Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- undefined007
#4851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Taxo mi se uvali kod Predsjednišva sa tramvajskih šina ispred mu bio bus u desnu traku, znao sam da će uletiti morao sam prikočiti a inače ga ne bih pustio. 
- bleee_sa
#4852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo nemoj puštat'. 
- basicm
#4853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh, sto me nasmija hahahah!sparky wrote:Nije da me nervira nego mi bilo smiješno. Cekam u autu, 2 do 3 minute i posto je vani 7435C kontam nek radi da me klima hladi (jos se i rimuje). Prilazi gospodin, kuca mi na prozor i ja otvorim, izvolite. Kaze mislite li vi na ekologiju, ugasite vozilo. Otišao je u lijepu ekološku piiii piiii. Nije negodovao.
Stvarno koji kralj!
-
direstraits0078
#4854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U AT bi popio kaznu. Kao i nekim drugim zemljama u Europi.
- basicm
#4855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima beneficirane kilometre coek. Sta li ce pricati kad nabije hiljadu?tempuser wrote:Svasta ti nesta nabra za 150 km.
-
direstraits0078
#4856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako bude hiljada.basicm wrote:Ima beneficirane kilometre coek. Sta li ce pricati kad nabije hiljadu?tempuser wrote:Svasta ti nesta nabra za 150 km.
-
kakavdanakneiskustvu
#4857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
basicm wrote:Ima beneficirane kilometre coek. Sta li ce pricati kad nabije hiljadu?tempuser wrote:Svasta ti nesta nabra za 150 km.
- supercali
#4859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fascinantno je da u tokio ne mozes cuti da neko svira ili da ne stane pjesaku
- gnjev
#4860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ni u Novi Pazar
- roki
#4861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. Skretanje bez žmigavca
2. Trubljenje u koloni i to naručito kada trubi onaj što je recimo na semaforu tek 3.-4.Fidi frajko da se upalilo žuto,onaj prvi tek naslanja nogu na gas, a ovaj odpozadi se već navalio na sirenu da se kao krene.
3. Jurcanje po gradu od semafora do semafora( vidi me kako imam auto i kako mi trešti muzika) i tako nekoliko krugova po Ćaršiji
4. Kaskaderska vožnja jurcanjem između auta (a dole ga za 100m čeka crveno)
5. Ubacivanje ispred kolone za skretanje lijevo na semaforu na pola pješačkog
2. Trubljenje u koloni i to naručito kada trubi onaj što je recimo na semaforu tek 3.-4.Fidi frajko da se upalilo žuto,onaj prvi tek naslanja nogu na gas, a ovaj odpozadi se već navalio na sirenu da se kao krene.
3. Jurcanje po gradu od semafora do semafora( vidi me kako imam auto i kako mi trešti muzika) i tako nekoliko krugova po Ćaršiji
4. Kaskaderska vožnja jurcanjem između auta (a dole ga za 100m čeka crveno)
5. Ubacivanje ispred kolone za skretanje lijevo na semaforu na pola pješačkog
- sparky
#4862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eki to?direstraits0078 wrote:U AT bi popio kaznu. Kao i nekim drugim zemljama u Europi.
U at, konkretno u koruskoj ili ti karntenu možeš vidjeti samo znak pred pruznim prelazima na kojem piše "molimo vozilo ugasite", sličan znak možeš vidjeti i na nekim parkinzima. Dakle, nije obavezno. Vjerujem da bi mi za ove tri godine bar jedna policijska kontrola naredila da ugasim auto dok me kontrolisu.
-
GileŠampion
#4863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
i ja sam mlad vozac, imam vozacku oko godinu dana i 15ak hiljada km pod nogama.
1,neviraju me seljacine koje sviraju sto ne krenes na zutom
2.seljacine koje sviraju ako ne prodjes kroz zuto/crveno (prije mjesec u daljini trepcuce zeleno, ja vec lagano usporavam, on svira, ja i dalje usporavam motorom, jer znam da ne mogu stici na zeleno, a i ako stignem to bi moralo biti kaskaderski. kreten ne odustaje, blica, svira i lijepi mi se na 10cm ali bez namjere da me pretekne, i svira sve do samog semafora, blica, i na 10 metara pred semaforom na kojem se vec upalilo crveno legnem na kocnicu, opali me malo u karambolku, sto mi je i bila namjera, naravno njegova krivica, nije drzao rastojanje. ovo sam uradio cisto jer nije bilo prvi put da se ovo desava, i jer mi je pun qrac krkanluka na cestama. na njegovu izjavu da sam odjednom legao na kocnicu i pitanje policajca zasto sam to uradio sam rekao da mi je izletio pas, ali zaboli ih neka stvar, nije drzao rastojanje i to je jedini razlog.)
