Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
BadBoy

#4851 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

Postoji ona stara izreka: na Internetu su najglasniji ljudi koji imaju neki problem. Na taj način se stvara iskrivljena slika da je određeni proizvod/brand/prodavac/proizvođač loš jer se na internetu mogu pronaći samo negativna iskustva. A u stvarnosti možda ima i veliki broj zadovoljnih kupaca, samo kupci koji su zadovoljni kupovinom, u pravilu šute i ne pomišljaju otići na forum da pišu pozitivna iskustva.

U neku ruku, Kramar je žrtva svog uspjeha. Definitivno imaju najjači marketing a i cjenovno se izdvajaju tako da odaju utisak da su kod njih auta "bolja" nego u drugim kućama. Sva ova priča oko "pismenih i dodatnih garancija" im također ne pomaže. U konačnici imamo situaciju da kupci kad kupuju kod Kramara, htjeli to ovi iz Kramara ili ne, imaju povišena očekivanja kvalitete, usluge i stanja proizvoda.
Last edited by BadBoy on 16/08/2019 09:33, edited 1 time in total.
Bakir1

#4852 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

+ imaju dobar izbor.
ne znam zasto se prica i bilo kakav komentar svede na to da se pljuje neko, sa glavnim argumentom ko nije kupio nema pravo komentarisati.
auta precjenjena, garancija suplja, kako si vec ti naveo zakonski obavezna.
auto svako se moze pokvariti, i nije pitanje hoce li nego je pitanje kada ce.
u okruzenju desetak auta koja su kupljena kod tog prodavca.
slucaj prvi po preuzimanju termoprekidac nakon 2 dana gecrkt, reklamacija uvazena, prvi opravak podbacaj, drugi popravak podbacaj, refundirani troskovi opravka kod bloka.
slucaj drugi, hladnjak izduvnih gasova i egr mjesec poslije kupovine gecrkt, reklamacija nista, nula.
slucaj enti, 5 od 10 ljudi bi opet kupilo auto u kramaru, 5 ni pod razno.
svi auti su lakirani, neki i u vise nijansi i tonova.
gume obicno nikakve, cak na jednoj c klasi tada staroj 5 godina dosle su raspar zadnje samo je dimenzija ista.
ko ne zna nista o autima kramar mu je dzamija, posebno sa jakim marketingom i supljom garancijom.
ko iole zna nesto moze ubosti i u kramara dobar auto isto ko i u zije s pika.
hocu da kazem nista posebno, kao i svaki trgovac, otvoris cetvere oci i ako valja kupis, ako ocekujes da ce ti gladit muda 24 mjeseca promisli opet. :D
Travnički Noćni Šetač

#4853 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Travnički Noćni Šetač »

Bakir1 wrote: otvoris cetvere oci i ako valja kupis
Upravo tako...
BadBoy

#4854 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

Bakir1 wrote:+ imaju dobar izbor.
ne znam zasto se prica i bilo kakav komentar svede na to da se pljuje neko, sa glavnim argumentom ko nije kupio nema pravo komentarisati.
auta precjenjena, garancija suplja, kako si vec ti naveo zakonski obavezna.
auto svako se moze pokvariti, i nije pitanje hoce li nego je pitanje kada ce.
u okruzenju desetak auta koja su kupljena kod tog prodavca.
slucaj prvi po preuzimanju termoprekidac nakon 2 dana gecrkt, reklamacija uvazena, prvi opravak podbacaj, drugi popravak podbacaj, refundirani troskovi opravka kod bloka.
slucaj drugi, hladnjak izduvnih gasova i egr mjesec poslije kupovine gecrkt, reklamacija nista, nula.
slucaj enti, 5 od 10 ljudi bi opet kupilo auto u kramaru, 5 ni pod razno.
svi auti su lakirani, neki i u vise nijansi i tonova.
gume obicno nikakve, cak na jednoj c klasi tada staroj 5 godina dosle su raspar zadnje samo je dimenzija ista.
ko ne zna nista o autima kramar mu je dzamija, posebno sa jakim marketingom i supljom garancijom.
ko iole zna nesto moze ubosti i u kramara dobar auto isto ko i u zije s pika.
hocu da kazem nista posebno, kao i svaki trgovac, otvoris cetvere oci i ako valja kupis, ako ocekujes da ce ti gladit muda 24 mjeseca promisli opet. :D
Slažem se sve s tobom, posebno sa posljednje dvije rečenice. Otvorit oči, i nadat se dobroj sreći. Realno, možeš kupiti i novog mezara (komšija taksista uzeo novog B6 Passata 2.0 i na 2000 pređenih kilometara mu pukne glava motora. Jest u garanciji bio, bez pogovora su uzeli reklamaciju, ali je čovjek mjesec dana bio bez osnovnog sredstva za rad, plus sekiracija kroz koju je prošao).

