Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Adi_vp

#4851 Re: Teretana

Post by Adi_vp »

T-pain wrote:
Adi_vp wrote:
stronghold wrote:Bilo bi pozeljno da nam kažeš koliko love maksimalno mozes izdvojiti za whey,onda je lako preporuciti...
Uzeo bi za pocetak manje pakovanje 0,5 kg nesto solidno do petobanke.. :D

0.5 kg nema ako se ne varama, mozes uzeti 907 gr, 50 km solidan protein, to ti bude nekih 10-tak dana tako nesto
Ne gine mi veliko pakovanje onda :mrgreen: Hvala za infoe :thumbup:
condy

#4852 Re: Teretana

Post by condy »

Pozzz...interesuje me samo jedna stvar. Da li je neko imao želučanih tegoba usljed korištenja whey proteina ? Svaki put kad ga razmutim sa vodom i popijem osjetim bolove u gornjem dijelu stomaka i nemiran želudac, što potraje par dana odnosono uzrokuje mi blaži oblik gastritisa-povećanje želučane kiseline. Sad očigledno ga u mom slučaju želudac ne može normalo probaviti, samo što ne znam zbog čega jer nikada nisam imao problema sličnih usljed konzumacije hrane ili pića, pogotovo mlječnih proizvoda :?
Legollas

#4853 Re: Teretana

Post by Legollas »

Visok sam 185 cm i tešak 77 kg. Počeo sam se bavit teretanom nedavno. Imam malo sala (najviše mi smeta na prsima). Da li je bolje da prvo skinem svo to salo, pa da nastavim sa bildanjem, ili će se to ubrzo otopiti tokom rada i da ništa ne prekidam ?
T-pain

#4854 Re: Teretana

Post by T-pain »

elcho71 wrote:Prijedlog za teretanu u Sarajevu a da ima neki instruktor?

Pro Gym kosevo, imas muske i zenske instruktore( trenere) pozz
Kofer

#4855 Re: Teretana

Post by Kofer »

Legollas wrote:Visok sam 185 cm i tešak 77 kg. Počeo sam se bavit teretanom nedavno. Imam malo sala (najviše mi smeta na prsima). Da li je bolje da prvo skinem svo to salo, pa da nastavim sa bildanjem, ili će se to ubrzo otopiti tokom rada i da ništa ne prekidam ?
Samo ti vježbaj,ako je malo sala može se to pretovriti u mišić ako je previše ne.Ima ti na youtubu dosta videa od ljudi koji si imali salo i pretovrili ga u mišić koristeći suplemente.
Legollas

#4856 Re: Teretana

Post by Legollas »

Kofer wrote:
Legollas wrote:Visok sam 185 cm i tešak 77 kg. Počeo sam se bavit teretanom nedavno. Imam malo sala (najviše mi smeta na prsima). Da li je bolje da prvo skinem svo to salo, pa da nastavim sa bildanjem, ili će se to ubrzo otopiti tokom rada i da ništa ne prekidam ?
Samo ti vježbaj,ako je malo sala može se to pretovriti u mišić ako je previše ne.Ima ti na youtubu dosta videa od ljudi koji si imali salo i pretovrili ga u mišić koristeći suplemente.
Koristim kreatin, valjda on pomaže korištenju masnog tkiva.
Kofer

#4857 Re: Teretana

Post by Kofer »

Legollas wrote:
Kofer wrote:
Bolji ti je whey.
Legollas

#4858 Re: Teretana

Post by Legollas »

Kofer wrote:
Legollas wrote:
Bolji ti je whey.
Znam, al skuplje mnogo :|
T-pain

#4859 Re: Teretana

Post by T-pain »

Legollas wrote:
Kofer wrote:
Legollas wrote:
Bolji ti je whey.
Znam, al skuplje mnogo :|
znaci wow, valjda on pomaže korištenju masnog tkiva. Salo se ne moze pretovriti u misic da se razumijemo. Ne postoji suplement za to znaci jos jednom wow... ljudi malo citajte nemoj da pisete ovakve gluposti. :shock:
Kofer

#4860 Re: Teretana

Post by Kofer »

Sve zavisi koliko ga se ima na stomaku,ako ima puno normalno da nemore ako malo može.
kritichar

#4861 Re: Teretana

Post by kritichar »

Kofer wrote:Sve zavisi koliko ga se ima na stomaku,ako ima puno normalno da nemore ako malo može.
ne može se masnoća pretvoriti u mišić
masnoća se jedino može potrošiti, a tu nastupa mišić, mišići troše mast kao energiju, što ih više imaš, više ćeš potrošiti masnih naslaga
Legollas

#4862 Re: Teretana

Post by Legollas »

T-pain wrote: znaci wow, valjda on pomaže korištenju masnog tkiva. Salo se ne moze pretovriti u misic da se razumijemo. Ne postoji suplement za to znaci jos jednom wow... ljudi malo citajte nemoj da pisete ovakve gluposti. :shock:
Pa ako kreatin pomaže oslobađanju energije, ne bi ništa čudno bilo da tu energiju oslobađa iz masnog tkiva.
Ali_G

#4863 Re: Teretana

Post by Ali_G »

