SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4851 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:
Ujak Sam wrote: Ne, nemojte misliti da tražim spasitelja i idealiziram - svjestan sam da savršenstvo ne postoji i da je to samo u očima ljudi, no vjerujem da ovdje ima kvalitetnih ljudi koji čuče i koji će se kad-tad pojaviti i u raditi jedno dobro djelo za BiH. :thumbup:
Upravo tako ne treba tražiti spasitelja u jednom čovjeku.

Vidim dosta ljudi spominje Željka i sve su oči u njega uprte. Mislim da je sasvim pogrešan pristup očekivati od jednog čovjeka da donese prosperitet ovoj državi i narodu jer trenutno živimo ''globalno''.

Vrijeme kada je jedan čovjek donosio promjene je prošlo i nikada se više neće vratiti.

Jedini način na koji se može pobijediti FARAONSKA kontrola naroda od strane KORUPTOKACIJE i BANAKA jeste educiranje naroda.

Svi problemi dolaze iz našeg naroda ali narod nije uzrok već posljedica. Uzrok je u vrhu.

Evo, navest ću samo jedan primjer.

Sjetite se da je upravo za Bajram donesena fetva po kojoj nije dozvoljeno ovaj praznik provoditi uz alkohol.
Jeste li vidjeli šta se je desilo?

Jednostavno, većina našeg naroda koji živi u jednoj sekularnoj državi gdje ga ništa ne obavezuje je poslušao i skoro niko nije slavio Bajram uz alkohol.

Šta nam to govori?

Govori nam da se u našem narodu može generirati dobro, ukoliko se inicira sa vrha.

Dakle, niko od nas ne treba da čeka da nam se pojavi famozni čovjek kao u prošlom sistemu koji će represivnim mjerama prema jednom dijelu stanovništava praviti prosperitet za druge. Takve represivne sisteme smo već imali i svi su u zadnje vrijeme uništeni od strane naroda.

U ovome je sva suština.

Jednog lijepog dana kada ovaj narod shvati slijedeće činjenice u ovoj zemlji će nastati prosperitet, a to je slijedeće:

1.) Kada narod shvati značenje ''Ešhedu en la ilahe illallah we ešhedu enne Muhammeden 'abduhu we resuluhu''.
(Narod treba da prestane gledati u pojedince na vlasti iz svoga naroda kao da su oni (neuzubillah) i očekivati od njih milost i razumijevanje koje nemaju. To samo treba očekivati od Uzvišenom Boga. Ni od koga više).

2.) Kada narod shvati da je njegov najveći KLASNI neprijatelj KORUPTOKACIJA i BANKE koje upravljaju istima.
(U Kur'an-u KORUPTOKRACIJA je opisana po nazivom TAGUT, a to je grupa ljudi koji štite jedni druge i činjenju zla. Et-tagut“ je izvedenica od riječi „et-tugjan“, koja znači prekoračenje granice ili prelazak preko svake mjere) i BANKE koje upravljaju istima.

3.) Kada narod shvati da smo svi u dugovima i kreditima i uopće nismo srednja klasa već niža klasa, sirotinja.
(Srednja klasa podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti "pristojni" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba).

4.) Kada narod shvati da ova trenutna KORUPTOKRACIJA sastavljena od MULTI-MILIONERA koji nas trenutno vode u svome biću uopće nemaju empatije i suosjećanja prema siromašnima, niti su to ikada imali od postanka svijeta već samo teže prema eksploataciji sirotinje. Zato su i bogati.

To su četiri stvari koje narod u BiH treba shvatiti i kolektivno ustati da se bori protiv toga, ništa više.

Ponavljam ne čekajte na famoznog čovjeka-spasitelja jer on se nikada neće pojaviti.

Koliko god bio pošten i sposoban pojedinac ništa ne može KORUPTOKRACIJI (TAGUT-u) i biće uništen.

Upravo je MOBBING o kojem sam napisao na stotine stranica na ovom forumu, a što možete vidjeti na ovom linku http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html jedno od sredstava uklanjanja tih ljudi.