Jedini problem koji imam je sa boldanim tekstom, a on se opet veže za cjelokupno stanje našeg društva. Ne možemo svi znati o svemu. I upravo zbog toga postoji "specijalizacija", postoje profesionalci koji se bave određenim zanimanjima tako da kada mu dođe neuka stranka, on mu savjesno pruža najbolju moguću uslugu. Tako bi trebalo biti sa doktorima, advokatima, inženjerima, pekarima, frizerima, petim, desetim, pa na kraju i sa prodavacima polovnih automobila. Ja ne znam ništa o autima ali imam određenu sumu novca koju ću pošteno platiti, pa hajde mi ti onda i pošteno prodaj automobil. Ako je nešto pokvareno, naglasi to. Ako si ga popravio prije prodaje, reci mi i naplati mi to.

To je ono što nama fali, jer mi ovdje uvijek polazimo sa pretpostavom "ko će koga zajebat" a ne sa "poslovanjem u dobroj vjeri".
Ja ne kažem, nije ni jednostavno garantovati za svako prodano auto, pogotovo polovna auta i mislim da ni ta zakonska obaveza nije baš najsretnija i normalno je da će se prodavac uvijek ograđivati i pokušavati smanjiti taj teret.

Ali zamislite da Kramar prodaje skuplja auta, bez ikakvih dodatnih gluposti oko garancije (izuzev one zakonske obaveze) ali da kaže: Sva naša auta su pregledana od strane naših in-house automehaničara i svi uočeni kvarovi su popravljeni. I da to fakat rade. Onda bi skuplja cijena zaista i bila opravdana, a i rizik bi se smanjio na obje strane. Da li je nešto tako moguće i izvodivo u stvarnosti? Ne znam koliki je procenat auta koji se zaista pokvare u tih šest mjeseci, možda bi onda se pretvorili samo u servis :D Ne znam koliko je tako nešto uopšte izvodivo kod nas, nemam iskustva sa prodajom polovnih automobila.
shape of despair

#4855 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by shape of despair »

Koliko god vi pisali pozitivno ili negativno o Kramaru, ljudi voze njegova auta, jer nema jebenog dana a da ne vidim onu njegovu naljepnicu na autu, znači masovno.
Dvoje auta iz moje familije je kupovalo kod kramara, jedan polo - nikad nikakvih problema osim standardnih sitnica, drugi Tiguan, stari uzimao, pitao neke ljude šta im je boljka, otišao sa nekim majstorom pri kupovini i ovaj mu rekao da je taj neki dio kod tok primjerka na izdisaju, on to rekao Kramaru, i fakat je nešto lupkalo, ovi mu obecali nabaviti nov taj dio (poskupo neko sranje) mada se komotno ne mora odma mijenjati, i tako i bi.
Sad je drugi par cipela da nije otisao sa majstorom i da su mu uvalili vozilo sa ocito većim problemom
Travnički Noćni Šetač

