Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
DepraUbiVepra
Location: Previše smo voljeli zvijezde, da bismo se bojali noći!

#4851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by DepraUbiVepra »

Corto Maltese wrote:
Abacija wrote: Meni se cini da si promijenio stav u smislu kud svi Turci tu i mali Mujo. Zato sam te i nazvao cinikom. A jos se sjecam tvojih postova na temi o Sanji Vlaisavljevic. :oops:

EDIT: Dosao sam do 184. stranice. Tu bi kontinjued... :sax:
"Gdje svi Turci tu i mali Mujo", znači priklanjanje većini, a meni to još nikad nije pošlo za rukom.
Što se tiče gospođe Vlaisavljević, koliko se sjećam, nisam branio njen stav, nego njeno pravo da ima stav koji je različit (kao i obično, od većine). Tokom te debate, njen stav je postao, čak i za moj ukus, previše različit, ili bar nerazumljiv, tako da sam se ispisao sa teme. Vidim ja da će mi moje pretjerano poštovanje, ili bolje rečeno, bukvalno shvatanje, djela François-Marie Arouet-a bolje poznat kao Voltaire, prije ili kasnije doći glave.
:thumbup:
Ne bacaj bisere pred svinje!

Voltair se u Candide rugao Leibnizu i njegovoj tezi o najboljem od svih svijetova. Pošto je Leibniz posvetio knjigu princu Eugenu Savojskom, a ovaj je spalio Sarajevo, to dokazuje da je Zdravko Krsmanović četnik.
ex_libres

#4852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

DAMIR MILJEVIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO PENZIONERIMA: 'Od Vas tražim da ovaj put birate, a ne da glasate'

'Već petnaest godina vlasti u ovoj zemlji prave od Vas socijalne slučajeve, ljude drugog reda i sirotinju koja stoji u redovima pred javnim kuhinjama čekajući pošten obrok. Već petnaest godina Vam, svake dvije godine, obećavaju da će Vam biti bolje kad njih izaberete. Petnaest uludo utrošenih godina'.

Ovo je penzionerima, u otvorenom pismu koje će biti objavljeno u sutrašnjem broju 'Blica', poručio Damir Miljević, nosilac liste Koalicije Naša stranka – NSP Zdravko Krsmanović za Narodnu skupštinu RS.

'Znam da ste umorni od svega, razočarani i deprimirani. Znam i da od mene nije fer što se baš Vama obraćam, ali nažalost omladinu su nam upropastili i od njih najvećim dijelom napravili zombije, nezainteresovane za sadašnjost, a kamoli za budućnost. Nemam druge. Vaša i njihova budućnost i ovaj put zavisi od Vaše volje 3.oktobra.

Ono što od Vas tražim nije glas za mene. Od Vas tražim da ovaj put birate, a ne da glasate. Vi ste iskusni i pametni ljudi, koji mogu misliti vlastitom glavom i nadam se da ste shvatili da pravde za sve, od onih koji stalno prave nepravdu, nema. Da ste shvatili da 100 maraka, komad mesa, isprazne parole ili sitan poklončić nisu vrijedni prodaje budućnosti ove zemlje.

Smognite snage, hrabrosti i volje da 3.oktobra izaberete život dostojan čovjeka za sebe, za svoju djecu i unuke.'
GandalfSivi

#4853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Altsa wrote:Postovani gosp. Kojovic,

molio bih vas da sirokim narodnim masama kazete gdje je i kada neko od rukovodecih ljudi SDP-a rekao ili necim nagovijestio da ce SDP biti u koaliciji sa strankom fahrudina radoncica...svjesni ste toga da ako i vi osvojite dovoljan procenat glasova da cete morati koalirati sa drugim strankama kako bi uspostavili vlast pa tako i sa SBB ukoliko oni osvoje takoder odredeni procenat...prema tome glavno oruzije prema SDP vam je suplja prica da je SDP odlucio da koalira sa SBB i cisto sumnjam da ce vam to donijeti rezultat koji cete slaviti kao pobjedu.
Samo da ponovim pitanje. Napokon imamo nekoga sa imenom i prezimenom ko tvrdi da ce postojati koalicija izmedju SBB i SDP-a. Stvarno da li bi ste nam mogli pojasniti odakle Vam ta informacija, pa da i mi naivni koji mislimo da te koalicije nece biti promjenimo svoje misljenje i glasamo za NS umjesto za one koji bi da idu u koaliciju sa Fahrom.

