Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
zonbirile

#4851 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:razumijemo mi tebe ti si postavljač teme i apologeta Husin,samo da se zadrži na onoj muhi i dobro je.Znamo mi i da štogod zakuha,opet nije do njega,kao ni ti veliki koraci što ih čini na domaćem planu.Mi smo davno shvatili fol,a ti taman da skontaš,on ubije muhu,ili uzme cuku i poremeti te.
Ja mislim da ni ti sam ne shvacas sta pises, a kamo li drugi da shvataju isto sto i ti. Ti si u tom smislu unikat.
Cak i ovo iznad sto si napisao je shvatljivo samo tebi. 'Shvatio si fol'. Koji bolan fol?
------------------------------------------------
ako sam lud,nisam blesav,kaže stara japanska poslovica.Vrati se 194 stranice unazad,na svakoj možeš naći sebe pored Paja Patka-zagrljene.
zonbirile

#4853 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

----------------------------------------------
u velikojnuždi,može ga zamjeniti
ahuseino

#4854 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ahuseino »

zonbirile wrote: -----------------------------------------
razumijemo mi tebe ti si postavljač teme i apologeta Husin,samo da se zadrži na onoj muhi i dobro je.Znamo mi i da štogod zakuha,opet nije do njega,kao ni ti veliki koraci što ih čini na domaćem planu.Mi smo davno shvatili fol,a ti taman da skontaš,on ubije muhu,ili uzme cuku i poremeti te.
Ti mene vazda dobro nasmijesh 'vako ujutru...

Samo mi se nemoj ljutiti.

A zar nije ba bio 'nako praaaavoo kuuul kad je spuc'o muhu ko nindza?
Samo demonstrira brzinu, snagu i odluchnost...

Nego mene ozbiljno interesuje vjerujesh li ti stvarno da je bash sve crno-bijelo ovako kako govorish...
zonbirile

#4855 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

ahuseino wrote:
razumijemo mi tebe ti si postavljač teme i apologeta Husin,samo da se zadrži na onoj muhi i dobro je.Znamo mi i da štogod zakuha,opet nije do njega,kao ni ti veliki koraci što ih čini na domaćem planu.Mi smo davno shvatili fol,a ti taman da skontaš,on ubije muhu,ili uzme cuku i poremeti te.

Nego mene ozbiljno interesuje vjerujesh li ti stvarno da je bash sve crno-bijelo ovako kako govorish...
---------------------------------------------------------
hajde neka smo prešli na relaksirajući ton.Ma vidiš ,kao što me proglašavaš poklonikom neke teorije zavjere,tako i formiraš zaključak u šta vjerujem.Stvarno nije do mene,što je jednima stalno bijelo,a drugi imaju većinom crno uz nijanse sive,koje obavezno dođu poslije krvavog rata i buđenja ekonomije.
nickyy

#4856 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by nickyy »

ahuseino wrote:

Ko ninja hahahah, dobar, :thumbup:
zonbirile

#4857 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

Eto i Paja Patak se ofira prije nego se pomislilo da će.Pritisao lobi,jebi ga kod njih lova,oni ga i doveli ima da sluša.J.Bajden iznjeo zvanični stav Bijele kuće,parafraziram-Izraelu udri po iranskim atomskim postrojenjima.Očekivalo se to još zimus tokom napada na Gazu,ali i Hezbolah i Iran su šutjeli,nisu se dali uvući u sukob,a Palestincima kako bude.Sada je scena namještena,propala smjena iznutra,ali zato je konsolidovan Irak,Afganistan,samo jedan "nekontrolisani"udar IDF-a i riješena tenzija i sa atomskim programom.Jevreji su ih već jednom raketirali,kao i Siriju,bez adekvatnog kontraudara.Ja Huse,sve više i više se zamjera širokim narodnim masama ,pogotovu u Bosni i svojim forumašima.Šta češ jedan u nizu klonova pajaca na tronu.
jeza u ledja

#4858 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Jedini razlog sto Izrael vec nije udario po Iranu je dolazak Huse na vlast.

