Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Hafis

#4851 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote: Pa naravno da mogu ,ali prvo što trebaju je podnijeti apelaciju US pa sačekati da vide što će isti reći ,sada je rekao da npr.BPK ne može kandidirati u dom naroda Hrvata . A isto se odnosi za ZHŽ kad su u pitanju Srbi i Bošnjaci što je po meni logično i normalno...
Nije tačno.
Eventualno ne MORA kanton davati nekog člana. Ali i dalje može.
Još kad dodamo prava za ostale, mogu Bosnjaci opet tražiti rješenja, koja su u skladu sa presudom US ali ne pasu HDZu ili Dodiku.
Ovo mi boldirano pojasni. Što to konkretno znači?
Kolinda

#4852 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote: Pa naravno da mogu ,ali prvo što trebaju je podnijeti apelaciju US pa sačekati da vide što će isti reći ,sada je rekao da npr.BPK ne može kandidirati u dom naroda Hrvata . A isto se odnosi za ZHŽ kad su u pitanju Srbi i Bošnjaci što je po meni logično i normalno...
Nije tačno.
Još kad dodamo prava za ostale, mogu Bosnjaci opet tražiti rješenja, koja su u skladu sa presudom US ali ne pasu HDZu ili Dodiku.
Što od napisanog nije točno i kako bi to i u kojem SF-u BPK sa 23 Hrvata davao " Hrvata" ako je upravo takve slučajeve US i srušio kao praksu...
BAK-eV

#4853 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Nije tačno.
Što od napisanog nije točno i kako bi to i u kojem SF-u BPK sa 23 Hrvata davao " Hrvata" ako je upravo takve slučajeve US i srušio kao praksu...
Ma US je protivrječne i nedorečeno odluke donio.
Kolinda

#4854 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
Hafis

#4855 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Nema šanse da BSK u budućnosti daje u Dom naroda jednog Hrvata ili Srbina, a mislim i ZHŽ Bošnjaka ili Srbina.
Nacveo sam ih kao primjer etnički najhomogenijih županija
Last edited by Hafis on 05/03/2017 20:42, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#4856 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.
? :-)

Daj nam barem jedan dokaz da je u BiH, u vrijeme aneksije AU, vršen popis po nacionalnoj pripadnosti, i o kojem je to popisu riječ od moguća četiri ili se, u protivnom, očituj o kojem se to herceg-bosanskom političkom šamanu radi kod kojeg ideš na ovakve pseudo-historijske terapije?
Hafis

#4857 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Ma jok. Ja uzeo pokojnog djeda rodni list još iz vremena AU i vidim fino piše Hrvat. Pa velim da mu ne izađem iz hatora a i zbog tradicije, i ja ti fino kad je došao onaj momak da popisuje - copy past.

Daj nam barem jedan dokaz da je u BiH, u vrijeme aneksije AU, vršen popis po nacionalnoj pripadnosti, i o kojem je to popisu riječ od moguća četiri ili se, u protivnom, očituj o kojem se to herceg-bosanskom političkom šamanu radi kod kojeg ideš na ovakve pseudo-historijske terapije?
Bola, taman sam mislio kanili se nabilavanja čiji babo ima dužu hargiju.
Čitaš li ti što sam napisao gore: RODNI LIST. Kakav bola popis :? , tko ti je spominjao popis u AU.
Kolinda

#4858 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Škobo Habu wrote:

Bola, taman sam mislio kanili se nabilavanja čiji babo ima dužu hargiju.
Čitaš li ti što sam napisao gore: RODNI LIST. Kakav bola popis :? , tko ti je spominjao popis u AU.
Odakle više ovakve šalju na juriš svega ti...Taman počne čovjek sa pojedinim delegatom konstruktivno voditi dijalog i eto ti odmah upada skakać da ispravi krivu Drinu iako nije ni pročitao upis :run:
Hafis

#4859 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: Odakle više ovakve šalju na juriš svega ti...Taman počne čovjek sa pojedinim delegatom konstruktivno voditi dijalog i eto ti odmah upada skakać da ispravi krivu Drinu iako nije ni pročitao upis :run:
Rekoh li ti ja. Ako ne pričaju o brojčanosti, onda se nabilavaju o etnologiji. I tako u krug.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4860 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Hafis wrote:
Ima Bosne_Bice Bosne wrote:

Nije se izjasnjavao nikako.
Nisu mu dali kako je on htio. :(

Nije bio konjusar. :D
Ni djed ti nije znao što je. Znači brooooto ta tvoja nacionalna konfuznost ima hereditivnu podlogu.
Srećom bilo je onih bilborda pred popis pa si valjda strefio kad si zaokruživao.
Ne dao bog još jedno sijelo u Holiday inu. Ne bi znao ni koji si spol :D
Nisu mu dali kako je htio, a znao je sto je. Nije bio nicija podrepna muha pa da se izjasnjava kako mu narede.

