Ok,mislio sam da trazis crveni za "penal" nad Velbekom,isprikaRiddle wrote:Ne mislim na situaciju kod penala, mada je i tu na poluvremenu bila rasprava da li je bilo penala ili nije. Ispostavilo se da je bilo van kaznenog prostora. Ali zadnji igrac odbrane je srusio Welbecka i to je morao biti crveni karton. Da li bi Chelsea nakon tako dao 3 gola? Moguce je sve, ali vjerovatno ne bi.bingov buraz wrote:Mozda sam nesto propustio jer je stream par puta zaledio,da li mislis na situaciju kod penala ili neku drugu?
Svako gleda sa svoje strane ograde, a niko nece da vidi sta se stvarno dogodilo.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#4851 Re: Manchester United FC
-
Teufik
#4852 Re: Manchester United FC
Nisam znao da bjezite 22 boda.and wrote:al prvo mjesto nedostižno.
-
Madrid
#4853 Re: Manchester United FC
iskreno meni je cudno kako su ovaj put sa jedne strane ograde Unitedovci, a sa druge svi ostali skoroRiddle wrote:Ne mislim na situaciju kod penala, mada je i tu na poluvremenu bila rasprava da li je bilo penala ili nije. Ispostavilo se da je bilo van kaznenog prostora. Ali zadnji igrac odbrane je srusio Welbecka i to je morao biti crveni karton. Da li bi Chelsea nakon tako dao 3 gola? Moguce je sve, ali vjerovatno ne bi.bingov buraz wrote:Mozda sam nesto propustio jer je stream par puta zaledio,da li mislis na situaciju kod penala ili neku drugu?
Svako gleda sa svoje strane ograde, a niko nece da vidi sta se stvarno dogodilo.
I meni je najdraze sto je remi ispao, Džeko ima vecu sansu da digne titulu (bmk za City inace), a i Newcastle te Arsenal su mi drazi od Chelsea, pa bi volio da neko od njih zavrsi 4, a Chelsea nek gura u ligi Europe
Ali ako cemo realno za ovu utakmicu Chelsea je ostecen, spominjete tu neki penal iz prvog poluvremena, a prvo sto je bilo van 16, a drugo i najvaznije svirana je ruka Yanga (ili ko je vec bio od igraca Uniteda)
- burek_in_space
#4854 Re: Manchester United FC
Sve ok Teufik, ali reci mi kako se nisu uspjeli chudesno vratiti protiv Barce u dva finala?!Teufik wrote:
Ne,nego je obratno.Ispade da oni znaju da ce im sudije uvijek pomoci.E tu je problem.A u startu se zanemari cinjenica da trude da se vrate i da preokrenu rezultat kada god pocnu gubiti.Oni u 95% utakmica igraju do kraja i koliko mogu i onda ako se u tim utakmicama desi nesto "sumnjivo" od strane sudija onda se to po defaultu pripise Unitedu kao 12 igrac.Ja prvi kazem da je nedvojbeno bilo puno odluka koje su isle na stranu Uniteda.
Al dajte ljudi to se desava svim velikim ekipama u velikim ligama.
Ali problem je sto se mentalitet sampiona veze samo za United pa se taj mentalitet nadogradi sudijskim greskama.
- Riddle
#4855 Re: Manchester United FC
Mozda je Welbeck zasluzio karton, ali zar se simulacije ne desavaju gotovo svako kolo? Priznaj da je tako. Igra je takva, a mnogi to uzimaju samo onda kad im odgovara i farbaju kao neku pomoc sudija.ultima_palabra wrote:Nije, nego mogu reći da je Welbeck namjerno ostavio nogu i zaslužio žuti karton. Taj penal o kojem govoriš nisam vidio, jel misliš na ovo:Ashley Young wriggles and twists and turns in the area, somehow holding on to the ball, before falling over his own feet. He wants a penalty, but Howard Webb gives a free-kick to Chelsea for handball by Young.
Young je povucen za dres i zato je pao. Pogledaj snimak. Cist penal.
