GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- O'zone
- Globalni moderator
#4851 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sutra predviđam pasivni štrajk GRAS-a i dok će iz press službe GRASA izvještaj kaže da sva vozila saobraćaju po unaprijed utvrđenom rasporedu.
Stanje na terenu će bit:
-U opticaju 7 Tramvaja do 14 sati 3 se kvare.
-10 Trolejbusa, do 11 sati svih deset je nepokretno razlog iskakanje glavnog osigurača u napojnoj stanici
- Od 20 autobusa 5 ih se kavari u 3 nestaje goriva a 2 gube kompresiju, preostali dest naizmjenično idu sa linije na linju
- Minibusi će saobraćati po jedan eventualno dva po liniji čekanje minimalno sat,sat i pol.
Stanje na terenu će bit:
-U opticaju 7 Tramvaja do 14 sati 3 se kvare.
-10 Trolejbusa, do 11 sati svih deset je nepokretno razlog iskakanje glavnog osigurača u napojnoj stanici
- Od 20 autobusa 5 ih se kavari u 3 nestaje goriva a 2 gube kompresiju, preostali dest naizmjenično idu sa linije na linju
- Minibusi će saobraćati po jedan eventualno dva po liniji čekanje minimalno sat,sat i pol.
- strong69
#4852 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ovo je samo dokaz da smo dotakli dno i da je zakon i sprovodenje zakona u BiH, KS i Sarajevu misaona imenica i utopija.
Ako svaka bagra moze da blokira grad i da prodje nekaznjeno bojim se da nam jos dugo biti bolje. Ostaje nam jedino da i mi "spontano" bojkotujemo kupovinu karata i vozimo se dzaba.
Ako svaka bagra moze da blokira grad i da prodje nekaznjeno bojim se da nam jos dugo biti bolje. Ostaje nam jedino da i mi "spontano" bojkotujemo kupovinu karata i vozimo se dzaba.
-
palamuda
#4853 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne mogu da vjerujem da tužilaštvo neće pokrenuti istragu protiv ovog što se naziva štrajk.strong69 wrote:Ovo je samo dokaz da smo dotakli dno i da je zakon i sprovodenje zakona u BiH, KS i Sarajevu misaona imenica i utopija.
Odgovorne u zatvor koliko je sutra, dosta je više, baš me zanima kako će imati obraza tražit kartu.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#4854 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dresedener , nemam pravo da Vam se izvinem u tuđe ime ali imam pravo da Vam se izvinem u svoje ime bez obzira što Vas nisam uvrijedila. Ne shvatajte ovakve vrste postova subjektivno , sami ste posjetili našu zemlju mnogo puta i sigurna sam da imate istinsku sliku o namadresdener78 wrote:Izvini ali to je tipičan seljakluk to što si ti sada napisaodrugi profil wrote:@dresdener
jarane, mogu samo da ti kazem, ajde tamo gdje zivis popuj kako i sta treba raditi. Ako mi ima sta mrze nego kad mi neki stranac pocne palamuditi sta bi ja i kako trebao u svojoj zemlji, a procitao par clanaka i stvorio misljenje.ali ovako se ponašate čak i prema rođenim Bosancima koji su školovani u inostranstvu pa stižu kući u BiH i svugdje čuju "šta ti ćeš ovdje soliti pamet, ne seri i mrš nazad u tvoju Njemačku/Švicarsku"... da nije stranaca sa ovakvim mentalitetom bi bili do danas bez električne struje i vozili se u konjskim zapregama... u svakom slučaju moraće vas jednom opet stranci izvuci iz tih sr*nja, bijede i beznačaja u koje ste sami sebe uvukli.
Osim toga ovaj vaš jezik sam naučio zbog vas i baš nisam neka budala koja je pročitala "par članaka". Katastrofalne usluge GRAS-a koristim svaki put prilikom mojih boravka u Sarajevu i za gradski saobraćaj znam više nego vaši "stručnjaci" na vlastima i vjerovatno više nego taj "čuveni" Bimo koji u svojim udžbenicima tvrdi npr. kako ima na Islandu željeznica...
