rade nego moze ponedeljak najranije u 9h ujutro.

posto ovaj delegat kaze da radi u telekomu
, idi onda na mail direkcije sarajevo pa nadji zalbu koju sam napisao, istu sam poslao i na support,a onda nadji snimak razgovora sa monterima pa vidi ko laze da ti ne lanem sta dalje pametnjakovicu.

onaj sto kaze idi na telemach, ma necu odo od njih, bio na HS, telemach mi nije nesto pretjerano, a ovamo imam Sarajevo :mrgreen:

u Februaru sam koristio testni period Moja TV i covjek mi dosao u 18h navece i kroz pricu on sam rekao da rade do 18h i da poslije mene ide kuci. ovaj jutros tersa na telefon da rade do 16h i drugim rijecima ne pada im napamet iza 14h ici nekome da prikljuce Moja TV. Zalba je otisla na dva emaila u telekom posto nisam imao vremena da nazovem onaj broj za zalbe pa cemo vidjeti.
Pusti bolan, lik ima nickova ko neko carapa...
zateznistub

#48554 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zutipatak wrote: Ako ne vjeruj napisi mi username u PP i sve cu ti reci sto te zanima ;)
Ako nisi klon, 14 po redu, kako nakon nepuna dva mjeseca znas ko gdje radi? :wink:
zutipatak

#48555 Re: BHTelecom All About

Post by zutipatak »

zateznistub wrote:
zutipatak wrote: Ako ne vjeruj napisi mi username u PP i sve cu ti reci sto te zanima ;)
Ako nisi klon, 14 po redu, kako nakon nepuna dva mjeseca znas ko gdje radi? :wink:
Baš teško po avataru i nicku pogoditi gdje (si) radiš/io. Zatezni stup i dalekovod- Energoinvest Dalekovodi. Samo sabrao dva i dva. ;)
zateznistub

#48556 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

zutipatak wrote:
zateznistub wrote:
Baš teško po avataru i nicku pogoditi gdje (si) radiš/io. Zatezni stup i dalekovod- Energoinvest Dalekovodi. Samo sabrao dva i dva. ;)
:lol:
Benq

#48557 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zutipatak wrote:
zateznistub wrote: Ako nisi klon, 14 po redu, kako nakon nepuna dva mjeseca znas ko gdje radi? :wink:
Sta bi tek rekao da radi da mu je nick Ginekolog..
Laertes

#48558 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

Drugovi, jedno pitanje ako neko zna:
Imam MojaTV moj izbor sa dva postpaida i tri ultre. Na oba postpaida otplaćujem mobitele, a uzrok sam i onaj tablet za marku. Da li ima načina da uzmem još jedan mobitela (treba šćeri)? I kako mogu plaćati?
zateznistub

#48559 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Laertes wrote:Drugovi, jedno pitanje ako neko zna:
Imam MojaTV moj izbor sa dva postpaida i tri ultre. Na oba postpaida otplaćujem mobitele, a uzrok sam i onaj tablet za marku. Da li ima načina da uzmem još jedan mobitela (treba šćeri)? I kako mogu plaćati?
mislim da se sad mogu do tri uređaja uzeti po nekim povlastenim cijenama...provjeri..
kakaljin

#48560 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

NA sta si uzeo tablet, i koliko ti je rata ostalo na pretplatama, ako je jedna cetvrtina tj 3 mjeseca od 12 ili 6 mjeseci od 24 mozes uzeti ponovo telefon, a isto mozes uzeti bez ikakvih problema telefon ali bez popusta za cijenu koja pise bez obaveznog ugovora. Na rate svaku cijenu mozes placati 12 ili 24.
Laertes

#48561 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

kakaljin wrote:
NA sta si uzeo tablet, i koliko ti je rata ostalo na pretplatama, ako je jedna cetvrtina tj 3 mjeseca od 12 ili 6 mjeseci od 24 mozes uzeti ponovo telefon, a isto mozes uzeti bez ikakvih problema telefon ali bez popusta za cijenu koja pise bez obaveznog ugovora. Na rate svaku cijenu mozes placati 12 ili 24.
Tablet uzeo na MojaTVNet. Za već uzete mobitele mi je ostalo puno više od te četvrtine. Znam da bi bila ova cijena bez ugovornog odnosa, samo me zanima da li može na rate. Hvala ti na pojašnjenju u svakom slučaju.
kakaljin