#4856 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

BadBoy wrote: Jedini problem koji imam je sa boldanim tekstom, a on se opet veže za cjelokupno stanje našeg društva. Ne možemo svi znati o svemu.
Kao što si i rekao: To je problem cijelog društva i spada u sferu kulture življenja, snage pravne države u provođenju propisa, sociološko društvenih pojava i slično i nevezano je za samo jednog prodavca ...
Bakir1

#4857 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

Travnički Noćni Šetač wrote:
BadBoy wrote: Jedini problem koji imam je sa boldanim tekstom, a on se opet veže za cjelokupno stanje našeg društva. Ne možemo svi znati o svemu.
Kao što si i rekao: To je problem cijelog društva i spada u sferu kulture življenja, snage pravne države u provođenju propisa, sociološko društvenih pojava i slično i nevezano je za samo jednog prodavca ...
izvini molim te, ali ako ti silne pare dajes u marketing i hoces da si najbolji i najveci i ako evidentno dobijas veliko povjerenje kupaca onda se pocni ponasati tako, bez obzira da li te neko tjera na to ili ne.
takva auto kuca, sa tolikim prometom i sa cijenama koje ima, ne bi se smjela nasaliti da pusti auto iz salona sa trenutnom neispravnoscu, bila to klima koja treba "punjenje" ili termoprekidac, a da ne govorimo o raspar gumama.
sami sebi skacu u stomak, eto taj auto sa termoprekidacem se toliko zgadio odmah u startu tim "neukim" ljudima, samo zato sto su zeljeli ispravan auto i izbjeci hodanje po servisima odmah po kupovini.
pa smanji malo brate zaradu, potrudi se da auto bude bez greske i dodatnih ulaganja odmah u startu, jebo te flasa vina.
BadBoy

#4858 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

Bakir1 wrote: takva auto kuca, sa tolikim prometom i sa cijenama koje ima, ne bi se smjela nasaliti da pusti auto iz salona sa trenutnom neispravnoscu, bila to klima koja treba "punjenje" ili termoprekidac, a da ne govorimo o raspar gumama.
sami sebi skacu u stomak, eto taj auto sa termoprekidacem se toliko zgadio odmah u startu tim "neukim" ljudima, samo zato sto su zeljeli ispravan auto i izbjeci hodanje po servisima odmah po kupovini.
pa smanji malo brate zaradu, potrudi se da auto bude bez greske i dodatnih ulaganja odmah u startu, jebo te flasa vina.
Čime je to auto kuća, očekivanja su odmah veća bez obzira što i ti i Hamo sa pijace prodajete istu stvar - polovni automobil. Ako ti se ne sviđa, nemoj se baviti tom djelatnošću.
Travnički Noćni Šetač

#4859 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Bakir1 wrote: izvini molim te, ali ako ti silne pare dajes u marketing i hoces da si najbolji i najveci i ako evidentno dobijas veliko povjerenje kupaca onda se pocni ponasati tako, bez obzira da li te neko tjera na to ili ne.
takva auto kuca, sa tolikim prometom i sa cijenama koje ima, ne bi se smjela nasaliti da pusti auto iz salona sa trenutnom neispravnoscu, bila to klima koja treba "punjenje" ili termoprekidac, a da ne govorimo o raspar gumama.
...
Isto kao što bi i Nutela, kad je već najskuplja kod nas na tržištu, trebala biti i identično dobra kao i u Njemačkoj... a nije...
...
Poenta moje priče je da i ostali imaju reklamu... i ostali imaju garancije... i ostali imaju obaveze zakonske...sve što je ovdje navedeno za Kramara vrijedi i za ostale....

znači ono što si rekao je nažalost u ovom društvu jedino pametno:

