Ma nemam ja problem sa pristojnim ljudima, odakle god da su dosli...ja mogu sa svima..._BataZiv_0809 wrote:Svi smo mi doslje, pitanje je samo koja generacijanepass1 wrote: A bgm ubise te frustracije sa dosljama![]()
Postoji taj fenomen "stana u Sarajevu" to je bas ono provincijski san. Iznenadio bi se koliko takvih ima i tu je covjek djelomicno upravu. Ali da su svi takvi to naravno nije istina.
Ja opcenito ne kontam svrhu stana u kojem ne zivis ili koji ne izdajes, ali dobro to sam samo ja. Da me zivot nije nanio ovamo ne bi mi na pamet palo da kupujem stan.
Ovo sto si ti rekao, bas o tome pricam...hajde ko uzme nekretninu, da zivi u njoj ili da je izdaje, sve ok...ili kupi da dijete ide na fakultet, ima lovu i nece da placa iznajmljivanje, a dijete ima neku sigurnost, a nekretnina ima neku vrijednost i poslije, pa moze i prodati... ali sto ti kazes provincijski san, zivi u inostranstvu godinama, radi, dodje dva puta u toku godine u stan koji je kupio po deset dana, rodno mjesto obidje na dan, ne izdaje nekretninu, ubija se radeci i otplacujuci kredit za nesto sto mu nista ne vraca, samo uzima, a samo iz jednog razloga, da cuje i vidi mahala i to na facebooku...
Ja razumijem bas bogate ljude, pa imaju nekretnina po citavoj Evropi, pa i kod nas, zele i mogu sebi to priustit, svaka cast...hoce dva dana na odmor u svoje, ali on nece grcati zbog toga...! Ali jok, daj da se on dokaze mahali, jer on zivi zato, sta drugi misle o njemu...!