Ja znam sto je on bio i tako se i izjasnjavam.

Jbga, doslo takvo vrijeme da smijem reci ko sam.

A tu mantru o bilbordima i Holidey Innu zabi sebi u prkno.
Hafis

#4861 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Hafis wrote:

Nije se izjasnjavao nikako.
Nisu mu dali kako je on htio. :(

Nije bio konjusar. :D
Ni djed ti nije znao što je. Znači brooooto ta tvoja nacionalna konfuznost ima hereditivnu podlogu.
Srećom bilo je onih bilborda pred popis pa si valjda strefio kad si zaokruživao.
Ne dao bog još jedno sijelo u Holiday inu. Ne bi znao ni koji si spol :D
Nisu mu dali kako je htio, a znao je sto je. Nije bio nicija podrepna muha pa da se izjasnjava kako mu narede.

Ja znam sto je on bio i tako se i izjasnjavam.

Jbga, doslo takvo vrijeme da smijem reci ko sam.

A tu mantru o bilbordima i Holidey Innu zabi sebi u prkno.
Dobro. Hoćemo li sad o HDZ specijalitetima ili bi radije u filter?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#4862 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Hafis wrote:[
Dobro. Hoćemo li sad o HDZ specijalitetima ili bi radije u filter?

Hocemo, 'kmeeee, kmeeee....". :D
kockakockica

#4863 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by kockakockica »

Samo Reuf Bajrovic, penicilin za fasiste :izet:
BAK-eV

#4864 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
Pa pravac je i tajni izbori, mogućnost da opet recimo BPK daje Hrvata ako živi i jedan jedini punoljetan i kandiduje se i sl.
Može se isto recimo ubaciti i pravo blokade za ostale, uvesti Dom naroda ostalih, koji onda mogu šta ja znam....
Nedorečenosti nema kraja.
Kolinda

#4865 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

kockakockica wrote:Samo Reuf Bajrovic, penicilin za fasiste :izet:
Bravo majstore ,ajde se sad vrati par postova u nazad i pročitaj što su stari Perzijanci kazali o ovakvim postovima...
Kolinda

#4866 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Kolinda wrote:Ma neće US donositi novi izborni zakon već daje upute što nije u redu i pravac u kome treba ići. A pravac je da Hrvati daju Hrvate u dom naroda naravno to se odnosi i na ostala dva naroda. ..
Pa pravac je i tajni izbori, mogućnost da opet recimo BPK daje Hrvata ako živi i jedan jedini punoljetan i kandiduje se i sl.
Može se isto recimo ubaciti i pravo blokade za ostale, uvesti Dom naroda ostalih, koji onda mogu šta ja znam....
Ajde da sad ove tvoje nelogičnosti ne ispravljam imam pitanje . Ako Dom naroda postoji po sustavu 17-17-17-7 jeli po tebi ovo danas logičan izborni zakon i način popune istih klubova i kako bi ti uredio popunu po novom IZ... Da dodam pun mi kufer onih ukleta s boka od prašinara i kad netko iole želi barem djelomično konstruktivno polemizirati odmah mi sunce grane iza oblaka pa se nadam da si ti jedan od rijetkih ma koliko nam stavovi bili suprotni...
BAK-eV

#4867 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
BAK-eV wrote:
Ajde da sad ove tvoje nelogičnosti ne ispravljam imam pitanje . Ako Dom naroda postoji po sustavu 17-17-17-7 jeli po tebi ovo danas logičan izborni zakon i način popune istih klubova i kako bi ti uredio popunu po novom IZ... Da dodam pun mi kufer onih ukleta s boka od prašinara i kad netko iole želi barem djelomično konstruktivno polemizirati odmah mi sunce grane iza oblaka pa se nadam da si ti jedan od rijetkih ma koliko nam stavovi bili suprotni...
Imaš pasivno i aktivno biračko pravo. Ona su nedodirljiva. Ne znam kako to zaobići i oduzeti ga nekom Hrvatu iz SDP u Goraždu.
Kolinda

#4868 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Da pojednostavim ,ako za jedan mandat u jednoj županiji treba karikiram 7000 glasova a jednog naroda ima manje od toga od kud logika da im se dodjeli jedan mandat silom ....
Evo primjer Srba u fBiH , po popisu iz 2013 u fBiH ih živi cca.55 000 ako se ne varam od toga skoro 35 000+ u županiji Hercegbosanskoj zar nije logika da daju 60-70% zastupnika u DN. Zašto bi ih davale županije gdje ih nema uopće ili manje od mogućeg broja za mandat...
Last edited by Kolinda on 05/03/2017 21:40, edited 1 time in total.
Hafis

