Renault Megane all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#4851 Re: Renault Megane all about

Post by bitanga_sa_otesa »

dgL_ wrote:
A ovo da je dvica helem ko yugo nebi diskutovo..

Dvica je u svoje vrijeme bila auto...
nego sta je ? bila ko mercedes?
u koje je to vrijeme bila auto? uporedi je s nekim autima iz 1985.pa ces vidjet da je obicno smece bila,gola ko lipa,neudobna,jedino antikorozivna zastita sto je bila odlicna ,mogla je potrajat duplo duze od auta iz tog doba i nista vise...bmw e 30 iz tog doba bio avion za dvicu,alfa 33 avion...lancia delta konkord....aj cao :run:
hopi

#4852 Re: Renault Megane all about

Post by hopi »

amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Nisi me shvatio Amare, ne znaci da tako treba radit, ali vala nije mjerilo kvaliteta auto koje je pazeno i mazeno i ima 50 k na satu, jer je to daleko od prosjeka. A i takvi se kvare. Jaran je na 5000 km na novom Meganeu 2 u vakat onda kad su izasli imao problema s necim oko volana, mislim da je bas bilo to isto.

Upravo je razlika izmedju kvalitetnih i nekvalitetnih auta koliko mogu podnijeti maltretiranje i kilometre.
izolovanih slucaja ima uvijek :thumbup:

ja ti kazem , neodrazavan ce svaki da krepa prije ili kasnije :wink:

da,samo i ja mislim da će taj megane prije krepati od prosjeka

ne znam što, činio mi se nekvalitetnim uvijek i pratile su ga te neke mane, koje su bile tačne dobrim dijelom

imao sam priliku da ga kupim prije godinu i nešto, trebalo nam neko prelazno auto koje možeš i poslije brzo i relativno lako prodati , i ovo je bilo neko dugovanje pa sam ga prilično jeftino mogao dobiti, a stanje je bilo onako srednja žalost
bio kod mene jedan dan, probao, nije baš neki utisak ostavio 1.9 bio, nisam mi se nešto svidio, i nisam ga ni uzeo
drunken tiger

#4853 Re: Renault Megane all about

Post by drunken tiger »

hopi wrote:
amar1994 wrote:
ado-šampion wrote:Nisi me shvatio Amare, ne znaci da tako treba radit, ali vala nije mjerilo kvaliteta auto koje je pazeno i mazeno i ima 50 k na satu, jer je to daleko od prosjeka. A i takvi se kvare. Jaran je na 5000 km na novom Meganeu 2 u vakat onda kad su izasli imao problema s necim oko volana, mislim da je bas bilo to isto.

Upravo je razlika izmedju kvalitetnih i nekvalitetnih auta koliko mogu podnijeti maltretiranje i kilometre.
izolovanih slucaja ima uvijek :thumbup:

ja ti kazem , neodrazavan ce svaki da krepa prije ili kasnije :wink:

da,samo i ja mislim da će taj megane prije krepati od prosjeka

ne znam što, činio mi se nekvalitetnim uvijek i pratile su ga te neke mane, koje su bile tačne dobrim dijelom

imao sam priliku da ga kupim prije godinu i nešto, trebalo nam neko prelazno auto koje možeš i poslije brzo i relativno lako prodati , i ovo je bilo neko dugovanje pa sam ga prilično jeftino mogao dobiti, a stanje je bilo onako srednja žalost
bio kod mene jedan dan, probao, nije baš neki utisak ostavio 1.9 bio, nisam mi se nešto svidio, i nisam ga ni uzeo
Vozio jedan dan auto i sad seres ovdje po renou??!! Nisi ti kompetentan da kažeš bilo šta o bilo kojem autu s takvim stavom.
hopi

#4854 Re: Renault Megane all about

Post by hopi »

ok, ja nemam pravo

da imam pravo vjerovatno bi morao imati 10 istih vozila istog motora mjenjača itd, uporedo ih voziti godinama i onda bi tek mogao dati neki sud o vozilu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4855 Re: Renault Megane all about

Post by konektovan »

hopi wrote:ok, ja nemam pravo

da imam pravo vjerovatno bi morao imati 10 istih vozila istog motora mjenjača itd, uporedo ih voziti godinama i onda bi tek mogao dati neki sud o vozilu
Ma sve ok, nekome ne legne ni na prvu ni na drugu, ne svidjaju ti se neke stvari uporedjujuci ih sa drugim vozilima. Jesnostavno, neke stvari covjek moze za pet minuta da vidi i procijeni, i da ga odbije od istog, ako su mu te stvari bitne. Opet nekome se svidi, i misli da je sve savrseno.
Ned071