Zato NE ŠUTITE i ne čekajte na druge već svako od nas pojedinačno treba da podigne svoj glas, kada vidimo kako KORUPTOKRACIJA nekoga gazi i uništava mu život i karijeru jer već sutra ćete vi biti na njegovom mjestu kada ista ova grupa ljudi (TAGUT) ujedinjena u zlu završe sa njim pojedincem koji je podigao svoj GLAS protiv nepravde.

SNAGA BOSNE je u nama - NARODU, ne samo u pojedincima.

Image
Svaka ti je na mjestu..GIGANTE! :thumbup:
Narod je GIGANT - pojedinačno i individualno svako od nas je niko i ništa.

Vuk vrlo lako pojede ovcu koja napusti svoje stado.

Trenutno ovce za pastire imaju vukove, što je apsurd nad apsurdima.

Ovce trebaju prestati blejati već početi škripati zubima i režati na vukove koji ih lažno štite.

Image
Erased

#4852 Re: SDA-All about

Post by Erased »

antimobbing wrote:
Ujak Sam wrote: Ne, nemojte misliti da tražim spasitelja i idealiziram - svjestan sam da savršenstvo ne postoji i da je to samo u očima ljudi, no vjerujem da ovdje ima kvalitetnih ljudi koji čuče i koji će se kad-tad pojaviti i u raditi jedno dobro djelo za BiH. :thumbup:

Vidim dosta ljudi spominje Željka i sve su oči u njega uprte. Mislim da je sasvim pogrešan pristup očekivati od jednog čovjeka da donese prosperitet ovoj državi i narodu jer trenutno živimo ''globalno''.

Vrijeme kada je jedan čovjek donosio promjene je prošlo i nikada se više neće vratiti.

Jedini način na koji se može pobijediti FARAONSKA kontrola naroda od strane KORUPTOKACIJE i BANAKA jeste educiranje naroda.

Svi problemi dolaze iz našeg naroda ali narod nije uzrok već posljedica. Uzrok je u vrhu.

Sjetite se da je upravo za Bajram donesena fetva po kojoj nije dozvoljeno ovaj praznik provoditi uz alkohol.

Jednostavno, većina našeg naroda koji živi u jednoj sekularnoj državi gdje ga ništa ne obavezuje je poslušao i skoro niko nije slavio Bajram uz alkohol.

Šta nam to govori?

Govori nam da se u našem narodu može generirati dobro, ukoliko se inicira sa vrha.

Dakle, niko od nas ne treba da čeka da nam se pojavi famozni čovjek kao u prošlom sistemu koji će represivnim mjerama prema jednom dijelu stanovništava praviti prosperitet za druge. Takve represivne sisteme smo već imali i svi su u zadnje vrijeme uništeni od strane naroda.

U ovome je sva suština.

Jednog lijepog dana kada ovaj narod shvati slijedeće činjenice u ovoj zemlji će nastati prosperitet, a to je slijedeće:

1.) Kada narod shvati značenje ''Ešhedu en la ilahe illallah we ešhedu enne Muhammeden 'abduhu we resuluhu''.
(Narod treba da prestane gledati u pojedince na vlasti iz svoga naroda kao da su oni (neuzubillah) i očekivati od njih milost i razumijevanje koje nemaju. To samo treba očekivati od Uzvišenom Boga. Ni od koga više).

2.) Kada narod shvati da je njegov najveći KLASNI neprijatelj KORUPTOKACIJA i BANKE koje upravljaju istima.
(U Kur'an-u KORUPTOKRACIJA je opisana po nazivom TAGUT, a to je grupa ljudi koji štite jedni druge i činjenju zla. Et-tagut“ je izvedenica od riječi „et-tugjan“, koja znači prekoračenje granice ili prelazak preko svake mjere).