#4869 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Da pojednostavim ,ako za jedan mandat u jednoj županiji treba karikiram 7000 glasova a jednog naroda ima manje od toga od kud logika da im se dodjeli jedan mandat silom ....
Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.
Konkretno, KS, BSK i USK mogu zajedno davati jednog Hrvata u Dom naroda. I nikome nije uskraćeno pravo.
Kolinda

#4870 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Hafis wrote:
Kolinda wrote:Ma naravno da mu možeš oduzeti to pravo ako US kaže da nije kanton/županija garant konstitutivnosti nego narod (u ovom slučaju Hrvati ) ako u BPK Hrvata ima 23 u PŽ cca.40000 i daju obadvoji po jednog Hrvata u DN. I nije mi jasno zašto Bošnjacima ne smeta npr.da ŽZH daje jednog Bošnjaka ako omjer Bošnjaka ne odgovara broju glasova koji su potrebni za mandat.
Najbolje je onda spojiti dvije, ili više takvih homogenih županija koje bi zajedno davale jednog predstavnika ,,manjinskih'' u Dom naroda.
Konkretno, KS, BSK i USK mogu zajedno davati jednog Hrvata u Dom naroda. I nikome nije uskraćeno pravo.
Editovao sam post naknadno ali ne mijenja zaključak. Ma naravno to i je stvar oko čega treba pričati . Kad bi stvari bile takve nikome nebi palo na pamet nešto mutiti jer se nebi isplatilo pošto nebi bilo dovoljno da dođeš do čarobne brojke od 6 koliko treba za potvrdu vlade ..
BAK-eV

#4871 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Joj tebe.
Pa eto ako dobije u Goraždu tih 7000 glasova onda mu moraš priznati mandat.
To što ti tražiš je u skladu sa preporukama US ali se bez povrede drugih prava ne može uraditi. Ti hoćeš da ukineš tajnost glasanja, oduzmeš aktivno biračko pravo po nacionalnosti itd..
Krsis i konstitutivnost recimo jednog jedinog Hrvata u Goraždu i sl.
Ukratko hoćeš elektorsko nacionalni vanteritorijalni pravni sistem za glasanje a drugi pravni sistem za zakonodavnu vlast.
Crazy :run:
Kolinda

#4872 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

BAK-eV wrote:
Joj tebe.
Pa eto ako dobije u Goraždu tih 7000 glasova onda mu moraš priznati mandat.
To što ti tražiš je u skladu sa preporukama US ali se bez povrede drugih prava ne može uraditi. Ti hoćeš da ukineš tajnost glasanja, oduzmeš aktivno biračko pravo po nacionalnosti itd..
Krsis i konstitutivnost recimo jednog jedinog Hrvata u Goraždu i sl.
Ukratko hoćeš elektorsko nacionalni vanteritorijalni pravni sistem za glasanje a drugi pravni sistem za zakonodavnu vlast.
Crazy :run:
A jebo ga ti , čijih 7000 glasova , pa valjda on zastupa Hrvate a ne Bošnjake iz BPK , bit DN je valjda da ga pune konstitutivni narodi glasovima istih , što bi ja birao Bošnjak iz Gruda ako ga tamo nema ,gdje je logika ,pa zar je Fejzić Hrvat kojeg su izabrali Hrvati iz BPK...
Nema tu povrede prava ,imaš drugu prednost a to je da Hrvati iz Zhž daju "Fejzića" u DN jer misle da isti najbolje zastupa Hrvate ili npr.da Zlatko Hasanbegović doseli u Ljubuški i garantiram ti da bi ga izabrali u DN . Znači volja Hrvata da pošalju Bošnjaka kao svog zastupnika...
Last edited by Kolinda on 05/03/2017 21:54, edited 1 time in total.
BAK-eV

#4873 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Nije najbolje. Još je bolje ukinuti kantone, jer evo cujemo ne trebaju nam, čak štaviše štetni su i za konstitutivnost i za legitimitet i vala finansijski.
Fino samo entitet i biramo svi ujedinjeni tajnim glasanjem ljude u Dom naroda.
Fino da smo se složili.
:mrgreen:
BAK-eV

#4874 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Kolinda wrote:
A jebo ga ti , čijih 7000 glasova , pa valjda on zastupa Hrvate a ne Bošnjake iz BPK , bit DN je valjda da ga pune konstitutivni narodi glasovima istih , što bi ja birao Bošnjak iz Gruda ako ga tamo nema ,gdje je logika ,pa zar je Fejzić Hrvat kojeg su izabrali Hrvati iz BPK...
Ne znam čijih glasova. Jedino da izbori budu javni.
spreca

#4875 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Jesu ovi Draganovi nadnicari aktivni...sviraju kurcu cak i na Svetu nedelju.....izgleda jugovina im udara na mozdane damare
Post Reply