#4856 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

Pricajte vi sta hocete. Ja sam vozio benzinca tasovog pet godina. 15 god bio star kad je kupljen. Kucu napravio. Isao ba teren. Na posao. Na more. Sto milja preslo auto bez kvara. Nit su rucice pucale ni sjedista ni sajle. Nista. Mali servis na pet hiljada i vozi. Prodat. I sad se kotrlja. Toliko...
bitanga_sa_otesa

#4857 Re: Renault Megane all about

uhvacen si u lazi,nema dvica benzinac :lol: :lol:
Ned071

#4858 Re: Renault Megane all about

Post by Ned071 »

Ima, ima... Voza ga sad jedan radijski voditelj... Stvar je preferencija naravno. Al to je fakat kvalitetan auto
bitanga_sa_otesa

#4859 Re: Renault Megane all about

nista kvalitetniji od juge ili stojadina,samo bolje zasticena skoljka poyyy
amar1994

#4860 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

Ned071 wrote:Ima, ima... Voza ga sad jedan radijski voditelj... Stvar je preferencija naravno. Al to je fakat kvalitetan auto
drug i ovaj yugo se kotrlja , neki dan ga vidio :)

sve je do vlasnika :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#4861 Re: Renault Megane all about

Image
amar1994

#4862 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:
dgL_

#4863 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:nista kvalitetniji od juge ili stojadina,samo bolje zasticena skoljka poyyy
Ne moze yugo u istu recenicu sa dvicom bitango ne rise... Ne vozim vw niti su mi nesto ljupki al malo pretjerujes Bgm...

Dvojke su dale od sebe... Al da ih bosnje vole to je tacno... Molitva vw golf 2...

A yugo je (fabricki) uradjen prelose... Pocev od karoserije pa preko unutrasnjosti a priie svega pouzdanosti... Kad oco kazem mislim na auta koja nisi doradjivana vec fabrika...
bitanga_sa_otesa

#4864 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote:.

A yugo je (fabricki) uradjen prelose... Pocev od karoserije pa preko unutrasnjosti a priie svega pouzdanosti... Kad oco kazem mislim na auta koja nisi doradjivana vec fabrika...
jedini ti ovde seres,ja sam samo realan
ti znas da je jugo los? imao si novog pa znas? i znas koliko je pouzdan?
i ja mislim na fabricka auta sa najmanje opreme.tas-ove dvičine sam samo vozio u firmi,bilo je i relativno novih a bilo i lesheva...rekao sam ti u cemu je razlika i prestanite sa zakivanjem u zvijezde njemackog juge... :run:
dgL_

#4865 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote:.

jedini ti ovde seres,ja sam samo realan
ti znas da je jugo los? imao si novog pa znas? i znas koliko je pouzdan?
i ja mislim na fabricka auta sa najmanje opreme.tas-ove dvičine sam samo vozio u firmi,bilo je i relativno novih a bilo i lesheva...rekao sam ti u cemu je razlika i prestanite sa zakivanjem u zvijezde njemackog juge... :run:
Kad se sa dvicama moglo putovati gdje si htio, sa yugom nisi smio na more krenuti... Ma kakvo more... U Konjic...

Laku noc
bitanga_sa_otesa

#4866 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Kad se sa dvicama moglo putovati gdje si htio, sa yugom nisi smio na more krenuti... Ma kakvo more... U Konjic...

Laku noc
hahahha jak ti je argument pravo....jel to znas iz vlastitog iskustva il su ti pricali neki sto odrzavaju ko i ti,sto im je sve skupo??
dgL_

#4867 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Kad se sa dvicama moglo putovati gdje si htio, sa yugom nisi smio na more krenuti... Ma kakvo more... U Konjic...

Laku noc
hahahha jak ti je argument pravo....jel to znas iz vlastitog iskustva il su ti pricali neki sto odrzavaju ko i ti,sto im je sve skupo??
Yugo je govno od auta koje preko noci razmislja kako ce te zajebat ujutru... To je realnost... Nema mi sta ko pricat... Yugu je doduse bilo potrebno "odrzavat" dok se na dvici jos uvijek radio samo mali servis i redovni servisi...