I da, ponavljat cu ovo pitanje ako treba svakih sat vremena do izbora, jer mi je odgovor jako bitan...
zavrzlama

#4854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zavrzlama »

Slusajuci sinoc Krsmanovica kako govori o protjerivanju medjunacionalne mrznje i kriminala iz BiH i jacanju institucija drzave BiH bio sam ponosan da smo u koaliciji s tim covjekom koji tako hrabro nastupa u sredini koja jednim velikim dijelom ima animozitet prema rijecima Bosna i Hercegovina.
a vi iz nase stranke da bi popravili taj animozit ulizujete se gradjanima malog ausvica tako sto u ime stranke gurate naziv koji asocira na samo jedan narod,a prestavljate se kao stranka ravnopravnih gradjana :-)
ex_libres

#4855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

zavrzlama wrote:
Slusajuci sinoc Krsmanovica kako govori o protjerivanju medjunacionalne mrznje i kriminala iz BiH i jacanju institucija drzave BiH bio sam ponosan da smo u koaliciji s tim covjekom koji tako hrabro nastupa u sredini koja jednim velikim dijelom ima animozitet prema rijecima Bosna i Hercegovina.
a vi iz nase stranke da bi popravili taj animozit ulizujete se gradjanima malog ausvica tako sto u ime stranke gurate naziv koji asocira na samo jedan narod,a prestavljate se kao stranka ravnopravnih gradjana :-)
Ma ja, i ulizica Miljevic cetnikuje u BL non-stop. Neizdrzivo je vise.
"S kojim pravom Boris Tadić učestvuje na mitingu SNSD-a?"
Nosilac lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH u ime koalicije Naša stranka - NSP Zdravko Krsmanović Damir Miljević danas je oštro reagirao na najavu da će predsjednik Srbije Boris Tadić prisustvovati centralnom predizbornom skupu SNSD-a u Doboju.
"Republika Srbija je garant Dejtonskog sporazuma, a Republika Srpska ima specijalne paralelne veze sa Srbijom. S obzirom na to da je Boris Tadić predsjednik Srbije pitamo ga s kojim pravom svojim prisustvom na predizbornom skupu SNSD-a u Doboju dijeli srpski narod na podobne i nepodobne", rekao je Miljević dodavši da smatra da je to isto kao kad bi predsjednik Hrvatske Ivo Josipović došao na skup SDP-a u BiH.

"Smatramo da je to sramota i ovim postupkom je Boris Tadić pokazao da ga s Miloradom Dodikom vežu neki drugi interesi, a ne briga za Republiku Srpsku i njene građane", naglasio je Miljević na pres-konferenciji u Banjoj Luci
A ti iz Nase stranke su prevazisli i Krsmanovica, on nema nigdje RS u nazivu stranke.
Ali je on podmukao, stalno prica o nekom protjerivanju.

[quote]Desilo je se ono što smo i očekivali, da svi progovorimo iz srca i duše i da kažemo da je došlo vrijeme da se iz BiH protjera mržnja. Mi ne želimo kozmetičke promjene i zamjene. Moraju doći novi ljudi koji će „pomesti“ od Save do mora, od Une do Drine – rekao je Krsmanović na predizbornoj tribini u Goraždu.[/quote]
ex_libres

#4856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

GandalfSivi wrote:

molio bih vas da sirokim narodnim masama kazete gdje je i kada neko od rukovodecih ljudi SDP-a rekao ili necim nagovijestio da ce SDP biti u koaliciji sa strankom fahrudina radoncica...svjesni ste toga da ako i vi osvojite dovoljan procenat glasova da cete morati koalirati sa drugim strankama kako bi uspostavili vlast pa tako i sa SBB ukoliko oni osvoje takoder odredeni procenat...prema tome glavno oruzije prema SDP vam je suplja prica da je SDP odlucio da koalira sa SBB i cisto sumnjam da ce vam to donijeti rezultat koji cete slaviti kao pobjedu.
Samo da ponovim pitanje. Napokon imamo nekoga sa imenom i prezimenom ko tvrdi da ce postojati koalicija izmedju SBB i SDP-a. Stvarno da li bi ste nam mogli pojasniti odakle Vam ta informacija, pa da i mi naivni koji mislimo da te koalicije nece biti promjenimo svoje misljenje i glasamo za NS umjesto za one koji bi da idu u koaliciju sa Fahrom.