Vama hvala na predivnoj priči o Istočnoj Njemačkoj i puna srca ću uvijek reći dobrodošli u Sarajevo a s obzirom da se razumijete u problematiku SLOBODNO SE MIJEŠAJTE I POPUJTE !
Hvala i pozdrav
- respo
#4855 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ma ako je ovaj hans neki ja sam john iz texasa
kakvi klinci kakvi bakraci i on naucio kao jezik a pise ko najveci maher s carsije
kakvi klinci kakvi bakraci i on naucio kao jezik a pise ko najveci maher s carsije
-
Sikandar
#4856 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Po ovome što se dešavalo u ova zadnja dva dana ova Vlada treba da podnese ostavku, a GRAS da stavi pod prinudnu Upravu
-
rajvosa1
#4857 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mrzim GRAS, oni su sve najgore, ali ko je SDU da namece direktora??????? Pa taj isti Pecanac je prosli put PODRZAVAO strajk protiv ovog istog BASICA, heeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjj
Drugo, iza brda se ovdje valja nesto krupnije, a to je borba za koncesije. GRAS je namjerno unistavan i prepusten ovim dzilkosima da bi SDA privatizirala gradski prijevoz. Potreno je dokazati da je GRAS firma kojoj nema spasa, kojom vladaju dzilkosi, seljaci, sandze... i da je jedini spas SDA privatizacija. A sada je tu i SDP lobi koji koristi GRAS za rusenje SDA vlade... Neka nam je Bog na pomoci s jednima i drugima. Ne dao ih Bog nikome (SDA i SDP), i jos jednom who the fuck is SDU da bira direktora GRASa??????
Drugo, iza brda se ovdje valja nesto krupnije, a to je borba za koncesije. GRAS je namjerno unistavan i prepusten ovim dzilkosima da bi SDA privatizirala gradski prijevoz. Potreno je dokazati da je GRAS firma kojoj nema spasa, kojom vladaju dzilkosi, seljaci, sandze... i da je jedini spas SDA privatizacija. A sada je tu i SDP lobi koji koristi GRAS za rusenje SDA vlade... Neka nam je Bog na pomoci s jednima i drugima. Ne dao ih Bog nikome (SDA i SDP), i jos jednom who the fuck is SDU da bira direktora GRASa??????
- loose end
#4858 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne, mukajet je iz arapskog, valjda mu to i smeta, da je kako ti rece kakav ceho-rusizam ne bi bio problem.dresdener78 wrote:valjda neki čeho-rusizam, na češkom se može reći "ani nemukne" u smislu "ni rijeći ne kaže" kad se desi nepravda i zlo, i -jet je vjerovatno ruski sufiks treće osobe kao "rabotajet", "sdjelajet" itd.Gradski wrote:Šta znači ova riječ mukajet, nije mi jasno ?? i od kud ona u našem bosansko-hercegovačkom govoru, i čija je to uopšte riječ, pošto nas sigurno ima puno koji ne znamo značenje te riječi bilo bi lijepo ovu stranu riječ nekom našom zamjenskom.
moj gradski, namnozilo se ovih vehabija po seheru, uzurpirali su nam i jezik i forum kix.ba, evo ne moze covjek kako treba ni promuhabetit o grasu i njihovim marifetlucima, a da islamski fundamentalisti ovdje ne ubacuju svoje elemente. nego nemoj se ti plaho sekirati da ti ne ode na jetru.
-
julisiz es grant
#4859 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Čovjek je Čeh a ne Nijemac. Iz njegovih mnogobrojnih postova na ovoj temi u kojoj učestvuje godinama, pokazao je zavidno znanje o problematici javnog gradskog prevoza i dao link za jedan svoj rad o GRAS-u.respo wrote:ma ako je ovaj hans neki ja sam john iz texasa
Biješe li ti onaj što se bunio protiv "vidi mu glave" diskreditacije?
- Better Man
#4860 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sa_u_srcu wrote:Ako premijer KS, ne pokrene tuzbe protiv ovih nelagalnih blokada gradskog saobracaja, ciji oni nisu vlasnici, nego svi mi...razocarat ce me za sva vremena...
