na jednom bilo nalijepljeno od carine a neije otvarano, a drugi nije ni isao na carinu_Reds_ wrote:A jesu vam bili otvarani ?
Kineski mobiteli
Moderator: Benq
- kloniran
#4851 Re: Kineski mobiteli
- Sarajevski-Seljak
#4852 Re: Kineski mobiteli
kloniran wrote:na jednom bilo nalijepljeno od carine a neije otvarano, a drugi nije ni isao na carinu_Reds_ wrote:A jesu vam bili otvarani ?
Ni moj nije isao na carinu
- friskyoreo
#4853 Re: Kineski mobiteli
Pa nije ti bas ovo neka vijest za radovanje. Imam leeco, ne mogu sastaviti jedan ROM da valja. Imaju super dizajn, na papiru solidan hardware, ali je software najslabija karika. I uvijek moras biti spreman na kompromise. Jedno naprave, drugo pokvare i tako u krug.irac300 wrote:Odlična vijest, pogotovu što je sada većinski vlasnik Coolpada kineski gigant LeEco:
http://balkanandroid.com/leeco-postao-v ... -telefona/
Poznat po zvjerka telefonima po niskim cijenama:
http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_182702.html
Ali i Coolpad proizvodi su isto tako odlične kvalitete, evo skoro dvije godine koristim Coolpad F1, ni najmanji problem nisam imao. Ako ovo u Telecomu odrade još i cjenovno da bude prihvatljivo, mušterija sam im definitivno.
- bosnian batman
#4854 Re: Kineski mobiteli
klasična kopija i furka na iphone 4 i kombinaciju metal/staklo, što uistinu i jeste dizajnerski the best, što su i glupani iz Apple skontali pa se takvom dizajnu vraćaju sa 8-icom http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /160418120Montana wrote:meni je ovaj kinez preljep i kontam uzet...e sad jel more izdržat 4g ko galaxy note..stoji u zvjezdama.
http://www.ztemobile.de/product/nubia-z9-mini/

skup
za manje para, boljih specifikacija 4 GB RAM/32 GB ROM i isto tako lijep
UMI Super
http://www.devicespecifications.com/en/model/8c793c02
http://www.tomtop.com/umi-super-smartph ... _Phone_JXX

Last edited by bosnian batman on 09/07/2016 12:29, edited 2 times in total.
- Montana
#4855 Re: Kineski mobiteli
dobar je..4gb ram,4000 mAh aku...za ljude koji puno mobitel koriste.
- newklear
#4856 Re: Kineski mobiteli
Za poklona mi treba neki ovaj kineski mobitel do 200 KM, gledao sam ovaj UMI ROME X i Doogee X5 MAX, ima li neko neku preporuku od ova dva ili za neki treći?
- bosnian batman
#4857 Re: Kineski mobiteli
na ta dva općenito ima primjedbi, stoga neki treći u 5,5 kategoriji
http://www.ue.ba/product.php?item=17089
http://www.ue.ba/product.php?item=17089
- fortaleza
#4858 Re: Kineski mobiteli
Kolega ima Doogee X5 obični, zadovoljan je telefonom, ali ga on koristi samo za pozive, poruke i viber na wifi-ju tako da ne znam koliko je to preporuka.newklear wrote:Za poklona mi treba neki ovaj kineski mobitel do 200 KM, gledao sam ovaj UMI ROME X i Doogee X5 MAX, ima li neko neku preporuku od ova dva ili za neki treći?
Možda ako nađeš neki Meizu do 200 KM, to bi bilo puno bolje.
- AhmetShabo
#4859 Re: Kineski mobiteli
nakon godinu i pok koristenja Umi Zero telefona, kojeg sam narucio iz kine da napisem da mi je otisla baterija.Dakle napuhala se i izbila onu zadnju plastiku na sredini, tako da je sad izvitoperena malo. Sad, narucio sam bateriju novu pa cekam da mi dodje.
Sto se tice mobitela, za ovo vremena sto imam mogu reci da nisam imao nekih problema.
Ono sto mi se cini da je gps signal malo slab
Jedino nisam zadovoljan sa kamerom, iako je 13 mp, bolje slike sam pravio na sonyericsonu j10i sa njegovim 5mp. Kad prebacim sliku na racunar, to je jako lose.
Sad zanima me, koji kinez se moze pohvaliti dobrom kamerom, dakle bistrom, ostrom kvalitetnom slikom.
Kad sam vidio kakve fotografije radi Galaxy s5, ovaj moj Umi Zero kao da je digitron.
Sto se tice mobitela, za ovo vremena sto imam mogu reci da nisam imao nekih problema.