I da, ponavljat cu ovo pitanje ako treba svakih sat vremena do izbora, jer mi je odgovor jako bitan...
Kao simpatizer NS (jasno kazem da NISAM clan stranke) porucio bih ti da pogledas 60 minuta na FTV i sve ce ti bitno jasno o toj navodnoj koaliciji. Iskazano je jasno neslaganje Zlatka i Fahra po mnogim pitanjima, npr. za koliko bi godina ovim tempom trebala biti zavrsena mreza autoputeva u BiH. To su ogromne razlike od preko sto godina. Preko ovih pitanja je zaista tesko preci i usaglasiti stavove.
GandalfSivi

#4857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

ex_libres wrote:
GandalfSivi wrote:

Kao simpatizer NS (jasno kazem da NISAM clan stranke) porucio bih ti da pogledas 60 minuta na FTV i sve ce ti bitno jasno o toj navodnoj koaliciji. Iskazano je jasno neslaganje Zlatka i Fahra po mnogim pitanjima, npr. za koliko bi godina ovim tempom trebala biti zavrsena mreza autoputeva u BiH. To su ogromne razlike od preko sto godina. Preko ovih pitanja je zaista tesko preci i usaglasiti stavove.
Hvala na necemu sto moram nazvati pokusajem odgovora (i izvinjavam se za to), jer ovo jednostavno nije odgovor. Ako imaju dvojica politicara koji se slazu u tome da je prethodna vlast bila katastrofalna, a nadam se da se i ti slazes u tome, i jos pride ako ta dvojica politicara nisu jedan drugom konkurencija (jer Fahri je primarni cilj da udje u predsjednistvo), to njihovo nenapadanje je sasvim logicno, i daleko od toga da se moze nazvati i pokusajem koalicije.

Samo da ponovim pitanje, koje je prvenstveno namjenjeno osobi sa imenom i prezimenom, ko je tacno iz SDP-a barem i najavio tu koaliciju?
GandalfSivi

#4858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Kratki update, kaze Fahro:
"S kim da koaliramo? S onima koji hoće da rasprodaju elektro-energetski sektor, onima koji žele neku politiku korak po korak, ili s onima koji su činili alijanse za potjere?", poručio je Radončić, te najavio apsolutnu pobjedu na izborima.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... /100930131
JThomas

#4859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

ja znam po sebi - da ZNAM da će SDP sa fahrom, ne bih glasao za njih. nikad više. i prilično sam siguran da većina SDPovih birača, ili makar potencijalnih birača, a koji nisu članovi stranke (tj. nemaju direktni materijalni interes za ulazak u vlast... :D ) misli slično.

šta hoću da kažem - gdje ćeš boljeg načina da potkopaš SDPu glasačku bazu od jedne ovakve glasine?
ex_libres

#4860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Mene samo interesuje da li ce Nasa stranka uputiti zalbu-protest izbornoj komisiji i reg. agenciji za komunikacije zbog konstantnog ignorisanja kampanje od strane entitetskih javnih servisa FTV i RTRS?
GandalfSivi

#4861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Pa da nastavimo. Prvo da se izvinem za nesto sto ce mnogi smatrati spamovanjev, ali meni jeste bitno kada neko ko zvanicno predstavlja meni realno dragu stranku ovdje na forumu (a NS mi jeste draga stranka, samo da preboluje djecje bolesti), kaze javno da postoji koalicija izmedju SDP-a i SBB-a, ne pozivajuci se na izvor, a onda se desi nesta ovako:

Moze li mi, molim vas, iko objasniti kakva je politika da se ovdje danima od strane clanova i simpatizera NS blati jedina stranka koja bi realno trebala biti prirodni saveznik (zvanicni ili nezvanicni), valjda nadajuci se da ce se uzeti koji glas od SDP-a.

Vama bi ciljna skupina trebalo biti 50% glasaca koji svakako apstiniraju, kao i oni koji su shvatili da su nacionalisti lopovi, a nece da glasaju za "komunjare", a ne da svu svoju kampanju usmjerite na to da li cete uzeti koji glas od SDP-a. Opet kazem, stranka kao takva mi se svidja, i iskreno se nadam da ce jednog dana prevazici ove djecije bolesti, te skupiti dovoljan broj glasova da bude ravnopravan partner i korektiv stranci za koju cu ja glasati...
ultima_palabra

#4862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Očekujem da par forumaša nakon večerašnjih "60 minuta" okači tastaturu o klin :-D
doktor78

#4863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

Zlaja je bio dobar veceras, ali moj glas ipak ide NS-u. Takodje se nadam dobrom rezultatu SDP-a
Corto Maltese

#4864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:Očekujem da par forumaša nakon večerašnjih "60 minuta" okači tastaturu o klin :-D
Opusti se, uživaj, i ne brini, neće dugo trajati.
ultima_palabra

#4865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:Očekujem da par forumaša nakon večerašnjih "60 minuta" okači tastaturu o klin :-D
Hoću... ti ono reče da si loš prognozer? :)
Control panel

#4866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

joj jes im krivo. :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
MrMaliJoe

#4868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MrMaliJoe »

JThomas wrote:ja znam po sebi - da ZNAM da će SDP sa fahrom, ne bih glasao za njih. nikad više. i prilično sam siguran da većina SDPovih birača, ili makar potencijalnih birača, a koji nisu članovi stranke (tj. nemaju direktni materijalni interes za ulazak u vlast... :D ) misli slično.