Gdje ces poredit ovo dvoje pa kunem ti se...

Mislim znam da ne volis dvice, vw, ne volis bosance... Ne volis nikoga kad bolje razmislim.. Ali izvalis glupost jbg...
amar1994

#4868 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :lol:

od 97 do 2006 vozio na more , i gle cuda stari i preticao bez problema , a nije nas izdao nikad , dok smo 2 puta u 2 god vidjali na Svitavi prokljucanu dvicu jedne a passata pijacara 2ge god :sax: :kiss:

da ti ne govorim da se manje cuo nego li sad ova mazda a kamoli traktorska dvica 8-) :thumbup:

:run:
dgL_

#4869 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

:evil:
amar1994 wrote::lol: :lol: :lol:

od 97 do 2006 vozio na more , i gle cuda stari i preticao bez problema , a nije nas izdao nikad , dok smo 2 puta u 2 god vidjali na Svitavi prokljucanu dvicu jedne a passata pijacara 2ge god :sax: :kiss:

da ti ne govorim da se manje cuo nego li sad ova mazda a kamoli traktorska dvica 8-) :thumbup:

Yugo nikad u zivotu nije prokuhao... Nije imao ni priliku pokusat prokuhat... Taman kad je trebalo da ga safataju ti problemi on je rikavele :)
amar1994

#4870 Re: Renault Megane all about

Post by amar1994 »

dgL_ wrote::evil:
amar1994 wrote::lol: :lol: :lol:

Yugo nikad u zivotu nije prokuhao... Nije imao ni priliku pokusat prokuhat... Taman kad je trebalo da ga safataju ti problemi on je rikavele :)
jbga ovo je bilo uredno auto :thumbup:

joj kad se sjetim , filter goriva 5KM , zupcasti 30KM , set d plocica 15KM :D
bitanga_sa_otesa

#4871 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Yugo je govno od auta koje preko noci razmislja kako ce te zajebat ujutru... To je realnost... Nema mi sta ko pricat... Yugu je doduse bilo potrebno "odrzavat" dok se na dvici jos uvijek radio samo mali servis i redovni servisi...

Mislim znam da ne volis dvice, vw, ne volis bosance... Ne volis nikoga kad bolje razmislim.. Ali izvalis glupost jbg...
pa daj argument realnosti
ja cu ti ispricat jer imam racun od novog juge,stari ga vozao 1991-1992. ,ja ga preuzeo 1996.sa 6000 km
nema gdje se nije islo s njim.doduse jednom sam stao 1996 kod druge gimnazije- plovak se zaglavio zbog prljavog goriva ,do 2003 kad je prodat nikakvih kvarova nije bilo,a karoserija ni trunke trulezi nije imala.cuj gdje cu porediti...dva automobila kojima je bila zadaca da motorizuju sire narodne mase,dva govneta...
volim ja sve aute ,ne volim samo papke i glupane koji imaju svoje zivotne teorije koje su culi od drugih pa filozofiraju okolo ...tako su meni filozofirali ne mozes vuc prikolicu sa stojadinom,puknuce ti krak,gdje ces siroke gume potrosnja ce ti skocit,ne mozes ovo,ne mozes ono...sreca sto sam ja bio pametan pa probao i nisam slusao budale i ispalo je da niko od njih nije bio u pravu,vec su sve bile ublehe ,kao i ove sad ublehe forumskih mudologa...treba otvorit temu golf dvica mitovi i legende,da se imaju ljudi cemu smijat....
dgL_

#4872 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Yugo je govno od auta koje preko noci razmislja kako ce te zajebat ujutru... To je realnost... Nema mi sta ko pricat... Yugu je doduse bilo potrebno "odrzavat" dok se na dvici jos uvijek radio samo mali servis i redovni servisi...

