Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#4851 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by direstraits0078 »

konektovan wrote:
direstraits0078 wrote:
channel10 wrote:Pisao sam vec jednom, dva puta. Stid me vise i pisati. Laguna 1,2000.god., B56, 1,6 benzin (79kw).
Sad se sjecam, pitao sam te ja i tada kad si se javljao. :D

Puno je love 140 KM za lezaj, toliko nije ni prednji lezaj. Da si se ranije sjetio, mogao sam ti ja ponijeti par komada, VKBA976 je u SKF-u, a taj lezaj u SKF-ovoj kutiji moze da dodje i s natpisom FAG. Kao i obrnuto, u FAG-ovoj kutiji zna biti SKF. :D
Inace, originalni lezaj je SNR, R155.58, kosta ispod 50 KM u maloprodaji ovdje gdje ja nabavljam. I nije fuseraj, kvalitetan lezaj je u pitanju.

P.S.
Ako si dobio ponudu iz BL firme Vidra, oni ne tuse dupljake, sve im je original SKF.
A đe ti nabavljas??? :mrgreen:
Đe se kupaš? :-D
commendatore

#4852 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

prije nego sto zinem keš, ima l ko ideju kako ovo zaljepit popravit zamijenit? :mrgreen: - najcrnje je to da motor radi a ovaj plasticni zupcasti hakurik se izgleda odlomio - ali mi nije jasan je l se odlomio ili je kotrljajuci :-) al fino me da prostite :izet: :izet: :izet:

Image

:mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4853 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

direstraits0078 wrote:
konektovan wrote:
A đe ti nabavljas??? :mrgreen:
Đe se kupaš? :-D
Đe školjke skupljam!!! :mrgreen:
konektovan

#4854 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ljudi, brava na vozacevim vratima mi zapekla, sta da joj radim??? :mrgreen: Zadnju sedmicu, baterija u daljincu naglo oslabila, toliko, da sam morao bukvalno na prozor prisloniti, da bi otključao. I danas parkirao u garazi importane centra, i kad sam htio da otkljucam, nece pa nece, ni na prozor. :mrgreen: Haj reko, da probam sa kljucem, al' nece ni tako. Cak nisam siguran da li kljuc i udje dovoljno u rupicu, :mrgreen: a o okretanju u desno i lijevo, nema ni traga ni glasa. Nekako opet pokusam daljincem, i uspijem, i trk odmah zamijeniti bateriju. Iskreno, ovo je drugi put nakon sedam godina, da sam koristio kljuc, i cvrc, nemere. :mrgreen: Mogu li mu sta prouciti??? :mrgreen:
Bakir1

#4855 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

Wd 40 nakiseli ko noge ;-)
commendatore

#4856 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by commendatore »

konektovan wrote:Ljudi, brava na vozacevim vratima mi zapekla, sta da joj radim??? :mrgreen: Zadnju sedmicu, baterija u daljincu naglo oslabila, toliko, da sam morao bukvalno na prozor prisloniti, da bi otključao. I danas parkirao u garazi importane centra, i kad sam htio da otkljucam, nece pa nece, ni na prozor. :mrgreen: Haj reko, da probam sa kljucem, al' nece ni tako. Cak nisam siguran da li kljuc i udje dovoljno u rupicu, :mrgreen: a o okretanju u desno i lijevo, nema ni traga ni glasa. Nekako opet pokusam daljincem, i uspijem, i trk odmah zamijeniti bateriju. Iskreno, ovo je drugi put nakon sedam godina, da sam koristio kljuc, i cvrc, nemere. :mrgreen: Mogu li mu sta prouciti??? :mrgreen:
nek ti je rahmet :lol:
konektovan

#4857 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:Wd 40 nakiseli ko noge ;-)
Poslusao, nakiselio, sad dove ucim. :mrgreen: :thumbup:
Bakir1

#4858 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

KljučOm lagano ljevlje desnje :mrgreen:
konektovan

#4859 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Bakir1 wrote:KljučOm lagano ljevlje desnje :mrgreen:
Nece, k'o da je zavareno, ne mice se, ni dlaku. :cry:
tempuser

#4860 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

Prouci vremensku dovu pa probaj ujutro!
direstraits0078

#4861 Re: Pitamo Mehanicare ?

tempuser wrote:Prouci vremensku dovu pa probaj ujutro!
Vremensku? Kisnu? :D

Jes, pa da mu kisa trehne i da mu brava svosve zapekne, ne navracaj coEka.
tempuser

#4862 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

Jok ba weather dova, nego time dova, da WD-u da malo vremena da reaguje!
direstraits0078

#4863 Re: Pitamo Mehanicare ?

:lol:

Jok hava dova. :lol:

Dova s odlozenim djelovanjem. :D
tempuser

#4864 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

Mislis na delay dovu?
direstraits0078

#4865 Re: Pitamo Mehanicare ?

tempuser wrote:Mislis na delay dovu?
Delay relay dova, prenosi se od usta do usta, s odlozenim djelovanjem. :D
zdruzdjo

#4866 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by zdruzdjo »

konektovan wrote:
A sta je sa suvozacevim vratima.
Mirise mi ili da ti ga je neko pokusao obiti pa nesto "sjeeee" ili ti nije taj kljuc :-)

Nakiseli wd-a bez zaljenja.
Ako ne uspije onda skidanje.
konektovan

#4867 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

zdruzdjo wrote:
konektovan wrote:
A sta je sa suvozacevim vratima.
Mirise mi ili da ti ga je neko pokusao obiti pa nesto "sjeeee" ili ti nije taj kljuc :-)

Nakiseli wd-a bez zaljenja.
Ako ne uspije onda skidanje.
Imam dva kljuca, nece ni jedan. Imam osjecaj da je nesto unutra, ne udje kljuc do kraja.