Ono sto mi se cini da je gps signal malo slab
Jedino nisam zadovoljan sa kamerom, iako je 13 mp, bolje slike sam pravio na sonyericsonu j10i sa njegovim 5mp. Kad prebacim sliku na racunar, to je jako lose.
Sad zanima me, koji kinez se moze pohvaliti dobrom kamerom, dakle bistrom, ostrom kvalitetnom slikom.
Kad sam vidio kakve fotografije radi Galaxy s5, ovaj moj Umi Zero kao da je digitron.
-
damdam6
#4860 Re: Kineski mobiteli
Pozdrav, jel neko narucivao nekog kineza preko gearbesta, aliexpressa..?
- avaks
#4861 Re: Kineski mobiteli
OnePlus svi modeli, najnoviji i najbolja kamera. Huawei od P6 pa i Honori i Mate svi imaju solidne kamere. Meizu noviji. Xiaomi Redmi (oni su najjeftiniji od navedenih sa solidnim kamerama). Pa i ZTE noviji bez problema a možemo sada i Motorolu svrtati u KinezeAhmetShabo wrote: Sad zanima me, koji kinez se moze pohvaliti dobrom kamerom, dakle bistrom, ostrom kvalitetnom slikom..
- zateznistub
#4862 Re: Kineski mobiteli
Da se složim, P9 lite, kamera pravo dobra...avaks wrote:OnePlus svi modeli, najnoviji i najbolja kamera. Huawei od P6 pa i Honori i Mate svi imaju solidne kamere. Meizu noviji. Xiaomi Redmi (oni su najjeftiniji od navedenih sa solidnim kamerama). Pa i ZTE noviji bez problema a možemo sada i Motorolu svrtati u KinezeAhmetShabo wrote: Sad zanima me, koji kinez se moze pohvaliti dobrom kamerom, dakle bistrom, ostrom kvalitetnom slikom..
- AhmetShabo
#4863 Re: Kineski mobiteli
Cijena tog p9 lite je jednako sad kao galaxy s5.zateznistub wrote:Da se složim, P9 lite, kamera pravo dobra...avaks wrote:OnePlus svi modeli, najnoviji i najbolja kamera. Huawei od P6 pa i Honori i Mate svi imaju solidne kamere. Meizu noviji. Xiaomi Redmi (oni su najjeftiniji od navedenih sa solidnim kamerama). Pa i ZTE noviji bez problema a možemo sada i Motorolu svrtati u KinezeAhmetShabo wrote: Sad zanima me, koji kinez se moze pohvaliti dobrom kamerom, dakle bistrom, ostrom kvalitetnom slikom..
- avaks
#4864 Re: Kineski mobiteli
Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji 
- AhmetShabo
#4865 Re: Kineski mobiteli
ne kontas, za pare koje bih dao za p 9, bolje dati za s5, jer je kamera na s5 jedna od najboljih danas.avaks wrote:Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji
- Sarajevski-Seljak
#4866 Re: Kineski mobiteli
AhmetShabo wrote:ne kontas, za pare koje bih dao za p 9, bolje dati za s5, jer je kamera na s5 jedna od najboljih danas.avaks wrote:Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji
Buraz, S5 i najbolja kamera
P8 Lite ima solidnu kameru (nesto preko 300KM telefon)
Xiaomi Mi4 pravo dobra kamera, cijena povoljna.
Meizu su kamere "nako".
A od telefona od 100$ ne mozes ocekivati dobru kameru.
- avaks
#4867 Re: Kineski mobiteli
Kontam ja vrlo dobro nego sarkastično odgovaram... Svi flagship kinezi od ove godine ti šiju s5 i to žestoko, a prošlogodišnji su tu negdje jbg tako da ti komentar i nije na mjestu što se toga tičeAhmetShabo wrote:ne kontas, za pare koje bih dao za p 9, bolje dati za s5, jer je kamera na s5 jedna od najboljih danas.avaks wrote:Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji
- AhmetShabo
#4868 Re: Kineski mobiteli
pa evo ja pitam za savjet, posto eto ne znam, znam sto sam vidio svojim ocima.a to je da camera na s5 rastura. S5 se ne moze porediti sa s7 logicno. Ali u cjenovnom rangu danas, koji telefon ima bolju cameru za te pare.avaks wrote:Kontam ja vrlo dobro nego sarkastično odgovaram... Svi flagship kinezi od ove godine ti šiju s5 i to žestoko, a prošlogodišnji su tu negdje jbg tako da ti komentar i nije na mjestu što se toga tičeAhmetShabo wrote:ne kontas, za pare koje bih dao za p 9, bolje dati za s5, jer je kamera na s5 jedna od najboljih danas.avaks wrote:Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji
To sam pitao, to sam mislio.