Biden je nedavno u jednom intervjuu izjavio nesto tipa 'Izrael je nezavisna drzava, oni mogu raditi sta hoce' (glede Irana). Ne znam bas da se to smatra 'zvanicnim stavom Bijele kuce Izraelu da udaraju po Iranu'. Uostalom, zar nisi ti rekao da Amerika ne moze odredjivati Izraelu sta da radi i kad?
Svakako, ova izjava Bidena moze biti indikator u kojem se smjeru stvari krecu. Sto se mene tice nek se pobiju medjusobno, Ameri mogu davati zeleno svjetlo Izraelcima, ali dok se sami ne uplicu u nove sukobe dobro je.
jeza u ledja

#4859 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Usput, ne znam jel spomenuh ranije, Al Franken je postao novi americki senator. :D To je dobar pokazatelj koliko je Amerika skrenula ulijevo u zadnjih godinu dana, jer je lik ultra-liberal.

Demokrati sad sa Frankenom imaju 'super-majority' u Senatu sa 60 poslanickih mjesta.
zonbirile

#4860 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Jedini razlog sto Izrael vec nije udario po Iranu je dolazak Huse na vlast.

Biden je nedavno u jednom intervjuu izjavio nesto tipa 'Izrael je nezavisna drzava, oni mogu raditi sta hoce' (glede Irana). Ne znam bas da se to smatra 'zvanicnim stavom Bijele kuce Izraelu da udaraju po Iranu'. Uostalom, zar nisi ti rekao da Amerika ne moze odredjivati Izraelu sta da radi i kad?
Svakako, ova izjava Bidena moze biti indikator u kojem se smjeru stvari krecu. Sto se mene tice nek se pobiju medjusobno, Ameri mogu davati zeleno svjetlo Izraelcima, ali dok se sami ne uplicu u nove sukobe dobro je.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
koliko si ti apologeta i fan Huse,toliko i ja kontam da je samo jedan miš u nizu.Biden je podpredsjednik i ako to nije stav,hebi ga onda svak vodi svoju politiku.Jeste ja sam rekao da je pitanje ko kome određuje politiku,a i sada SAD nisu odredile Izraelu ništa,pa shvati smisao,samo su rekli da neće određivati Izraelu buduće korake spram Irana.Koja hipokrizija,pa oni se nisu nikada izravno ni uključivali u sukobe na B.Istoku,mislim da polako gubiš kompas.Neke stvari su očite,a Huso može sprečiti svoju Mišel,a ne jastrebove kod kuće i u Izraelu.
jeza u ledja

#4861 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Ti si rekao da je Biden rekao Izraelu da udara po Iranu. To nije tacno, pod jedan. Pod dva, to je kontradiktorno s tvojom tvrdnjom da Izrael odredjuje Americi sta i kako, a ne obratno. Nije poenta u tome je li to zvanicni stav ili ne.
pa oni se nisu nikada izravno ni uključivali u sukobe na B.Istoku
:shock: :?

Cija se ono vojska nalazi u Iraku i Afganistanu, de me podsjeti?
Ko je ono ratovao u Kuvajtu 91-e, de me podsjeti?

Znas i ti lupit...
zonbirile

#4862 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Ti si rekao da je Biden rekao Izraelu da udara po Iranu. To nije tacno, pod jedan. Pod dva, to je kontradiktorno s tvojom tvrdnjom da Izrael odredjuje Americi sta i kako, a ne obratno. Nije poenta u tome je li to zvanicni stav ili ne.