Drugo, da smo mi pametan narod, pa da sada svi, bojkotujemo gras...dakle da ih pustimo da voze dva dana prazne autobuse i tramvaje...to bi bio najbolji odgovor...na sve ove budalastine, neradnika iz Grasa.
Prvo treba premijera na doživotnu robiju, jer je upropastio jedno preduzeće toplane, pa bi sad preko korumpiranog Bašića da nastavi dalje uništavanje i pljačkanje Grasa. Rekao sam da i rukovodstvo i uposlenici i Vlada KS su odgovrni za stanje u Grasu i svi zajedno trebaju da krivično odgovaraju.
- Better Man
#4861 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Po onome što sam čuo, to je SDA podvalila SDU i žele da ih optuže da su oni tražili da se Bašić imenuje, a zna se da je to uradila SDA!rajvosa1 wrote:Mrzim GRAS, oni su sve najgore, ali ko je SDU da namece direktora??????? Pa taj isti Pecanac je prosli put PODRZAVAO strajk protiv ovog istog BASICA, heeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjj
- respo
#4862 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jesam ja sam tajjulisiz es grant wrote:Čovjek je Čeh a ne Nijemac. Iz njegovih mnogobrojnih postova na ovoj temi u kojoj učestvuje godinama, pokazao je zavidno znanje o problematici javnog gradskog prevoza i dao link za jedan svoj rad o GRAS-u.respo wrote:ma ako je ovaj hans neki ja sam john iz texasa
Biješe li ti onaj što se bunio protiv "vidi mu glave" diskreditacije?
ja ne govorim ovo iz tog vidi mu glave
govorim ono sto vidim da on sam pise
cisto sumnjam da neki ceh ovako pise nas jezik i da toliko zna fraza a zivi vani
da zivi ovdje mogao bih i povjerovati ovako tesko
-
rajvosa1
#4863 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozda ste u pravu, jer ko sa SDA tikve sadi... A SDU se polakomili, kontaju za dvije godine nadoknaditi (nakrasti) propusteno.Better Man wrote:Po onome što sam čuo, to je SDA podvalila SDU i žele da ih optuže da su oni tražili da se Bašić imenuje, a zna se da je to uradila SDA!rajvosa1 wrote:Mrzim GRAS, oni su sve najgore, ali ko je SDU da namece direktora??????? Pa taj isti Pecanac je prosli put PODRZAVAO strajk protiv ovog istog BASICA, heeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjj
-
julisiz es grant
#4864 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E jebi ga, to je i objasnio u jednom postu kako je do toga došlo, a na njegovom radu koji je poslao i o kojem su mnogi ovdje izrazili oduševljenje na istim ovim stranicama, ima i njegovo ime i prezime. A vidi se da poznaje saobraćajni situaciju i u Češkoj i u Njemačkoj (mislim da tamo živi).
Ja stvarno nemam razloga da mu ne vjerujem, ali ni da ga branim, pa neka ti sam objasni kad opet navrati ako želi.
Ja stvarno nemam razloga da mu ne vjerujem, ali ni da ga branim, pa neka ti sam objasni kad opet navrati ako želi.
- respo
#4865 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cekaj to je vec druga pricajulisiz es grant wrote:E jebi ga, to je i objasnio u jednom postu kako je do toga došlo, a na njegovom radu koji je poslao i o kojem su mnogi ovdje izrazili oduševljenje na istim ovim stranicama, ima i njegovo ime i prezime. A vidi se da poznaje saobraćajni situaciju i u Češkoj i u Njemačkoj (mislim da tamo živi).