- avaks
#4869 Re: Kineski mobiteli
LG G4, nemaš šta dalje tražiti, jeftiniji od s5 a imaš sigurno veću podršku i što se popravki tiče kod nas od bilo kojeg kineza
AKo baš Kinez mora da bude onda Huawei Mate 7, Huawei P8...
AKo baš Kinez mora da bude onda Huawei Mate 7, Huawei P8...
-
badrudin
#4870 Re: Kineski mobiteli
čuj šiju s5avaks wrote:Kontam ja vrlo dobro nego sarkastično odgovaram... Svi flagship kinezi od ove godine ti šiju s5 i to žestoko, a prošlogodišnji su tu negdje jbg tako da ti komentar i nije na mjestu što se toga tičeAhmetShabo wrote:ne kontas, za pare koje bih dao za p 9, bolje dati za s5, jer je kamera na s5 jedna od najboljih danas.avaks wrote:Onda sačekaš p11, taman će mu cijena biti kao S7 i kupiš LG G6 jer bi mogao biti najbolji
šiju i s7
xiaomi mi5 je no.1 na antutu testu
2. s7
3.6s
negdje neko je postavio tabelu. ne mogu sad naci
-
febo_acm
#4871 Re: Kineski mobiteli
badrudin wrote: čuj šiju s5
šiju i s7
xiaomi mi5 je no.1 na antutu testu
2. s7
3.6s
negdje neko je postavio tabelu. ne mogu sad naci
Ja i? Šta je taj Antutu, šta se tu mjeri? Kvalitet kamere, videozapis, kvalitet zvuka? Ne razumijem zašto se stalno priča o Antutu benchmarku kao o nekoj relevantnoj stvari? Na Antutu se mjere stvari koje prosječnom i natprosječnom korisniku uopšte nisu bitne! Ne sporim to da je Mi5 bolji ili lošiji uređaj, već pričam o jebenom testiranju za koje ljudi misli da nešto znači u životu.
- AhmetShabo
#4872 Re: Kineski mobiteli
nevazan je meni taj antutu i te performasne, Ovaj umi zero za pare koje sam dao, a to ej 170 eura. sije i sijo je mnoge telefone. prebrz je. ne stopa nista, nema laga. Al kamera je losa.
zanima me koji telefona tipa, umi. lenovo, i osatli kinezi imaju dobre kamere.
Ne mislim tu na huawei , lg i slicne, jer su otisli sa cijenama.
Valjda sad razumijete.
zanima me koji telefona tipa, umi. lenovo, i osatli kinezi imaju dobre kamere.
Ne mislim tu na huawei , lg i slicne, jer su otisli sa cijenama.
Valjda sad razumijete.
-
badrudin
#4873 Re: Kineski mobiteli
pa neko je već rekao da je xiaomi dobar i sa kamerama, uz huawei je najkompletniji kineski brand a čak na samom kineskom tržištu bolje kotira i od huaweia
sto je ujedno odgovor i ovom gore vezano za antutu test, a jel zna jel to mi5 losiji i u disciplinama koje navodi
sto je ujedno odgovor i ovom gore vezano za antutu test, a jel zna jel to mi5 losiji i u disciplinama koje navodi
-
febo_acm
#4874 Re: Kineski mobiteli
Omjer cijena kvzlitet je na strani Mi5, to ne sporim. Za te pare odlican mobitel, ali ipak s7 ima dosta bolju kameru i video snimanje... Ali jebiga, luksuz kosta.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
geekmanijak
#4875 Re: Kineski mobiteli
S7 je bolji uređaj od Mi5 to je nedvojbeno, ima bolju kameru, ekran, vodootporan. ali naravno S7 je i skuplji uređaj. Ovaj mi5 je ok ali precjenjen, realna cijena je za mene oko 200USD ( u Kini naravno)
što se tiče kamera, da xiaomi , meizu imaju puno bolje kamere spram UMI, Doogee, Elephone i ostali. Ne samo puno bolje kamere, već zaštita leće itd. samo jedan primjer na UMI se staklo od zadnje kamere izgrebe tako da ta kamera s vremenom postane neupotrebljiva. Danas su dostupne skoro sve recenzije za navedene uređaje pa tako na korisniku ostaje da sam procjeni.
što se tiče kamera, da xiaomi , meizu imaju puno bolje kamere spram UMI, Doogee, Elephone i ostali. Ne samo puno bolje kamere, već zaštita leće itd. samo jedan primjer na UMI se staklo od zadnje kamere izgrebe tako da ta kamera s vremenom postane neupotrebljiva. Danas su dostupne skoro sve recenzije za navedene uređaje pa tako na korisniku ostaje da sam procjeni.