#48562 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Laertes wrote:
kakaljin wrote:
Tablet uzeo na MojaTVNet. Za već uzete mobitele mi je ostalo puno više od te četvrtine. Znam da bi bila ova cijena bez ugovornog odnosa, samo me zanima da li može na rate. Hvala ti na pojašnjenju u svakom slučaju.
Moze sve na rate
tusk

#48563 Re: BHTelecom All About

Post by tusk »

Da li je moguce zamjeniti karticu koja je vjerovatno ostecena u toku skracivanja sa micro na nano-sim a da broj ostane isti?
Del_Boy1

#48564 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Naravno, ako si pretplatnik treba ti lična karta, a za ultru treba certifikat ili potpisana izjava da je broj tvoj, zamjena košta 5 KM.
lijek-za-sve

#48565 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

tusk wrote:Da li je moguce zamjeniti karticu koja je vjerovatno ostecena u toku skracivanja sa micro na nano-sim a da broj ostane isti?

Naravno da moze,ako je na pretplatu onaj na koga se vodi s licnom ode i zamijeni,a ako je ultra certifikat(ako nemas imas izjavu kojom dokazujes da je tvoj broj) i dobijes isti broj i u oba slucaja zamjena je 5km
tusk

#48566 Re: BHTelecom All About

Post by tusk »

Odlicno, hvala vam.
The Realist

#48567 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

Je li bilo kakvih novosti vezanih za ponudu kanala kod MojaTV? Nisam dugo pratio temu, a kako ovdje ima dosta i o mobilnoj, neću nikada prelistati :D.

Hvala.
escobar__

#48568 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Jest. Discovery World postao Discovery Turbo Extra (DTX). :mrgreen:
The Realist

#48569 Re: BHTelecom All About

Post by The Realist »

escobar__ wrote:Jest. Discovery World postao Discovery Turbo Extra (DTX). :mrgreen:
Pa zar to nije bilo ranije još :)? Mislio sam u ovih mjesec dana.... No, znači uglavnom ništa, hebiga....
Cossack

#48570 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

The BEN10

#48571 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Laertes wrote:
kakaljin wrote:
Jeste li sigurnin da ide bez popusta?
http://www.mojatv.ba/moj-izbor.html
Uvezivanjem priključaka i usluga u grupu Moja TV moj izbor ostvarujete sljedeće mogućnosti:
....
zadržavanje mogućnosti kupovine uređaja na rate uz popuste predviđene za svaki pojedinačni priključak u grupi
Ja bih ovo protumačio kao da svaki član grupe može kupiti telefon na popust uz plaćanje na rate...
irac300

#48572 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

https://www.bhtelecom.ba/mobiteli.html? ... [maker]=24

Odlican potez za nabavku ovih telefona. Kao dugogodisnji korisnik Coolpad uredjaja, imam samo pozitivne utiske o ovom brendu. Nadam se da ce poceti uvoziti i ostale odlicne kineske marke, tipa Xiaomi, Meizu...
Laertes

#48573 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

irac300 wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli.html? ... [maker]=24

Odlican potez za nabavku ovih telefona. Kao dugogodisnji korisnik Coolpad uredjaja, imam samo pozitivne utiske o ovom brendu. Nadam se da ce poceti uvoziti i ostale odlicne kineske marke, tipa Xiaomi, Meizu...
Dileja hakovo čojku profil :lol:
irac300

#48574 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Laertes wrote:
irac300 wrote:https://www.bhtelecom.ba/mobiteli.html? ... [maker]=24

Dileja hakovo čojku profil :lol:
Haha... Haj' sto je meni hackov'o, nego ubijedio i ljude u Telecomu. :D
Dinostula

#48575 Re: BHTelecom All About

Post by Dinostula »

Nekad davno sam bio korisnik BH Telecoma dok su bili paketi 3g, 5g i 9g.
E sad ostao mi je stari modem Speedtouch 546 V6 sad me zanima zna li neko da li se ovaj modem moze koristiti za recimo netflat5 ?
Ako ne moze kako ide sad sa modemima da li daju na koristenje besplatno ili se mora iznajmiti ??
Locked