ja ga danas prvi put citam zato to i mislim sto sam napisao ranije
te detalje ne znam pa zbog toga vjerovatno i sumnjam da je ceh ili sta vec i sta poznaje sta ne poznaje
-
VjecitiStudent
#4866 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
+1tvsabina wrote:Dresedener , nemam pravo da Vam se izvinem u tuđe ime ali imam pravo da Vam se izvinem u svoje ime bez obzira što Vas nisam uvrijedila. Ne shvatajte ovakve vrste postova subjektivno , sami ste posjetili našu zemlju mnogo puta i sigurna sam da imate istinsku sliku o namadresdener78 wrote:Izvini ali to je tipičan seljakluk to što si ti sada napisaodrugi profil wrote:@dresdener
jarane, mogu samo da ti kazem, ajde tamo gdje zivis popuj kako i sta treba raditi. Ako mi ima sta mrze nego kad mi neki stranac pocne palamuditi sta bi ja i kako trebao u svojoj zemlji, a procitao par clanaka i stvorio misljenje.ali ovako se ponašate čak i prema rođenim Bosancima koji su školovani u inostranstvu pa stižu kući u BiH i svugdje čuju "šta ti ćeš ovdje soliti pamet, ne seri i mrš nazad u tvoju Njemačku/Švicarsku"... da nije stranaca sa ovakvim mentalitetom bi bili do danas bez električne struje i vozili se u konjskim zapregama... u svakom slučaju moraće vas jednom opet stranci izvuci iz tih sr*nja, bijede i beznačaja u koje ste sami sebe uvukli.
Osim toga ovaj vaš jezik sam naučio zbog vas i baš nisam neka budala koja je pročitala "par članaka". Katastrofalne usluge GRAS-a koristim svaki put prilikom mojih boravka u Sarajevu i za gradski saobraćaj znam više nego vaši "stručnjaci" na vlastima i vjerovatno više nego taj "čuveni" Bimo koji u svojim udžbenicima tvrdi npr. kako ima na Islandu željeznica...![]()
Vama hvala na predivnoj priči o Istočnoj Njemačkoj i puna srca ću uvijek reći dobrodošli u Sarajevo a s obzirom da se razumijete u problematiku SLOBODNO SE MIJEŠAJTE I POPUJTE !
Hvala i pozdrav![]()
Rijetki glas struke i razuma na ovoj temi.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#4867 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dresdener78 wrote:Izvini ali to je tipičan seljakluk to što si ti sada napisaodrugi profil wrote:@dresdener
Osim toga ovaj vaš jezik sam naučio zbog vas i baš nisam neka budala koja je pročitala "par članaka". Katastrofalne usluge GRAS-a koristim svaki put prilikom mojih boravka u Sarajevu i za gradski saobraćaj znam više nego vaši "stručnjaci" na vlastima i vjerovatno više nego taj "čuveni" Bimo koji u svojim udžbenicima tvrdi npr. kako ima na Islandu željeznica...
-
StupskaBitanga
#4868 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
najbolje bi bilo uvesti protektorat
-
artime
#4869 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja bih ove radnike (kojima su prije iole imali ugleda) ozbiljnije shvatila i podrzala ih da nisu ovako bezobrazno istupili kao da im je sve ono babovina. Zamislite da se u nekoj opstini ljudi pobune jer im je smjenjen nacelnik zbog izbora. TO je naprosto apsurdno. Sada kada je ovo proslo, samo jos dublje vjerujem u nesposobnost naroda kao mase da se pobune protiv opresije. Mislim haloo, shvatite da se ovo nikad nigdje na ovaj nacin nije rijesavalo. Boze sacuvaj.

-
StupskaBitanga
#4870 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ovo iz Grasa je dokaz da nemamo policijske strukture
Pećanac nakon ovog show programa bi morao otići
Pećanac nakon ovog show programa bi morao otići
- sheilak
#4872 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
StupskaBitanga wrote:najbolje bi bilo uvesti protektorat
al' nece nas niko...
-
VjecitiStudent
#4873 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"Tražimo poštenog okupatora"sheilak wrote:StupskaBitanga wrote:najbolje bi bilo uvesti protektorat
![]()
al' nece nas niko...![]()
Unaprijed zahvalni narod Bosne i Hercegovine
- sheilak
#4874 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
al fakat je istina.
- drug_profi
#4875 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sve se svodi na to da treba oduzeti vlast SDA, samo jos ne znamo kome je dati.