Nema kreatin nikakve veze sa energijom iz masti. Kreatin pomaze izdrzljivost misica skroz drugim metabolizmom.
Nije bas tako lako potaknuti masti da budu izvor energije.
Kofer

#4864 Re: Teretana

Post by Kofer »

kritichar wrote:
Kofer wrote:Sve zavisi koliko ga se ima na stomaku,ako ima puno normalno da nemore ako malo može.
Ne može se masnoća pretvoriti u mišić
Masnoća se jedino može potrošiti, a tu nastupa mišić, mišići troše mast kao energiju, što ih više imaš, više ćeš potrošiti masnih naslaga
Kada se vježba i kada se uzimaju suplementi topi se salo.
kritichar

#4865 Re: Teretana

Post by kritichar »

Kofer wrote:
topi se, da, ali se salo ne pretvara u mišić, kako je gore napisano
ivan_ch

#4866 Re: Teretana

Post by ivan_ch »

Salo se nikad ne moze u misic pretvorit :-)

Kao sto ne mozes ni kamen pretvorit u dijamant.
Legollas

#4867 Re: Teretana

Post by Legollas »

kritichar wrote:
Kofer wrote:
topi se, da, ali se salo ne pretvara u mišić, kako je gore napisano
to sam znao (da ne ispadne da sam glup :-))
T-pain

#4868 Re: Teretana

Post by T-pain »

Legollas wrote:
T-pain wrote: znaci wow, valjda on pomaže korištenju masnog tkiva. Salo se ne moze pretovriti u misic da se razumijemo. Ne postoji suplement za to znaci jos jednom wow... ljudi malo citajte nemoj da pisete ovakve gluposti. :shock:
Pa ako kreatin pomaže oslobađanju energije, ne bi ništa čudno bilo da tu energiju oslobađa iz masnog tkiva.

drug moj samo ti uzmi kreatin, pa ako skines salo javi mi da uzmem i ja...
Industrialyzer

#4869 Re: Teretana

Post by Industrialyzer »

Ali_G wrote:Nema kreatin nikakve veze sa energijom iz masti. Kreatin pomaze izdrzljivost misica skroz drugim metabolizmom.
Nije bas tako lako potaknuti masti da budu izvor energije.
Boldirano je najvaznije, masti su alternativni izvor energije za organizam. Primarni je glukoza. Nema tu magije ni pretvaranja, tijelo uzima sebi masti koliko mu treba, ostatak deponuje kao salo. U misicima nema masti i kad misic raste vi nista ne stvarate novo nego vec postojeca m. vlakna "debljate" a to se postize proteinima kao gradivnim elementima.

U pameti zapamtite, niste nikakvi madzionicari da pretvarate nesto, nego regulisati ishranu, na trcanje i potrositi taj visak masti i onda krenuti sa pravim treninzima :thumbup:
yoda82

#4870 Re: Teretana

Post by yoda82 »

Da li je ko uzimao L-Carnitine?
Kakvi su vaši utisci? Da li stvarno djeluje ili je obična ubleha?

Naravno podrazumjeva se da se uzima dok se trenira.....
Vannolli

#4871 Re: Teretana

Post by Vannolli »

yoda82 wrote:Da li je ko uzimao L-Carnitine?

Različita su mišljenja oko tog L - Carnitina...ja sam ga uzimao prije neke 2 godine otprilike...eh sad, stvarno jesam poprilicno smrsao ali nikada nisam bio siguran jel to zbog Carnitina ili ne. Uredio sam ishranu i to je pocelo funkcionisati...a da li je pomogao i on stvarno ne znam...moguce da me je on samo dodatno nalozio da ko lud vrtim one pedale :D
Moj ti je savjet da prvo uredis ishranu i da se bacis na posao, a sto se L- Carnitina tice mozes kupiti onaj u DM-u u tabletama...desetak maraka kosta sto je puno jeftinije nego u fitness shopovima u kojim su napucane cijene gdje kosta i po 80-ak maraka...u svakom slucaju sretno...
zagortenej

#4872 Re: Teretana

Post by zagortenej »

Ja uzimam tečni L karnitin iz DM. Popijem prije treninga, nije neko čudo, ali mislim da pomaže, imaš više energije.
GreenWay

#4873 Re: Teretana

Post by GreenWay »

Mislim da je cak i dokazano da ne djeluje...Ja sam probavao svasta, ali stvarno svasta i mogu ti reci da nema legalne stvari sa kojom mozes smrsati. Znaci ili treniraj i jedi kako treba ili rizikuj zdravlje nekim ilegalnim supstancama.
Mustang1

#4874 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Jesam se nistilu danas .. Prsa .. Ali kakav sam kardio odradio .. Auuuuuu :D
Legollas

#4875 Re: Teretana

Post by Legollas »

Mustang1 wrote:Jesam se nistilu danas .. Prsa .. Ali kakav sam kardio odradio .. Auuuuuu :D
Ja danas radio biceps.. mišić mi zaspo pred kraj treninga.. i iz zafrkancije ja jaranu da pokažem ruski sklek.. pretpostavljam da znaš šta se desilo :lol:
Post Reply