Ovo mi boldirano pojasni. Što to konkretno znači?BAK-eV wrote:Nije tačno.Kolinda wrote: Pa naravno da mogu ,ali prvo što trebaju je podnijeti apelaciju US pa sačekati da vide što će isti reći ,sada je rekao da npr.BPK ne može kandidirati u dom naroda Hrvata . A isto se odnosi za ZHŽ kad su u pitanju Srbi i Bošnjaci što je po meni logično i normalno...
Eventualno ne MORA kanton davati nekog člana. Ali i dalje može.
Još kad dodamo prava za ostale, mogu Bosnjaci opet tražiti rješenja, koja su u skladu sa presudom US ali ne pasu HDZu ili Dodiku.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#4851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Kolinda
#4852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što od napisanog nije točno i kako bi to i u kojem SF-u BPK sa 23 Hrvata davao " Hrvata" ako je upravo takve slučajeve US i srušio kao praksu...BAK-eV wrote:Nije tačno.Kolinda wrote: Pa naravno da mogu ,ali prvo što trebaju je podnijeti apelaciju US pa sačekati da vide što će isti reći ,sada je rekao da npr.BPK ne može kandidirati u dom naroda Hrvata . A isto se odnosi za ZHŽ kad su u pitanju Srbi i Bošnjaci što je po meni logično i normalno...
Još kad dodamo prava za ostale, mogu Bosnjaci opet tražiti rješenja, koja su u skladu sa presudom US ali ne pasu HDZu ili Dodiku.
-
BAK-eV
#4853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma US je protivrječne i nedorečeno odluke donio.Kolinda wrote:Što od napisanog nije točno i kako bi to i u kojem SF-u BPK sa 23 Hrvata davao " Hrvata" ako je upravo takve slučajeve US i srušio kao praksu...BAK-eV wrote:Nije tačno.Kolinda wrote: Pa naravno da mogu ,ali prvo što trebaju je podnijeti apelaciju US pa sačekati da vide što će isti reći ,sada je rekao da npr.BPK ne može kandidirati u dom naroda Hrvata . A isto se odnosi za ZHŽ kad su u pitanju Srbi i Bošnjaci što je po meni logično i normalno...
- Kolinda
#4854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
-
Hafis
#4855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema šanse da BSK u budućnosti daje u Dom naroda jednog Hrvata ili Srbina, a mislim i ZHŽ Bošnjaka ili Srbina.
Nacveo sam ih kao primjer etnički najhomogenijih županija
Nacveo sam ih kao primjer etnički najhomogenijih županija
Last edited by Hafis on 05/03/2017 20:42, edited 1 time in total.
-
Škobo Habu
#4856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
?Hafis wrote: Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.
Daj nam barem jedan dokaz da je u BiH, u vrijeme aneksije AU, vršen popis po nacionalnoj pripadnosti, i o kojem je to popisu riječ od moguća četiri ili se, u protivnom, očituj o kojem se to herceg-bosanskom političkom šamanu radi kod kojeg ideš na ovakve pseudo-historijske terapije?
-
Hafis
#4857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bola, taman sam mislio kanili se nabilavanja čiji babo ima dužu hargiju.Škobo Habu wrote:?Hafis wrote: Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.![]()
Daj nam barem jedan dokaz da je u BiH, u vrijeme aneksije AU, vršen popis po nacionalnoj pripadnosti, i o kojem je to popisu riječ od moguća četiri ili se, u protivnom, očituj o kojem se to herceg-bosanskom političkom šamanu radi kod kojeg ideš na ovakve pseudo-historijske terapije?
Čitaš li ti što sam napisao gore: RODNI LIST. Kakav bola popis
- Kolinda
#4858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Odakle više ovakve šalju na juriš svega ti...Taman počne čovjek sa pojedinim delegatom konstruktivno voditi dijalog i eto ti odmah upada skakać da ispravi krivu Drinu iako nije ni pročitao upisHafis wrote:Bola, taman sam mislio kanili se nabilavanja čiji babo ima dužu hargiju.Škobo Habu wrote:?Hafis wrote: Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.![]()
Čitaš li ti što sam napisao gore: RODNI LIST. Kakav bola popis, tko ti je spominjao popis u AU.
-
Hafis
#4859 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Rekoh li ti ja. Ako ne pričaju o brojčanosti, onda se nabilavaju o etnologiji. I tako u krug.Kolinda wrote: Odakle više ovakve šalju na juriš svega ti...Taman počne čovjek sa pojedinim delegatom konstruktivno voditi dijalog i eto ti odmah upada skakać da ispravi krivu Drinu iako nije ni pročitao upis
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisu mu dali kako je htio, a znao je sto je. Nije bio nicija podrepna muha pa da se izjasnjava kako mu narede.Hafis wrote:Ni djed ti nije znao što je. Znači brooooto ta tvoja nacionalna konfuznost ima hereditivnu podlogu.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Nije se izjasnjavao nikako.
