BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Halcyon

#4851 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Halcyon »

Lain Coubert wrote:Pozdrav trebam uvesti ADSL ovih dana i vjerujem da ce biti onaj paket od 2Mb/s od 1.1.2012.
Imam par pitanja, sta mi treba da internet vezu spojim na 2 racunara, ili vise pod pretpostavkom da cu i laptop nekad koristiti.

Procitao sam negdje da se moze dijeliti veza ali me zanima i kad se dijeli da li se istovremeno moze surfati na 2 racunara bez zastajkivanja, recimo na jednom skidanje torrenta na drugom pregled YouTube sadrzaja, al znaci da ne bude jedan tusi drugog.
Prilikom podnošenja zahtjeva traži i bežični modem/router, za slučaj da nabaviš i laptop. Ako ga u trenutku spajanja budu imali i ostavit će ti jedan takav, ako ne opet ćeš dobit modem/router (sa kojim možeš koristiti na četiri računara), s tim što ćeš ga tako morat i podesiti, ali to traži od njih kad ti budu spajali i ne bi trebali pravit problem.

Može se surfati na oba s tim što će ti se brzina npr. upoloviti i na jednom i na drugom ako ih istovremeno budeš koristio jer se brzina dijeli na dva (ili više računara), ali to ti nije nikakav problem, nećeš to ni primjetit osim ako na oba ne pokreneš filmoviziju. :D
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#4852 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Privatna poruka »

lelooo wrote:Ne dodjes ovom gore 20 cevapa, nego meni :)

Tvoj problem je kako prebaciti modem u router mod, tebi je u bridge modu i dzaba ti se kaciti na wireless.

Sustinski, sve sto trebas je da se nakacis na modem, kliknes "Interface setup" i imas ispod padajuci meni "PVC" koji treba prebaciti na PVC1 (ispod ce ti popuniti VPI=8 i VCI=60). MOzda kod tebe i nije bas PVC1, ali nadji onaj koji ima VPI=8 VCI=60.

Kad to prebacis, imas na sred ekrana tackicu stavi na PPPoA/PPPoE routed i ispod ukucaj username i password svoj od adsla. Nista drugo ne upisuj i ne diraj, samo klikni Save na dnu ekrana.

I da, to je 20 cevapa. Wireless si nekako nadosao kako vidim, samo ovaj put kad se konektujes, radice ti net
Adresu za cevape na PP :D Hvala :thumbup: ...za ostale, ako neko naleti na isti problem, nakon svake promjene kliknuti na save...dakle kad prebacite sa PVC0 na PVCkojivamodgovara - save, pa username i pass pa save..

edit: I kolegi freesol hvala ali nije uspjelo :)
Mustang1

#4853 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Mustang1 »

Mozel se gledat film preko usb.a na resiveru od moje tv ? :D
neo7

#4854 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Ne moze, zakljucani su i usb i onaj drugi prikljucak!
zedo_m

#4855 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

zar se u postavakama uredjaja nebi moglo otkljucati to usb, jer onaj monter meni veli mozes kaze spojiti externi hd mensecini
madtv

#4856 Re: MojaTV BHtelecom

Post by madtv »

zedo_m wrote:zar se u postavakama uredjaja nebi moglo otkljucati to usb, jer onaj monter meni veli mozes kaze spojiti externi hd mensecini
nema :(
Muflon

#4857 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Muflon »

Kuki30 wrote:Kod mene je umjesto dječijeg kanala MINIMX sada kanal filmPLUS. Jel kod Vas tako? Očito se nešto eksperimentiše!
To je oduvijek tako, Minimax se isljuči u nekad doba i uključi se taj filmPlus, nisi izgleda često list'o naveče pa nisi ni primijetio 8-)
adnan_hz

#4858 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Vrijedi li kupiti ovaj HP ProBook 450s iz BHtelecom ponude?????
neo7

#4859 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

Par stranica unazad je bilo to pitanje...
mikele riva

#4860 Re: MojaTV BHtelecom

Post by mikele riva »

adnan_hz wrote:Vrijedi li kupiti ovaj HP ProBook 450s iz BHtelecom ponude?????
ne vrijedi nista iz bhtelekom ponude. radi se o skupini arogantne bagre sklonoj prevari.
neo7