3.) Kada narod shvati da smo svi u dugovima i kreditima i uopće nismo srednja klasa već niža klasa, sirotinja.
(Srednja klasa podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sebi i svojim porodicama bez većih problema mogu priuštiti "pristojni" standard vezan uz suvremena dostignuća civilizacije, odnosno sav prihod ne troše isključivo za zadovoljavanje najelementarnijih egzistencijalnih potreba).

4.) Kada narod shvati da ova trenutna KORUPTOKRACIJA sastavljena od MULTI-MILIONERA koji nas trenutno vode u svome biću uopće nemaju empatije i suosjećanja prema siromašnima, niti su to ikada imali od postanka svijeta već samo teže prema eksploataciji sirotinje. Zato su i bogati.

To su četiri stvari koje narod u BiH treba shvatiti i kolektivno ustati da se bori protiv toga, ništa više.

Ponavljam ne čekajte na famoznog čovjeka-spasitelja jer on se nikada neće pojaviti.

Koliko god bio pošten i sposoban pojedinac ništa ne može KORUPTOKRACIJI (TAGUT-u) i biće uništen.

Upravo je MOBBING o kojem sam napisao na stotine stranica na ovom forumu, a što možete vidjeti na ovom linku http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html jedno od sredstava uklanjanja tih ljudi.

Zato NE ŠUTITE i ne čekajte na druge već svako od nas pojedinačno treba da podigne svoj glas, kada vidimo kako KORUPTOKRACIJA nekoga gazi i uništava mu život i karijeru jer već sutra ćete vi biti na njegovom mjestu kada ista ova grupa ljudi (TAGUT) ujedinjena u zlu završe sa njim pojedincem koji je podigao svoj GLAS protiv nepravde.

Image
Aferim! :thumbup:
muhafuca

#4853 Re: SDA-All about

Post by muhafuca »

antimobbing wrote:

Šta nam to govori?

U ovome je sva suština.

(U Kur'an-u KORUPTOKRACIJA je opisana po nazivom TAGUT, a to je grupa ljudi koji štite jedni druge i činjenju zla. Et-tagut“ je izvedenica od riječi „et-tugjan“, koja znači prekoračenje granice ili prelazak preko svake mjere).

Fakat se moze i pametna nac na forumu
Kandidujem post za post godine ako ima takvo nesto uopste
Ima nade za nas
Dozer

#4854 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Pa sasvim logicno. Na kraju sve sto se moze reci jeste - narod je taj koji je kriv, ne pojedinci, ne politicari.

Narod je taj koji bira te politicare da ga vode. Medjutim, za razliku od pravih ovaca, koje se ponekad i pobune i odu svojim putem ili jednostavno ritnu ili "naroguse" cobana i spakuju ga u gipsove, ovaj narod ne radi ni to.

Mislim...udvostrucen broj multimilionera u BiH u roku dvije godine je vise nego indikativam podatak, pogotovo ako znamo da nam je ekonomija na nuli.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#4855 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Erased wrote: Aferim! :thumbup:
Mislim, drago je čovjeku kao ovo pročita ali od hvale se ne živi i od iste čovjek nema ništa, osim da mu poraste egoizam koji će mu nanijeti štetu. Posebno vi omladina.

Savjetujem vam da ne gubite vrijeme i da iskoristite Internet u svoju korist.

Umjesto da Internet koristi vas kako bi vlasnici društvenih mreža poput Facebook-a od milionera postali multi-milioneri, počnite vi koristiti Internet u svoju korist.

Šaljite jedan drugom poruke i umrežavajte se sa namjerom da se pomogne našoj državi i našem napaćenom narodu razvučene pameti.

Zato, izađite na ulicu i dogovorite zajednički sastanak na kafi negdje u gradu. Ne sjedite samo za tastaturom.

Prenesite svoja saznanja sa Interneta svojoj rodbini, prijateljima, komšijama i svima drugima.

Mahatma Gandhi je govorio "Učenje bez razmišljanja je beskorisno, ali razmišljanje bez učenja je opasno".

Zato nipošto ne sjedite u kući za tastaturom, jer čete prolupati.

Izađite na ulicu i krečite se, samo ne sjedite u kući …

Zalijepite sebi ovu poruku na zid i svaki dan je pročitajte ...