Nisu mu dali kako je on htio.![]()
Nije bio konjusar.
Srećom bilo je onih bilborda pred popis pa si valjda strefio kad si zaokruživao.
Ne dao bog još jedno sijelo u Holiday inu. Ne bi znao ni koji si spol
Ja znam sto je on bio i tako se i izjasnjavam.
Jbga, doslo takvo vrijeme da smijem reci ko sam.
A tu mantru o bilbordima i Holidey Innu zabi sebi u prkno.
-
Hafis
#4861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dobro. Hoćemo li sad o HDZ specijalitetima ili bi radije u filter?Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Nisu mu dali kako je htio, a znao je sto je. Nije bio nicija podrepna muha pa da se izjasnjava kako mu narede.Hafis wrote:Ni djed ti nije znao što je. Znači brooooto ta tvoja nacionalna konfuznost ima hereditivnu podlogu.Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Nije se izjasnjavao nikako.
Nisu mu dali kako je on htio.![]()
Nije bio konjusar.
Srećom bilo je onih bilborda pred popis pa si valjda strefio kad si zaokruživao.
Ne dao bog još jedno sijelo u Holiday inu. Ne bi znao ni koji si spol
Ja znam sto je on bio i tako se i izjasnjavam.
Jbga, doslo takvo vrijeme da smijem reci ko sam.
A tu mantru o bilbordima i Holidey Innu zabi sebi u prkno.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:[
Dobro. Hoćemo li sad o HDZ specijalitetima ili bi radije u filter?
Hocemo, 'kmeeee, kmeeee....".
-
kockakockica
#4863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo Reuf Bajrovic, penicilin za fasiste 
-
BAK-eV
#4864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa pravac je i tajni izbori, mogućnost da opet recimo BPK daje Hrvata ako živi i jedan jedini punoljetan i kandiduje se i sl.Kolinda wrote:Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
Može se isto recimo ubaciti i pravo blokade za ostale, uvesti Dom naroda ostalih, koji onda mogu šta ja znam....
Nedorečenosti nema kraja.
- Kolinda
#4865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bravo majstore ,ajde se sad vrati par postova u nazad i pročitaj što su stari Perzijanci kazali o ovakvim postovima...kockakockica wrote:Samo Reuf Bajrovic, penicilin za fasiste
- Kolinda
#4866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ajde da sad ove tvoje nelogičnosti ne ispravljam imam pitanje . Ako Dom naroda postoji po sustavu 17-17-17-7 jeli po tebi ovo danas logičan izborni zakon i način popune istih klubova i kako bi ti uredio popunu po novom IZ... Da dodam pun mi kufer onih ukleta s boka od prašinara i kad netko iole želi barem djelomično konstruktivno polemizirati odmah mi sunce grane iza oblaka pa se nadam da si ti jedan od rijetkih ma koliko nam stavovi bili suprotni...BAK-eV wrote:Pa pravac je i tajni izbori, mogućnost da opet recimo BPK daje Hrvata ako živi i jedan jedini punoljetan i kandiduje se i sl.Kolinda wrote:Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
Može se isto recimo ubaciti i pravo blokade za ostale, uvesti Dom naroda ostalih, koji onda mogu šta ja znam....
-
BAK-eV
#4867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Imaš pasivno i aktivno biračko pravo. Ona su nedodirljiva. Ne znam kako to zaobići i oduzeti ga nekom Hrvatu iz SDP u Goraždu.Kolinda wrote:Ajde da sad ove tvoje nelogičnosti ne ispravljam imam pitanje . Ako Dom naroda postoji po sustavu 17-17-17-7 jeli po tebi ovo danas logičan izborni zakon i način popune istih klubova i kako bi ti uredio popunu po novom IZ... Da dodam pun mi kufer onih ukleta s boka od prašinara i kad netko iole želi barem djelomično konstruktivno polemizirati odmah mi sunce grane iza oblaka pa se nadam da si ti jedan od rijetkih ma koliko nam stavovi bili suprotni...BAK-eV wrote:Pa pravac je i tajni izbori, mogućnost da opet recimo BPK daje Hrvata ako živi i jedan jedini punoljetan i kandiduje se i sl.Kolinda wrote:Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
- Kolinda
#4868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Da pojednostavim ,ako za jedan mandat u jednoj županiji treba karikiram 7000 glasova a jednog naroda ima manje od toga od kud logika da im se dodjeli jedan mandat silom ....