"Bakir1 wrote:
otvoris cetvere oci i ako valja kupis"
Bakir1

#4860 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

@badboy
stavljao sam video, na nekoj od tema, kako to radi autoHUS iz njemacke.
marza ima na kvantitet ali i na kvalitet.
balkanac nikada taj level nece doseci, samo zato sto mu je u genetskom kodu uprogramirano da zajebe.
@travnicki
znaci nema dugorocnog plana, ljubav je dok ne izbrojis novce, poslije toga ako dodjes da potrosis jos biti ce jeftinije.
ima toga i na rajlovackoj petlji isto tako, malo iskrenije, znas sta dobijes :D
Travnički Noćni Šetač

#4861 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

@Bakir1 Da... nažalost je tako... ali licemjerno je od nas ovdje da govorimo da je samo kod Kramara tako... jer na ovoj temi se stiče dojam da su auta svugdje u cijeloj državi kod svih trgovaca prelijepa, samo Kramar prodaje grobove sa naljepnicama po duplo većoj cijeni... a kad se javi neko sa pozitivnim iskustvom to se ignoriše i brzo nestane u lavini nebitnih prepucavanja ko daje a ko realizuje garanciju... a čovjek koji je prvi spomenuo garanciju fino kaže da predmetno auto nije od Kramara već je to samo rekao kao primjer... moj problem uopšte nije Kramar već mi se ne dopada kako u nekim stvarima ovaj forum funkcioniše i saznanje da se rijetko može čovjek pouzdati da će na forumu dobiti kvalitetno mišljenje... a trebao bi... ...
Bakir1

#4862 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bakir1 »

pricamo o njemu, citava tema je o njemu, nedavno je bilo na temu onog kod koga si ti kupio auto, i to sa olx-a i to u pitanjima mu se javilo jos desetak istih ljudi.
pusti ostale trgovce, nemaju toliki promet niti se velicaju titulama najvecih u bih.
forum je tu kao ogledalo svakoga i svih vrsta karaktera, glavne osobine su projekcija zamisljenih osobina, licnih, i neizmjerna dvolicnost.
Matris

#4863 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

Travnički Noćni Šetač wrote: zaključke treba donositi sam, uvidom i pregledom na licu mjesta...
Zakljucak sam i donio sam. Oni usmeno obecaju da ce nesto zamjeniti ako nije u redu. Tu ovisis o necijoj dobroj volji. Nema tu pismene garancije. Isto kao i kod svercera.
Druga stvar, bio sam kod njih u salonu i gledao auta. Stvarno kao nova. Medjutim kad sam pitao zasto je jedno auto skuplje od drugog koje su po svim spec ista kaze ovo ima "specijalnu boju" dok je ono "obicna". Metalic i jedna i druga.
Rekao da eto ako vec dam 45 hiljada za auto dokupicu i tu garanciju na 24 mjeseca pa sta god da ode autu pokriven sam. Covjek se nasmija tipa onaj smjeh "kako si ti naivan". Pa onda vidio da se presao pa se uozbilji i predje na onu tipicnu imamo mi garanciju tu od Euroherca al tu se prvo radi procjena, to bi za ovo auto bilo i preko hiljadu maraka itd.
Prakticno hoce da me odgovori od tog osiguranja. Sto sam vise pricao sa njima (dvojica su bila) to su iluzije o bilo kakvoj auto kuci polako nestajale i uvidio sam da samo gledaju da prodaju auto a reci ce sta bilo. Sve to zajedno je uticalo na moju odluku da njih svrstam u istu kategoriju kao i bilo kod drugog svercera. Ako bi bilo dobro povoljno auto kod njih kupio bih naravno, ali tesko da ce se to desiti da ima kod njih.
Travnički Noćni Šetač

#4864 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Bakir1 wrote:pricamo o njemu, citava tema je o njemu, nedavno je bilo na temu onog kod koga si ti kupio auto, i to sa olx-a i to u pitanjima mu se javilo jos desetak istih ljudi.
pusti ostale trgovce, nemaju toliki promet niti se velicaju titulama najvecih u bih.
forum je tu kao ogledalo svakoga i svih vrsta karaktera, glavne osobine su projekcija zamisljenih osobina, licnih, i neizmjerna dvolicnost.
Vidi... ja dobro shvatam, upravo kao i ti da je ovo tema o Kramaru... i još par ljudi to shvata ostali izgleda vrlo slabo
...