#4861 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neo7 »

mikele riva wrote:
ne vrijedi nista iz bhtelekom ponude. radi se o skupini arogantne bagre sklonoj prevari.
Ne pricaj gluposti!
mikele riva

#4862 Re: MojaTV BHtelecom

Post by mikele riva »

neo7 wrote:
mikele riva wrote:
Ne pricaj gluposti!

reci da je tromi komunisticki sistem u rukama starih mladomuslimana i bosnjacke kleptokracije skupina arogantne bagre nije glupost, nego surova realnost. to kao prvo, a kao drugo.... znas i sam.
adnan_hz

#4863 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Hocu li moci uzeti ovaj laptop posto vec sam uzeo prije pola godine mobitel na rate??? Mobitel sam uzeo jos dok sam samo fiksnu njihovu imao prije 3 mjeseca sam uveo MojaTV Full i prebacio te rate za mobitel sa starog broja na ovaj danasnji.
ala7

#4864 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

adnan_hz wrote:Hocu li moci uzeti ovaj laptop posto vec sam uzeo prije pola godine mobitel na rate??? Mobitel sam uzeo jos dok sam samo fiksnu njihovu imao prije 3 mjeseca sam uveo MojaTV Full i prebacio te rate za mobitel sa starog broja na ovaj danasnji.
Meni su rekli na salteru i na Malti i na Ilidzi da nije moguce potpisati novi ugovor ukoliko imas vec postojeci za asembliranu opremu .. E sad ne znam kakav je slucaj sa prelaska jedne na drugu uslugu sa postojecim ugovorom, u tvom slucaju mobitel..
Meni istice 20.12. ugovor i vjerovatno cu uzeti HP ProBook .. 32 KM se placa rata na 24 mjeseca.. oko ~150 KM je ukupan PDV + mojaTV Full cijena + rata mjesecna.. Malo sam skeptican po pitanju tog prvog iznosa na racunu nakon potpisivanja ugovora..

Interesuje me prvi racun nakon potpisivanja ugovora, da znam koliko mogu koliko ne mogu odvojiti!!? Ako je ko potpisivao nek se javi da podjeli iskustva, ipak su pare u pitanju :) hvala
adnan_hz

#4865 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Treba njih pitati koliko ce prva rata iznositi.
ala7

#4866 Re: MojaTV BHtelecom

Post by ala7 »

adnan_hz wrote:Treba njih pitati koliko ce prva rata iznositi.
Pitao sam preko [email protected] ali nisam dobio konkretan odgovor, vec moracu nazvati 1444..
zedo_m

#4867 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

Ja sam kupio HP, znaci prva rata ide pdv za laptop oko 115km+ moja tv full+ potroseni racun preko dozvoljenog= ja platio oko 200km malo preletitli sa mobitelima. I da nemoze se uzeti laptop ukoliko ste uzeli neku raniju ponudu tipa mobitel i ti fazoni. Uglabnom laptop je solidan testirao ga ja moze i ovaj zadnji cod mw3 da ide na low bez belaja (naravno koga zanima igrice), uz njuega dodje i orginal win7 home basic (dvd), plus 24h podrska od HP, te torba
adnan_hz

#4868 Re: MojaTV BHtelecom

Post by adnan_hz »

Eno nema na stranici bhtelecoma vise hp probooka :S samo onaj hp630 :S nije im valjda nestalo...
Rimad

#4869 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

BH Telesom daje lične podatke o korisnicima MojeTV RTV servisu, pa ih ovi zovu zbog plaćanja RTV takse. :-?

Kada će BH Telecom početi da poštuje mušterije od kojih živi? Čim mi dođe Logosoft u komšiluk, odjavljujem MojuTV.
neki

#4870 Re: MojaTV BHtelecom

Post by neki »

Rimad wrote:BH Telesom daje lične podatke o korisnicima MojeTV RTV servisu, pa ih ovi zovu zbog plaćanja RTV takse. :-?