--------------------------

Image

''Ostani uspravan
Kako ćeš pognute glave ispod zvijezda
Kojim god putem da kreneš
Na kraju čeka smrt
I sve se završava propašću
I ti ćeš umrijeti
I ovaj svijet će umrijeti
Zato ostani uspravan''

(Poruka sebi – Alija Izetbegović, "Inna lillahi ve inna ilejhi radžiu'n" - Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo)

----------------------------

Počnite se kretati jer "u kretanju je bereket i nafaka".
Last edited by antimobbing on 02/11/2012 14:46, edited 1 time in total.
Trebam te

#4856 Re: SDA-All about

Post by Trebam te »

Dozer wrote:Pa sasvim logicno. Na kraju sve sto se moze reci jeste - narod je taj koji je kriv, ne pojedinci, ne politicari.

Narod je taj koji bira te politicare da ga vode. Medjutim, za razliku od pravih ovaca, koje se ponekad i pobune i odu svojim putem ili jednostavno ritnu ili "naroguse" cobana i spakuju ga u gipsove, ovaj narod ne radi ni to.

Mislim...udvostrucen broj multimilionera u BiH u roku dvije godine je vise nego indikativam podatak, pogotovo ako znamo da nam je ekonomija na nuli.

Vrlo lijepo napisano, bravo Dozer!

Nafaka je pod nogama, narode pokreni se :thumbup: :bih:
:bih:

Apelujem mladim ljudima da pokrenu inicijativu da se ublehasi i crveni veliko-izdajnici maknu :dance:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4857 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

meni su antimobbing i Shahab giganti ovog foruma :thumbup:
antimobbing

#4858 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Ova slika je bolja od hiljadu riječi …

Image

Slika našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, muslimana, vjernika, osjećajnog čovjeka punog ljubavi, empatije i suosjećanja prema svome narodu …

Evo, gledam ovu gore sliku, sjećanja i emocije mi naviru …

Pogledajte ponovo ovu gore sliku punu ljubavi, suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu i usporedite je sa nemilosrdnim ponašanjem KORUPTOKRACIJE iz vrha koja nas DANAS vodi bez ikakvih ljudskih osobina, oholo zatvarajući vrata ispred nosa svome narodu iz kojeg su sami proistekli i sve će vam biti jasno …
Last edited by antimobbing on 02/11/2012 15:17, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#4859 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:meni su antimobbing i Shahab giganti ovog foruma :thumbup:
Bolje im je da blogove otvore, ionako samo pišu pamflete i ne čitaju šta bilo ko drugi piše.
antimobbing

#4860 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:meni su antimobbing i Shahab giganti ovog foruma :thumbup:
Bolje im je da blogove otvore, ionako samo pišu pamflete i ne čitaju šta bilo ko drugi piše.
http://antimobbing.blogger.ba

Blogger sam.

Možda zbog toga i pišem ovakvim stilom ali zaista čitam pažljivo sve vaše postove ...

Vaši postovi su meni insipiracija za pisanje ...

Omladino ustanite iza tastature i izađite na ulicu …

Uspravite se, ustanite, glasno se nasmijte i izađite iz školjke zvane pesimizam i krenite u optimizam prostranstva naših ulica, gradova, sela, brda, planina i rijeka …

Ne budite kao ustajala BARA već se počnite kretati i postanite divlja RIJEKA koja nosi ispred sebe svu nečistoću (kriminal, nepotizam, mito i korupcija) i izbacuje je na obalu, nastavljajući dalje da teče svojim koritom jaka, čista, lijepa i prostrana, kao što je naša zajednička domovina REPUBLIKA Bosna i Hercegovina!
Dozer

#4861 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ovaj...da ne bih bio krivo shvacen... Ja Aliju ne smatram nikakvim svecem, dapace... Kad je mogao iznjedriti onakvog krimosa od sina, a sin je samo naslijedio njegov put...sve se tu samo kaze. Ako je Alija vec bio tako merhametli, dobra dusa, empatican, itd., kako li mu onda sinovac ovako zastrani...? I to s istim pajdama s kojima mu je i otac bio havercina...