Čovjek fino napiše:
preludezalude wrote: Nije bio Kramar u pitanju. Naveo sam samo primjer "garancije".
Znači u tom trenutku NIJE bio tema Kramar ali se o tom nepoznatom trgovcu i njegovom nepoštivanju garancije raspravlja u temi Kramar na slijedećih destak stranica ... ima druga tema za ostale...
...
znam da shvataš šta želim da kažem... nije problem oplesti po bilo kome ali ako je kriv... paušalna priča tipa "dok je jak odmah je lopov" meni nije korektna postavka teme ... ne samo ove nego bilo koje teme za bilo koga...
...
No nebitno... iznio sam moje mišljenje koje ne mora biti tačno... ali ponukalo me što je prvi koji je pročitao moju rečenicu nakon deset dana "goruće" teme gdje sam šutio odmah moje riječi okrenuo kontra... takav smo narod jbg...
Travnički Noćni Šetač

#4865 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Matris wrote: Zakljucak sam i donio sam.
To je OK... i ja smatram da tako treba...
...
možda me je zbunilo ono što si rekao prije:
Matris wrote: Na osnovu ovog foruma izgubili su jednog kupca.
...
No sve OK... otišao si, pogledao, zaključio da to nije za tebe... potpuno korektno i pravilno... :thumbup:
Travnički Noćni Šetač

#4866 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Bakir1 wrote: forum je tu kao ogledalo svakoga i svih vrsta karaktera, glavne osobine su projekcija zamisljenih osobina, licnih, i neizmjerna dvolicnost.
ova ocjena mi se dopada... odlično si postavio stvar... :thumbup:
BadBoy

#4867 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by BadBoy »

@ Travnički,

Ja ako sam dobro shvatio zadnjih 10 stranica teme je pokrenuto sa izjavom forumaša da je kupio auto od Kramara za koje mu je rečeno da "samo treba klimu dopuniti" da bi se na kraju ispostavilo da je pokvaren hladnjak klime. Od toga svega je nekako krenula priča.

Ja nemam konja u ovoj utrci, nit ih hvalim niti kudim jer sa Kramarom nisam nikada imao posla, samo sam iznio neke zakonske činjenice za koje znam, znam sudsku praksu i znam šta ljudi ovdje mogu ili ne mogu ostvariti sudskim putem. Naravno sve to važi i za svakog drugog prodavca.
Travnički Noćni Šetač

#4868 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

I isti forumaš je rekao da mu je prihvaćena žalba i da će troškovi biti pokriveni... u mom shvatanju taj postupak prodavca je za pohvalu a ne za pljuvanje...
...
No nije bitno šta ja mislim...
Matris

#4869 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Matris wrote: Zakljucak sam i donio sam.
To je OK... i ja smatram da tako treba...
...
možda me je zbunilo ono što si rekao prije:
Matris wrote: Na osnovu ovog foruma izgubili su jednog kupca.
...
No sve OK... otišao si, pogledao, zaključio da to nije za tebe... potpuno korektno i pravilno... :thumbup:
Forum je odigrao kljucnu ulogu. Da nisam se nacitao komentara o garanciji, porijeklu vozila itd ne bi znao sta da pitam. Ja sam vjerovao da je ta garancija ustvari garancija ukoliko se nesto pokvari. Prodajes mi auto i nudis mi garanciju od 18 mjeseci na auto, sta drugo moze biti? Ne treba mi garancija da je auto plave ili crne boje, nego da je ispravno. Da nije bilo foruma ja bih otisao tamo i kupio auto bez puno razmisljanja. Imas garanciju, sta tu ima puno gledati auto? Ne bih znao koja pitanja treba pitati itd. Mozda bi sve proteklo u redu ali bi bilo budjenje ukoliko bi nesto otislo na autu a ja odem kod njih da poprave unutar te garancije. Ipak sam ja pored foruma otisao tamo da kupim auto (vjerovao sam da je vecina ovog ljubomora konkurencije) ali u razgovoru sa njima vidio sam da po pitanju tih garancija sve je to kao sto je na forumu opisano.
Matris

