Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- kakotakonikako
#48551 Re: Premijer liga BiH
Ja jedno ti drugo. U direktnom okrsaju, U JEDNOJ UTAKMICI, superfinalu, sa stranim sudijama, na vasem stadionu, plavi vam uzeli titulu. Sta je tesko to priznati ?
To se moze samo naplatiti i vratiti u slicnom slucaju, bez spominjanja kupa i neznam ti cega.
To se moze samo naplatiti i vratiti u slicnom slucaju, bez spominjanja kupa i neznam ti cega.
-
nema me tamo
#48552 Re: Premijer liga BiH
Ja jedno, ti drugo.
Naplaceno je s kamatama.
Naplaceno je s kamatama.
- BlueBlood
#48553 Re: Premijer liga BiH
Kao u priči, igrali su vječiti gradski rivali, igrao se 90. minut, bilo je 0:0 i stadion je bio pun. Prekinut je napad jednog tima i uslijedila je kontra. Lopta je došla do napadača koji je ispred sebe imao sporijeg štopera i prostor od 35 metara. Prestigao je svog čuvara i nastavio trčati za loptom. Bilo je - on ili golman. I bio je on. Bio je gol. Bila je pobjeda. I titula.
Danas je 19 godina od 5. juna 1998. godine. Ne od rođendana, nego od "Zubandana", dana kada je Hadis Zubanović donio titulu FK Željezničar u sezoni 1997/98., prvoj u koju je uključena cijela Federacija BiH i prvoj pod nadzorom UEFA-e. Željezničar je u finalu play offa savladao Sarajevo na krcatom Koševu. Neki će reći bilo je više od 30, neki više od 35 ili 40 hiljada gledalaca, a neki najjednostavnije - bio je "čovjek na čovjeku".
Te noći svi su plakali, naše su bile suze radosnice...

Danas je 19 godina od 5. juna 1998. godine. Ne od rođendana, nego od "Zubandana", dana kada je Hadis Zubanović donio titulu FK Željezničar u sezoni 1997/98., prvoj u koju je uključena cijela Federacija BiH i prvoj pod nadzorom UEFA-e. Željezničar je u finalu play offa savladao Sarajevo na krcatom Koševu. Neki će reći bilo je više od 30, neki više od 35 ili 40 hiljada gledalaca, a neki najjednostavnije - bio je "čovjek na čovjeku".
Te noći svi su plakali, naše su bile suze radosnice...

- kakotakonikako
#48554 Re: Premijer liga BiH
Samo se ti zanosi i vjeruj u bajke, ako ti je lakse.nema me tamo wrote:Ja jedno, ti drugo.
Naplaceno je s kamatama.
- SmokingMan
#48555 Re: Premijer liga BiH
Lik još živi u prošlosti. 
- BlueBlood
#48556 Re: Premijer liga BiH
Peti juni 1998: Dan poslije kojeg ništa nije isto u bh. fudbalu
Na današnji dan, prije 19 godina odigrano je finale play-offa za prvaka BiH između Željezničara i Sarajeva, a Plavi su slavili golom Hadisa Zubanovića u 90. minuti susreta

Utakmica je odigrana 5. juna 1998. godine na Koševu pred 40.000 gledalaca. U odličnom ambijentu fudbaleri obje ekipe su pružili jako dobru predstavu, a za veliko slavlje plavih navijača pobrinuo se Hadis Zubanović. U 90. minuti susreta Željezničar je izveo kontranapad preko Pehlivanovića i Šopovića, a za realizaciju se pobrinuo Zubanović, miljenik svih navijača Željezničara.
Tim pogotkom Plavi su osvojili prvu poslijeratnu titulu pod nadzorom UEFA-e, a navijači Željezničara svake godine 5. juni obilježavaju kao “Zubandan”, navodi se na službenoj stranici kluba s Grbavice.

FK Sarajevo – FK Željezničar 0:1
Stadion: Koševo. Sudije: Lutz Srohlich, Frank Schumacher, Markus Scheibel (Njemačka)
FK Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Biščević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatić, S. Žerić (Šopović), Gredić, Vazda i Zubanović
FK Sarajevo: Dedić, Beganović, Hosić, Hadžispahić, Smiječanin, Selimović, Valentić (Čenan), Ihtijarević (Zahirović), Gogalić, Avdić i Granov (Begić)
Na današnji dan, prije 19 godina odigrano je finale play-offa za prvaka BiH između Željezničara i Sarajeva, a Plavi su slavili golom Hadisa Zubanovića u 90. minuti susreta

Utakmica je odigrana 5. juna 1998. godine na Koševu pred 40.000 gledalaca. U odličnom ambijentu fudbaleri obje ekipe su pružili jako dobru predstavu, a za veliko slavlje plavih navijača pobrinuo se Hadis Zubanović. U 90. minuti susreta Željezničar je izveo kontranapad preko Pehlivanovića i Šopovića, a za realizaciju se pobrinuo Zubanović, miljenik svih navijača Željezničara.
Tim pogotkom Plavi su osvojili prvu poslijeratnu titulu pod nadzorom UEFA-e, a navijači Željezničara svake godine 5. juni obilježavaju kao “Zubandan”, navodi se na službenoj stranici kluba s Grbavice.