Ali, da i dalje ne bih bio krivo shvacen i pogresno etiketiran, ja kada kazem "narod", ne mislim ni na jedan BH narod posebno, nego mislim na sve gradjane BiH, bez obzira na njihovo ime, vjeru i/ili pripadnost nekom etnickom toru.
Cisto da ne bude zabuna.
zeleni walter

#4862 Re: SDA-All about

Post by zeleni walter »

Otac od Brankovica je bio izuzetan covjek vjernik jedan po jedan.
Ljudi koji su ga postavili su mislili da ce i Nedzad biti takav i pogjesili
vatrogasac

#4863 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:
Ali, da i dalje ne bih bio krivo shvacen i pogresno etiketiran, ja kada kazem "narod", ne mislim ni na jedan BH narod posebno, nego mislim na sve gradjane BiH, bez obzira na njihovo ime, vjeru i/ili pripadnost nekom etnickom toru.
Cisto da ne bude zabuna.
Nije majka Muju ružila što se kock'o nego što se pravd'o.

U Turskoj otkrivena bista Alije Izetbegovića

Image
bosančica-sunčica

#4864 Re: SDA-All about

Post by bosančica-sunčica »

antimobbing wrote:Ova slika je bolja od hiljadu riječi …

Image

Slika našeg rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, muslimana, vjernika, osjećajnog čovjeka punog ljubavi, empatije i suosjećanja prema svome narodu …

Evo, gledam ovu gore sliku, sjećanja i emocije mi naviru …

Pogledajte ponovo ovu gore sliku punu ljubavi, suosjećanja i empatije prema vlastitom narodu i usporedite je sa nemilosrdnim ponašanjem KORUPTOKRACIJE iz vrha koja nas DANAS vodi bez ikakvih ljudskih osobina, oholo zatvarajući vrata ispred nosa svome narodu iz kojeg su sami proistekli i sve će vam biti jasno …
DA .. Alija je bio prije svega dobar čovjek, jako dobar i volio je svoj narod i sve ljude dobre volje. I patio je zajedno s nama..i osjećao je našu bol i tugu...i mi smo to znali i zato smo ga voljeli ...pa i kad se ginulo i stradalo nije mu se puno zamjeralo .I što je najvažnije znali smo da nas neće izdati "do poslednjeg daha"
Možda nije bio najmudriji političar,možda je moglo sve drugačije ( jer za rat je bilo dovoljno jedno..a ne dvoje ,kako on reče ) ali je sigurno bio među najpoštenijm političarima. Imao je divne,tople plave oči....

PS: na koga li mu se sin dade..ni traga od alijinog poštenja, dobrote, saosjećajnosti...Bakir je čisti kičeraj koji zloupotrebljava i troši prezime rahmetli mu oca.. "izetbegović" koje je trebalo ostaviti historiji, a ne jednoj neuspjeloj, rudimentiranoj kopiji ...
The BEN10

#4865 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Dozer wrote:Ovaj...da ne bih bio krivo shvacen... Ja Aliju ne smatram nikakvim svecem, dapace... Kad je mogao iznjedriti onakvog krimosa od sina, a sin je samo naslijedio njegov put...sve se tu samo kaze.
A po hiljaditi put ti kažeš da je Bakir kriminalac, i isto toliko puta nemaš ni jednog argumenta, osim Mandalovih piskaranja po hAvazu !?
DiplomataSaSela

#4866 Re: SDA-All about

Post by DiplomataSaSela »

Da je Alija Bogdo ziv ovi misevi slucajni prolaznik i utemeljitelj...bi i dalje bili u misjim rupama gdje im je i mjesto...a dodika bi nestalo za sedam dana...dok je bio ziv bilo je bolje nego sad...a gluposti o izdajama i daytonu nek pricaju oni koji su se tek rodili kad je rat poceo i oni koji su ga presjedili u podrumu...kad gledam ove danas Alija mi je sve drazi i drazi...bar su nas postovali u svijetu...
Paranoid