#4870 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

Travnički Noćni Šetač wrote:I isti forumaš je rekao da mu je prihvaćena žalba i da će troškovi biti pokriveni... u mom shvatanju taj postupak prodavca je za pohvalu a ne za pljuvanje...
...
No nije bitno šta ja mislim...
Ali to nije dio garancije nego njihova dobra volja. Isto kao kod svercera sto njihova dobra volja moze biti da ti nesto popravi unutar sedam dana ako otkrijes ili uzima auto nazad.
Ponovo, dobra volja nije isto sto i garancija.
Travnički Noćni Šetač

#4871 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Kad već pričamo... daj svoje iskustvo kao doprinos forumu i budućim kupcima forumašima: jesi li na tom drugom mjestu gdje si kupio auto, ili igdje drugo gdje si pitao dobio ikakvu bolju garanciju ? ... Ako jesi bilo bi lijepo da se preporuči da i ostali forumaši znaju...
...
...
...
Matris wrote: Ali to nije dio garancije nego njihova dobra volja.
Sada već nagađaš ... to nije kvalitetna rasprava...
Matris

#4872 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Matris »

Travnički Noćni Šetač wrote:Kad već pričamo... daj svoje iskustvo kao doprinos forumu i budućim kupcima forumašima: jesi li na tom drugom mjestu gdje si kupio auto, ili igdje drugo gdje si pitao dobio ikakvu bolju garanciju ? ... Ako jesi bilo bi lijepo da se preporuči da i ostali forumaši znaju...
...
...
...
Matris wrote: Ali to nije dio garancije nego njihova dobra volja.
Sada već nagađaš ... to nije kvalitetna rasprava...
Ja ne znam gdje ti zivis i od koga ti kupujes ali sve i jedan svercer ce ti dati garanciju na vozilo. To je ono osnovno na porijeklo i kilometrazu (niko danas nece kupiti auto ako ne garantujes porijeklo i kilometrazu, uostalom kazneno je djelo vracanje kilometraze a tvrdis da je originalno a na porijeklo garancija se podrazumjeva. Ako si falsifikovao porijeklo ne treba mi tvoja garancija leden si na sudu). To se upisuje u ugovor o kupoprodaji, a poslije ako ne priznaje imas sud pa ga tuzis isto kao sto bi i Kramara.
Neki sverceri ce reci kako vidis tako i kupujes, ja se od tih okrenem i ne kupujem ako hoce da te rijeci (u vidjenom stanju) budu na ugovoru jer ne bi tako pricao da ne zna da nesto nije pokvareno. Svi oni cuvaju svoj ugled i kazu pitaj ovog pitaj onog kakva su moja auta. Usmena garancija je uglavnom u roku dva dana ili sedam dana kako koji svercer, nosi kom god mehanicaru hoces i ako nadje sta pokvareno oni placaju popravak.

Jel ti tvrdis da Kramar daje pisanu garanciju da ce popraviti nesto nakon sto odvezes auto?
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#4873 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by RagibUzoriti »

Ljudi iz Kramara prodaju vozila na dnevnoj bazi,sto pojedinci nisu uspjeli u svome zivotu da sjednu u toliko automobila.
I onda se nadje grupa polupismenih palamudana,i daj ospi i drvlje i kamenje po tom istom Kramaru po principu rekla-kazala.

Nije da ih branim, B me K za njih,ali ljudi javno rekli: ko dokaze da su nasa vozila sa vracenom kilometrazom ili da su kupci bili prevareni od strane Kramara,dobivaju svoj novac nazad,vozilo mogu zadrzati.
I sta se desilo? Niko nista ne dokaza...