Kada će BH Telecom početi da poštuje mušterije od kojih živi? Čim mi dođe Logosoft u komšiluk, odjavljujem MojuTV.
Kad ces ti poceti postovati zakone drzave u kojoj zivis? Placanje tv pretplate je zakonska obaveza svakoga ko ima tv aparat
Dendrlix

#4871 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Dendrlix »

A nisi mozda pomislio da BHT primjeti da nema vise uplate na tvoje ime pa ti poslali inkasanta?
zateznistub

#4872 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zateznistub »

ala7 wrote:
adnan_hz wrote:Hocu li moci uzeti ovaj laptop posto vec sam uzeo prije pola godine mobitel na rate??? Mobitel sam uzeo jos dok sam samo fiksnu njihovu imao prije 3 mjeseca sam uveo MojaTV Full i prebacio te rate za mobitel sa starog broja na ovaj danasnji.
Meni su rekli na salteru i na Malti i na Ilidzi da nije moguce potpisati novi ugovor ukoliko imas vec postojeci za asembliranu opremu .. E sad ne znam kakav je slucaj sa prelaska jedne na drugu uslugu sa postojecim ugovorom, u tvom slucaju mobitel..
Meni istice 20.12. ugovor i vjerovatno cu uzeti HP ProBook .. 32 KM se placa rata na 24 mjeseca.. oko ~150 KM je ukupan PDV + mojaTV Full cijena + rata mjesecna.. Malo sam skeptican po pitanju tog prvog iznosa na racunu nakon potpisivanja ugovora..

Interesuje me prvi racun nakon potpisivanja ugovora, da znam koliko mogu koliko ne mogu odvojiti!!? Ako je ko potpisivao nek se javi da podjeli iskustva, ipak su pare u pitanju :) hvala
Ako si uzeo mobitel kao ULTRA korisnik i placanje vrsis preko MojaTV racuna onda mozes uzeti i laptop. Ukoliko si uzeo nesto iz ponude koja je vezana za moja tv onda ne mozes dok ne otplatis to sto si uzeo.
Uz prvi racun ti dodje slijedece:
-PDV koji placas u punom iznosu
-prva rata
-trosak usluge
@rimad
nije tacno da Telecom daje milo kakve podatke BHT-u.
Rimad

#4873 Re: MojaTV BHtelecom

Post by Rimad »

Dendrlix wrote:A nisi mozda pomislio da BHT primjeti da nema vise uplate na tvoje ime pa ti poslali inkasanta?
Nije to u pitanju. Prije sam bio podstanar, pa nisam plaćao na svoje ime, a sada plaćam i na novoj sam adresi. Gospođa iz RTV servisa je imala moj broj, sa adresom i imenom i rekla je da pošto imama uslugu MojeTV da imam i TV, pa trebam plaćati RTV taksu.

Nije problem u plaćanju. Ko nema da plati to je druga stvar. Problem je u odnosu BH Telecoma prema svojim mušterijama.
iceman2010

#4874 Re: MojaTV BHtelecom

Post by iceman2010 »

Rimad wrote:
Dendrlix wrote:A nisi mozda pomislio da BHT primjeti da nema vise uplate na tvoje ime pa ti poslali inkasanta?
Nije to u pitanju. Prije sam bio podstanar, pa nisam plaćao na svoje ime, a sada plaćam i na novoj sam adresi. Gospođa iz RTV servisa je imala moj broj, sa adresom i imenom i rekla je da pošto imama uslugu MojeTV da imam i TV, pa trebam plaćati RTV taksu.

Nije problem u plaćanju. Ko nema da plati to je druga stvar. Problem je u odnosu BH Telecoma prema svojim mušterijama.
Koji paket imas? Imas li telefon ukljucen u tom paketu (full, premi ili phone)? Ako imas, numeracija ti je 070 pa je ocigledno da imas mojaTV. Ako ti broj nije zabranjen za informacija do njega je lako doci.

Ne znam kojom metodom RTV dolazi do podataka o korisnicima ali neku bazu podataka mora da koristi.
zedo_m

#4875 Re: MojaTV BHtelecom

Post by zedo_m »

Na kraju godine BHTELECOM salje podatke JRTS BiH, te oni na osnovu tih podtaka salju inkasante na adrese lica koje imaju MOJA TV pakete. Tako je emni objasnjeno na salteru BH TELECOMA
Locked