Nema veze gdje je napadac krenuo i ko je jos bio u blizini. Zadnji igrac odbrane ga je srusio. Bilo kad drugo bi zagovarao ovo sto ja sad govorim. U to sam siguran.ultima_palabra wrote:Što se tiče Cahillovog starta, ono je za žuti karton jer je Welbeck gurnuo loptu prema korneru, a i Luiz je vrlo blizu situacije.
Last edited by Riddle on 05/02/2012 20:17, edited 1 time in total.
- and
#4856 Re: Manchester United FC
ne bježim ja nikome,a city dovoljno čvrsto drži mjesto na kojem je cijelo prvenstvo i tu će i završiti.Teufik wrote:Nisam znao da bjezite 22 boda.and wrote:al prvo mjesto nedostižno.
-
Teufik
#4857 Re: Manchester United FC
Nemoj biti siguran.and wrote: ne bježim ja nikome,a city dovoljno čvrsto drži mjesto na kojem je cijelo prvenstvo i tu će i završiti.
-
LSD
#4858 Re: Manchester United FC
A cudno je kako se uvijek nakon nekih jacih tekmi prica i polemiše samo i iskljucivo o suđenju
(kad je El Clasico u pitanju to posebno važi)...niko da prica o samoj utakmici, golovima, šansama, asistencijama, driblinzima, zbivanju na terenu, ko je bio bolji, dominantniji, niko da navede neki dobar potez...vec gotovo svi o sudijama raspredaju...kao da su sudije glave zvijezde fudbala, a ne onih 22 igraca na terenu...gdje ode ovaj današnji moderni fudbal a i njegovi ljubitelji, pogotovu.
-
Teufik
#4859 Re: Manchester United FC
burek_in_space wrote: Sve ok Teufik, ali reci mi kako se nisu uspjeli chudesno vratiti protiv Barce u dva finala?!
Vjerovatno zato sto su igrali protiv ekipe koja je za klasu ako ne i vise bolja od njih.
- burek_in_space
#4860 Re: Manchester United FC
Ti si prvi unitedovac koji ovo kazhe, pa sam malo shokiran.Teufik wrote:![]()
Vjerovatno zato sto su igrali protiv ekipe koja je za klasu ako ne i vise bolja od njih.
Mozhe biti da je i do toga, ali i do nedostatka "vjetra u ledja".
- ultima_palabra
#4861 Re: Manchester United FC
Ne mogu uopšte da nađem pregled sa tom situacijom... da je toliki penal, neko bi ga stavio u pregled.Riddle wrote:Mozda je Welbeck zasluzio karton, ali zar se simulacije ne desavaju gotovo svako kolo? Priznaj da je tako. Igra je takva, a mnogi to uzimaju samo onda kad im odgovara i farbaju kao neku pomoc sudija.
Young je povucen za dres i zato je pao. Pogledaj snimak. Cist penal.
I svaki faul zadnjeg igrača je crveni? Kada zadnji igrač namjerno napravi faul koji spriječi gol šansu, to je crveni karton. Ova situacija ispunjava 1 ili 2, od ukupno 3 kriterija.Riddle wrote:Nema veze gdje je napadac krenuo i ko je jos bio u blizini. Zadnji igrac odbrane ga je srusio. Bilo kad drugo bi zagovarao ovo sto ja sad govorim. U to sam siguran.
-
missko
#4862 Re: Manchester United FC
Nisi ti gledo tekmu prznaj.Madrid wrote:iskreno meni je cudno kako su ovaj put sa jedne strane ograde Unitedovci, a sa druge svi ostali skoroRiddle wrote:Ne mislim na situaciju kod penala, mada je i tu na poluvremenu bila rasprava da li je bilo penala ili nije. Ispostavilo se da je bilo van kaznenog prostora. Ali zadnji igrac odbrane je srusio Welbecka i to je morao biti crveni karton. Da li bi Chelsea nakon tako dao 3 gola? Moguce je sve, ali vjerovatno ne bi.bingov buraz wrote:Mozda sam nesto propustio jer je stream par puta zaledio,da li mislis na situaciju kod penala ili neku drugu?