#4867 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

DiplomataSaSela wrote:Da je Alija Bogdo ziv ovi misevi slucajni prolaznik i utemeljitelj...bi i dalje bili u misjim rupama gdje im je i mjesto...a dodika bi nestalo za sedam dana...dok je bio ziv bilo je bolje nego sad...a gluposti o izdajama i daytonu nek pricaju oni koji su se tek rodili kad je rat poceo i oni koji su ga presjedili u podrumu...kad gledam ove danas Alija mi je sve drazi i drazi...bar su nas postovali u svijetu...
https://www.youtube.com/watch?v=1C4UTrqzKjE
Skijaš

#4868 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

Ljude poput Alije se ne može kupiti ni uplašiti i to je glavni razlog zašto je BiH od nekadašnjeg projekta osuđenog na smrt, danas ipak postala neupitna. Da su Lagumdžija ili Tihić bili na njegovom mjestu, vjerovatno bi ih se našlo u nekom mračnom čošku, na podu, suznih očiju i s palcem u ustima.

Sarajevskim političarima danas nedostaje odlučnosti i jadno je gledati kako Josipoviću više znači Srebrenica nego kompletnom Sarajevu. Koliko će ovo podilaženje velikosrbima trajati, zavisi samo od Sarajeva, ali je sigurno da će upravo toliko trajati i stagnacija društva. Imati na svojoj strani deklaracije iz Brisela u kojim se traži ograničavanje entitetskog glasanja, imati za protivnika poricatelje genocida, imati sve argumente na svojoj strani a ipak se na koljenima kretati po ranču u Laktašima, to je znak da je neko ili kupljen ili kukavica. S obzirom na naglo bogaćenje Tihićevog klana i neskromnost u svemu (sjeća li se ko Alijinog starog audija ?), jasno je da se radi o čovjeku koji moralno propada s približavanjem vlasti i parama. I neko ga je sigurno kupio (KOS, sotona, kome je šta prihvatljivije). A Lagumdžija koji je čitav život proveo k'o bubreg u loju, je samo kukavica i njemu je zaista dovoljno zaprijetiti i on će pući.

I kada imate takva dva političara, sirotana koji se preko noći obreo u svili i kadifi, i kukavicu, slabe su šanse za bilo kakav napredak jer oni jednostavno nemaju kapacitet za državotvornu politiku.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#4869 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

de ba Skijaš....šta ti je? :oops: :-)

ako je većeg miša u bh. politici bilo od Alije.....i svi ovi iza nejga ga samo kopiraju

sjeti se samo historijskog sporazuma sa Srbima početkom 92 (čini mi se)...posalo ljude u Beograd da pregovaraju....kad se u Sa malo digla halabuka (ni blizu ovoga kako danas Sratka meze) povukao se iz toga i ostavio ljude te ljude ko popišane, na cjedilu, distancirajući se od njih....sve radi fotelje.

ako je neko ko do podne misli vako a popodne nako moralna vertikala ....hebga onda nam je Golum božiji poslanik...upravo po ovim principima daje guze, šipu tuki ako treba, gura čoeku pare u džep i kad popuši u igri koju sam pokreće onda je stub spašavanja države :D

ne štima ovdje nešto ili smo mi toliko glupi da sve ovo pušimo...ili su pak ovi takvi giganti pa nas već 22 godien vuku za nos na isti, apsolutno identičan fol.

btw...govorimo o Aliji koji je sa Radovanom zastave vezivao i pozivao Musimane da glasaju za SDS samo da komunisti ne pobijede :-)

kada pričamo o historiji i historijskom kontekstu nekog čovjeka ili nekoj ideji...nemojte reducirati historiju je rto više nije historija već ideologija
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4870 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Skijaš wrote:Ljude poput Alije se ne može kupiti ni uplašiti i to je glavni razlog zašto je BiH od nekadašnjeg projekta osuđenog na smrt, danas ipak postala neupitna. Da su Lagumdžija ili Tihić bili na njegovom mjestu, vjerovatno bi ih se našlo u nekom mračnom čošku, na podu, suznih očiju i s palcem u ustima.
:thumbup:
Skijaš