FK Sarajevo – FK Željezničar 0:1
Stadion: Koševo. Sudije: Lutz Srohlich, Frank Schumacher, Markus Scheibel (Njemačka)
FK Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Biščević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatić, S. Žerić (Šopović), Gredić, Vazda i Zubanović
FK Sarajevo: Dedić, Beganović, Hosić, Hadžispahić, Smiječanin, Selimović, Valentić (Čenan), Ihtijarević (Zahirović), Gogalić, Avdić i Granov (Begić)
-
Nadzorna_ploca
#48557 Re: Premijer liga BiH
Kakav boombastican naslov. 
-
nema me tamo
#48558 Re: Premijer liga BiH
kakotakonikako wrote:Samo se ti zanosi i vjeruj u bajke, ako ti je lakse.nema me tamo wrote:Ja jedno, ti drugo.
Naplaceno je s kamatama.
U direktnom okršaju smo uzeli titulu, prije mjesec kolko vec njima sigurnu izbili.
https://www.youtube.com/watch?v=o0hUZib_T88
Ovo?
- kakotakonikako
#48559 Re: Premijer liga BiH
Jebote tebi stvarno treba crtati. Ko spominje kup ? Ti ovo spominjes, da bi imao neku izvlakusu.
U DIREKTNOM okrsaju, u mecu koji direktno ( Play offu ) odlucuje o prvaku, tvoj tim fasuje. I ti trazis neke izgovore. Ako ti je tako lakse, a ne kao ovom Maji-u hordasu, eto sve je kako se ti tjesis.
I da i ja cestitam plavim komsijama Zuban dan. Zasluzeno.
Pravda za Majia
U DIREKTNOM okrsaju, u mecu koji direktno ( Play offu ) odlucuje o prvaku, tvoj tim fasuje. I ti trazis neke izgovore. Ako ti je tako lakse, a ne kao ovom Maji-u hordasu, eto sve je kako se ti tjesis.
I da i ja cestitam plavim komsijama Zuban dan. Zasluzeno.
Pravda za Majia
-
nema me tamo
#48560 Re: Premijer liga BiH
CEstitam ti ja i ....., ........, ....!
- avetinja
#48561 Re: Premijer liga BiH
I ovaj Zubandan pređe u dosadu. Hoćemo li 150 godina poslije vaditi slike, a ništa ne osvajati. Kamo sreće da smo osvojili titulu, pa da kačimo aktuelne slike i klipove.
- kakotakonikako
#48562 Re: Premijer liga BiH
Ti nisi onda navijac plavih, ako ti Zubandan predje u dosadu. Pricao sam sa dosta navijaca plavih i svima je ovaj Zubandan jako bitan. Svi ga sa ponosom isticu i rado ga se sjecaju.avetinja wrote:I ovaj Zubandan pređe u dosadu. Hoćemo li 150 godina poslije vaditi slike, a ništa ne osvajati. Kamo sreće da smo osvojili titulu, pa da kačimo aktuelne slike i klipove.
Ne moze nesto sto je drago preci u dosadu. Onda nesto tu nije uredu.
- avetinja
#48563 Re: Premijer liga BiH
Bitan je, ali previše je da ga slavim kao da je jučer bio. Toliko sam razočaranja doživio ove sezone da mi nije do prisjećanja nekih lijepih vremena.kakotakonikako wrote:Ti nisi onda navijac plavih, ako ti Zubandan predje u dosadu. Pricao sam sa dosta navijaca plavih i svima je ovaj Zubandan jako bitan. Svi ga sa ponosom isticu i rado ga se sjecaju.avetinja wrote:I ovaj Zubandan pređe u dosadu. Hoćemo li 150 godina poslije vaditi slike, a ništa ne osvajati. Kamo sreće da smo osvojili titulu, pa da kačimo aktuelne slike i klipove.
Ne moze nesto sto je drago preci u dosadu. Onda nesto tu nije uredu.
- Logovan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48565 Re: Premijer liga BiH
Ko je spreman dati 50 milja....ili nesto sa profila
Ima i Sloboda svojih troskova.
-
sumirprimus
#48566 Re: Premijer liga BiH
ma kakvih 50 milja i kakvi sar i zeljo ba..
nema sanse..novinarska natezanja u pauzi..
nema sanse..novinarska natezanja u pauzi..
- avetinja
#48567 Re: Premijer liga BiH
Čuj štreberi da daju 50 milja za igrača. 
- slucajan
#48568 Re: Premijer liga BiH
Čitlučka braćo, čestit vam Brotnjodan!
Na današnji dan, prije 17 godina Brotnjo je ušao u finale Play-offa, u kojem je nekoliko dana kasnije i slavio, te osvojio titulu prvaka BiH!