Svako gleda sa svoje strane ograde, a niko nece da vidi sta se stvarno dogodilo.![]()
I meni je najdraze sto je remi ispao, Džeko ima vecu sansu da digne titulu (bmk za City inace), a i Newcastle te Arsenal su mi drazi od Chelsea, pa bi volio da neko od njih zavrsi 4, a Chelsea nek gura u ligi Europe![]()
Ali ako cemo realno za ovu utakmicu Chelsea je ostecen, spominjete tu neki penal iz prvog poluvremena, a prvo sto je bilo van 16, a drugo i najvaznije svirana je ruka Yanga (ili ko je vec bio od igraca Uniteda)
- Bosanski_kralj
#4863 Re: Manchester United FC
Kad sudije budu sudile kako Bog zapovjeda pričaće se o tome šta si naveo.LSD wrote:A cudno je kako se uvijek nakon nekih jacih tekmi prica i polemiše samo i iskljucivo o suđenju(kad je El Clasico u pitanju to posebno važi)...niko da prica o samoj utakmici, golovima, šansama, asistencijama, driblinzima, zbivanju na terenu, ko je bio bolji, dominantniji, niko da navede neki dobar potez...vec gotovo svi o sudijama raspredaju...kao da su sudije glave zvijezde fudbala, a ne onih 22 igraca na terenu...gdje ode ovaj današnji moderni fudbal a i njegovi ljubitelji, pogotovu.
Suđenje je sve gore i gore, nema neke značajnije utakmice a da se ne dese bar 2 kardninalne sudijske pogreške koje ugalvnom idu u korist jedne ekipe. Greške kod procjene ofsajda više niko i ne računa kao pogrešku, jer to je "mala maca" u odnosu na ovo što imamo danas.
-
Teufik
#4864 Re: Manchester United FC
Cudi me to od tebe.burek_in_space wrote:
Ti si prvi unitedovac koji ovo kazhe, pa sam malo shokiran.![]()
Mislio sam da bolje pratite ove teme.
- burek_in_space
#4865 Re: Manchester United FC
Znachi, idemo sad komentarisanje mog posla ovdje, kad ne odgovara istina?!Teufik wrote:
Cudi me to od tebe.
Mislio sam da bolje pratite ove teme.
Nema veze, daBogda se Sir Alex radovao josh nekoliko puta do penzije, a nakon toga...
-
missko
#4866 Re: Manchester United FC
Pa protiv Barce United nije ni imao inicijativu a cak ni loptu u svom posjedu i kako da dobijes vjetar u ledja, a vec sam napisao vjetar mozes dobiti samo kada igras napadacki i imas igru u svojim nogama a to je imao United veceras.Teufik wrote:burek_in_space wrote: Sve ok Teufik, ali reci mi kako se nisu uspjeli chudesno vratiti protiv Barce u dva finala?!![]()
- nemam_ideje
#4867 Re: Manchester United FC
Nisam gledao utakmicu, ne znam šta se prije dešavalo tako da to ne komentarišem. Zato sam pogledao dva penala koja su dosuđena za United
Nije ono vidjelo penala, realno. Da smo u Italiji ili Španiji pa hajde onaj prvi start na Evrom se kao i mogao dosuditi, pod sulovom da igraju Barsa/Real/Milan/Juventus/Inter protiv nekih levata koji su tek ušli u ligu. Ali ona simulacija Welbeka, valjda je Welbek
Smiješno. Žuti sa simuliranje.
-
Teufik
#4868 Re: Manchester United FC
Eh tebe sad.Kakva istina?Jesam li sta neistinito napisao?burek_in_space wrote:
Znachi, idemo sad komentarisanje mog posla ovdje, kad ne odgovara istina?!![]()
Sto se tice Barce,rekao sam svoje.Ljudi su vanzemaljci.
-
missko
#4869 Re: Manchester United FC
Evo jos jedan na OT
http://watchhighlightsonline.blogspot.c ... -arfa.html
http://watchhighlightsonline.blogspot.c ... -arfa.html
-
Teufik
#4870 Re: Manchester United FC
Bespredmetno je raspravljati sad o tim utakmicama.Bolja ekipa je zasluzeno uzela dva finala i to je to.missko wrote: Vjerovatno zato sto su igrali protiv ekipe koja je za klasu ako ne i vise bolja od njih.