Znas i ti lupit...
-----------------------------------
teško je s tobom,gubi se meritum teme,da je lutak,samo lutak i ništa više.Nejse ,najvažnije je da je to stav SAD.A stav je mi ne možemo nikome zabraniti ni utjecati,direktnije -udri muški.Cijeli politički svijet tako protumačio sem tebe,stvarno jadan svijet.A Irak,Afganistan su kategorizirani kao Srednji Istok,zajedno sa Kuvajtom,još od vremena izvještavanja H.Somuna iz Irana.Zato ti je i Japan, i sva Polinezija Daleki Istok.Hajmo ponoviti gradivo ,imaš Bliski,Srednj,Daleki istok.
jefferson

#4863 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jefferson »

zonbirile wrote:
jeza u ledja wrote:Ti si rekao da je Biden rekao Izraelu da udara po Iranu. To nije tacno, pod jedan. Pod dva, to je kontradiktorno s tvojom tvrdnjom da Izrael odredjuje Americi sta i kako, a ne obratno. Nije poenta u tome je li to zvanicni stav ili ne.

Znas i ti lupit...
teško je s tobom,gubi se meritum teme,da je lutak,samo lutak i ništa više.Nejse ,najvažnije je da je to stav SAD.A stav je mi ne možemo nikome zabraniti ni utjecati,direktnije -udri muški.Cijeli politički svijet tako protumačio sem tebe,stvarno jadan svijet.A Irak,Afganistan su kategorizirani kao Srednji Istok,zajedno sa Kuvajtom,još od vremena izvještavanja H.Somuna iz Irana.Zato ti je i Japan, i sva Polinezija Daleki Istok.Hajmo ponoviti gradivo ,imaš Bliski,Srednj,Daleki istok.
U terminologiji koja se koristi bliski istok se smatraju zemlje kao sto je Irak, Kuvaj, Sirija. Sinoc sam bas sa jednom profesoricom iz Iraka o tome pricao. Drugo je sata geografija kaze, onda bi mogli i o zapadnoj, centralnoj i istocnoj evropi diskutovati!
Ako ces i geografski, ciji su ono vojnici poginuli u Libanu 1982 godine???
jeza u ledja

#4864 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:

Znas i ti lupit...
Jah, haj da cujem definiciju bliskog, srednjeg, i dalekog istoka...pametnjakovic. Ja sam te stvari znao kad sam bio u pelenama.

Ono sto je nama danas Bliski Istok se na engleskom govornom podrucju danas naziva Middle East (srednji istok). I jedna i druga definicija obuhvataju i Kuvajt i Iran i Irak. Afganistan se u medijima cesto uvrstava u pojam Middle East zbog svega sto se danas desava na istom.
Ono sto je nama 'bliski istok', Amerima/Englezima je 'srednji istok', za njih je 'near east' nekad bio Balkan.

Da napomenem da je rasprava pocela pricom o Iranu i o tvojoj netacnoj tvrdnji da 'Amerikanci nikad nisu bili upetljani u sukobe na Bliskom Istoku', sto znaci da si i sam Iran uvrstio u tu regiju, a sad se pravis blesav.

Moj savjet, uzmi atlas, rijecnik, google, wikipediju, pa razgledaj malo prije nego pocnes lupat.

On meni nasao glumit geografa...

Sto se tice 'zvanicnog stava Bijele kuce'. Biden je mescini u istom intervjuu lupio nesto u vezi mescini ekonomskog stimulusa, sto je Obama par dana poslije morao da demantuje i da razjasnjava u novom intervjuu (jutros su to spomenuli na tvu). To ti dovoljno pokazuje da ono sto Biden kaze ne mora da znaci da je stav predsjednika. (A svi koji znaju ista o Bidenu znaju da je lik najpoznatiji po tome sto zna lupiti).
Lekler

#4865 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Lekler »

jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:/quote]
Jah, haj da cujem definiciju bliskog, srednjeg, i dalekog istoka...pametnjakovic. Ja sam te stvari znao kad sam bio u pelenama.
Ti neko pravo pametno djete bio,svaka cast :thumbup:
jeza u ledja