Halo ba, vi odozgo, nemojte se sprdati, situacija je ozbiljna. Nego, i vi dovite. :mrgreen: :mrgreen:
tempuser

#4868 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

Daj WD-u vremena da odreaguje, da smeksa prljavstinu u bravi, nije to na dugme...
konektovan

#4869 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

tempuser wrote:Daj WD-u vremena da odreaguje, da smeksa prljavstinu u bravi, nije to na dugme...
Pa evo, nakon apliciranja wd-a, proslo je nesto vise od tri sahata, i pokusao sam sa rezervnim kljucem koji nije skakavac, i sta se desilo?! Nakon par guranja, tamo vamo, skontam da se na vrhu kljuc istanjio, kao da je na neku turpiju nais'o, nevjerovatno, al' osjecaj je, da nesto ima unutra. Bukvalno zakovana, ni makac.
condy

#4870 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by condy »

Ako ima nesto u bravi probaj lagano sa nekom zicom ili vecom spajalicom izvuci.
tempuser

#4871 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:Daj WD-u vremena da odreaguje, da smeksa prljavstinu u bravi, nije to na dugme...
Pa evo, nakon apliciranja wd-a, proslo je nesto vise od tri sahata, i pokusao sam sa rezervnim kljucem koji nije skakavac, i sta se desilo?! Nakon par guranja, tamo vamo, skontam da se na vrhu kljuc istanjio, kao da je na neku turpiju nais'o, nevjerovatno, al' osjecaj je, da nesto ima unutra. Bukvalno zakovana, ni makac.
Zadaj jos koji spric i ostavi do ujutro.
konektovan

#4872 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:
Zadaj jos koji spric i ostavi do ujutro.
Naspricat cu, pa cu sutra da vidi, ima li kakvog rezultata.
mirzet87sa

#4873 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

Imam problem sa automatik mjenjacem w203 c220 220k km tiptronic redizajn. Auto je bilo parkirano na blagoj nizbrdici, s povucenom rucnom. Prilikom davanja kontakta, nije registrovo/izbacio na displeju u kojem je modulu. Prilikom prebacivanja P/R/N/D auto je "poskocilo" iz N u D. Probao ga vratiti u pocetni polozaj, nece preko N da izbaci. Ugasim, restartujem radi normalno sve super. Predjem nekih 6-7km, ugasim opet upalim isti problem ko prije ne fata u kojem je modulu. Nakon par gasi/pali primi ga nekako i prebacim u D ali nece da makne iz prve brzine. Nisam ga vise palio, jer nisam zelio rizikovati dodatna ostecenja. Jos da napomenem da je bio prisutan zvuk ispod, kao da kapljice padaju. Laicki sam gledao, jer nisam bio u stanju dizati auto ali ulja nigdje nije bilo. Kolika je mogucnost da je ulje iscurilo? Odakle da pocnem? Hajmo, helpppppppp totalni sam laik za automatike :-D
Ps. ne pristajte na muku, da vas ne bi snaslo isto ;p

Nakon istrazivanja po netu, auto je u transmission limp mode-u. Svi simptomi ukazuju na to da je nizak nivo ulja ili iscurilo skroz. A kapljice koje sam cuo, ne znam koliko je moguce da je ulje prokuhalo? Osjetio se je blagi smrad ulja koji gori.
Kako i gdje da provjerim nivo ulja, obzirom da one sipkice nemam..
corsa

#4874 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by corsa »

Ne znam sta bi moglo biti, prvi put cujem za takve simptome, ali vjeruj mi da si mi ulio strah u kosti. :D Kod mene je isti mjenjac. Ja mislim da imas sipku ispod haube za nivo ulja. Mislim da je odmah ispod sajbe na lijevoj strani motora. Jesi li gledao? Mozes li mi reci jeli prije toga bilo ikakvih simptoma ili naznaka da ce se to desiti? Jesi li nedavno mijenjao ulje i filtere u mjenjacu? Da nije neko nesto ostavio odvrnuto?
mirzet87sa

#4875 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by mirzet87sa »

corsa wrote:Ne znam sta bi moglo biti, prvi put cujem za takve simptome, ali vjeruj mi da si mi ulio strah u kosti. :D Kod mene je isti mjenjac. Ja mislim da imas sipku ispod haube za nivo ulja. Mislim da je odmah ispod sajbe na lijevoj strani motora. Jesi li gledao? Mozes li mi reci jeli prije toga bilo ikakvih simptoma ili naznaka da ce se to desiti? Jesi li nedavno mijenjao ulje i filtere u mjenjacu? Da nije neko nesto ostavio odvrnuto?
Nisam provjeravao, danas cu! Apsolutno nikakvih simptoma ni naznaka nije bilo. Strugao podom nigdje nisam, divljao nisam. Bukvalno presao 10km, parkirao da upalim opet ne fata brzinu na displeju, prebacujem iz P R N i sa N u D auto poskoci pozadi. Spustim ga na ravno, da prebacim iz N u P ne moze, ugasim na N upalim opet radi sve normalno. Predjem tu jos 5-7km, krenuo kuci, da provjerim opet upali/ugasi isti problem. Bila je blaga uzbrdica. Nekako ga ufati u prvu brzinu odnosno taj safe mode i ne mice iz nje. Vozao se 20km/h do kuce ;D Uljei filtere mijenjao nisam, ja licno sam s ovim autom presao 40tak k km. Jesi ti mijenjao i gdje? Jutros sam provjeravao module prnd na kontaktu, fata ih normalno. Vjerovatno je manjak/istrosenost ulja jer cim nabije radnu temperaturu ubacuje ga u safe mode. I da, nikakve lampice ne izbacuje tipa check engine itd
Post Reply