pa daj argument realnosti
ja cu ti ispricat jer imam racun od novog juge,stari ga vozao 1991-1992. ,ja ga preuzeo 1996.sa 6000 km
nema gdje se nije islo s njim.doduse jednom sam stao 1996 kod druge gimnazije- plovak se zaglavio zbog prljavog goriva ,do 2003 kad je prodat nikakvih kvarova nije bilo,a karoserija ni trunke trulezi nije imala.cuj gdje cu porediti...dva automobila kojima je bila zadaca da motorizuju sire narodne mase,dva govneta...
volim ja sve aute ,ne volim samo papke i glupane koji imaju svoje zivotne teorije koje su culi od drugih pa filozofiraju okolo ...tako su meni filozofirali ne mozes vuc prikolicu sa stojadinom,puknuce ti krak,gdje ces siroke gume potrosnja ce ti skocit,ne mozes ovo,ne mozes ono...sreca sto sam ja bio pametan pa probao i nisam slusao budale i ispalo je da niko od njih nije bio u pravu,vec su sve bile ublehe ,kao i ove sad ublehe forumskih mudologa...treba otvorit temu golf dvica mitovi i legende,da se imaju ljudi cemu smijat....
Koliko si ga prodao?

Necu dalje da se raspravljam... Ne volim ni ja dvice.. Ni tvrdoglave ljude brze na jeziku...

Nadji mi jednog yugu koji je presao danas kao bilo koja dvica ja cu ti reci da si upravu...

Cijena tih auta kad su bila nova ti govori dosta... Dosta ti govori da je yugo bio 2000 KM kad su se dvice prodavale po 6-7 k KM... (Davno to bijeese ali hajde...)

Rezime... Mozes nesto voliti ili ne voliti... Ali pisati nebuloze tipa yugo i dvica isto su nebo i zemlja... Da je tako yugo bi se vozao mnogo mnogo vise nego ustvari jeste...
bitanga_sa_otesa

#4873 Re: Renault Megane all about

dgL_ wrote: Koliko si ga prodao?

Necu dalje da se raspravljam... Ne volim ni ja dvice.. Ni tvrdoglave ljude brze na jeziku...

Nadji mi jednog yugu koji je presao danas kao bilo koja dvica ja cu ti reci da si upravu...

Cijena tih auta kad su bila nova ti govori dosta... Dosta ti govori da je yugo bio 2000 KM kad su se dvice prodavale po 6-7 k KM... (Davno to bijeese ali hajde...)

Rezime... Mozes nesto voliti ili ne voliti... Ali pisati nebuloze tipa yugo i dvica isto su nebo i zemlja... Da je tako yugo bi se vozao mnogo mnogo vise nego ustvari jeste...
2500 je prodat,neregistrovan,kakav je to argument i sta dokazuje?(nov je placen 4700 ili 5100 maraka racunao sam jednom ali ne sjecam se tacno)
necu ti ja nista traziti,trazi sam ,svaka dvica koja je normalno exploatisana do danas je grob i to je realnost,kao i svaki yugo koji je prezivio rat .shvatas li da je bio rat ,hoces slike da stavljam,bio si mali ne sjecas se... rat koji je unistio recimo 50.000 auta u sarajevu,dok se poslije rata uvezlo 200.000 dvicina.cijena auta ovdje u bih? sva su precijenjena pogotovo leshevi o kojima pricas...a jedini pricas nebuloze....
Last edited by bitanga_sa_otesa on 12/07/2017 00:00, edited 1 time in total.
dadoka84

#4874 Re: Renault Megane all about

Post by dadoka84 »

Kako na yugu dodjoste :)
Prvi auto koji sam provozao tj okretao volan jer do papucica nisam mogao dohvatiti. Crvene boje, nov, vozao ga tatin drug.
dgL_

#4875 Re: Renault Megane all about

Post by dgL_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
dgL_ wrote: Koliko si ga prodao?

2500 je prodat,neregistrovan,kakav je to argument i sta dokazuje?(nov je placen 4700 ili 5100 maraka racunao sam jednom ali ne sjecam se tacno)
necu ti ja nista traziti,trazi sam ,svaka dvica koja je normalno exploatisana do danas je grob i to je realnost,kao i svaki yugo koji je prezivio rat .shvatas li da je bio rat ,hoces slike da stavljam,bio si mali ne sjecas se... rat koji je unistio recimo 50.000 auta u sarajevu,dok se poslije rata uvezlo 200.000 dvicina.cijena auta ovdje u bih? sva su precijenjena pogotovo leshevi o kojima pricas...a jedini pricas neboloze....
Nebulozna su tvoja shvatanja da je rat uticao na kvalitet, voznju itd itd...yuga i/ili dvice...

Ne pricam o situaciji koja je zadesila ta auta, pricam o autima koja je fabrika izbacila i koja su vozana...

Ma nemamo sta dalje diskutovat... sad kad si ti rat spomenuo kao argument neki...
Post Reply