"Najveći klupski uspjeh je postignut u sezoni 1999./2000. kada je Brotnjo pobijedio u doigravanju za prvaka BiH. To je bio jedini naslov prvaka ovog kluba. Isti im je osigurao nazočnost u nogometnoj Ligi prvaka, odnosno sudjelovanje u prvom krugu. U prvoj utakmici 1.pretkola su poraženi rezultatom 4:0 od litavskog Žalgirisa, današnji FBK Kaunas. U uzvratu su pobijedili 3:0 te na taj način nisu uspjeli proći u sljedeće kolo gdje ih je čekao slavni škotski Rangers F.C.. Godinu kasnije, sudjelovali su u Kupu UEFA, u izlučnom dijelu natjecanja. Poraženi su od norveškog Vikinga 1:1 i 1:0. U sezoni 2002./03. klub je igrao i Intertoto kup ispavši od Zuricha. Klupski grb sadrži hrvatski grb. Neki od poznatijih igrača koji su igrali za Brotnjo su: Mateo Sušić, Dragan Blatnjak, Zajko Zeba i Miljenko Ševelj i mnogi drugi."
U narednim danima sa sjetom ćemo se prisjećati blistavih trenutaka voljenog nam kluba!
Športski pozdrav!
Na današnji dan, prije 17 godina Brotnjo je ušao u finale Play-offa, u kojem je nekoliko dana kasnije i slavio, te osvojio titulu prvaka BiH!
"Najveći klupski uspjeh je postignut u sezoni 1999./2000. kada je Brotnjo pobijedio u doigravanju za prvaka BiH. To je bio jedini naslov prvaka ovog kluba. Isti im je osigurao nazočnost u nogometnoj Ligi prvaka, odnosno sudjelovanje u prvom krugu. U prvoj utakmici 1.pretkola su poraženi rezultatom 4:0 od litavskog Žalgirisa, današnji FBK Kaunas. U uzvratu su pobijedili 3:0 te na taj način nisu uspjeli proći u sljedeće kolo gdje ih je čekao slavni škotski Rangers F.C.. Godinu kasnije, sudjelovali su u Kupu UEFA, u izlučnom dijelu natjecanja. Poraženi su od norveškog Vikinga 1:1 i 1:0. U sezoni 2002./03. klub je igrao i Intertoto kup ispavši od Zuricha. Klupski grb sadrži hrvatski grb. Neki od poznatijih igrača koji su igrali za Brotnjo su: Mateo Sušić, Dragan Blatnjak, Zajko Zeba i Miljenko Ševelj i mnogi drugi."
U narednim danima sa sjetom ćemo se prisjećati blistavih trenutaka voljenog nam kluba!
Športski pozdrav!
- Charuga
- Globalni moderator
#48569 Re: Premijer liga BiH
Izgleda da su vaši dali najbolju ponudu, baš onako jaku. Za sada ...Tomahawk11 wrote:Ko je spreman dati 50 milja....ili nesto sa profila![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#48570 Re: Premijer liga BiH
A ja opet cuo vi imate zasad najbolje adute.Charuga wrote:Izgleda da su vaši dali najbolju ponudu, baš onako jaku. Za sada ...Tomahawk11 wrote:Ko je spreman dati 50 milja....ili nesto sa profila![]()
I onda ga Zrinja mazne
-
Sarlo Akrobata
#48572 Re: Premijer liga BiH
kakvi kompleksi sunce ti jebem.
-
Awakened
#48573 Re: Premijer liga BiH
Poslije svega sto se sa Zeljom dogodilo ove sezone, ova prica oko Zubandana je stvarno u najmanju ruku neumjesna.
-
Nadzorna_ploca
#48574 Re: Premijer liga BiH
Sta ce, kolektivna lobotomija. Ne znam ko im vodi te stranice, ali toliko poltronstva nisam dugo vidio. Onaj lik sto vodi stranicu FKS banuje raju koja pise poslije poraza, a kad izgubimo odmah neke akcije fan shop ovo ono. Valjda mu kazu da zamaze oci raji i da se ne talasa, majke im sprcim svima. Nema tu ni obraza ni karaktera.Awakened wrote:Poslije svega sto se sa Zeljom dogodilo ove sezone, ova prica oko Zubandana je stvarno u najmanju ruku neumjesna.
-
Awakened
#48575 Re: Premijer liga BiH
Drug, Zeljo je izgubio sigurnu TITULU jer nije mogao izvuci remi protiv preumornog Sarajeva. I ne samo to, nego Zeljo maltene nije opalio loptu po golu u toj utakmici. Da se razumijemo, slicne stvari su radili Dino i Ibrak u svoje vrijeme i bilo je jako ruzno.lendric wrote:Šta se to dogodilo ove sezone?Awakened wrote:Poslije svega sto se sa Zeljom dogodilo ove sezone, ova prica oko Zubandana je stvarno u najmanju ruku neumjesna.