Daj da se mlati prazna slama,jer svakako nemaju sta pametnije
Travnički Noćni Šetač

#4874 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Matris wrote: Ja ne znam gdje ti zivis i od koga ti kupujes ali sve i jedan svercer ce ti dati garanciju na vozilo. To je ono osnovno na porijeklo i kilometrazu (niko danas nece kupiti auto ako ne garantujes porijeklo i kilometrazu, uostalom kazneno je djelo vracanje kilometraze a tvrdis da je originalno a na porijeklo garancija se podrazumjeva. Ako si falsifikovao porijeklo ne treba mi tvoja garancija leden si na sudu). To se upisuje u ugovor o kupoprodaji, a poslije ako ne priznaje imas sud pa ga tuzis isto kao sto bi i Kramara.
Neki sverceri ce reci kako vidis tako i kupujes, ja se od tih okrenem i ne kupujem ako hoce da te rijeci (u vidjenom stanju) budu na ugovoru jer ne bi tako pricao da ne zna da nesto nije pokvareno. Svi oni cuvaju svoj ugled i kazu pitaj ovog pitaj onog kakva su moja auta. Usmena garancija je uglavnom u roku dva dana ili sedam dana kako koji svercer, nosi kom god mehanicaru hoces i ako nadje sta pokvareno oni placaju popravak.

Jel ti tvrdis da Kramar daje pisanu garanciju da ce popraviti nesto nakon sto odvezes auto?
...
Da... kao i obično moj komentar je pogrešno shvaćen.... ne ja ne pričam uopšte ni o Kramaru ni o njegovoj garanciji već pričam o forumašima koji nastavljaju pljuvati čak i kad im čovjek koji je imao problem kaže da je problem riješen...
...
Kao i prošli put i sada pričam ISKLJUČIVO o ponašanju foruma jer ovdje se previše toga raspreda bez shvatanja pravog problema, bez znanja kako se problemi rješavaju i 90% priče je po principu rekla kazala...
...
Znači pročitaj ponovo moje komentare pa probaj shvatiti da ja nemam iskustvo kupovine vozila kod Kramara, i uoravo zato i ne govorim o Kramaru... Već govorim o tome da naprimjer ti nisi zadovoljan sa garancijom od Kramara, nećeš da kažeš ni šta su te to pokušali slagati sa tom garancijom a nećeš da kažeš da ništa bolju nisi dobio ni tamo gdje si uzeo auto...
...
nego puštamo šuplje priče on bi trebao , ja nisam mogao, on je prevario , i tako dalje...
...
A ljudi sa stvarnim iskustvom koji spomenu da nemaju problema sa autom se ovdje ignorišu...
...
Ako ni sada ne shvataš da govorim o neprincipijelnom ponašanju forumaša i na ovoj temi gdje je upadljivo, a i na mnogim drugim temama , onda me jednostavno nisi shvatio pa ovdje možemo lagano stati sa diskusijom...
RagibUzoriti wrote:Ljudi iz Kramara prodaju vozila na dnevnoj bazi,sto pojedinci nisu uspjeli u svome zivotu da sjednu u toliko automobila.
I onda se nadje grupa polupismenih palamudana,i daj ospi i drvlje i kamenje po tom istom Kramaru po principu rekla-kazala.

Nije da ih branim, B me K za njih,ali ljudi javno rekli: ko dokaze da su nasa vozila sa vracenom kilometrazom ili da su kupci bili prevareni od strane Kramara,dobivaju svoj novac nazad,vozilo mogu zadrzati.
I sta se desilo? Niko nista ne dokaza...

Daj da se mlati prazna slama,jer svakako nemaju sta pametnije
...
Otprilike tako ...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4875 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Ti ragibe uzoriti, nakon onih diskova nisi uopšte kompetentan............. :mrgreen: :mrgreen:
Locked