3.seljacine koje te preteknu dok lagano kocis motorom i saltas brzinu po brzinu nize vidjevsi ispred sebe CRVENO (ne ni trepcuce zeleno, ni zuto, nego bas crveno) na semaforu, i onda naglo koce da stanu na to isto crveno
4.seljacine koje nepredvidivo skrecu bez zmigavaca
5.seljacine koje preticu na nepreglednim mjestima (uvijek usporim, neka prodje, jer znam ako mu sta izleti da cu vjerovatno ja biti taj koji ce najebati)
6.seljacine koje idu kroz zabrane, i jos ti masu da se sklonis, da vozim kakvu krsinu pun gas bi poklopio svaki put i zabio se u njega, pa objasnjavaj drotu kasnije da si samo htio sebi dvije ulice skratit
7. bahati dijasporci koji misle da su povukli boga za *urac zato sto vozaju audi, mercedes ili bmw, krkadon pogani vozi 70km/h sa otvorenim prozorima na magistralnoj cesti, ja hocu da ga preteknem, lijevi zmigavac, retrovizor, pun gas, izravnam se i on poklopi gas, vidim da ne mogu vratim se, uspori opet, i to na 60km/h, posto je u pitanju bmw 330d i krkan za volanom, mogao sam samo sebi jesti jaja, pa sam onda stao u prvi kafic/restoran i popio kaficu. e zbog takvih bi volio imati auto sa 500ks, da mogu sve preletiti, sto se mene tice ne mora ici brze od 150km/h, ali hocu da do 150 leti.
8. seljacine koje su po ulicama parkiraju da ne moze fino proci ni fico, da vozim groba, rado bih ovakim dero strane i kido retrovizore, medjutim i da je tako, bila bi moja krivica, on u najgorem slucaju dobije kaznu za nepropisno parkiranje.
toliko od mene, mozda ima jos poneka stvar, ali ne moze mi naumpasti u momentu.
1,neviraju me seljacine koje sviraju sto ne krenes na zutom
2.seljacine koje sviraju ako ne prodjes kroz zuto/crveno (prije mjesec u daljini trepcuce zeleno, ja vec lagano usporavam, on svira, ja i dalje usporavam motorom, jer znam da ne mogu stici na zeleno, a i ako stignem to bi moralo biti kaskaderski. kreten ne odustaje, blica, svira i lijepi mi se na 10cm ali bez namjere da me pretekne, i svira sve do samog semafora, blica, i na 10 metara pred semaforom na kojem se vec upalilo crveno legnem na kocnicu, opali me malo u karambolku, sto mi je i bila namjera, naravno njegova krivica, nije drzao rastojanje. ovo sam uradio cisto jer nije bilo prvi put da se ovo desava, i jer mi je pun qrac krkanluka na cestama. na njegovu izjavu da sam odjednom legao na kocnicu i pitanje policajca zasto sam to uradio sam rekao da mi je izletio pas, ali zaboli ih neka stvar, nije drzao rastojanje i to je jedini razlog.)
3.seljacine koje te preteknu dok lagano kocis motorom i saltas brzinu po brzinu nize vidjevsi ispred sebe CRVENO (ne ni trepcuce zeleno, ni zuto, nego bas crveno) na semaforu, i onda naglo koce da stanu na to isto crveno
4.seljacine koje nepredvidivo skrecu bez zmigavaca
5.seljacine koje preticu na nepreglednim mjestima (uvijek usporim, neka prodje, jer znam ako mu sta izleti da cu vjerovatno ja biti taj koji ce najebati)
6.seljacine koje idu kroz zabrane, i jos ti masu da se sklonis, da vozim kakvu krsinu pun gas bi poklopio svaki put i zabio se u njega, pa objasnjavaj drotu kasnije da si samo htio sebi dvije ulice skratit
7. bahati dijasporci koji misle da su povukli boga za *urac zato sto vozaju audi, mercedes ili bmw, krkadon pogani vozi 70km/h sa otvorenim prozorima na magistralnoj cesti, ja hocu da ga preteknem, lijevi zmigavac, retrovizor, pun gas, izravnam se i on poklopi gas, vidim da ne mogu vratim se, uspori opet, i to na 60km/h, posto je u pitanju bmw 330d i krkan za volanom, mogao sam samo sebi jesti jaja, pa sam onda stao u prvi kafic/restoran i popio kaficu. e zbog takvih bi volio imati auto sa 500ks, da mogu sve preletiti, sto se mene tice ne mora ici brze od 150km/h, ali hocu da do 150 leti.
8. seljacine koje su po ulicama parkiraju da ne moze fino proci ni fico, da vozim groba, rado bih ovakim dero strane i kido retrovizore, medjutim i da je tako, bila bi moja krivica, on u najgorem slucaju dobije kaznu za nepropisno parkiranje.
toliko od mene, mozda ima jos poneka stvar, ali ne moze mi naumpasti u momentu.