Pa protiv Barce United nije ni imao inicijativu a cak ni loptu u svom posjedu i kako da dobijes vjetar u ledja, a vec sam napisao vjetar mozes dobiti samo kada igras napadacki i imas igru u svojim nogama a to je imao United veceras.
Last edited by Teufik on 05/02/2012 20:49, edited 1 time in total.
- Riddle
#4871 Re: Manchester United FC
A svira li se naprimjer penal kad igrac u djelicu sekunde stigne do lopte prije golmana i nabije je Bog zna gdje, a golman ga pokupi - cesto nenamjerno? Svira se u 99% slucajeva. Nije vazno gdje je igrac krenuo niti gdje je lopta. Ti ne znas kako bi Welbeck zavrsio akciju, jer je pao. Zbog starta zadnjeg igraca odbrane. Zato to i jeste crveni karton. Ne mogu se sad sjetiti, ali mislim da Webb cak ni faul nije svirao.ultima_palabra wrote:I svaki faul zadnjeg igrača je crveni? Kada zadnji igrač namjerno napravi faul koji spriječi gol šansu, to je crveni karton. Ova situacija ispunjava 1 ili 2, od ukupno 3 kriterija.
-
Teufik
#4872 Re: Manchester United FC
alternativni wrote: Pa dobro, nije Barsa jedina. Prije mjesec dana Newcastle uzeo Manchestera 3:0
Pokusao je Manchester i tada da se vrati... ali odbrana regularno obavila svoj posao.
Nekad se mora i izgubiti.
Ali treba cijeniti sto se uvijek pokusaju vratiti.A normalno da im to ne moze uvijek proci.
Last edited by Teufik on 05/02/2012 20:35, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#4873 Re: Manchester United FC
@manchesterovci, da sad ne citiram svakog ponaosob - gdje nestade shampionski mentalitet u tim utakmicama, o tome ja pricham?! Je li tako teshko shvatiti, ili bolje reci priznati da je UTD gazda u Engleskoj jer ipak ima vjetar u ledja i zashtitu sudija, kao nijedan drugi klub?!
Da ne mislite da vas hejtujem totalno, meni je drago shto je UTD Arsenala onako unakazio ljetos, samo shteta shto dalekovide gazde nikako da skontaju Arsena da razrijeshe duzhnosti.
Da ne mislite da vas hejtujem totalno, meni je drago shto je UTD Arsenala onako unakazio ljetos, samo shteta shto dalekovide gazde nikako da skontaju Arsena da razrijeshe duzhnosti.
- ultima_palabra
#4874 Re: Manchester United FC
Ako je gurne u stranu gdje je ne bi mogao stići, sudija svira penal i žuti karton. Ponekad i crveni, ali po meni je to greška.Riddle wrote:A svira li se naprimjer penal kad igrac u djelicu sekunde stigne do lopte prije golmana i nabije je Bog zna gdje, a golman ga pokupi - cesto nenamjerno? Svira se u 99% slucajeva. Nije vazno gdje je igrac krenuo niti gdje je lopta. Ti ne znas kako bi Welbeck zavrsio akciju, jer je pao. Zbog starta zadnjeg igraca odbrane. Zato to i jeste crveni karton. Ne mogu se sad sjetiti, ali mislim da Webb cak ni faul nije svirao.ultima_palabra wrote:I svaki faul zadnjeg igrača je crveni? Kada zadnji igrač namjerno napravi faul koji spriječi gol šansu, to je crveni karton. Ova situacija ispunjava 1 ili 2, od ukupno 3 kriterija.
Webb nije svirao faul, i oštetio je United za izgledan slobodnjak sa 17 metara.
- Riddle
#4875 Re: Manchester United FC
Kako ljudi idu u krajnost. Sad je gotovo svaki povratak Uniteda zbog vjetra u leđa koji im daju sudije.
Pa naravno da se nece vratiti svaki put, ali to cesto rade i po tome su poznati. Iz prostog razloga sto United ima bolji tim od 95% svojih protivnika i vece sanse za pobjedu. U vecini slucajeva se taj tim izmori i ne moze da kraja da izdrzi nemilosrdne napade jaceg tima. Ta prica oko povrataka i mentaliteta jeste precijenjena, ali je dobrim dijelom istinita.