Evo primjer Srba u fBiH , po popisu iz 2013 u fBiH ih živi cca.55 000 ako se ne varam od toga skoro 35 000+ u županiji Hercegbosanskoj zar nije logika da daju 60-70% zastupnika u DN. Zašto bi ih davale županije gdje ih nema uopće ili manje od mogućeg broja za mandat...
Da pojednostavim ,ako za jedan mandat u jednoj županiji treba karikiram 7000 glasova a jednog naroda ima manje od toga od kud logika da im se dodjeli jedan mandat silom ....
Evo primjer Srba u fBiH , po popisu iz 2013 u fBiH ih živi cca.55 000 ako se ne varam od toga skoro 35 000+ u županiji Hercegbosanskoj zar nije logika da daju 60-70% zastupnika u DN. Zašto bi ih davale županije gdje ih nema uopće ili manje od mogućeg broja za mandat...
Last edited by Kolinda on 05/03/2017 21:40, edited 1 time in total.
-
Hafis
#4869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Konkretno, KS, BSK i USK mogu zajedno davati jednog Hrvata u Dom naroda. I nikome nije uskraćeno pravo.
- Kolinda
#4870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Editovao sam post naknadno ali ne mijenja zaključak. Ma naravno to i je stvar oko čega treba pričati . Kad bi stvari bile takve nikome nebi palo na pamet nešto mutiti jer se nebi isplatilo pošto nebi bilo dovoljno da dođeš do čarobne brojke od 6 koliko treba za potvrdu vlade ..Hafis wrote:Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Konkretno, KS, BSK i USK mogu zajedno davati jednog Hrvata u Dom naroda. I nikome nije uskraćeno pravo.
-
BAK-eV
#4871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Joj tebe.Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Pa eto ako dobije u Goraždu tih 7000 glasova onda mu moraš priznati mandat.
To što ti tražiš je u skladu sa preporukama US ali se bez povrede drugih prava ne može uraditi. Ti hoćeš da ukineš tajnost glasanja, oduzmeš aktivno biračko pravo po nacionalnosti itd..
Krsis i konstitutivnost recimo jednog jedinog Hrvata u Goraždu i sl.
Ukratko hoćeš elektorsko nacionalni vanteritorijalni pravni sistem za glasanje a drugi pravni sistem za zakonodavnu vlast.
Crazy
- Kolinda
#4872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A jebo ga ti , čijih 7000 glasova , pa valjda on zastupa Hrvate a ne Bošnjake iz BPK , bit DN je valjda da ga pune konstitutivni narodi glasovima istih , što bi ja birao Bošnjak iz Gruda ako ga tamo nema ,gdje je logika ,pa zar je Fejzić Hrvat kojeg su izabrali Hrvati iz BPK...BAK-eV wrote:Joj tebe.Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Pa eto ako dobije u Goraždu tih 7000 glasova onda mu moraš priznati mandat.
To što ti tražiš je u skladu sa preporukama US ali se bez povrede drugih prava ne može uraditi. Ti hoćeš da ukineš tajnost glasanja, oduzmeš aktivno biračko pravo po nacionalnosti itd..
Krsis i konstitutivnost recimo jednog jedinog Hrvata u Goraždu i sl.
Ukratko hoćeš elektorsko nacionalni vanteritorijalni pravni sistem za glasanje a drugi pravni sistem za zakonodavnu vlast.
Crazy
Nema tu povrede prava ,imaš drugu prednost a to je da Hrvati iz Zhž daju "Fejzića" u DN jer misle da isti najbolje zastupa Hrvate ili npr.da Zlatko Hasanbegović doseli u Ljubuški i garantiram ti da bi ga izabrali u DN . Znači volja Hrvata da pošalju Bošnjaka kao svog zastupnika...
Last edited by Kolinda on 05/03/2017 21:54, edited 1 time in total.
-
BAK-eV
#4873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije najbolje. Još je bolje ukinuti kantone, jer evo cujemo ne trebaju nam, čak štaviše štetni su i za konstitutivnost i za legitimitet i vala finansijski.Hafis wrote:Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Fino samo entitet i biramo svi ujedinjeni tajnim glasanjem ljude u Dom naroda.
Fino da smo se složili.
-
BAK-eV
#4874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam čijih glasova. Jedino da izbori budu javni.Kolinda wrote:
A jebo ga ti , čijih 7000 glasova , pa valjda on zastupa Hrvate a ne Bošnjake iz BPK , bit DN je valjda da ga pune konstitutivni narodi glasovima istih , što bi ja birao Bošnjak iz Gruda ako ga tamo nema ,gdje je logika ,pa zar je Fejzić Hrvat kojeg su izabrali Hrvati iz BPK...
- spreca
#4875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jesu ovi Draganovi nadnicari aktivni...sviraju kurcu cak i na Svetu nedelju.....izgleda jugovina im udara na mozdane damare