#4871 Re: SDA-All about

Post by Skijaš »

JoseMujica wrote:de ba Skijaš....šta ti je? :oops: :-)

ako je većeg miša u bh. politici bilo od Alije.....i svi ovi iza nejga ga samo kopiraju
Griješiš. Jer pazi, Izetbegovića optužuju da je krenuo u rat protiv deset puta jačeg neprijatelja kada (još) nije imao podršku Zapada, a danas kada Sarajevo već ima uho svjetskih centara moći, ide se u lizanje s četnicima i popuštanje. To su dva potpuno različita nastupa.
Better Man

#4872 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

DiplomataSaSela wrote:Da je Alija Bogdo ziv ovi misevi slucajni prolaznik i utemeljitelj...bi i dalje bili u misjim rupama gdje im je i mjesto...a dodika bi nestalo za sedam dana...dok je bio ziv bilo je bolje nego sad...a gluposti o izdajama i daytonu nek pricaju oni koji su se tek rodili kad je rat poceo i oni koji su ga presjedili u podrumu...kad gledam ove danas Alija mi je sve drazi i drazi...bar su nas postovali u svijetu...
Upravo je Alija Izetbegović jedan od najodgovorniji za ovakvo katastrofalno stanje u zemlji! Pa koje nego Alija Izetbegović omogučio raznoranim kriminalcima i mafijašima da se obogate na muci građana BiH i koje nego Alija podjelio bezvrijedne certifikate borcima ARBiH, koje su kasnije za sićiu polkupovali njegovi odnai mafijaši i kriminalci!
madner

#4873 Re: SDA-All about

Post by madner »

Tako je, ne moras ga ni kupiti ni zastrasiti. Samo ga pitas sto si to potpisao i on se pokoleba.
zeleni walter

#4874 Re: SDA-All about

Post by zeleni walter »

izgleda da niko do vas nije skontao sustinu slike na kojoj alija skromno sjedi sa svojim narodom. covjek nije govorio o sposobnosti nekoga vec je samo povukao paralelu sto se tice skromnosti i merhameta alije, koji je bio takav kakav jeste a niko od nas nije savrsen i ovih danasnjih zivotinja koje su ga naslijedile. pitao bih svakog od dezurnih kriticara supljikanera i uhlehasa koji nikad nista nista korisno uradili za ovaj narod i drzavu osim sto se krijete iza anonimnih nickova kako bi ste se vi ponasali da ste bili na mjestu alije i pod onakvim pritiskom. zato sutite i ne javljajte se.
seln

#4875 Re: SDA-All about

Post by seln »

zeleni walter wrote:izgleda da niko do vas nije skontao sustinu slike na kojoj alija skromno sjedi sa svojim narodom. covjek nije govorio o sposobnosti nekoga vec je samo povukao paralelu sto se tice skromnosti i merhameta alije, koji je bio takav kakav jeste a niko od nas nije savrsen i ovih danasnjih zivotinja koje su ga naslijedile. pitao bih svakog od dezurnih kriticara supljikanera i uhlehasa koji nikad nista nista korisno uradili za ovaj narod i drzavu osim sto se krijete iza anonimnih nickova kako bi ste se vi ponasali da ste bili na mjestu alije i pod onakvim pritiskom. zato sutite i ne javljajte se.
Poznajem mnogo skromnih i postenih ljudi, pogotovo starijih, koji skromno sjede sa svojim narodom. Oni skromno i pobozno klanjaju svojih pet vakata i poneku nafilu, poste i dijele sadaku, a tudjeg ne bi uzeli ni da im je do glave doslo.
Samo, niko od njih se ne bi prihvatio da bude ni predsjednik mjesne zajednice, jer su svjesni svojih mogucnosti.
Post Reply