-
quarterback
#4864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mlad si, a sve znas 
- MOSALJOZE
#4865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prolazak kroz zuto je sasvim opravdano kad iza sebe imas auto za koje ocjenis da nece uspjeti zakociti na vrijeme.Lijepo je to sto ti ne zelis "kaskaderske"poteze,ali mora se razmisljati sta ako me udari sa 80 km/h,ti donji kako god okrenes.
-
direstraits0078
#4866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam 100 % da je u nekim zemljama rješeno na općinskom nivou, 1 minut, 2 ili max 3. U drugim zemljama je na čitavom teritoriju, državni zakon.sparky wrote:Eki to?direstraits0078 wrote:U AT bi popio kaznu. Kao i nekim drugim zemljama u Europi.
U at, konkretno u koruskoj ili ti karntenu možeš vidjeti samo znak pred pruznim prelazima na kojem piše "molimo vozilo ugasite", sličan znak možeš vidjeti i na nekim parkinzima. Dakle, nije obavezno. Vjerujem da bi mi za ove tri godine bar jedna policijska kontrola naredila da ugasim auto dok me kontrolisu.
- Optimist
#4867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Svicarskoj je zabranjeno drzati upaljen motor za vrijeme stajanja, bilo na pruznom prelazu, parkingu ili dok cekate na granici. Motor mora biti ugasen.
-
dgL_
#4868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
levati koji kada ulaze u vecu raskrsnicu (primjer pofalici) i vrse lijevo skretanje... obavezno kad im se otvori zeleno udju u raskrsnicu kao da ce ih neko pojesti... pa onda ako si rtecimo 4. na semaforu ne mozes proci samo zato sto je supak na zelenom usaou raskrsnicu i stao prije sina da propusti one koji idu pravo... bez obzira sto je mogao preci sine i dopustziti ulazak odnosno prolazak veceg broja vozila...
okvirno nije greska... ali m alo razmisliti glavom nije na odmet, ako vec vozis auto...
okvirno nije greska... ali m alo razmisliti glavom nije na odmet, ako vec vozis auto...
- muha_sa
#4869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a pravilo desne strane 
-
direstraits0078
#4870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moje desno, ili tvoje desno?muha_sa wrote:a pravilo desne strane
-
SSemir
#4871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nerviraju me svi koji misle da su oni bas ti koji su zaduzeni da zavode red na cesti, pa oni galame, trube, blicaju, nedaju da ih pretices itd.
a onako, ne treba se nervirati u zivotu, samo opusteno
a onako, ne treba se nervirati u zivotu, samo opusteno
-
tempuser
#4872 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nerviraju me vozaci iz arapskih zemalja, prije svega diplomate koji, krijuci se iz dipl. tablica, ali i ostali namecu svoju saobracaju nekulturu, sad vec u velikim kolicinama divljaju po cesti. Primjenjuju sve nama poznate discipline, papak parkiranje, uzimanje prednosti, trkanje, nedavanje zmigavca, nepravilno prestrojavanje, uvaljivanje itd...
- amar1994
#4873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pu jebo ih onaj ko ih dovede,smradovi arapskitempuser wrote:Nerviraju me vozaci iz arapskih zemalja, prije svega diplomate koji, krijuci se iz dipl. tablica, ali i ostali namecu svoju saobracaju nekulturu, sad vec u velikim kolicinama divljaju po cesti. Primjenjuju sve nama poznate discipline, papak parkiranje, uzimanje prednosti, trkanje, nedavanje zmigavca, nepravilno prestrojavanje, uvaljivanje itd...
-
tempuser
#4874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam tako radikalan ali mi itekako smeta kad mi imbecil od 60 i kusur god u Sportageu mislim libijske ambasade ne jednoj od vecih raskrsnica uzima prednost bez zmigavca i pri tome vazi na mob, pogledao me nije! 
- basicm
#4875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh sad, ljudska prava, rasizam...amar1994 wrote:Pu jebo ih onaj ko ih dovede,smradovi arapskitempuser wrote:Nerviraju me vozaci iz arapskih zemalja, prije svega diplomate koji, krijuci se iz dipl. tablica, ali i ostali namecu svoju saobracaju nekulturu, sad vec u velikim kolicinama divljaju po cesti. Primjenjuju sve nama poznate discipline, papak parkiranje, uzimanje prednosti, trkanje, nedavanje zmigavca, nepravilno prestrojavanje, uvaljivanje itd...
Valjda su ih doveli diplomatski odnosi! A to sto se tako vozi, ja mislim da moze i gore, kao npr. U Egiptu.