šta hoću da kažem - gdje ćeš boljeg načina da potkopaš SDPu glasačku bazu od jedne ovakve glasine?
Ko god je proturio takvu glasinu, pao je na niske grane !
Corto Maltese

#4869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote:
Hoću... ti ono reče da si loš prognozer? :)
Liječeni.
convict

#4870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

ja stvarno ne razumijem ova prepucavanja. glasač sam ns-a i biće mi drago ako ns osvoji 10% glasova, ali i sdp 4 puta toliko. ovi "sukobi" štete i jednima i drugima
ex_libres

#4871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ex_libres »

Ko, sta, zasto?
Pa buraz moj evo ovako. Nakon vecerasnje emisije "60 minuta" sam stekao utisak da je koalicija SDP-SBB malo vjerovatna, osim ako nije rijec o jos jednoj dobro smisljenoj predstavi za siroke narodne mase. Prava istina ce se znati u skoroj buducnosti.
I, da, mogu otvoreno reci, ukoliko sam ja kao simpatizer NS pridonio sirenju glasina a iste se ispostave kao lazne, dugujem i zvinjenje clanovima i simpatizerima SDP-a.
Vidis, i ovaj moj stav pokazuje ocigledne razlike u odnosu na nastupe POJEDINIH ostrascenih simpatizera SDP-a. Ja razmisljam svojom glavom i ako vidim da sam pogrijesio, nemam problem sa izvinjenjem. Pokrenuta je i glasina o navodnoj podrsci NS Harisu Silajdzicu, otkriven je i izvor glasine, ali je to u najkracem mogucem roku ostro demantovao B.Bajic. Tema je i dalje aktivna, ali nigdje nijedno izvinjenje.
Ja svoje stavove nastojim da gradim na cinjenicama i realnim sagledavanjem stvari, a ne nekavim nametnutim, kolektivnim "istinama", stranackoj propagandi i direktivi jednog covjeka.
Ukratko, ovdje je rijec o sudaru dva svijeta-demokratskog i autokratskog. Evo kroz ovo sam pokusao objasniti neke razlike, a svakako da ima jos mnogo stvari, bitnijih od koalicije sa SBB, koje mi ne odgovaraju kod SDP-a.
I dalje mislim da se Nasa stranka jasnim stavovima mora boriti, u uslovima medijske blokade, za naklonost sto veceg broja lijeve orjentisanih gradjana ove zemlje.
Ja cu u svakom slucaju na ovim izborima svoj glas dati koaliciji Nasa stranka-Nova socijalisticka partija jer ih smatram snagom koja u ovom trenutku jedina moze donijeti ISTINSKE promjene.
suncica24

#4872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by suncica24 »

convict wrote:ja stvarno ne razumijem ova prepucavanja. glasač sam ns-a i biće mi drago ako ns osvoji 10% glasova, ali i sdp 4 puta toliko. ovi "sukobi" štete i jednima i drugima
Ja imam utisak da neki ljudi, radeci kao u ime NS, namjerno zapravo prave stetu NS!
Prije svega, ne vjerujem da ljudi koji se muce po standovima i idu od vrata do vrata znaju sta im se ovdje pakuje da misle, kroz postove nekih koji, kao podrzavajuci NS, pisu i izricu isvega i svasta, i, zaista, poznavajuci veliki broj tih ljudi, sumnjam da razmisljaju i priblizno u istom huskacko, podvirivacko, zlobno sarkasticnom pravcu.
Tako da, usudjujem se tvrditi da pojedini 100% nastrojeni NS zastitari ovdje zapravo namjerno rade na stetu NS i njenih ljudi.
Suti i trpi

#4873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

GandalfSivi wrote:
Svaka cast Zlatku i SDPu na ovom potezu. Nadam se da ce ovo misljenje zadrzati i poslije izbora. Nadam se da isto misle za SDA i SzBiH. Ovim potezom su zasluzili da im vjerujem.
no_pasaran

#4874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

Interesuje me da li se nakon ovoga danas

http://** No links **.ba/front/sdp-ova_dr~z-ava_za_fahru

i ovoga večeras, osjećate da ste a)"ispali glupi" ili da ste b)"ispali pravo glupi"?

Unaprijed hvala za odgovor.
klixober

#4875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

no_pasaran wrote:Interesuje me da li se nakon ovoga danas

http://** No links **.ba/front/sdp-ova_dr~z-ava_za_fahru

i ovoga večeras, osjećate da ste a)"ispali glupi" ili da ste b)"ispali pravo glupi"?

Unaprijed hvala za odgovor.
:thumbup:
Locked