#4866 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Lekler wrote:
jeza u ledja wrote:
zonbirile wrote:/quote]
Ti neko pravo pametno djete bio,svaka cast :thumbup:
Ma sta u pelenama, cim sam ispo iz matere reko sam 'sestro dajte mi atlas, da vidim dze sam sta sam'. :D
Lekler

#4867 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Lekler »

I jedan i drugi ste u pravu,samo vi ne razlikujete Bliski Istok kao geografski i kao geopoliticki pojam :zoka:
Zato je ova rasprava bezveze totalno...
jeza u ledja

#4868 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

Lekler wrote:I jedan i drugi ste u pravu,samo vi ne razlikujete Bliski Istok kao geografski i kao geopoliticki pojam :zoka:
Zato je ova rasprava bezveze totalno...

Pa valjda govorimo o Bliskom Istoku kao geopolitickom pojmu.

Naravno da je rasprava bezveze, jer je on zapoceo tako sto je tvrdio da se 'Ameri nisu direktno mijesali ni u jedan oruzani sukob na Bliskom Istoku'. U svakom mediju, novinama, knjizi o novijoj historiji tog podrucja, na bosanskom/hrvatskom/srpskom jeziku taj region koji ukljucuje Irak i Kuvajt (u kojma su Ameri ukljuceni ili cak i zapoceli oruzani sukob) se naziva Bliskim Istokom.
U engleskom jeziku taj region se naziva Middle East.

Ali i na engleskom jeziku zastarjeli pojam koji se nekad koristi u geografiji 'Near East' obuhvata Irak, tako da ni tu nije u pravu. Postoje razlicite definicije Bliskog Istoka, na nasim jezicima, ili na engleskom jeziku pojma 'Near East', ali SVAKI obuhvata Irak.
zonbirile

#4869 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

joj šege,najača ti je ona-on meni glumi geografa.Nemam ja sa tobom puno priče nakon toliko stranica.Huso ti je Paja Patak,Izraelu njegov Šilja poručio da slobodno udari,naravno uvijeno diplomatski.Ako nas majmun ne uvede u svjetski rat,pričaćemo mi o njemu još,pa podvući crtu.
jeza u ledja

#4870 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by jeza u ledja »

zonbirile wrote:joj šege,najača ti je ona-on meni glumi geografa.Nemam ja sa tobom puno priče nakon toliko stranica.Huso ti je Paja Patak,Izraelu njegov Šilja poručio da slobodno udari,naravno uvijeno diplomatski.Ako nas majmun ne uvede u svjetski rat,pričaćemo mi o njemu još,pa podvući crtu.
Aha, sad mi je jasno. Ti kao rasista ne mozes shvatiti crnog predsjednika ozbiljno. Zato je paja patak i majmun, jelde? Sve je u rukama cionista koji koriste crnce da im obavljaju prljave poslove...jel tako?
zonbirile

#4871 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

tipično za tvoju diskusiju,imputirati.Majmun u Bosni nije odrednica te vrste,kao i što ne koristimo ništa drugo do Bliski Istok.Meritum stvari,bez začatavanja je da igraći iz sjene vode 43,a i sada 44 put.To je sve do sada na ovim stranicama između mene i vas
karanana

#4872 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by karanana »

Obammma, Obammmma, Obammmmma.....

Image
walkabout

#4873 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by walkabout »

zhiku Sarkozija, skonto... :oops: :D
burek_in_space

#4874 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by burek_in_space »

Zhiku video,nema veze sa onim shto mu se stavlja "na teret" :oops: ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4875 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by pici »

karanana wrote:Obammma, Obammmma, Obammmmma.....

Image

ima vala šhotaru :thumbup: ...svaka Ćast Huso i nek si se okreno i zagledo,tako rade muškarci a ne ko ova spodoba Sarkozi,vid mu hinjaka podsmjeha .....hinja prava...
Post Reply